DET ÅRLIGE POLLENHELVETTE

H E Y   T U E S D A Y

Forhåpentligvis årets siste antrekk med kåpe 😉 For nå har våren skikkelig begynt å vise seg her i Kristiansand! Det gjør meg så glad. Men aiii så trøtt! I går flatet jeg helt ut når kvelden kom, og i dag måtte jeg avlsye trening. Pollen knekker meg alltid litt denne måneden, spesielt nå hvor spredningen er helt ekstremt. Jeg var i Baneheia på joggetur her om dagen, og halvveis i turen snørte halsen seg så ekstremt sammen at jeg nesten trodde jeg skulle bli kvelt. Blarh! Så i ukene fremover må jeg prøve å holde meg unna bjørketrær så langt det går… Kan jeg spørre hva slags medisiner dere som leser bloggen min og har pollen går på? Jeg har nesespray, øyedråper og alerius-tabletter. Lurer bare litt på om det finnes noe som er mer effektivt enn sistnevnte, men det gjør kanskje ikke det?

Det er bare dritkjipt å løpe rundt med en konstant følelse av typ innfluensa i ukene som kommer,  hehe. Og ja – det er den eneste måten jeg klarer å beskrive det på. Men så vet jeg at kroppen blir vant til det, det er bare nå de første dagene som er litt heftige. Så i dag skal jeg holde meg mest mulig innendørs, og håpe at formen kommer seg. Snakkes igjen senere, godtfolk ♥

134 kommentarer

 1. Mannen min har vaksinert seg mot pollenallergi, og det har hjulpet veldig! Det tok noen år, med sykt mye sprøyter, men nå er det veødig mye bedre enn før, selv om han ikke er helt kvitt allergien. Han ville nok anbefalt deg å sjekke mulighetene for dette hos legen din ☺️

  1. kristinaandersen

   Det skal jeg få gjort asap 🙂 Klem!

 2. Tulipan

  Hei 🙂

  Føler virkelig med de gi pollenhelvetet.. Kjenner meg veldig igjen. Kunne sovet 20 timer i døgnet på denne tiden, kroppen verker og hjertet hamrer som bare det. Kroppen er rett og slett veldig redusert. Er ikke plaget i den grad at jeg trenger veldig sterke medisiner, men Telfast funker greit, da det ikke gjør meg like trøtt som andre tabletter synes jeg. Ellers har jeg funnet ut at sukker, raske karbs og alkohol trigger plagene veldig, så jeg holder meg unna det så godt det lar seg gjøre, og kjenner stor forskjell på energinivået bare på grunn av kostholdet. Er sååå kjipt når man ikke får gjort det man vil på grunn av sånne ting. 🙁
  Men det er nok som du sier, kroppen blir vant til det, og sol og varme er (neeesten) verdt plagene når sommeren først kommer 😉
  Håper formen din blir bedre snart, og at ettermiddagen din blir fin. Klem <3

  1. kristinaandersen

   Takk for tips og gode råd, kjære deg <3

 3. Madicken

  Har du hørt om allergivaksinasjon? Jeg går til legen annenhver mnd for å vaksineres mot pollen, og etter ca. 2 år vil jeg være helt fri for pollen-allergi. Jeg har slitt like mye som deg når allergien var på sitt verste. Sprøytene er ganske dyre, så jeg ville spurt fastlegen om henvisning til en spesialist som driver med dette:-)

  Ønsker deg en super dag i finværet<3

  1. kristinaandersen

   Jaa, jeg har bare glemt det bort å fikse det. Kommer typisk på det NÅ som jeg allerede er grisedårlig 🙁 Men jeg skal snakke med legen, jeg! Nyt tirsdagen Madicken <3

 4. Karine Victoria

  Jeg tar allergitabletter, øyedråper og Avamys nesespray, den er helt fantastisk!

  1. kristinaandersen

   Takk for tips Karine <3

 5. https://www.naaf.no/fokusomrader/allergi-og-overfolsomhet/pollenallergi/allergivaksinasjon/ vaksinasjon funker. Det minsker allergien og etter tre år med vaksinering hver 8.uke er det mange som blir kvitt allergien helt. Eneste utvei for meg hvertfall! Dette er ikke den type sprøyte man kan få satt hos fastlegen med kortison.

  1. kristinaandersen

   Vaksinasjon er neste steg for meg, ingen tvil..

   1. Ingen dum idé. Du burde ordne med time nå,slik at du kan starte vaksinasjonen til høsten. Mener de starter på høsten og på vintern. Når det ikke er pollen. Lykke til☺️

 6. Madelen

  Jeg er super allergisk mot egentlig alt som er ute nå… Og det eneste som finker hos meg er allergisprøyte altså kortison sprøyte mot allergi, tar 2-3 slike i løpet av april-mai måned og nå merker jeg absolutt ingenting. Det er mitt beste tips og det eneste som funker hos meg! 🙂 Anbefaler deg det om du sliter skikkelig, bare snakk med legen. Man får lov til det dersom man har prøvd tabletter, nesespray og øyedråper uten effekt 😀

  Masse lykke til og unner deg ikke den j****** allergien

  1. kristinaandersen

   Takk snille <3 Pollen er noe driiiiit!

 7. Ang allerigen din; visste du at man kan få tak i allergitabletter som ikke gjør deg trøtt? Og har du vurdert å ta sånn kortisonsprøyte? Kjæresten min er superallergisk og han gjorde det for tre uker siden og har seriøst ikke vært plaget med allergien siden. sprøyten skal jo vare i ganske mange mnd også, så nå er jo et fint tidspunkt å ta den på evt!
  Bare et tips altså 😀
  Syns forresten bloggen din har vært veldig bra i hele 2018 – føler liksom at den har blitt et par hakk bedre enn hva den var i fjor, selv om den var bra da også!

  1. kristinaandersen

   Kortisonsprøyte har jeg tatt tidligere, det funker – men jeg blir så vannete og oppblåst i ansiktet / kroppen at det er helt galskap :/ Og TAKK Marie, skikkelig koselig å høre 😀 <3

  2. Det er overhodet ikke anbefalt å ta kortison sprøyte. Kortisnonen forsvinner nemlig ikke fra kroppen, og leger er veldig nøye på hvem som får sprøyten. Sprøyten varer forøvrig i 4-6 uker, og du må fortsette å ta allergitabletter i tillegg.

 8. Jeg gikk på cetirizin før, men ble så søvnig at jeg ikke kunne kjøre bil 😳 nå går jeg på aerius, med begrenset effekt. Jobber heldigvis med en haug av leger, og ble anbefalt bruk av prednisolon på de aller verste dagene, kan da ta 20mg om dagen i fire dager før jeg må ta en pause, kortison er jo ikke bra for kroppen, men det fungerer ganske bra på de dagene hvor jeg er plaget som verst. Prednisolon er nå mer anbefalt enn for eksempel kenacort som man får injisert 🙂 forhør deg med legen din om du kan få prednisolon for de dagene hvor det er verst spredning? 😊

  1. kristinaandersen

   Kortison gikk jeg på for to år siden, men jeg ble helt vannhode og så ikke uuuut pga all annsamlingen av vann jeg fikk i både ansikt og kropp :/ Helt krise! Men det var sprøyter, ikke prednisolon. Hvordan ble du angående vann på det, LH?

   1. Jeg er ikke veldig plaget, jeg er litt hoven i ansiktet, men det kan like gjerne skyldes allergien 😄 men hvis du ble så plaget av kortison sist, så er det kanskje ikke den beste løsningen for deg :/ jeg skal selv snakke med legen om vaksinering, kanskje du kan vurdere det før neste sesong? Ser mange anbefaler det😊 er livredd for anafylaktisk sjokk så er litt skeptisk til vaksinasjon, dessuten reagerer jeg på ALT av pollen, så vet ikke hvordan det vil fungere da.. men om du kun reagerer på bjørk så er kanskje vaksinasjon den beste løsningen for deg 😊 eneste kjipe er jo at du ikke får vaksinert deg før årets sesong er over :/

   2. kristinaandersen

    Jammen ikke godt å si :/ Jeg er forsåvidt oppblåst nå også, så allergien spiller nok veldig inn her også. Vaksinering skal uten tvil vurderes og ordnes før neste år, for dette orker jeg ikke igjen.. Det er bare bjørk jeg ikke tåler, så tror kanskje vaksinasjon er lurt for meg å ta. Men ja, det blir ikke før neste sesong. Håløst! Håper det ordner seg for deg, søta <3 Klem

 9. Jeg gikk på aerius før men byttet til Telfast, og livet mitt er mye bedre! Haha 🙂

  1. kristinaandersen

   Ser flere tipset om Telfast, så jeg skal gå å kjøpe i morgen 🙂

 10. Karoline

  Jeg har også aerius eller hva de heter. Men har nå blitt henvist til å få vaksine. Go for it 😀

  1. kristinaandersen

   Next year.. ER for sen i år :/

 11. Hei!
  Mener jeg har skrevet det før men skriver det i år og :D. Gå til legen og få deg resept på cetirizin og ta det HVER dag hele året, eller ihvertfall et par måneder før pollensesongen. Det er det eneste som hjelper, da det hjelper minimalt å ta de når det allerede har kommet pollen. Jeg har allergi mot mange ting som parfyme, støv osv, og det at jeg tar pillene hver dag gjør at jeg tåler alt det mye bedre!

  1. kristinaandersen

   Takk for tips 🙂 Jeg begynte en måned før dette året, men det var tydeligvis ikke fort nok :/

 12. Ingebjørg Nomeland

  Hei 😊 Jeg bruker å ta en tablett av Cetrizin på kvelden(da får den tid til å virke gjennom natten, istedenfor å ta den om morgenen når du skal ut) så bruker jeg en nesespray som heter Avamys(denne skal virke for både nese og øyne) 😊 Har lenge utforsket ulike medisiner som funker, og kommet frsm til at dette er den kombinasjonen som fungerer best på meg! Ellers kan du jo prøve med vaksiner mot pollen, men dette er en lang prosess å gå igjennom.

  1. kristinaandersen

   Takk for tips Ingebjørg <3

 13. Hei Kristina!
  Jeg har slitt utrolig mye med allergien selv, og særlig med å finne en medisinkombo som funker fra vår til høst (reagerer på nesten all pollen, så her starter sesongen i mars og varer ut september…).
  Min løsning ble aerius tabletter, avamys nesespray og opatanol øyedråper, i kombinasjon med skylling av håret hver kveld, hyppig støvsuging og så lite alkohol som mulig. Dette har gjort at jeg endelig igjen kam jogge i mai 😁
  Anbefaler å dra til en allergilege, og teste litt forskjellige kombinasjoner – det som funker på noen funker ikke hos andre 😉 men et generelt tips som alle (unntatt min gamle fastlege) sier: ikke la deg overtale til kortisonsprøyte!

  1. kristinaandersen

   Takk for hjelpen Astrid <3 Kortisonsprøyte funker på meg, men det er kortvarig lykke og jeg blir så full av vann at det er ikke verdt det :/ Kom nettopp ut av dusjen etter å ha vasket håret, og bare DET hjalp. Helt utrolig at man kan bli så klein 🤔

 14. Svanhild

  Jeg har vært mye plaget de siste årene. Nå, endelig, virker det som jeg er bedre! Kan ikke huske at jeg noen gang vært så bra i denne perioden. Jeg har fått ny nesespray, Dymista (morgen og kveld) + jeg tar Aerius på kvelden også nå i bjørkeperioden. Jeg har også startet med vaksinetabletter (Grazax), de skal jeg ta i 3 år. Har tatt de nå fra 1.feb og seriøst, det virker som de allerede har begynt å virke som de skal. De er mot gresspollen, men legen sa at det var en hyggelig bivirkning at de kunne påvirke andre allergener også. Ikke noe snufsing og trøtthet lenger!

  Husk også kryssallergi, ulike matvarer kan du plutselig reagere på.

 15. Hei! Det anbefales jo å begynne med allergimedisiner en good stund før sesongen starter, det vet jeg ikke om du allerede har gjort? I såfall forstår jeg godt at det går i glemmeboken når man er fin i formen! Hehe, ellers så går både jeg og kjæresten min (som forøvrig har EKSTREM pollenallergi, samt allergi mot midd, støv og dyr) telfast 180mg. Den fungerer SUPER bra! Noen dager når pollen er som verst må kjæresten min ta to tabletter, men man blir ikke trøtt eller noe sånt av de.

  Jeg ser flere anbefaler prednisolon, noe jeg ville unngått så langt det lar seg gjøre. Det er jo kortison, med mange uheldige bivirkninger om tar det over tid (blant annet mye vann i kroppen, vektøkning, økende apetitt osv). Lykke til!! Håper du finner noe som fungerer for deg <3

  1. kristinaandersen

   Takk for tips Marte! Jeg begynte på pillene i april, men er redd det ikke var tidlig nok :/ Så irriterende.. Takk snille, det håper jeg også 🙂

 16. Mine tips : Allergitabletter,nesespray og øyedråper. Følg bruksanvisningen nøye. Skyll øynene med saltvann og bruk saltvann nesespray før selve allergimedisin. Hold vinduet på soverommet lukket om dagen og dusj håret før du legger deg. Det finnes også nett til å ha foran vinduet for å minimerer innslipp av pollen. Det er rett og slett ikke om dagen. Jeg har blitt syk jeg på toppen med høy feber fordi immunforsvaret tar kvelden når det blir for mye pollen 😕 Håper du finner ut av noe som hjelper ❤

 17. Hei søte deg, Kristina. Jeg vet det er veldig plagsomt og irriterende akkurat nå som vi er i pollensesongen. Men siden du skriver at du har fått så mye vann i kroppen, kan du i stedet bruke legemiddelet Kestine tabletter og Nasonex nesepray mot allergien. Begge er kjempe effektive, og etter flere runder med forskjellige medisiner mot allergien, så var disse to det beste som har hjulpet meg. Ingen flere snufser og ingen flere lange tider under dyna. Jobber selv i apoteket, og kortison sprøyte bør ikke brukes ofte- og som du skriver, så er det ikke langvarig effekt. Lykke til, og jeg håper du blir kvitt allergien så fort som mulig 🙂

  1. kristinaandersen

   Takk snilling! Skal lese litt om dette Kestine 🙂

 18. Jeg tar sprøyter. Startes opp ved høsten, så du er dessverre for sen i år, men det skader ikke å skaffe en henvisning nå. Slikt tar jo tid.

  Men etter mange år med allergi har jeg likevel noen tips til hva du kan gjøre nå:
  -skyll håret når du kommer inn før leggetid. Trenger ikke vaske med sjampo++, bare skyll det i vann (pollen sitter seg i håret)
  -bruk solbriller når mulig
  -bytt putetrekk så ofte som mulig
  -begrens lufting av klær, og lufting på soverom på dagtid
  -vask hender og ansikt når du har vært ute
  -ekstra rengjøring/støvtørking i huset kan hjelpe
  -kjæledyr får pollen i pelsen, dusj eller børsting hjelper
  -fjellturer er gull verdt! der er det ikke så mye pollen å finne. eller en sydentur om du kan, hehe. Håper det hjelper deg!

  1. kristinaandersen

   Takk for råd og tips Hege <3

 19. Vask håret hver kveld, unngå å lufte på soverommet, ikke tørk klær etc ute, for all del ikke tren ute🙈
  Tror det er ekstrem spredning for tiden, så jeg tok en ekstra allergitablett i dag😂 og goldt meg inne hele dagen. + pøste på med livostin-øtedråper og -nesespray; det hjalp VELDIG!

  1. kristinaandersen

   Ble to tabletter på meg også i går.. Føler det er helt ille om dagen jeg :O

 20. Kristin

  Ser flere over her har anbefalt deg Telfast, og det er ikke noe i veien for at du forsøker den, men aerius som du nå bruker har dobbelt så lang virketid i kroppen din og du får derfor sannsynligvis bedre effekt av den enn du vil få av Telfast. Har du derfor plager gjennom hele døgnet er egentlig Aerius gunstig for deg. Ser at du skriver over at du skal forsøke på vaksine etter denne sesongen, så jeg håper du kan bli bedre av denne og ikke være like plaget av dette hele livet. Anbefaler forresten appen pollensesong som kan si hvor mye spredning det er den enkelte dagen, og du kan derfor være litt ekstra forberedt og lukke vinduer/dører de dagene det er verst.

  1. kristinaandersen

   Takk for tips, Kristin! <3

 21. Jeg har gått til vaksinasjon for både gress og bjørk. For min del hjalp det ikke, så det er ingen garanti, men de aller fleste blir bedre!
  Kan være lurt å sjekke om du har astmaframkallende allergi!
  Så noen «kjerringråd»:
  Ta en litt kald dusj så ofte du kan. Bytt putetrekket ofte (hver kveld om det er mulig).
  Store solbriller hjelper bittelitt om du absolutt må ut.
  Ikke ha klær du har gått ute med på soverommet.
  Om du må lufte på soverommet vil jeg anbefale pollennett på vinduene.
  Kulde hjelper!
  Unngå for sterke lukter av parfyme, kremer etc.
  Hold det rent inne.
  Unngå alkohol.

  Håper det kan hjelpe litt! God bedring! 🙂

  1. kristinaandersen

   Pollennett! Hvor får jeg tak i det?? Takk for tips og råd Mari <3

   1. Jeg mener på at jeg kjøpte det på apotek 1 (finnes sikkert mange steder). Min kunne jeg klippe til selv, også fester man det med borrelås slik at man kan ta det av og på. 🙂

 22. Det er så kjedelig! Håper du finner ut av det.. God bedring videre:)

 23. Hei Kristina:)

  Generelt anbefalast ikkje behandling med kortisonsprøyter eller kortisontablettat mot pollenallergi. Dette pga risikoen for bivirkningar. Når sprøyta fyrst er satt, vil den ikkje være mogleg å reversere ved eventuelle bivirkningar:)
  Anbefalar å lese råda til Norges astma og allergiforbund og fylgje dei slavisk:p Leger ved link til tipsa:
  http://www.naaf.no/fokusomrader/allergi-og-overfolsomhet/pollenallergi/10-gode-rad-til-deg-med-pollenallergi/

  Viktig å ta medisinen sin fast kvar dag, både tablettar, nasesprøy og augedråpar! Sjølv på fine dagar!!:) Tablettar kan ein godt ta både morgon og kveld!
  Annefalar å snakke med legen om vaksinasjon og planlegge slik at ein kan få starte opp so snart pollensesongen er over:)
  Masse lykke til!
  Helsing sjukepleiar med alt av pollenallergiar du kan få!!:p

  1. kristinaandersen

   takk for råd Elise <3

 24. Allergi er noe herk. Selv bruker jeg nesespay, øyedråer og tabletter. Anbefaler også nesehorn. Det blander en lunket vann og salt (uten jod) og skyller ut pollenet som setter seg i bihulene. Veldig behagelig og ikke farlig for slimhinner osv. En får kjøpt det på apoteket

 25. Hei Kristina! Jeg bruker aerius, opatanol, men fortsatt sliter jeg veldig med pollen. Synes det er ille på kvelden når jeg skal legge meg og på natta. Får rett og slett ikke sove pga kløende nese, øyne og hals. Etter det jeg har hørt er aerius den tabletten som har best effekt uten andre bivirkninger som slitenhet osv.
  De siste dagene har vært veldig ille, men det er vel som du sier at kroppen har fått et lite sjokk, og at den sikkert venner seg litt til det etterhvert.
  Jeg har gått til innkjøp av pollennett og har det på soverommet slik at jeg kan sove med vinduet åpent om natten. Men jeg opplever at det nesten ikke slipper inn luft (den er veldig tett). Er det noen fler som har opplevd det?
  Gjerne skriv mer om dine erfaringer rundt dette på bloggen, du blogger forresten veldig bra om dagen!:-)
  Klem!

 26. Michelle

  Leste i noen av kommentarene at det var nevnt sprøyte. Hvis du ikke er glad i sprøyter, finnes det tablettform du kan ta. 1 tablett daglig i 2 år også er du kurert:) Samboeren min er veldig plaget med pollen og startet med dette i fjor og gleder seg til han blir ferdig.

 27. Nå er pollensesong helsike og selv om antihistaminer så full i allergi.Jeg har alltid pleid reise vekk og nå til Cypros. Der er trær solt vekk og null pollen.Hele Middelhav/ Atlanter duger.. Men i feks Kroatia kanskog forekomme selv om heller ikke der merket noe.Øyer i Hellas Middelhav er helt sikker «kur» og ofte er det over når hjemme.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *