VEKTOPPGANG OG BUNADSANGST

Nettopp spist hver vår pizza.
Ida: ble ikke litt mett en gang, jeg.
Meg: nei, dette var jo en fin forrett…

Oss på ferie i Capri under en hyggelig pizzalunsj i solsteiken. Og dessverre oss på ferie absolutt alle andre dager også. Kanskje like grei jeg nå er hjemme igjen? Haha! Jeg fikk altså helt sjokk når jeg kom hjem og oppdaget at jeg mildt sagt hadde lagt på meg litt. Men hva kan man forvente, når man ikke har trent og hatt dessert til både frokost, lunsj og middag? For å ikke snakke om snacks, som da ikke er appelsin eller skyr slik som hjemme. Da ble det donuts eller belgisk vaffel. Eventuelt en litta softis på si. Men jeg har bare storkost meg så latterlig på tur! Selv om jeg nå har fått meg et aldri så lite problem.. Til uka skal jeg prøve den nye bunaden min, og når mamma spurte så fint om «jeg trodde jeg fikk på meg den nå» fikk jeg den velkjente bunadsangsten alle snakker om før jeg i det hele tatt har fått dette plagget. Er det mulig å vokse seg ut av målene bunaden er sydd i på bare en uke? Svaret er ja. Så denne uken er jeg både toppiddrettsutøver og ernæringsfysiolog, det er alt jeg kan si om det.

l a s t  d a y 🍓

Favorittantrekket om dagen er uten tvil dongeriskjørt og linskjorte. Med silkebånd over veska, selvfølgelig. Og angående dette, jeg hører rykter om at en rakkefant på Jodel mente at silkeskjerf over veska betyr en ting: ready to fuck. Helt i min gate når det gjelder humor, haha! Jeg håper derimot dette ikke stemmer, fordi jeg har tenkt på det cirka hver eneste dag jeg har trampet rundt med dette båndet….. Snakk om å være gira, liksom. Nå skal jeg bælme kaffekopp nummer to, sprenge treningstightsen og gjøre meg klar for tvangstrening 😉 Sees igjen litt senere, godtfolk!

almost famous silkeskjerf – zara skjorte 
levis skjørt – ysl veske

47 kommentarer

 1. Kristina du ser alltid strålende ut! ❤️

  1. kristinaandersen

   Åå, takk skjønne Line <3

 2. Ingebjørg

  Som trøst kan jeg si at nok mye er vann som kroppen holder på, så med vanlig mat og trening forsvinner nok dette fort 😊 kroppen samler vann både pga sukker, salt OG flyturen

  1. kristinaandersen

   Håper virkelig det Ingebjørg! Flytur, donuts og buffet var ingen god kombinasjon har jeg merket :p

 3. Hahaha! Jeg elsker humoren 😂😂 Hvilken bunad har du bestilt??

  1. kristinaandersen

   Vest Agder <3 Gleder meg såå til å vise dere den!

 4. Jeg leeer 😂😂 Beste bloggeren!

  1. kristinaandersen

   <3 <3 ilu

 5. fast leser

  hahaha du er så lættis Kristina!!!

  1. kristinaandersen

   :O Haha!

 6. Så nydelig skjorte! 😍 Er det lenge siden du kjøpte den?

  1. kristinaandersen

   Heii Andrea 😀 Hm, kanskje en måned siden! De har den sikkert enda 😀 Klem!

 7. Ragnhild

  Jeg kan ikke si annet enn at jeg digger deg! Smiler alltid når jeg leser bloggen din. Du skriver utrolig bra!

  1. kristinaandersen

   SÅ koselig å høre skjønne du!! Takk <3

 8. Hoho! Bunadsangst..ALDRI tenkt på det, og jeg fikk bunaden til konf. for 13 år siden. Den har alltid passet, og jeg har aldri prøvd den på forhånd før f.eks 17.mai.
  Vel, i fjord skulle jeg glad og fornøyd ta på meg bunaden tidlig morgenen 17.mai. Først synes jeg skjorten var litt rar. Tenkte at mamma hadde blandet min og søster sin(hun har strykeansvar for slikt). Så skulle stakken på, og DEN PASSET IKKE!!30 min til jeg skulle være på frokost. Dette gikk jo ikke!! Tårene presset på, angsten kom krypende og temperamentet tok mildt sagt overhånd. Følte meg ikke mye vel den dagen, i en teit kjole, teite sko og så alle de andre i fine bunader.
  Jeg fikk hvertfall et realt spark bak, og nå passer den igjen, og i år skal jeg igjen være bunadsfin<3
  Så har jeg vel blitt en av dem jeg også, som må prøve finstasen i god tid før 17.mai, da…
  Ang. deg tviler jeg sterkt på at den ikke passer etter EN usunn uke, så tenker det går helt strålende, jeg=) *Krysser fingrene*

  1. kristinaandersen

   Nei nei nei, DEN følelsen sier jeg bare! Måtte le litt her nå Linn, føler det er nøyaktig en slik hendelse som kunne skjedd meg :p Haha, huff! Men da er det bare å ta seg selv i nakken og gi et spark bak – bunaden må jo være et fint mål å alltid skulle passe inn i 😉 Satser på den passer, har jo gledet meg så til å bruke den 😀 Klem!

 9. Karianne

  Haha, kjenner til det! 😂 Hadde en dansk leverandør som var veldig glad i å springe maraton og lurte på om ikke jeg ville bli med. Jeg takket pent nei, og forklarte at i Norge på denne tiden av året ser du riktig så mange flotte damer ute å trimme. Av den enkle grunn: bunadsangst 😂 Så han kunne nok sikkert finne noen andre ivrigere enn meg 😉

  1. kristinaandersen

   HAHA! Jeg leeer! Gruer meg nesten til neste år allerede… Jesus! Blir vel full diett hvert eneste år nå to måneder før 17 mai :p

 10. Det kommer til å gå bra med prøvingen vettu. Jeg må le av ernæringsfysiolog og toppidrettsutøver Andersen. Det blir bra!! Jeg føler meg som et slakt selv, har ikke trent på 4 dager pga jeg har blitt forkjølet. Hadde jobbehlg så det å ikke møte på det satt langt inne, så jeg dro på jobb og får nå svir for det. Crappy altså. Heldigvis ikke influensa, «bare «forkjølet. Så du får trene litt for oss begge. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

  1. kristinaandersen

   Fingers crossed for at du har rett, Anja 😀 Haha! Rart hvor fort formen forfaller altså.. God bedring med forkjølelsen, det er noe herk!! Klem

 11. Hei, hva blir neste reise mål på deg nå? Elsker å lese reisene dine😀

  1. kristinaandersen

   Heii Ada! Så gyø du liker å bli med på reisefot også 😀 Hmmm! Litt usikker. Men jeg tenker neste reise blir reiser i sommerferien. Cannes, Capri og muligens en uke eller to i Spania. Må se litt hvordan ting blir med jobb, det er førsteprio dette året. Men har jeg litt fridager, så blir det fort noen turer 😀 Klem!

 12. Natalie

  Hahaha. “Det er alt jeg kan si om det“ 😂 Digger deg mer og mer. Og den ærlige humoren din, haha. Og jeg elsker at du valgte å kjøre “naturlig“ , og kastet vippene på bloggen! Ikke at det er noe galt i å bruke vipper og sånt, men jeg tror det er VELDIG godt for andre jenter å se litt “normale tilstander“ , at du er absolutt LIKE VAKKER helt naturlig, og at du trives med deg selv og godtar deg som den du er! Det er ingenting mer fantastisk enn det. For du ser virkelig råbra ut! Og det skulle jeg ønske alle andre jenter kunne føle på også at de selv gjør. Syns denne bloggen er en av de fresheste i Norge for tiden 👏🏻

  1. kristinaandersen

   ÅÅ <3 Takk for herlig kommentar Natalie 😀 Og vet du, jeg føler meg faktisk finere UTEN de falske vippene, nå som mine har grodd ut igjen. Skikkelig deilig!! Superkoselig lesning snille deg, sitter bare å smiler her nå 😀 God klem!

 13. Martine

  Hahah! Du er jo for god! <3 Man skal kose seg skikkelig når man er på ferie 😉

  1. kristinaandersen

   Det skal man, og der er jeg god. ALT for god :p Haha <3

 14. Margrethe

  Du legger ikke på deg mye på en uke (husk at 1kg = 7000 ekstra kalorier!) det er bare vann fordi du har spist uvandt mat som salt og sukker 🙂 du går ned igjen «vannvekta» på et par dager med riktig kost og trening 🙂

  Høres ut som en bra ferie 🙂

  1. kristinaandersen

   Krysser fingrene, hehe! Vet jeg drar mye vann etter bare en dag med snop, så etter syv dager?? Help me, haha!

 15. Marita Sivertsen

  Kjenner meg så igjen. Herlig at du klarer å formulere deg på en humoristisk måte, du er god 🙂 Du ser absolutt helt flott ut, og passer ikke bunaden er det den det er noe galt med og ikke deg 🙂

  1. kristinaandersen

   Sistnevnte der likte jeg, Marita! Haha 😀 Håper dagen din er fin <3

 16. hahah, herlig! Du får trøste deg med at man har lov å unne seg litt ekstra på ferie! 🙂

  Uansett, så ser du smashing ut! =D

  1. kristinaandersen

   Takk Karianne! :*

 17. Hei til deg som er glad i dyr og glad i naturen!

  Jeg kommenterer ikke ofte på bloggen din men dette må jeg kommentere da jeg tror du er en av få bloggere som faktisk er villig til å spre ordet om det ekstreme og skadelige plastforbruket til oss mennesker, nettopp fordi jeg vet du er glad i dyr og naturen.

  PLASTFORBRUK

  Du og vi alle har til nå fått med oss at det er for mye plast i verden, på land,i skog,i havet, i dyrene osv. Det er klart at ingen kan gjøre alt,og ingen alene kan gjøre en forskjell, men alle kan gjøre NOE, og det er bedre enn ingenting. VI alle har et ansvar til å skjerpe oss, men ingen vil ta på seg skylden for hvorfor så mange dyr dør av plast, men det er jo vår skyld, hvilke andre vesener på jorden bruker plast? Så jeg skal gjøre dette kort, du kan lese og se dokumentarer (Plastic Ocean på netflix) om dette, for eksempel på nrk Planet Plast- av Line, utrolig bra om tilstanden her i Norge, vi trenger ikke å se så langt vekk. Jeg har en liste over tips og forslag du kan skrive om som kanskje en eller to lesere vil plukke med seg, og bare med det er vi på bedre vei.

  -Ta med handlepose hjemmefra når du handler, helst av tøy eller plast som varer lengre enn de engangsposene.
  -Ta med deg flerbrukskopp dersom du drikker mye kaffi på farten, så slipper du å bruke engangskopper som har plast på innsiden selvom resten er laget av papp.
  -Ikke bruk plastbestikk, kopper og fat dersom du arrangerer fest, bruk papp.
  – Ta med deg en te-skje hjemmefra i vesken eller sekken dersom du skal ut og tror du kanskje skal spise en is, så slipper du bruke plastskje.

  – Bruk mensen-kopp

  – KILDESORTER ALT ALLTID- spesielt dersom du ikke er så flink å handle mindre plast.

  – Lag matpakke,forsøk å ikke kjøpe yoghurter, ferdigmat, energibarer etc. da alle disse enklere alternativene oppbevares i engangsplast.

  -kjøp frukt og grønt som ikke er pakket i plast.

  -Unngå å bruke små gjennomsiktige plastikposer når du bare handler få frukt og grønt, for eksempel kan to epler tas med til kassen uten å være i en pose. Man kan også ta godt vare på disse små gjennomsiktige posene og bruke de flere enn en gang til frukt og grønt. Hvis man virkelig virkelig vil ta det langt så kan man kjøpe bærenett (som veier ingenting) fra for eksempel ebay til nettopp frukt og grønt.
  -Unngå å kjøpe juice, melk osv i plasflasker, kjøp i papp og kildesorter etterpå.
  -Når du går ut på tur så kand du ta med deg en pose og plukke opp plasten som flyter rundt.
  – Vask klært kun når maskinen er full

  – Unngå unødvendig bruk av kremer, såper etc da alt dette oppbevares i plasbeholdere som blir kastet etter en bruk.

  Det finnes sikkert en haug med flere tips og triks der ute men dette var noen, og denne bønnen om at du skal hjelpe til å endre plastforbuket til folk er mitt lille bidrag til en mer plastfri verden (så klart prøver jeg å minke bruken min også ;). Kanskje du kan hjelpe å minne folk på dette en gang i måneden gjennom ett innlegg eller to?

  Hilsen Jalda

  1. kristinaandersen

   Hei Jalda! Flotte tips du kommer med 🙂 Dette med plast er så frustrerende og trist :/ Verden drunker jo i det.. Prøver å være flink å ta mine forhåndsregler, men kan uten tvil bli enda flinkere 🙂 Klem!

  2. Uansett hvor mye plast det er i verden hadde jeg aldri begynt med mensenkopp.

 18. Åh, den følelsen og man bare vil at kose kiloene skal rase av. Det gjør de nok også når du tar fatt i dem like fort som de kom på. Uansett ser du smashing ut og bunaden kommer nok til å passe fint. Gleder meg til å se deg i den. En god uke ønskes deg. Klem

  1. kristinaandersen

   Takk snilling!! Håper tirsdagen din er fin <3

 19. Haha, åå du er morsom! Kjenner meg igjen i den bunadsangsten, men på en eller annen måte går det alltid greit 😀 Så ikke tenk for mye på det <3

  1. kristinaandersen

   <33

 20. Haha! Du er så ekte!! <3 Det ekstra som er kommet på går nok fort av igjen! Feriekos først, sååå tar man jobben etterpå når man kommer hjem til Norge! 😀 Fin i bunad blir nok uansett <3

  1. kristinaandersen

   Enig, E!! Og TAKK, det håper jeg 😀

 21. Hei! Hvilken modell er YSL vesken din? 🙂

  1. kristinaandersen

   Den beige eller burugnder? 🙂

   1. Den beige 🙂

 22. Rebekka

  Hahaha! Åååh, som jeg elsker innleggene dine, jeg ler høyt. Og det lille ekstra som kommer etter ferien er nå uansett verdt det spør du meg 😉

  1. kristinaandersen

   Enig Rebekka, haha! Bare litt slitsomt når man kommer hjem :p

 23. Hvorfor må folk nevne vekta hele tida? La være, eller gjør noe med den hvis du ikke er fornøyd tenker jeg. Dessuten har du neppe lagt på deg mye fett på så kort tid, med sunt kosthold og aktivitet nå så mister du mye igjen. Det er nok mest vann.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *