10 SPØRSMÅL

De to tingene du har tatt lærdom av fra tidligere forhold?

Den viktigste tingen jeg har lært er at man må gi hverandre frihet. Frihet til å leve. Det å holde for hardt på hverandre i et forhold og sette grenser på friheten blir som å prøve å holde sand fast i knyttnevnen din. Sakte men sikkert vil sanden sile ut av hånden din, til det plutselig ikke er noe mer igjen. Man skal aldri tviholde på et annet menneske. Full frihet kan kanskje føles vanskelig å gi, det vet jeg alt om – spesielt hvis man har problemer med tillit. Da vil man jo helst at kjæresten skal tilbringe all tid man ikke er sammen i f.eks en kirke (eventuelt en kjeller…), men slik er jo ikke livet har jeg hørt 😉 Hehe. Den andre tingen jeg har lært er at man aldri skal tilgi utroskap. I en slik situasjon skal man ha nok respekt for seg selv til å lukke døren, snu ryggen til, og gå videre.

Hva er den perfekte dag?

En perfekt dag for meg må være en sommerdag med en tom mailboks, total frihet og lave skuldre. Dagens starter med en treningsøkt, før jeg går hjem og spiser frokost (varme baguetter, digg pålegg og krutt sterk kaffe) på ballkongen min i den deilige sommervarmen. Avtaler med noen venner at vi skal ut å kjøre i båt, leke oss på vannscooter og kose oss i skjærgården noen timer, før vi tar turen til Fiskebrygga hvor vi spiser skalldyr og hører på sommerkonsert. På kvelden tar jeg turen til hytta ved sjøen, hvor absolutt hele familien er. Vi bader, spiser jordbær og is, kjører enda mer båt, spiller spill, griller og fisker makrell i solnedgangen. Legger meg til å sove full av glede og takknemlighet. Drømmedagen! Som jeg selvfølgelig deler bilder fra dagen etterpå 😉

En film du så som var så trist at du aldri vil se den igjen?

Ladder 49. Det er enkelte filmer man aldri glemmer, og for meg er dette den filmen som har brent seg inn i hodet Jeg så den for flere år tilbake, og husker jeg var helt utrøstelig etterpå. Dere som har sett den vet nok hva jeg snakker om? Helt forferdelig, og faktisk så hjerteskjærende at jeg sannsynligvis aldri kommer til å se den igjen.

Har du noen gang hatt et kallenavn?

I barn og ungdommen ble jeg alltid kalt for Diddi. Av en eller annen grunn klarte ikke min lillebror å si navnet mitt da han var liten, så han kalte meg bare for Diddi – av alle ting… Haha! Dette ble jeg kalt frem til i begynnelsen av 20-årene, og nå hater jeg det kallenavnet som pesten. Aner ikke hvorfor, men tror det er fordi det gir meg flashback til en turbulent ungdomstid hvor jeg var 50% apekatt og 50% ghettogirl. De siste årene har jeg derimot blitt kalt for både KA og Lady KA, hehe. Sistnevnte er der jeg har snapchat-navnet mitt fra: ladyyyka.

En uvane du har som kanskje er irriterende for andre?

Jeg er en overtenker, haha! Jeg liker selv å tro at jeg er en free spirit som er enkel å ha med å gjøre, men i forrige uke fikk jeg et eksempel på at det er jeg overhodet ikke. Eller, enkel er jeg – men jeg liker å vite absolutt alt som skal skje før det faktisk skje. Stian inviterte meg nemlig med på hyttetur i forbindelse med en kul instagram greie, og hvis jeg skulle bli med måtte jeg love at jeg skulle være det han kaller for ‘enkel’. Ingen problem, svarte jeg! Men 40 minutter senere var samtalen fortsatt hva skal vi gjøre, hvem skal jeg dele rom med, hva skal vi spise, hva slags antrekk skal jeg pakke med, får jeg ikke se på tv-serier, er det matbutikker der og får jeg seriøøøøst ikke lov å mase på deg siden det er andre folk der? Det endte med at det ikke ble hyttetur på meg, Stian orket ikke. HEHE.

Hva gjør deg nervøs?

Situasjoner jeg ikke føler meg trygg i gjør meg veldig nervøs og usikker. Jeg er en person som er ekstremt avhengig av trygghet, noe jeg virkelig har fått føle på det siste året. Trygge rammer betyr mye for meg, og blir jeg kastet ut i en situasjon der jeg ikke kjenner folk eller er langt borte fra ‘mine’, går det rundt i hodet på frøken Andersen… Haha! Det er nok noe jeg kunne jobbet litt med og blitt bedre på, så derfor må jeg bli tøffere til å nettopp oppsøke slike situasjoner. Det å komme seg ut av komfortsonen min har jeg godt av, selv om jeg fort kan glemme det litt.

Noe du burde gjort, men sannsynligvis aldri kommer til å gjøre?

Flytte til utlandet for en lengre periode. Dette skulle jeg gjort for flere år tilbake, og jeg skulle så ønske at jeg bare tok sjansen. Jeg har jo verdens kuleste jobb som lar meg jobbe fra hvor som helst i verden! Alt går så lenge jeg har med meg laptopen min, noe som er ganske amazing. Men det er bare til å innse at jeg ikke er tøff nok til å gjøre det, og at det sannsynligvis aldri kommer til å skje. Det er helt greit sånn egentlig, selv om jeg i blant lurer på hvorfor jeg sitter i kalde Norge når jeg kunne vært på en strand i Los Angeles. Men ser du svaret mitt på siste spørsmål i dette innlegget, så finner du ut hvorfor 🙂

De to siste bøkene du leste?

Drapene I Baneheia og Døden, skal vi danse.

Blir du undervurdert eller overvurdert?

Jeg er blogger, så selvfølgelig blir jeg undervurdert. Haha! Men desto gøyere er det jo når man kan motbevise tenker jeg. Det å ha et yrke som såpass få andre mennesker har, kan by på utfordringer i forhold til at medmennesker kan være raske med å dømme. Jeg har derimot aldri latt dette dra meg ned. Jeg vet jo hvem jeg er, hva jeg står for og hvor hardt jeg har jobbet for å komme dit jeg er i dag. Om ikke nabojenta eller Ola Nordmann er enig i det, så får det være helt greit tenker jeg 🙂

Hvis penger ikke var et problem, hvor ville du bodd?

Problemet er ikke penger. Men ‘problemet’ er at jeg ikke er noen ting uten menneskene rundt meg. Jeg hadde aldri vært lykkelig med å bo på den hviteste stranden i det fineste beach houset på andre siden av verden, hvis jeg ikke hadde venner og familie rundt meg. Derfor bor jeg i Norge, og selv om enkelte world travelers sikkert syns det er booooring – så er jeg bare så innmari lykkelig med det. Skulle jeg ønsket jeg kunne flyttet alle sammen avgårde med meg til et varmere klima, og vi alle kunne bodd ved siden av hverandre i freshe hus med hvite stakittgjerder, slik de gjør i Wisteria Lane? JAA! Men det går jo ikke, hehe. Så lenge jeg har de jeg er glad i og de som er glad i rundt meg, kunne jeg seriøst bodd hvor som helst. Det er jo det livet handler om, sett fra mine øyne. ♥

36 kommentarer

 1. Det er en fryd å klikke seg inn her om dagen! Du har virkelig klart å løfte bloggen! Kjempe bra jobba, and keep it up!😃 Ha en fin lørdag!😊🌸

  1. kristinaandersen

   Wiii, jeg blir så GLAD 😀 Tuuusen takk Inemor! Stor klem, håper du nyter helgen <3

 2. Den siste kan jeg virkelig skrive under på. Jeg flyttet sørover på grunn av jobb, og alle tror jeg lever et fantastisk jetsetter liv med strender, drinker og flotte sør-europeiske menn. Sannheten er egentlig det at jeg sitter mye alene og kunne ønske jeg var i kalde Norge med venner og familie rundt meg. Er begrenset hvor lenge det er kjekt med sol og strandliv når man ikke har noen å dele de øyeblikkene med.

  1. kristinaandersen

   Ååå, nå fikk jeg helt vondt i hjertet <3 Hva med å reise hjem igjen? Det er aldri for sent å snu! Det må du huske. Sender deg stor klem <3

 3. Anne Lene

  «Da vil man jo helst at kjæresten skal tilbringe all tid man ikke er sammen i f.eks en kirke» JEG LER! Elsker den lette skrivemåten din😂😂😂😂❤️

  1. kristinaandersen

   Haha, må le selv også altså!! Herlig å høre det faller i smak, Anne Lene <3

 4. likte spesielt svaret ditt på det siste spørsmålet, kjenner meg veldig igjen i det! <3

  1. kristinaandersen

   <33

 5. Herlige Kristina! «Ble ikke hyttetur på meg» Ler meg skakk jeg altså:). Du må lære deg å stole på andre og gi litt mer faen;) Skjønner deg godt da siden du er kontrollfreak. Men du vil jo ikke misse de morsomme tingene i livet heller 😉 Jeg har også lekt med tanken om å flytte utenlands en periode, men er alt for glad i familien min og føler meg ego hvis jeg hadde flyttet. Bloggen din er jo inspirasjon til tusen om dagen og du er så god som åpner for at vi skal bli kjent med deg på et mer personlig plan. Ønsker deg en strålende helg :). Klem

  1. kristinaandersen

   Måtte le selv også. «Nei, dette orker jeg ikke. Du blir hjemme»…. HAHA! Men er så sant det du sier, må øve meg på å gi litt mer blanke. Det ordner seg jo alltid til slutt uansett 😀 Takk for koselig kommentar, Jenni! God du er <3

 6. Selv er jeg ekstremt glad i den helt vanlige hverdagen min. Og derfor liker jeg så godt å lese bloggen din, som ofte handler om helt hverdagslige ting som jeg kan kjenne meg igjen i og liker. F.eks. interiør, trening, mat, natur, hverdagslige ting. Gruer meg litt til du skal på ferie, for jeg slutter alltid å lese bloggen din i de periodene og så begynner jeg å lese den igjen når du kommer hjem. Haha! Bilder fra f.eks. cruise gir meg veldig lite og inspirerer ikke meg, da jeg ikke har tenkt å reise på noe cruise selv. Haha det er sikkert mange andre blogglesere som elsker å drømme seg bort i flotte feriebilder, men selv så foretrekker jeg å lese om det gode liv her hjemme 😀

  1. kristinaandersen

   Åååå gode Linn, tusen takk for så fin tilbakemelding! Koselig at du liker å lese om hverdagene mine, det er jo heldigvis de det er flest av 😀

 7. Ragnhild

  Kjempefint innlegg!
  Er så enig i det du skriver om det å ha ‘sine’ i nærheten. Jeg er ferdigutdannet til våren og har egentlig hele verden for mine føtter. Likevel klarer jeg ikke tanken på å skulle være alene et annet sted, det er ikke verdt det. Familie først <3 Så får jeg heller reise litt tenker jeg! Ønsker deg en fin helg videre! Har hele tiden likt bloggen din, men nå har du tatt det et hakk opp og blitt enda bedre! Bra jobba <3

  1. kristinaandersen

   Familie først <3 Jeg er så enig Ragnhild! Det betyr mer enn hva den kuleste jobben eller det største huset kan komme i nærheten av. Gratulerer med å snart være ferdigutdannet, forresten! Så utrolig gøy <3 Og takk for fine ord, snille!

 8. Apropos triste filmer; har du sett Hachiko? Er på Netflix, og får selv kjæresten min til å strigråte! Men absolutt verdt å se, sååå fin film ❤️

  1. kristinaandersen

   Ååå er ikke det sånn hundefilm? Eller tar jeg feil nå? Jeg er så svak når det kommer til alt som handler om det, så den tørr jeg faktisk ikke se 🙁 <3

   1. Sandra

    Det er en hundefilm ja! Du får se den en gang du er mutters alene, anbefaler den virkelig 🙈😍

 9. Madelen

  Kjenner jeg blir oppriktig oppgitt over hvor firkanta folk kan være. Man skal aldri tilgi utroskap sier du. Dummeste jeg hører og hver gang MÅ jeg kommentere det. Min kjæreste var utro i starten av forholdet vårt. Selvfølgelig er det respektløst, ufint og kvalmende-MEN- kan ikke folk gjøre feil? Jeg mener så lenge folk angrer, endrer seg og kjemper hver dag for å bli en bedre person- ja, da skal folk få en ny sjanse også. Jeg er iallefall overlykkelig over at jeg valgte å tilgi min kjæreste og se det beste i han. Her sitter jeg nemlig 10 år senere, med barn på vei, hus, hund og alt på stell. Å jaggu er ikke jeg den som får høre daglig av vennene mine at de skulle ønske de hadde MIN kjæreste. Alle kan gjøre feil er det jeg vil fram til. Jeg håper ikke alle i verden er like trangsynt som deg om denne saken. Jeg håper iallefall jeg får en ny sjanse i livet om jeg gjør noe galt. God helg 🙂

  1. kristinaandersen

   Takk for tilbakemelding, Madelen. Og så fint det funket for deg og kjæresten din til slutt, det er jo ingenting som er bedre enn det 😀 God helg til deg også 🙂

  2. Merethe

   Vittig at du 10 år senere må fortelle historien om at mannen din var utro. Move on hvis du har tilgitt han og slutt å fortell historien.
   Dette innlegget var om ting Kristina hadde lært og hun sier at hun ikke hadde tilgitt utroskap. Jeg hadde heller aldri tilgitt utroskap, og man trenger ikke å være firkantet eller trangsynt fordi man ikke vil tilgi det.

 10. har du fylt leppene? evnt. hvorfor

  1. kristinaandersen

   Det er ikke noe nytt med leppene mine 🙂

 11. har du fylt leppene? evnt. hvorfor det?

  🙂

  1. kristinaandersen

   Det er ikke noe nytt med leppene mine 🙂

 12. Vil du anbefale bøkene du har lest? 🙂

  1. kristinaandersen

   Ja.

 13. Du er så konge!

  En liten funfact: Didi på hindi betyr storesøster, så ingen grunn til å mislike ditt kallenavn! I India sier man det i respekt🙌🏻

  1. kristinaandersen

   Er det sant? Nei så vittig at Knoll fant på akkurat det som liten! Koselig <3

 14. Katrine

  Kjenner meg godt igjen i den siste! Her jeg sitter og skriver fra selveste Manhattan, kan jeg skrive under på at det å ha familie og venner rundt seg er det aller viktigste. Man savner fort noe så enkelt som å ta seg en tur til besteforeldre, tanter og onkler eller sine beste venner 🙂 Nyter så klart livet som 22 åring i storbyen, men vender nok snuta hjemover når studiene er over 🙂

  1. kristinaandersen

   22 år og på Manhattan, fy søren så tøff du er Katrine 😀 Du må nyte denne tiden, så er det jo en tid for alt og hvor du vender hjem igjen <3

 15. Kjære Kristina. Det er virkelig en fryd å gå inn her om dagen. Jeg har fulgt deg i mange år, og føler at jeg kjenner deg. Jeg er helt enig i det du skriver. Jeg studerte ett semester i USA, og opplevelsene var mange. Samtidig savnet jeg det hjemme noe veldig. En skal ikke kimse av det som er trygt og kjent. Gjør det som føles riktig for deg. Ha en god søndag herlige deg <3

  1. kristinaandersen

   Takk for koselig og oppmuntrende kommentar, snille deg <3 Jeg setter kjempestor pris på det, vireklig 😀 Det trygge og kjente er det beste, i hvert fall for meg. Selv om et semester i USA hørtes helt eventyrlig ut 😀 Klem!

 16. Lurer på hvorfor mange kaller det at man er tøff fordi man drar til utlandet alene? Er det liksom noe å tørre??? Jeg mener det ikke er tøft, det er bare kjedelig for meg ihvertfall.. Jeg trives best også med venner og familie ☺ Mange drar land og strand rundt å leter etter lykken og så viser det seg at man har den akkurat der man er, bare en tenker godt etter 😉

  1. kristinaandersen

   Enig med det i det du sier til slutt, Maria. Lykken er ofte nettopp det man har hjemme 🙂

 17. Bloggen din er blitt SÅ bra! Før var jeg innom kanskje en gang i uken, men nå må jeg innom hver dag 🙂 Du er kjempeflink <3

  1. kristinaandersen

   Såå koselig å høre, Julie! Takk <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *