JEG SKAL PUSSE OPP

Reklame for Villeroy & Boch og Gustavsberg.


Jeg har jo snakket litt tidligere om at jeg har ønsket å pusse opp badet her hjemme. Det er liksom den eneste tingen her i leiligheten jeg ikke er helt happy med, kanskje aller mest fordi jeg har dusjkabinett. Alt jeg ønsker meg er en superfin takdusj, med glassdør rett på flisene. Om dere skjønner? Så nå har jeg altså bestemt meg 100% for å pusse opp, og jeg gleder meg noe så innmari! Og heldig som jeg er om dagen, så får jeg lov å gjøre det i samarbeid med Villeroy & Boch og Gustavsberg. Dette er mildt sagt stor stas for meg, jeg er supertakknemlig og gleder meg så innmari til å ta dere med på denne reisen! Jeg har faktisk aldri pusset opp noe i hele mitt liv, så dette blir skikkelig spennende kjenner jeg 😉 Det burde vel gå fint. Eller? Kanskje jeg skal kjøre min egen versjon av sinnasnekkeren? Haha!

Jeg er fortsatt litt i tvil på hvilken stil jeg vil kjøre, det er jo så mye fint og jeg ender jo opp med å egentlig få lyst på alt. Men det går jo ikke. Så jeg tenkte å høre med dere 🙂 Har dere noen tips og råd til meg? Jeg er forresten også litt usikker på om jeg skal beholde flisene jeg allerede har, da de egentlig er ganske fine. Hvis det går med tanke på at jeg skal ha ny dusj, så er det godt mulig de får bli. Hvis ikke ryker de og da blir det jo enda flere valgmuligheter plutselig. Hjelpes, haha! Uansett hva det blir til med flisene, så skal alt annet nytt og det blir så GØY! Jeg ønsker et lunt og cosy bad, som gir meg den deilige følelsen av spa og som får meg til å virkelig senke skuldrene. Et sted hvor jeg kan kose meg, spille musikk, bruke god tid, tenne duftlys, ta ansiktsmasker og bare finne skikkelig roen. Mitt eget lille minispa, det er jo den store drømmen. Dette, kombinert med noe som skiller seg litt ut og samtidig er kult, uten at det skal gå utover den lune roen jeg ønsker på badet.

BATHROOM INSPIRATION

Både Villeroy og Gustavsberg har så utrolig mye fint, så det ble fryktelig vanskelig for en vinglepetter å bestemme seg her merker jeg, hehe. Jeg får ta meg litt tenketid og ikke forhaste meg, men snart må jeg nesten lande på en avgjørelse også – slik at jeg kan komme i gang med prosjektet mitt. Jeg gleder meg jo så! På bildene her ser dere i hvert fall litt av hva jeg ser for meg, og hva jeg finner inspirerende 🙂 Jeg syns Artis kolleksjonen er superfin, samt Architectura og Memento. Hvilken av de tre kolleksjonene liker du best? Jeg syns kombinasjonen av svart og hvitt er råkul, samtidig som jeg elsker hvitt mot trebenk eller marmor mot børstet roségull. The struggle is med andre ord veldig real, haha! Så, hjelp meg gjerne! Hvilken stil syns du jeg burde gå for?

34 kommentarer

 1. Mammatil2

  Åh så gøy! Sikler på nytt bad selv. Jeg ser for meg slette vegger med våtromsmaling. Da kan jeg lett bytte farge etter trender. Flis i dusjsonen er kult og holdbart. Takdusj høres skikkelig digg ut! Kos deg med planleggingen!

  1. kristinaandersen

   Våtromsmaling er jo helt genialt! Vurderer litt det samme selv, med nye fliser på gulvet 🙂

  2. Jeg ville også gått for våtromsmaling på veggene. Da har man mulighet til å «pusse opp» badet oftere 😊

 2. Jeg vil også pusse opp badet mitt og mitt er mye styggere enn dit. Hadde rart hatt de tre valgene, ville jeg valgt arcitectura. Jeg liker brun duse farger mot hvitt interiør og store gulv fliser.
  Klem

  1. kristinaandersen

   Enig anja, store gulvfliser er helt magisk 🙂 Blir spennende dette! Arcitectura-serien er helt rå 🙂 Klem!

 3. Den siste serien. Knallfin 🙂

  1. kristinaandersen

   Memento serien er så innmari fiiin! Jeg elsker jo rette linjer, så den er en av favorittene 🙂

 4. Bettina

  Jeg hadde droppet treverk hvis jeg var deg! Det krever masse vedlikehold med oljing og sliping, og du må også ta hensyn til rengjøringsprodukter. Det blir fort stygt. I tillegg blir det jo vått på badet, så treverket blir fort uttørket. Marmor er sykt fint og klassisk! Børstet rosegull er også superfint, men kanskje noe som går av liten etter hvert? Prøv å velge noe tidløst, som er lett å rengjøre og ikke viser flekker så fort (typ svarte og blanke flater). Nå kommer jeg med mange råd her, haha, men det er bare godt ment siden du spurte om råd, altså 🙂 Det blir jo superfint med din touch uansett!!

  1. kristinaandersen

   Det er sant det du sier.. Jeg har jo treverk på kjøkkenet, og selv om det er superfint – krever det litt. Takk for råd Bettina, setter bare kjempestor pris på det 😀 Fortsatt i tenkeboksen, haha! Klem 🙂

 5. Christine

  Jeg syns concrete sammen med sort er vanvittig kult 😀

  1. kristinaandersen

   Enig! Eeeelsker betong, vurderer betongpuss på veggene 🙂

 6. Christina

  Kommenterer sjeldent, men fast leser og du er en fantastisk blogger:) er akkurat ferdig med badet våres, og det er en veldig spennende prosess. Bare til informasjon om du ikke vil ha kabinett så må du ned med de flisene du har for å være sikker på at det blir vanntett pga membran, har blitt «lært» det av min samboer som er rørlegger;) gleder meg til å se badet ditt ferdig kommer nok til å bli super fint😍 Lykke til i prosessen og håper du vil ta med oss lesere på veien!

  1. kristinaandersen

   Takk for gode ord, Christina! Ikke sant, da ryker flisene da… Litt kjipesen, de er jo så fine! Takk for tips, dette ante liksom ikke jeg :O God klem, skal selvfølgelig ta dere med på veien <3

 7. Dusjkabinett og badekar beskytter gulvet og gjør at badet varer mange år lengre. Å dusje på flisene fungerer jo,men sliter mer på fugene samt at det ikkje får blitt helt tørt hele tiden mellom dusjingen. Nå bor du jo alene så kanskke det er greit,men alle steder eg har bodd med dusjing på gulvet så skifter eg til dusjkabinett eller badekar der det er plass. Fugene blir utrolig stygge etter kort tid da de er porøse og suger opp alt mulig. Eg føler de bare aldri blir helt reine. Her eg bor nå kastet eg ut dusjen etter kort tid og selvom de som bodde her hadde skiftet til dusj på gulv i kun ett år er forskjellen på fugene inni dusjen og ellers på badet veldig stor.
  Gleder meg til å se hva du finner på -eg syns det i kvitt og tre var utrolig kult og så håper eg du er en gjenbruksjente og selger alt på badet du skifter ut <3 <3 <3

  1. kristinaandersen

   Jaa jeg vet, Lin. MEN så er det så utrolig mye finere med dusj rett på flisene. I tillegg har flere av venninnene mine det, og de har aldri hatt problemer med det. Satser på at det går fint her også 🙂 Selvfølgelig, alt skal selges 🙂 Klem!

 8. Hadde du pusset opp om du ikke fikk det sponset?

  1. kristinaandersen

   Selvfølgelig! Jeg må uansett skatte 50% av produktene sin verdi, så dette får jeg ikke gratis 🙂 Det er et samarbeid jeg har hatt veldig lyst til, rett og slett.

 9. Anne Lene

  Så gøy! Gleder meg til å se!! Du er helt rå på interiør!

  1. kristinaandersen

   Takk Anne Lene! Gleder meg ihjel til dette her 😀

 10. FOR et fantastisk samarbeid, da, grattis 😀 Jeg likte best stilen på de to øverste bildene. Svart og hvitt (og grått) er så fint og klassisk sammen, samtidig som det er praktisk.
  Ja til marmor, men nei til tre(benk) og rosegull – men dette er jo bare min personlige smak, da 🙂
  Har selv hvite gulvfliser på badet i leiligheten jeg leier, og det skal jeg ALDRI ha igjen, absolutt alt synes :O Ellers ville jeg valgt badeskjenk med én vask (syns det er penest) og god benkeplass på en eller begge sider – jeg liker å ha sminke/hudpleieprodukter etc. lett tilgjengelig.
  Masse lykke til, Kristina! Gleder meg til å se fortsettelsen.

  1. kristinaandersen

   Tuusen takk Oda, så god du er! Må si dette er stas, skikkelig drømmesamarbeid 😀 Hvite gulvfliser er totalt uaktuelt, jeg kan ikke tenke meg noe verre :p For en som har støv på hjernen er det bare å glemme, haha! Goood helg, snille <3

 11. Charlotte

  Jeg er veldig fan av Lene Orvik sitt bad. Marmorfliser og matte sorte batterier. Vi bygger nytt hus nå og har valgt våtromsmaling på veggene og fliser på gulv og i dusjsonen. Egentlig kun for å spare peng (for her var det mye å spare) 😊

  1. kristinaandersen

   Lene sitt er superfint! Men ja, bad er DYRT. Så det er lurt å spare inn der man kan tenker jeg 🙂

 12. Jeanette

  Jeg har akkurat fått meg nytt bad selv,det er utrolig deilig 😉

  1. kristinaandersen

   Så gøy Jeanette!! 😀

 13. Annette

  Gled deg, å få nytt bad er fantastisk deilig! Har akkurat pusset opp badet selv. Vi har valgt grå betonglignende fliser på gulv og i dusjhjørnet. Ellers har vi glatte vegger som er malt mørk, mørk blå med våtromsmaling. Veldig fornøyd med dette.

  1. kristinaandersen

   Så gøy Annette! Er du fornøyd med våtromsmalingen ja?? Vurderer det sterkt selv 🙂

 14. Spennende prosjekt! Å pusse opp bad er både tidkrevende og dyrt. Derfor er det lurt å ta seg god tid og tenke seg om mange ganger før man endelig bestemmer seg. Nettopp pga at det er dyrt og tidkrevende bør man tenke langsiktig og safe litt, både ifht kvalitet og stil. MEN, det aller viktigste er uansett at du ender opp med noe DU liker og kommer til å trives med! Av det du skriver ser jeg at du er veldig opptatt av å trives og være tilfreds – viktig! Derfor synes jeg du skal følge magefølelsen og velge takdusj, glassvegger og fliser, om det er det du helst vil ha. Samme med innredning, skap, vask, benk og speil – velg det du liker aller best. Men veldig enig med de som nevner naturlig materialer som krever mye vedlikehold, det hadde jeg droppa. Gull og roségull er veldig i tiden nå, men kanskje ikke neste år. Samtidig er det ikke all verden å skifte feks en kran heller, da.

  Det er altfor mye fint å velge i, hehe, så skjønner dette kan bli vanskelig. Jeg ville gått for det du synes er mest «deg», noe du synes er både fint og tøft, uten å safe så altfor mye, det er du som skal like det. Man kan jo også legge til masse tilbehør, som gir den siste finishing touch, slik som håndkle, planter, krukker, og div interiørdetaljer. Fokuser på å finne den spa-følelsen du beskriver. 🙂

  1. kristinaandersen

   Ikke sant! Jeg er såå enig med deg Marit. Lurt å tenke seg om en gang for mye, i stedet for å gå på en smell. Bad er jo noe av det dyreste man kan pusse opp, så her vil jeg tenke hva som også er fint om fem eller ti år frem i tid. Takk for gode tips, Marit <3

 15. Her er mine gode råd og erfaringer:
  Jeg har pusset,designet og vært med i byggeprosessen på badene jeg hadde i huset jeg bodde i. I etter tid har jeg totalt renovert 2bad og dusjet på flisene med alle 5.

  Det er både rett og mye tull i forhold til dette med vann i fugene på flisene. Vis badet ditt Kristina står til dagens krav, så er det ingen problem å dusje rett på flisene👌🏻

  Varmekabler gjør en god del av jobben med å «fjerne» vannet uansett. Også har det også mye å si hvor mye helling det er på badet til å kunne dusje på flisene (kom på den nå) noe som bør sjekkes opp i😊

  Ett annet godt tips jeg virkerlog anbefaler alle er å bruke primer i fugene når man først legger nye fliser i fugelimen og etter primer fugene vis badet allerede er pusset opp.

  Det har jeg gjort med alle badene mine. Primeren gjør slik at ikke bare vann skal trekke seg inn over tid vis man likevel skal bli boende i mange år, selv om det skal en del til med dagens krav – men den legger en hinne for ikke nettopp all dritten skal legge seg i fugene etter såpe rester og slikt. Er faktisk kun å spyle lett av med en baderomsspray. Nett som å imprignere skoene deres. Vis badet står til dagens krav, så er det ikke verre å ta en runde med etter primer i dusjsone på vegger, gulvet og ellers gulvet på badet.

  Mye greier som legger seg der som vi jenter etterlater og da slipper man å skure seg halvt i hel hver uke. Dette er en så stor befrielse å slippe å gjøre🙌🏻

  Jeg har selv hvite fliser på veggene på det nye badet og har heller valgt en finere dusj sone, en kontrast farge i servant og blande batteriet, speil skap med lys for å gi mer oppbevaring og varme.

  Man sparer mye penger på å bytte ut «interiøret» på badet vis flisene ikke er kjiipe😊

  Lykke til❤️

  1. kristinaandersen

   TAKK, Becca! Fy søren så mye nytting!! Du er jo helt gull 😀 Denne kommentaren er tatt bilde av, så skal jeg stille flink og klar til møte med rørlegger 🙂 Klem

   1. Ingen årsak❤️ Bare en glede å kunne formidle noe veldig nyttig videre – spesielt med primeren❤️ God klem

 16. Ragnhild

  Memento, likte jeg best. En ren stil med marmor og sort armatur. Lekker blir det nok uansett. Lykke til.

 17. Jeg elsket Artis serien, men nå liker jeg baderom som virkelig skiller seg ut, er så utrolig lei av at alle kjører samme stil, synes det er mye kulere med annerledeshet og det får man med Artis, også var det masse lekne farger og det liker jeg, likte særlig rosa vask mot hvit marmor og rødt badekar, så kult.,

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *