JULENS BESTE PEPPERKAKEMENN

HO-HO-HO

Pepperkaker hører julen til! Er du ikke enig? Her om dagen dro jeg hjem til familien, hvor vi bakte nettopp pepperkaker sammen. Såå koselig! Jeg hadde bestilt kakeformer til å trykke med fra Amerika dette året, og hadde gledet meg så til jeg skulle få figurer av både julestrømpe, nissehus, sløyfe, rudolf med slede og gudene vet hva hjem i posten. Til min store fortvilelse var alt klemt i stykker, den eneste som overlevde var denne pepperkakemann-formen…. Haha! Får prøve meg igjen neste år 😉 Uansett, her kommer familiens oppskrift på supergode pepperkaker.

du trenger:

300 g margarin  3 dl sukker 1 dl melk 1 dl sirup  10 dl hvetemel
3 ts bakepulver 2 ts kanel 2 ts ingefær 2 ts malt nellik 1 ts malt pepper

slik gjør du:

Start med å blane smør og sukker godt sammen. Deretter bland i melk og sirup, rør sammen. Bland så i alle de andre ingrediensene. Til slutt knar du sammen deigen, og lar den avkjøles kaldt en god time. Så deler du deigen i små deler, kjevler ut og trykker med ønsket type figur. Pepperkakene stekes på 175 grader til de blir gylne i fargen. Steketiden varierer fra ovn til øvn, så følg gjerne med underveis.

– håper det smaker –

2 kommentarer

  1. Mmm så gode ut.Må bakes i dag.

    1. kristinaandersen

      Så gøy! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *