1200 LITER VED SENERE

Dette gode julehumøret mitt ble virkelig satt på prøve i går. Jeg liker å tro at jeg blir et snillere, rausere og bedre menneske i desember – men i går ettermiddag var jeg så hissig at jeg vurderte å sette fyr på hele juletreet. Greia var at jeg hadde spurt min lillebror om han kunne bestille litt ved til meg, som jeg kunne fyre med gjennom vinteren. Betegnelsen litt ved satte tydeligvis grillen i gang i hodet til Knollen, for ikke mindre enn 20 sekker som inneholdt 60 liter i hver sekk ble plutselig levert på døra mi i en tilhenger. Hæ, er hele denne tilhengeren til meg, spurte jeg de som leverte. Et klinkende klart JA var svaret, og jeg sendte en melding til lillebror med spørsmål om hva i alle dager slags sirkus han hadde stelt i stand. Han lo seg ihjel, og svarte med at det var bare til å brette opp armene og sette i gang på egenhånd. Regnet pøste ned ute, så veden måtte inn og jeg bestemte meg for å være en sånn strong independent woman who needs no help til tross for bad rygg. Jeg skal ærlig innrømme jeg var så forbanna at jeg var sikker på jeg skulle sprenge innvendig. La meg bare nevne at jeg bor i tredje etasje uten heis, og 1200 liter med ved er helt enkelt grisetungt. På sekk nummer elve gikk det litt fort i trappene som var blitt våte – jeg sklei, trynte ned fem trappetrinn og fikk seksti liters sekken over meg. Så da begynte Ms.Independent selvfølgelig å hylgrine, det VAR SÅ VONDT! Tårene trillet hos denne dramatikeren, men sekkene kom omsider på plass og ryggen min ble helt nede for telling.
Så da ringte jeg selvfølgelig papsen. Dere vet, sånn man gjør for å få støtte når den ene søskenparten har oppført seg som djevelen sjæl. Fortalte hendelsen i høylytt tempo, og la til jeg skulle brenne alle julegavene jeg hadde kjøpt til Knollen i peisen og straffe han resten av julen. Eirik har ødelagt ryggen min og hele leiligheten min ser ut som en forbanna skog. Fikk til svar at jeg burde jo ringt og bedt om hjelp, samt et spørsmål om jeg hadde oppført meg som en hissig villmann når jeg bærte sekkene. Så da ble jeg enda mer sur, slo av mobilen og raste rundt i granskogen her hjemme.
Akkurat nå må jeg jo bare le, men ryggen er fortsatt vond og begge lårene mine er stappet av blåmerker etter jeg lekte actionman med vedsekkene – så jeg ler ikke for mye. Enda. Det positive er jo to ting. Det er tid for prank tilbake på han jeg skal ha en lang pause fra, og jeg har nok ved for de neste fire årene… Krysser fingrene for en iskald vinter, jeg 😉

18 kommentarer på “1200 LITER VED SENERE

 1. Amalie skriver:

  «Så da ble jeg enda mer sur, slo av mobilen og raste rundt i granskogen her hjemme.» beste jeg har lest på lenge! hahahahahahha, elsker beskrivelsene dine <3

 2. Sanne skriver:

  Hei! Dette er litt utenom dette innlegget, men så det real life-pepperkakehuset ditt på snap. Ville bare tipse om at dersom du sliter med å lime sammen pepperkakedelene, så kjøp smørbukk og smelt det! Det verken størkner med engang, det smaker digg og er helt supert som lim!

  • kristinaandersen skriver:

   Åh, takk for tips! Jeg smeltet sukker, og det var helt krise.. Det har stivnet på kjøkkenbenken og jeg får det ikke bort. I tillegg har jeg en gigantisk vannblemme på hånda! Det er jo farlig å bruke sånt :p Så da blir det smørrbukk neste gang 😀

 3. Ida skriver:

  Hahaha, så fantastisk morsomt å lese! Kjenner meg igjen hele scenarioet om å «klare selv!» heia deg! Hvor i leiligheten skal du ha all veden? Ha en fin onsdag!

  • kristinaandersen skriver:

   Jeg fikk tømt boden for pappa og søppel sammen med Stian, så nå står veden der. Hjelpes, haha! Ikke plass til lagring hagemøblene der i år, for å si det sånn :p

 4. Anja skriver:

  Åååå det der kan jeg se for meg, og kan tenke meg lillebror koste seg. Men du er jo super heldig som har peis da, det er jo så koselig. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

 5. Anonym skriver:

  Hei! Du ser råbra ut 🙂 Redigerer du bildene slike at det ser ut som snø eller er det ekte? Var utrolig kult.

Comments are closed.