KOKOSMAKRONER TIL JUL

FØRSTE DESEMBER

Jeg blir varm i hjertet av denne dagen, hvert eneste år. Endelig kan årets fineste tid begynne! Og jeg kan synge julesanger dagen lang, uten at jeg virker heelt cray. Det har jeg forsåvidt gjort siden november, men slik er det når man egentlig burde jobbet som julenisse på deltid 😉 I år som jeg alltid har gjort tidligere, vil jeg gjøre alt jeg kan for å skape skikkelig julemagi på bloggen. Deilige oppskrifter, herlige julefilmer, koselig julepynt og bare ekte juleglede. Jeg håper dere er like klare som meg? Ho-Ho! Her kommer årets første juleoppskrift, denne gangen starter jeg med en enkel bakst som absolutt alle får til. Nemlig kokosmakroner, som jeg syns er så godt. ♥

til ca 20 kokosmakroner trenger du

200 g sukker – 200 g kokosmasse – 4 eggehviter – 1 ss vaniljesukker

Denne oppskriften er superenkel, og det syns jeg er så fint! Forvarm stekeovnen din til 180 grader. Så kan du ta en gryte, blande sammen eggehviter, sukker, kokosmasse og vaniljesukker. Sett gryten på middels varme, og rør med en tresleiv hele veien. Massen skal få en tykk og fin konsistens før den er ferdig, og dette tar rundt fem minutt. Når du er ferdig med dette, lager du topper av kokosmassen på et stekepapir kledd i bakepapir. Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekt.

Avkjøl på rist, og nyt med en kopp varm kakao.

5 kommentarer på “KOKOSMAKRONER TIL JUL

 1. Ingvild skriver:

  Kristina! Jeg elsker bloggen din (spesielt i desember hihi)! Men det er en ting jeg har tenkt på i det siste. Jeg føler jul for mange er nisser, stjerner, juletre, snø, pakker, julekaker, julefilmer, rødt og grønt. Men det er så mange som glemmer hva julen egentlig handler om; jesusbarnet, englene på marken, julekrybben …. Som jeg har forstått det har du et kristent livssyn, og lurer på om du har noe fokus på dette også? Eller kanskje du bare fremstiller bloggen på den «overfladiske» måten, sånn at det skal være et sted for «alle», og heller tenker på de andre verdiene på privaten 🙂 Føler meg liksom så alene om å være opptatt av opphavet til jul egentlig er haha! Vet ikke om dette ga noe mening :p ha uansett en velsignet førjulstid!

  • kristinaandersen skriver:

   Hei Ingvild! Så koselig at du liker bloggen min <3 Og ja, jeg skjønner tankegangen din 🙂 Jeg er kristen, og har andre tradisjoner jeg ikke blogger om med tanke på nettopp jul. Jeg går blant annet på gudstjenester på søndager, det skal jeg f.eks i morgen igjen. Men å snakke veldig åpent om kristendom er ikke noe jeg har følt et behov for, rett og slett. Uten at jeg vet helt hvorfor 🙂 Klem!

 2. Anne skriver:

  Jul er den beste tiden på året, og jeg elsker å lese bloggen din i desember. Du har det så fint og koselig, og jeg elsker alle jule oppskriftene du kommer med! Jeg lurer litt på hvor har du kjøpt de flotte jule koppene?❤️

 3. Mari skriver:

  Takk for oppskrift, den må prøves 🙂
  Hvor kjøper du sånne lange stearinlys, har du en favoritt?
  Sliter med at alle jeg kjøper renner 🙁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *