SÅNT MAN SKAL GJØRE SELV

Jeg hadde egentlig leid inn maler til å sveipe over leiligheten min, men den planen gikk i grus så fort mine foreldre fant ut av prisen jeg skulle betale. Da ble det mildt sagt diskusjon i heimen, mamma spurte om jeg hadde blitt enda mer tullete storkar og ringte straks til den andre parten for å fortelle hva jeg holdt på med. For dette med å male, fikk jeg streng beskjed om at er sånt man gjør selv. Men jeg har jo ikke tålmodighet til å male, argumenterte jeg med. Hvorfor spør du ikke bare oss, Kristina. Vel, fordi jeg vil jo ikke mase mer enn jeg gjør ellers. Men flaks for meg at jeg er oppvokst med de to mest tålmodige og beste menneskene som finnes her i verden. Så i går masjerte mine foreldre inn i leiligheten min med malingsspann under armene, arbeidshansker, malingsruller og gudene vet hva de hadde dratt med seg. De hadde kjøpt inn absolutt alt som trengtes til å male det jeg ønsket, sånn uten at jeg møtte tømme lommeboka i det hele tatt. Papsen hadde til og med tatt seg fri fra jobb for å male for meg. HÆ?! Her må det være innafor å si really really blessed, altså. Fyttikatta så heldig jeg er!

. . .

from white to black

Så i dag våknet jeg opp til en strøken leiligheten, som har forandret seg totalt. Det blir så fiiint at gliset går rundt! Vi ble ferdig med både stue, kjøkken og spisestue i går – det tok rett over ti timer med to strøk. Nå har vi bare gangen min igjen, og det skal vi gjøre ferdig i morgen 🙂  Gleder meg så utrolig mye til å vise dere resultatet! Men før dere får se hele resultatet over hele leiligheten, så må jeg få på plass både sofa, bord, teppe og alt jeg har bestilt som forhåpentligvis kommer i løpet av desember. Klør i fingrene etter å få på plass alt, skikkelig gøy med en forandring og enda gøyere å gjøre det på en normal måte. Gjøre ting selv sammen med noen man veldig er glad i, rett og slett.

Nå skal jeg hoppe i joggedressen (slik jeg løper rundt 80% av dagene i det virkelige liv, haha!) og komme meg avgårde på julehandel. Jeg skal kjøpe inn et vanvittig fint juletre jeg har oppdaget, pynt og litt småting som trengs for å få på plass desemberstemningen – samt taklamper til stue og gang som Knollen kommer for å skru opp om noen timer. Så må jeg gjøre meg klar til kvelden, da braker det løs med stor bursdagsfest for to fine kompiser. Gleder meg masse! ❥

43 kommentarer

 1. Bloggen din er en fryd om dagen! <3

  1. kristinaandersen

   Tusen takk Lene, gjør meg så glad å høre <3

 2. Sååååå gøy og så stas at foreldrene dine stiller opp! Gleder meg masse til å se. Det kommer til å bli lekkert. Kos deg med handlingen. Jeg kjøpte inn litt småting forrige uke, og jeg har så lyst å pynte nå.. Men kanskje litt tidlig? Kos deg! Klem fra meg til deg, hilsen Anja

  1. kristinaandersen

   Ikke for tidlig, Anja! Julen går jo så fort, så bare å få begynt sier nå jeg 😀 God klem!

 3. Hahaha, elsker det! Trur kanskje det er oss ‘milennials’ som heller vil få det gjort enn å styre med det sjølv? Hadde nok fått lik reaksjon frå mine foreldre! 🙂

  1. kristinaandersen

   Haha, mye mulig! Goood helg Lisamor 😀

 4. Du snakker litt løst og fast om dette med «storkar oppførsel» om dagen. Kan du ikke skrive litt om det da? 🙂

  1. kristinaandersen

   Prøver vel å vise mer personlighet og la dere bli bedre kjent med meg, ikke noe mer enn det. Storkar er nok bare en humoristisk måte å beskrive meg selv på, ironisk vel og merke 🙂

 5. Camilla

  Hei. Jeg lurer på hvor du har kjøpt tinga som du hadde i julelykta som du laga. Elsket den❤️

  1. kristinaandersen

   Jeg skal lage et innlegg om den til uka 😀 Klem!

 6. Kristin

  Heldige deg & så kult det blir med litt forandring! Har lenge vurdert svart selv, men ikke turt enda… må gjøre det nå 😉
  Er fargen du har brukt «matt sort»?
  Ha en super dag 🙂

  1. kristinaandersen

   Det ble såå fint her nå med den nye fargen! Hvis du har lyst, go for it Kristin 😀 Leiligheten min virket merkelig nok MYE større med svart farge, noe jeg ikke hadde forventet. Vi har malt med dempet sort 🙂 Klem og god helg <3

 7. Godt å se at det ikke er bare mine tresleiver som får gjennomgå 😉
  Flott farge, blir knallfint hos deg 🙂

  1. kristinaandersen

   Haha! Fint å røre i maling med 😀

 8. Hei <3 Så den super fine julelykta du hadde laget på mystoryen din på snapchat, og lurte på om du kunne fortelle hvor alle tingene du har brukt til å lage den inkludert selve lykta er fra?

  1. kristinaandersen

   Det kan jeg! Kommer ila uka 😀

 9. Victoria

  Så utrolig hyggelig av foreldrene dine å hjelpe deg! Men jeg blir litt paff av at du tar diskusjoner med dem om sofakjøp, maling av leiligheten og dine egne økonomiske disposisjoner. Er ikke du voksen? Det er ingen av mine foreldre som har noe med min personlige økonomi å gjøre.

  1. kristinaandersen

   Min far er styremedlem i Kristina Andersen AS, og jeg hører alltid med foreldrene mine før store økonomiske avgjørelser. Jeg er aldri for gammel til å lytte til folk som har bedre kontroll enn meg på dette. I denne bransjen jeg er i, så er det fort å miste hodet når det kommer til det økonomiske, derfor er jeg takknemlig for to normale, jordnære og flinke foreldre – som prøver å guide meg til å ta de rette valgene. Men, det siste ordet har jeg alltid selv, selvsagt. Det er jeg som har valgt å involvere både de og regnskapsføreren min i selskapet mitt 🙂

   1. Monica

    Godt svart!

 10. Er det dempet sort ? Ser sånn ut😍 I såfall kommer du til å bli kjempe fornøyd !! Den fargen gir så nye dybde i et rom, og det luner så innmari. Spent på resultatet, tror det blir lekkert!

  1. kristinaandersen

   Ja, den er helt nydelig!! Gleder meg til å vise dere 😀

 11. Så tøft.Gøy med masse interiør bilder.

 12. Ærlig talt Kristina! Hvor gammel er du? Jeg leser om livet ditt men nå skuffer du masse kjære deg.. hvordan tenker du at du skal takle f eks en mammarolle når du ikke engang klarer å male en vegg? Det virker som du ‘kjøper’ alt du kan. Hva med å sette deg inn i enkle ting som vedlikehold av hus, male, skru møbler sammen og måke snø? Er det ikke litt pinlig at i din alder må familien din samle sammen alt for at du skal få malt leiligheten din? Fri fra jobben så du får det som du vil.. Uff, skjems du ikke litt i din alder?

  1. kristinaandersen

   Nei, jeg skjems faktisk ikke i det hele tatt. Føler meg bare veldig heldig, jeg <3 Er det så uvanlig å ha to foreldre som hjelper til? I så fall syns jeg det er trist. Den dagen jeg får barn selv, håper jeg at jeg blir like støttende, hjelsom, tålmodig og flink som mine foreldre – gjennom hele livet til barnet mitt. 18, 25 eller 36 år – jeg kommer alltid til å stille opp hvis barnet mitt trenger hjelp. Det er jo slik man lærer selv? Jeg er blind på venstre øyet mitt og sliter veldig med noe som heter kronisk dobbeltsyn, så det å male inntil tynne lister og opp i f.eks tak er utrolig vanskelig og krever mye for meg, så jeg er utrolig glad mine foreldre ville hjelpe meg. Jeg hadde dessverre ikke klart å male hele leiligheten på 100 kvm selv, pga et ekstremt dårlig syn som tapper meg helt i slike situasjoner. Jeg er så glad jeg alltid har hatt foreldre som har vært der for meg 🙂

   1. Yvonne

    Så enig med deg Kristina! Jeg er 34 år og får fortsatt mamma på besøk når det skal males utenpå huset eller inni 🙂 hun er mye flinkere til å ta pirkearbeid inntil lister og jeg vil jo selvfølgelig at det skal se bra ut! Jeg skjems heller ikke over det, er jo bare koselig at foreldre kan komme å hjelpe til 🙂

   2. C A M I L L A

    For å være helt ærlig, så synes jeg faktisk ikke at du skal måtte trenge å ‘forsvare’ deg når det kommer til eksempelvis hvorfor du får hjelp av andre til eks å male! Det kan ligge mange grunner bak hvorfor du ikke gjør dette selv, noe som folk ærlig talt egentlig ikke har noe med!

    Synes det er flott av deg å involvere familien din Ifht innspill på ting om det er noe du er usikker på å lignende! JEG mener hvertfall det viser modenhet og evnen til å si at man kan ta imot tilbakemeldinger og viser at man har bena plantet på jorda!!

    Og for å komme til deg som betviler Kristinas evne til å takle å være mor i fremtiden, fordi hun spør om hjelp! Hvor kommer det fra? Det har vell ingenting med saken å gjøre! Kristina kan bli en helt fantastisk mamma til sine barn, selv om hun spør andre om hjelp å råd! Om hun kan male ect har vell ingenting med hennes egnenhet til en morsrolle å gjøre!! Ærlig talt altså!!!

    Håper slike kommentarer bare preller av deg Kristina! 🙂 jeg tror hvertfall du kommer til å bli en helt fantastisk mor en gang, som kommer til å lære barna dine de viktigste verdiene her i livet! Til tross for at du ikke maler veggene dine selv!!

    Håper du får en fin søndagskveld videre!! Klem fra en Sørlendig til en annen! 🙂

   3. kristinaandersen

    Er så takknemlig for lesere som dere, Camilla og Yvonne. God klem! <3

   4. Så godt at du har 2 foreldre som hjelper til Kristina 🙂 Jeg har også vært så utrolig heldig med å vokse opp på samme måte, med kjærlige mamma og pappa! MEN du skrev i ditt innlegg *jeg har jo ikke tålmodighet til å male*! Hvorfor ikke heller skrive forklaringen du gav meg her? Det gir så mye mer forståelse av hvem du er! Klem til vakre deg 🙂

   5. PS! Du klarer jo å handle matvarer, klær, bilder, blomster, osv…. Det å kjøpe malingsspann, koster, maskeringstape og bære det hjem selv krever vel ikke mer? Litt divanykker 🙂

   6. kristinaandersen

    Kan du ikke spørre på en voksen og normal måte, Lise? Så mye mer hyggelig å svare deg da 🙂 Mine foreldre kjøpte malingen for meg fordi det var tilbud på maling denne dagen og de bor ett minutt unna der det ble solgt. Mens jeg bor en god halvtime unna, og de mente det var unødvendig at jeg kjørte ned siden de uansett skulle nedover til meg. Ikke mer komplisert enn det. Hjelpes 🙂

 13. Kan jeg få takk deg for at du har valgt å ikke overse oss med Black friday reklame ? Du har ikke nevnt det en gang – og det er sykt deilig! Blir rett og slett kvalm av hysteriet og presset om å kjøpe kjøpe kjøpe. Tusen takk for at din blogg ble et fristed fra «supre salg» overalt og linker hit og dit…

  1. kristinaandersen

   Tusen takk Bell! Jeg er så lei av mas om shopping, tilbud og hele den regla, haha. Nok får være nok, så i år ble det ingen black friday denne fredagen 😀 Yay!

 14. Det blir så fint med den nye fargen😍 hva heter farge?
  Vi malte nettopp veggen bak peisen i matt svart farge! Rommer ser så mye større ut😃

  1. kristinaandersen

   Jeg vet, helt spesielt at det blir så mye større, veldig gøy! Jeg malte med matt svart 😀

 15. Leser kommentarene om at du ikke er «voksen nok» siden du spør foreldrene dine om råd, men jeg vil si tvert i mot! Syns det er fint at du spør om råd og hjelp, jeg. Hvorfor skal man klare seg helt på egenhånd når man har mulighet til å få tips og veiledning fra erfarne foreldre? Gleder meg veldig til å se den «nye» leiligheten, det kommer til å bli sååå fint 🙂

  1. kristinaandersen

   Enig med deg, Mette. Et godt tegn på å være voksen, er nettopp å forstå at det er viktig å søke råd hvis man er i tvil 🙂 Tuusen takk, gleder meg til å vise dere <3

 16. Hvor har du kjøpt denne treningshettejakka? 😀

  1. kristinaandersen

   Nike: <3

   1. Nike.com? Finner den iallfall ikke der :-/

 17. Pernille

  Elsker at du skriver om at du prøver å være mer jordnær når det kommer til penger, og at du tør å snakke om at du har litt storkartendenser iblant, istedenfor å bare gå i forsvarsposisjon som så mange andre bloggere gjør når det kommer til penger. Også elsker jeg også at det ikke har vært noe black friday her inne! Hurra for deg, jeg liker deg så godt!

  1. kristinaandersen

   Takk for fine ord, Pernille. Blir så glad <3

 18. Sigrid Elise

  Så utrolig snilt av foreldrene dine å stille opp! 🙂 Tenk deg hvor mange timer det hadde gått dersom du skulle ha gjort alt selv, skjønner godt at du i utgangspunktet ville leie inn noen i stedet for å «mase» om hjelp!

  1. kristinaandersen

   <3 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *