HJEMMELAGET BRYTEBRØD

FROKOSTKOS I HEIMEN

Brytebrød er noe av det beste jeg vet hvis jeg først skal spise skikkelig hvetebakst, og her er det som regel alltid min flinke mamma som har stått for den type bakst. Men nå har jeg prøvd selv, og jeg fikk det til! Skikkelig godt ble det, og siden det er fredag i dag – tenkte jeg det passet perfekt å dele oppskrift med dere. Noe godt til helgen, kanskje? ❥

til et brytebrød trenger du

1 pakke tørrgjær – 8 dl hvetemel – 1 ts salt – 1 ss olivenolje – 3 dl lunkent vann

slik gjør du

Bland sammen vann og gjær, før du tilsetter resten av ingrediensene. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin (eller for hånd, dette tar bare litt lengre tid). Her skal den stå å jobbe i cirka ti minutter, til den er blitt jevn og smidig uten å klisse. Dekk så bakepollen med plass og hev den på et lunt sted i en god time – til den er doblet seg i størrelse. Så triller du deigen ut, deler den i syv eller åtte like store deler, og legger en del i midten og resten i en sirkel rundt slik som på bildene mine. Dekk så brytebrødet ditt med et kjøkkenhåndkle, og etterhev i en halvtime. Deretter kan du pensle med et vispet egg og strø over hva enn du ønsker. Jeg brukte absolutt alt av frø jeg hadde liggende hjemme 🙂 Stek på midderste rille i ovnen på 220 grader i cirka 15 minutter, avkjøl på rist.

- håper det smaker -

16 kommentarer

 1. Hei Kristina!
  Jeg likte så godt serviset ditt, og lurer på om du vil fortelle hva det heter?
  Ha en super fin dag🌸

  1. kristinaandersen

   Tusen takk, Gunn! De store brettene er fra Søgne Home, koppene fra Søgne Home og tallerkener fra Asa Design 🙂 Klem!

 2. Yay for vegansk oppskrift 😀 Gjerne mer av det <3

  1. kristinaandersen

   Oh, så gøy du likte den!! 😀

 3. Hei Kristina, jeg bare lurte på at hadde ikke du glutenallergi? Hvordan blir magen din av disse? God fredag 🙂

  1. kristinaandersen

   Magen blir ikke sånn kjempegod av disse, hehe. Men i blant bare måå jeg unne meg gluten jeg også, som jeg har fortalt dere flere ganger. Men ellers velger jeg som oftest glutenfritt 🙂 Klem!

 4. At det går an å gjøre det så koselig <3 <3 <3 du er min bildehelt!

  1. kristinaandersen

   Ååå Belindus!! Æ skal vise dæ 😀

 5. Det er jo ikke tilbud på oral b (rosegull) i dag???

  1. kristinaandersen

   Nei, den er helt ny og kommer ikke på tilbud. Det er tilbud på en annen Oral B 🙂

 6. Hvor er de runde serveringsfatene fra?? 😍😍

  1. kristinaandersen

   Søgne Home 🙂

 7. Tusen takk for oppskrift!:) Brytebrødet ser fantastisk godt ut. Gleder meg til å bake det til søndagsfrokosten<3 Ha en fin helg videre<3

  1. kristinaandersen

   Hurra, så gøy Anne!! 😀

 8. Marianne

  Hvor er de kule lysene fra? Er hele staken i talg?😄

 9. Såå fint dekket.Flinke deg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *