BARE SLITEN

Hei fine gjengen min Jeg må vel begynne med å beklage fraværet mitt her på bloggen, jeg er bare ikke på et overlykkelig sted i livet akkurat nå. Lurer på om jeg for første gang forstår hva høstdepresjon er? Jeg er så trøtt, slapp og uten energi at det er helt trist. I tillegg blir jeg psykisk nede når jeg har det på denne måten, kanskje fordi det minner meg om den tiden jeg faktisk hadde en depresjon. Alt er bare mørkt og slitsomt – tungt å stå opp av senga. Det jeg ikke forstår er hvorfor jeg har det på denne måten, fordi livet mitt er direkte knirkefritt. Jeg har ingenting å være lei meg over, derfor forstår jeg ikke helt hva greia mi er. Kanskje det er nettopp det? At jeg har for lite å tenke på? For lite å bekymre meg over? Men så går det vel heller ikke ann å være lei seg for at livet er for bra, så jeg aner ikke hva det er. Men for to uker siden hadde jeg det helt supert, så jeg regner med ting snur snart og at energien jeg vanligvis har kommer tilbake.

Jeg bestemte meg rett og slett for å ta noen dager uten bloggen, fordi jeg ikke hadde krefter til å prestere denne uken. Trene, være med familien, møte venner, lese bøker, finne hvilepulsen og bare leve litt uten å hele tiden måtte levere. Problemet mitt er jo at dette ga mersmak, jeg har sovet bedre om nettene og klart å finne roen. Likevel gir den fulle mailboksen meg hjertebank, og jeg får dårlig samvittighet over at jeg har det bedre når jeg er offline. Men dette er jo jobben min, så nå får det være nok fridager på en god stund. Jeg tror faktisk at jeg aldri har hatt så mange dager fri på de siste ti årene. Jeg har alltid klart å levere her på bloggen i det minste. Men nå sa det bare stopp for meg, og jeg trengte å komme meg litt. Jeg hater jo å levere halvveis når det kommer til blogg og jobb, så nå skal jeg ta meg selv i nakken og gjøre det jeg kan for at ting skal bli bedre snart 🙂

Jeg aner ikke hva det er, men ting kommer til å løsne. Kanskje det rett og slett er en høstdepesjon jeg har dratt på meg? Jeg gjør så mye rart for å prøve å få det bedre at jeg kan heller ikke annet enn å le. Jeg har solgt sofaen min, bestilt maler til leiligheten og styret så på her hjemme at gudene må vite hva jeg holder på med. Som om det vil hjelpe, liksom. Typisk meg å tenke at slike ting skal fikse hodet mitt, hehe. I kveld skal jeg uansett le og kose meg med noen av de beste vennene jeg har. Vi skal på konsert, hygge oss og feire halloween uten kostymer. Det gleder jeg meg til! Og vi? Vi sees igjen senere eller i morgen, nå er det nok fravær fra min side her på bloggisen. Takk for at dere holder ut med meg! Og om dere har noen tips til hvordan jeg kan få tilbake en deilig energi og komme meg ut av denne modusen jeg har rotet meg inn i – fyr løs i kommentarfeltet. Stor klem fra meg, jeg er veldig glad i dere!

63 kommentarer

 1. Har det likens. Tips: rosenrot eller johannesurt tabletter på de dårlige dagene. Begge delene fungerer mot mild nedstemthet, det kan jeg skrive under på 🙂 ikke er det farlig heller, og ingen bivirkninger

  1. Ta for all del ikke disse tingene hvis du står på noen form for medikamenter (i alle fall ikke uten å avklare det med farmasøyt eller lege). En rekke naturpreparater påvirker opptak og virkning av medikamenter i kroppen og johannesurt er en av verstingene. Kun fordi noe er «naturlig», betyr det ikke at de ikke er farlige eller har bivirkninger. Ukritisk bruk av naturpreparater er absolutt ikke å anbefale 🙂

  2. De funker de men var klar over at de reduserer virkning på andre medisiner spesielt de tabletter med johannesurt i seg kan være farlig da virkning av medinsin uteblir, så man må sjekke dette hvis man har livsviktige medisiner.

 2. Så kjipt når det blir sånn!:/

  Tips! Hva med å ta én fridag i uka? Ikke en fast dag, og ikke annonsert, men å bare ta helt fri en dag i uken? Er jo mange bloggere som gjør det, uten at det går ut over klikkene (Wulff, konatil osv). Eller forhåndsposte noen innlegg, slik du pleier å gjøre i helgene?:)

  Håper livet smiler igjen snart, søta;)

  1. kristinaandersen

   Det er absolutt aktuelt og en fin tanke 🙂 En fridag i uka er godt for alle vil jeg tro. Goood helg, Lottemor <3

 3. Skjønne Kristina <3 Jeg har desverre ikke noen tips til deg, men ville bare si at vi leserne syns du er fantastisk! Og alle kan ha dårlige perioder, hvor ting er mindre bra. Så om du må ha noen dager fri fra bloggen, eller ikke klarer å legge ut like mange innlegg, så forstår vi <3

  1. kristinaandersen

   Tusen takk, Sarah <3

 4. Hei! Hva skjedde med forrige innlegg? («Helt idiotisk»)? Slettet?

  1. kristinaandersen

   Fjernet med en teknisk feil.

 5. Hei Kristina.
  Jeg digger bloggen din.!
  Men, vit at:
  Det er lov å ta seg fri fra hverdagen, det er lov å være nedfor – ikke minst tillate seg selv å være nedfor og akseptere at slik er det akkurat nå, er minst like viktig. Man kan fint være nedfor uten å forstå hvorfor det er slik, det bare er sånn det er. Å ha dårlig samvitighet gjør tankene bare enda verre, så prøv å legg det i fra deg.
  Sin egen helse er det viktigse som finnes og den må man ta vare på og pleie! 🙂
  Man vet at man kommer tilbake sterkere, men for å komme dit må man først tenke på seg selv.
  God helg, <3

  1. kristinaandersen

   Du er god du, Linda! Veldig takknemlig for å ha snille mennesker som akkurat DEG til bloggleser <3 God klem til deg også ;*

 6. Karoline

  Jeg hadde det på samme måte for en mnd sia. Gikk til legen IG fikk beskjed om at jeg har d-vitaminmangel. Går mye bedre nå som jeg har fått tilskudd

  1. kristinaandersen

   Så godt du fant ut av hvorfor du var sliten. Skal til legen selv å ta prøver, har en liten følelse av at jeg kan mangle b12 eller noe annet. Håper nesten det, så kan jeg få fikset det 🙂

 7. Caroline

  MediYoga mot stress/utbrenthet en gang i uken.
  Nei, du tenker kanskje selv at du ikke har et problem per idag, men jeg lover deg at det vil hjelpe! Du får en time helt for deg selv, med «tvungen» sinnsro. Det er helt utrolig hva en sånn time kan gjøre for resten av uka. Jeg selv sliter veldig med høst/vinterdepresjon hvert eneste år, men i år har jeg faktisk lyst til å stå opp haha!
  Ta det kuli, og vær snill med deg selv <3

  1. kristinaandersen

   Jeg har faktisk vurdert å teste yoga, så kanskje jeg skal gjøre det. Takk for tips Caroline! 😀

 8. Gi deg selv tid. Ikke hør for mye på råd fra andre. Det kan være tappende i seg selv. Vil du være offline, så vær offline uten dårlig samvittighet. Hvorfor skal man ha dårlig samvittighet over å gjøre det som gjør en godt? Mange varme tanker til deg!!

  1. kristinaandersen

   Takk snille <3

 9. Camilla

  Dette var ikke kjekk lesing Kristina:( så fælt det må være å føle seg så tom for energi både fysisk og psykisk!

  Kanskje du er bipolar? Du virker jo enten litt high eller low på et vis, og det svinger. Du har mange av symptomene. Isåfall fins det medisinsk behandling for det, og mange blir bedre av det. Kanskje er det lurt å ta tak i problemet før det blir større, det øker sjansene for å bli bra igjen:-) håper du kommer deg igjen, du fortjener å ha det bra!

  1. Benedicte

   Hvis man blir bipolar av å være sliten og lei i blant, så trenger vel hele Norge hjelp. Idiot!

   1. Det er da ikke noe galt å være bipolar? Hvorfor skriver du «idiot» til noen som prøver å hjelpe, som kommer med et forslag til hva det kan være? Så trist at du tolker det så negativt.

   2. Anette

    Men nå har hun vel ikke akkurat sagt at hun er bipolar heller da! Jøsses!

  2. Vet du hva det vil si å være bipolar Camilla?

  3. Fjols

  4. Hei Camilla. Jeg er sykepleier og har jobbet på avdeling med pasienter som lider av bipolar lidelse. Dette er virkelig syke mennesker og det er synd i dem. Kristina er ikke i nærheten!

 10. Jeanette

  så leit å høre Kristina. Om du er veldig sliten,så ikke press deg på trening. Gå heller turer i dagslys,det gir energi! Du kan også prøve dagslyslampe,det må jeg bruke hver høst ellers blir jeg kjempedeppa. Men den lampen funker veldig bra,og slik kommer jeg meg gjennom høsten og vinteren. Håper du blir bedre snart! Klem

  1. kristinaandersen

   Takk Jeanette <3 Prøver å komme meg ut på tur hver dag i dagslys, det hjelper faktisk helt utrolig mye 🙂 Klem!

 11. Skjønne Kristina <3 Hvis det virkelig er en depresjon, har det lite å si at du har et kjempebra liv på alle måter ellers, for depresjon driter dessverre i alt slikt. Det er bare en av tingene som gjør det så frustrerende og vondt; man har jo all verdens grunner til å ha det bra og til å føle seg topp, liksom, men så tar faenskapet kontroll over kropp og sinn like fullt ut og det er ikke lett å komme ut av. Når det er slik, synes jeg i hvert fall at du virkelig skal ta hensyn til at du trenger litt ro og selvom det er jobben din, må ikke bloggen få tynge deg ned med dårlig samvittighet – jo mer du presser deg, jo raskere brenner du lyset ditt i begge ender og det er ingen tjent med, minst av alle du selv <3 Håper det blir raskt bedre, kjære deg <3 Gode klemmer!

  1. kristinaandersen

   Takk snille <3

 12. Frøken

  Kan være mørketiasom gjør det. Selv får jeg knapt sove…men så lenge jeg klarer å være i det minste litt sosial fremforå mure meg inne, går det stort sett greit.
  Pluss det hjelper å ha en god venn som lure tvinger deg med på trening. Hjernen lager jo de beste naturlige stoffer mot depresjon UTEN bivirkninger.

  Uten gode venner som vet hva jeg trenger: sosialt samvær og trening er jeg ganske lost.

  Har også lyslampe som gradvis vekker meg om morgenen. (Bor i nord, snart er bare knapt 8t med dagslys og det kan knapt kalles fult dagslys)

  Stor klem

 13. Det må da være lov med et par dager fri for dere som er toppbloggere.Så vell fortjent.Ikke ha dårlig samvittighet,du er jo alltid så flink med oppdateringer.Stå på videre.

 14. Alle treng eit par nede-dagar i ny og ne, det er heilt normalt, og det skal ein unne seg 🙂 Inspirasjon og gode innlegg er bra, men ikkje livsviktig for oss lesarar. Vi forstår at du berre er eit menneske 🙂

  1. kristinaandersen

   <3 <3

 15. Kristina <3 kjedelig, men dessverre er det sånn for mange av oss. Livet smiler faktisk ikke alltid, men det er kjipt uansett. Kanskje ha en fridag i uken, prøve noe nytt som yoga, sett opp en liste over "ting du vil prøve og gjøre" som handle ny julepynt, besøke en gård og noen dyr, playdate med noen hunder, julebordsantrekk eller crossfit. Ikke vet jeg. Men jeg digger deg for det og dette beviser at du er et menneske selv om du er superKristina!! Kos deg i dag. Jeg skal lage risotto og kose meg med Skal vi danse og en joggetur! Klem fra meg til deg, hilsen Anja

  1. kristinaandersen

   <3 <3 Tusen takk for fine ord og råd Anja, du er god!

 16. Gode Kristina. Jeg føler så med deg! Du skal ha kropp og sinn i mange år framover, ta deg tid til å ta bare på deg selv!
  Jeg bor i nord Norge, og her er mørketidsdepresjon et utbredt problem på denne tiden og framover.
  Gjør ting du liker, vær med de som bygger deg opp og ta deg tid til å slappe av og være deg ❤

  1. kristinaandersen

   Takk snille Tine <3

 17. Så synd å høre :/ Jeg kom til å tenke på at det er lenge siden vi har hørt om at du har vært på gamlehjemmet? Kanskje det hadde fått deg i bedre humør? 🙂

 18. Ragnhild

  Hei. Lov med fri og koble ut. Bare at jobben din er så synlig,men tror ikke du går konk. Vi heier på deg. 🙂
  Skal vi ikke bare ta en fly til sommer og sol, det hadde jeg trengt og tenkt hvert bra. Pass godt på deg selv og kos deg i kveld. 🙂

 19. Kristin

  Skjønne, gode, fine Kristina!
  Jeg skjønner deg så utrolig godt. Men ta vare på deg selv! Hver dag, hver uke, hver måned! Lytt til kroppen hele tiden. Det er så viktig, uansett. Det å ha energi er ingen selvfølge. Alle kan ha perioder hvor de er slitne uten at livet generelt bør være dårlig.

  Trust me. Jeg har mått lære the hard way, snart 23 år vært syk siden jeg gikk siste året på vgs. Startet med at jeg bare var sliten, ble verre og verre. Tok prøver, hadde lavt jernlager, alt for lavt stoffskifte, etter et år med blodprøver testet jeg positivt for borrelia, fikk da utmattelses-sykdommen ME i ca 2 år. Ble litt bedre, testet jeg positivt for cøliaki og laktoseinntolerant. Skal bli frisk nå på kortere sikt. Helse er noe av det viktigste! Ønsker deg god bedring og håper på at du klarer å slappe av når du trenger det. Det er så utrolig viktig! Stor klem fra en leser som elsker å følge med på bloggen din!

  1. kristinaandersen

   Sender deg stor klem, Kristin <3

 20. Mathilde

  Husk at du trenger ikke å være deprimert fordi du føler deg sliten, lei deg osv. Er helt vanlig å ha slike perioder, men skjønner selvfølgelig at du blir bekymret! Mitt beste tips er vell å gjøre akkurat det som du har mest lyst til. Har du ikke lyst til å jobbe/blogge, så gjør du ikke det. Det går helt fint at du tar deg en lengre pause, og leserne dine setter nok mye mer pris på bloggingen din når du faktisk har lyst til å blogge selv

  Klem <3

 21. Gå en tur i det fine været! Ta 10 minutter solarium. Bruk mindfullness app. Tren. Spis noe fantastisk. Ta ETT glass vin. Se noe gøy på tv. Julegave shopping på nett. Snakk med en god venn. Be de fortelle 3 fine ting de verdsetter hos deg. Prøv johannesurt. Bli forelsket 😉 Ønsker deg en fin ettermiddag og kveld.

 22. <3

 23. Marianne

  Mitt råd er å gi litt mer f– :). Ta deg fri fra bloggen i perioder og– ere så farlig om en ikke leverer 100 prosent hele tiden? Ting trenger ikke alltid være så perfekt. Kanskje er det ikke så viktig å skulle poste så mange blogginnlegg heller. Jeg setter heller pris på å lese få, gode innlegg enn mange innlegg med mer varierende kvalitet ( sånn som ofte er sponsa, reklameinnlegg). Ta vare på deg selv og prøv å finne igjen gleden:). Og den finnes jo oftest i det enkle–.
  God klem til deg!

 24. Hei, så leit å lese at du har det på denne måten :/ nå har ikke jeg lest alle kommentarene over, så kan hende noen andre har nevnt det, men mangel på vitamin-D kan gi en følelse av depresjon. Anbefaler deg og få sjekket hvordan du ligger an med diverse vitaminer og jern, muligens også stoffskifte, for å se om det kan forklare situasjonen din. Håper du har en fin lørdag 🙂

 25. Kommenterer svært sjeldent.. Men husk at det er lov å være sliten og lei. Ganske vanlig og på denne tiden med en høst/vinter-depresjon, det viktigste du gjør er å lytte til signalene kroppen gir deg. Skal sies at jeg sliter med dette til tider uansett når på året. Men husker ifjor når jeg var deprimert og hadde angst at det forverret seg x-antall ggr verre. Og en av årsakene var at jeg hadde alt for lite d-vitamin. Dra til legen og sjekk verdier i kroppen din. Helt utrolig hvor mye ulike mangler kan forverre eller framprovosere f.eks trøtthet og depresjoner. Håper iaf at det løsner seg for deg. God bedring!

  1. kristinaandersen

   <3 <3

 26. Alltid ha helgene fri? Jeg tipper ikke du mister noen leser selvom du tar helg slik som folk flest gjør? Tenker at alle har gjort av fri dager, og alle har forståelse fra det. Ta helg etter Fredag klokken 16 👍🏻 Om om du føler for det så får du heller forhåndsskrive innlegg som går automatisk i helgene. Men viktig å ta vare på seg selv, og mener ikke at du har dårlig kvalitet på innleggene dine nå, men kanskje du hadde hatt enda bedre innlegg på hverdagene om du kunne logge helt av i helgene ? 😊 Uansett hva du bestemmer deg for, så lykke til ❤️

 27. Hei og hopp Kristina! Du er rå. Bare for å konstantere det. Eller, vent. Jeg kan vel egentlig ikke si det, fordi jeg kjenner deg jo ikke. Men, gjennom bloggen føler jeg at jeg kjenner deg. Og her er du rå. Du presterer alltid, og jeg ler meg skakk i hjel av innleggene dine til tider. Du er den eneste bloggeren jeg følger med på hele tiden, du er den eneste som jeg vet vil GI MEG ENERGI, og ikke bare å ta energi fra meg.

  Alle blir slitne. Alle blir lei. Alle har sine vanskelige tider. Vi må bare lytte til kroppen, og vite at det er ok å ikke være 100% hele tiden. Jeg digger deg, og kom gjerne på besøk til Bergen da! KLEM

  1. kristinaandersen

   Så skjønn du er Trine!! Denne kommentaren gjorde meg ordentlig glad 😀 Takk for kjempefine ord snille gode deg <3

 28. Gå ut av rutinene dine – gjør noe som er helt utypisk deg å gjøre. Jeg henger meg helt opp i rutinene mine, og det kan gjøre meg «ulykkelig» i lengden, hvis jeg aldri trer ut av de. Derfor prøver jeg å si mer ja, være mer spontan og «bare gjøre det», hvis det gir mening 😊 OG sist men ikke minst – det blir bedre!

 29. josefine

  Trist å høre at du har det sånn. For meg hjelper virkelig yoga og meditasjon, og å ta meg tid til å gjøre gode ting for kroppen! Ta en lang god dusj, lag sunne og gode måltider, tren litt lett hvis du føler for det. Det hjelper noen ganger å bare lene seg litt tilbake og se på alt man har oppnådd. Det er lett i en hektisk hverdag å bare være trist for at man ikke får gjort mer. Og hvis nedstemtheten varer noe mer enn to uker anbefaler jeg å snakke med en profesjonell om det 🙂

 30. Vet du jeg har hatt det på eksakt samme måte! I flere år har jeg fått en «tidlig vinter depresjon» hver gang høsten kommer snikende på(selv om jeg eeelsker høsten!) og det er virkelig slitsomt! Jeg ble for øvrig tipset av ei venninne om å starte med probioform probiotika(100% vegansk noe som er viktig for meg!) og jeg kan ikke få sagt nok hvor mye dette har hjulpet meg!! Jeg var jo selvsagt litt skeptisk til det slik som man jo bør være med helsekost, men jeg er altså så glad for at jegvalgte å prøve det ut, selv om det høres helt sykt ut av probiotoka liksom skal hjelpe på depresjon. Men jeg vil absolutt anbefale deg å ta turen til nærmeste Sunkost(tror det er eneste stedet de selger det..?) og kjøp en dunk med Probioform! Og om du er litt skeptisk slik som jeg var så finnes deg utrolig mye nyttig informasjon om positive effekter ved probiotika f.eks her: https://forskning.no/mat/2011/08/gode-bakterier-psykenhttps://nhi.no/psykisk-helse/psykisk-egenpleie/kan-riktig-tarmflora-forebygge-angst/

  Lykke til!! 🙂

  1. kristinaandersen

   Takk for tips Lise! Jeg skal ta å lese om probiotika jeg <3

 31. Trudebr

  Fine deg <3 ta deg litt fri! Prøv hot yoga, les en god bok, inviter på spillkvelder, frisk luft hjelper ofte! Ei venninne av meg var veldig nedfor, og litt av det var pga B12 mangel. Så det kan være lurt å bare få sjekket <3 sender deg mange gode klemmer :*

 32. Kjære deg Kristina <3 Håper du føler deg bedre snart igjen. Tror fåtallet av oss som ikke er bloggere forstår hvor krevende det er. Unn deg selv litt fri innimellom, det fortjener du. Koble av og bare være. Det trenger de fleste.
  Og vi er her. Om du tar fri en dag eller ei uke, vi venter <3

  1. kristinaandersen

   Takk snille <3

  2. Enig med deg, Linda. Kristina og Ida kunne tatt flere års pause (håper aldri det skjer), og jeg hadde vært like trofast når de kom tilbake <3

 33. Det er helt innafor at du er borte, jeg tror vi fleste som leser denne bloggen forstår <3 Jeg vil annbefale trening, det hjelper meg 🙂 Ta den pausa du trenger, og hent deg inn <3 Vil ønske deg en god søndag, sender deg en varm klem ifra en blogg leser som håper du våkner opp med ett stort smil i dag 😀 Klem <3

 34. Mathilde Johnsen

  Herregud så fantastisk, ikke at du har det slik(!!), men at du er ærlig om det. At du sier du trenger en pause, at livet ikke alltid går på skinner og at det er lov å være lei. Du sier at du gi av deg selv, og ikke halvveis. Og vet du? Det er slike innlegg som dette som gjør at du gir 100 prosent! At man viser at man er menneskelig er ingen svakhet. Håper ting blir letter etterhvert, for jeg vet mye om at høsten kan være tung å takle. Men da pleier jeg alltid å finne meg 5-10 ting jeg gleder meg ekstra til, da har jeg i allefall noe å se frem mot; og der er jo du go!! Klem i fleng.

 35. Lisa EH

  Kjære deg! De siste ukene har vært preget av kulde, regn og mørke kvelder, og jeg kjenner litt på samme følelsen. Jeg tror jeg kanskje er litt lik deg, kan fort bli rusa på livet og er generelt en veldig glad og aktiv person. Kanskje vi bare må akseptere at livet kommer med sine kjedelige dager (teite årstider?:p) også, og at vi ikke alltid kan være på topp over alt. Fortsett med ting som gjør deg glad, det er du allerede godt igang med <3 Flott at du deler tanker og følelser som dette, ønsker flere slike innlegg 🙂
  Ønsker deg en fin uke! Klem fra meg

 36. Hei skjønne Kristina <3

  Har du prøvd ASMR, med Whispers Red? Sett av en halvtime, legg deg behagelig med ørepropper og sett på en av videoene hennes. Anbefales virkelig!

  1. kristinaandersen

   Det har jeg ikke, men tusen takk for tips Vilde! Dette skal jeg sjekke ut <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *