EN FREMTIDIG MANN

En dag skal jeg bli klar for å få meg kjæreste, og det ser jeg faktisk frem til 🙂 Det er jo så koselig med kjæreste, sånn egentlig! Men selv mener jeg at jeg enda er relativt ung og ser ingen grunn til å stresse – akkurat nå lurer jeg meg selv med at jeg overhodet ikke har tid til sånt, og må få lov å leve som Carrie og jentene i Sex And The City nøyaktig så lenge jeg føler for det. Uansett, her om dagen hadde vi familieselskap, og noen spurte meg om hva jeg «oppi det kresne hodet mitt» tenkte var drømmemannen. Så jeg kom selvfølgelig med en gullrekke spekket med ønsker, haha! Tenkte å dele de med dere, for å høre hva dere synes. Noen i familien var heeelt enig, mens min kjære far mente jeg måtte rulle inn og lære meg hva forhold egentlig handler om. Kremt! Jeg er selvfølgelig ikke enig.

En fremtidig kjæreste må støtte meg i det jeg driver med, og jeg skal selvfølgelig støtte han på samme måte tilbake. Man må jo være hverandres lille heiegjeng, da blir hverdagen så mye morsommere! Skal jeg ta bilder i forbindelse med jobb, så forventer jeg at en eventuell partner stiller opp i fem minutt som fotograf en sjelden gang jeg ber om hjelp. Og angående det, hehe. La oss mimre tilbake til når jeg var på tur med en rakkefant av en x-kjæreste på Kreta, og jeg endte opp med å trampe rundt alene i 43 varmegrader med både selvutløser og fotostativ på slep – fordi tullingen syns det var så slitsomt å ta bilder. Egentlig god nok druknegrunn, sånn når jeg tenker på det i ettertid.

Han må være eventyrlysten og glad i livet, samtidig som det også må være mulighet til å finne roen sammen. Jeg elsker ting som å kjøre vannscooter, drive med sport, joggeturer, friske turer i fjellet, langrenn på vinteren, karuseller og gudene vet hva. Alt som går fort og gir adrenalin elsker jeg, og jeg vil gjerne ha en kjæreste som er med på slike ting. Livet må jo leves når vi først er her, ikke sant? Jaa! Ellers er det også kunne gjøre det stikk motsatte – nemlig å roe ned. Slappe av med en god film, lage middag og ha fine kvelder hjemme. Rett og slett sette pris på hverdagen, uten å kjede seg.

Jeg ønsker at min fremtidige mann allerede skal ha kommet seg inn på boligmarkedet. Overfladisk vil kanskje mange mene, men dette er et ønske jeg har. Ikke et must, blir man forelsket og dette ikke er på plass – slår jeg meg selvfølgelig ikke vrang, da dette overhodet ikke er det viktigste her i livet. Hovedpunktet her er vel at jeg ikke ønsker en kjæreste som er økonomisk avhengig av meg. Det har jeg hatt tidligere, og det fungerte ekstremt dårlig. Jeg vil at vi skal kunne oppnå ting sammen, ha mulighet til å kjøpe en fin og felles boplass en gang i fremtiden, uten å bli stoppet av at den ene har surret det til med økonomien og må leie leilighet ti år til. Jeg er 27 år nå, og ønsker å møte en som har diverse ting på plass før jeg eventuelt vurderer å involvere meg.

Jeg ønsker selvfølgelig også en mann som er snill, jordnær, glad i familien sin, bruker masse tid sammen med alle han bryr seg om, har gode verdier i livet, en stabil jobb, er hjelpsom og stiller opp for folkene rundt seg , en som er til å stole på, en som får meg til å le og en som er et fint medmenneske generelt. En gladlaks som får andre til å smile, byr på seg selv og får absolutt alle til å føle seg velkommen. En som sprer masse glede og god stemning.

Hva han jobber med betyr egentlig ingenting for meg. Jeg vil bare ha en helt vanlig gutt, jeg. Elektriker, selger, brannmann eller lege – jeg kunne faktisk ikke brydd meg mindre. Viktigste er at man er glad i jobben sin, er snill, raus og et menneske utstråler god energi. Så lenge han ikke er rakkefant på fulltid eller deltid, så skal jeg si meg fornøyd.

. . .

Nå skal det sies at jeg er fult klar over at livet ikke alltid blir som man planlegger, og jeg vet at jeg selvfølgelig ikke kan designe en fremtidig partner. Men dette var mine ønsker for en eventuell fremtidig bedre halvdel. Haha, jeg ler! Er jeg helt ute på viddene, eller er disse tankene innafor?

35 kommentarer

 1. Martine K. Akselsen

  Syntes ikke det var så ille jeg, da 🙂

 2. Syns det høres helt fornuftig ut jeg! Og noe som absolutt burde være mulig 🙂 Eneste som kan være vanskelig er det at han allerede eier noe, da det kan være veldig vanskelig for unge å komme seg inn på boligmarked når man har en vanlig jobb.. Men så klart fult mulig at han allerede eier noe hvis han er heldig!

 3. Benedicte

  100% riktige ønsker 🙂

 4. Disse tankene er helt innafor! Klem fra meg til deg, hilsen anja

 5. Er så enig 😀

 6. Likte dette innlegget veldig godt! Og du er absolutt ikke ute på viddene her. Mens jeg satt å leste gjennom det tenkte jeg at min kjære oppfyller alt av det jeg var enig med. Minnet meg på hvor fantastisk han er og hvor heldig jeg er som har funnet han. Tror du en dag finner deg en super mann som er akkurat slik du ønsker. <3

  1. kristinaandersen

   Så herlig Marie! Da skal du være superhappy med valg av mann <3

 7. Da lurer jeg på hvorfor ikke det ble deg og Stian? :p er ikke mange av de tingene du remser opp akkurat som han eller? 🙂

  1. kristinaandersen

   Haha! Stian er verdens beste bestevenn for meg <3

 8. Han må vel være dyreelsker og? 😃 syns forøvrig at alle punktene var helt innafor. Viktig å ikke ta til takke med hva som helst!

  1. kristinaandersen

   Helt riktig! Glad i dyr er like viktig som glad i mennesker 😀

 9. Litt livserfaring

  Fikk lyst til å komme med et innspill her 🙂
  For det første så kommer gjerne den rette når du mist venter det og ikke lås deg i for mange forestillinger om hvordan han skal være.
  For det andre så gi rom til hverandre i et forhold. Frihet og gjensidige respekt og støtte for hverandres interesser og drømmer er viktig i det lange løp.
  For det tredje vær mot han slik du vil at han skal være mot deg.

 10. Hva tenker du om drømmemannen ikke ønsker barn? Type aldri! Har ingenting med deg å gjøre, det er ett livsvalg… Blir du hos han? Jeg er i den situasjonen selv og er nysgjerrig på hva du tenker 🙂

  1. kristinaandersen

   Barn vil jeg jo ha slik jeg ser det nå, så det er nok ganske uaktuelt 🙂

 11. Hanne Storsve

  Skjønner ikke hva din far snakker om? Dette er jo så absolutt
  «krav» som er innafor:D

  1. kristinaandersen

   Enig!

 12. Innafor!! Tenker mye det samme som deg. Føler jeg høres litt overfladisk ut når jeg sier at jeg vil være med en som har livet sitt på stell og har inntekt, jobb, bil og leilighet, men jeg bare ooorker ikke å være sammen med en som man føler at man må være moren til liksom.. Been there done that og jeg blir sliten bare av å tenke på det! Man må jo være på samme stadie i livet for at det skal funke?! På samme tid så har jeg datet menn som er eldre enn meg, har barn og til og med egne firma – men på en helt annen planet i hodet likevel. Det er neimen ikke lett å finne en potensiell livspartner altså… :p

  1. kristinaandersen

   Det må være helt innafor å tenke, spør du meg 😀

 13. Jeanette

  Helt innafor,Kristina! Ønsker deg en fin lørdag,her i Bergen skinner solen og jeg skal ut på tur i det flotte høstværet om litt!

  1. kristinaandersen

   Fy søren så digg, Jeanette 😀 Nyt lørdagen din i finværet <3

 14. Trudebr

  Syns ABSOLUTT ikke det var høye krav å stille, må være såpass! Helt enig i alle punktene. Glad jeg har funnet en som gjør meg lykkelig, og som løfter meg opp og tror på meg! Så stå på kravene, den fremtidige mannen er absolutt der ute, og han er HELDIG som får deg! <3 good helg til deg kjære!

  1. kristinaandersen

   Goood helg fine Trudevenn <3

 15. Christine

  Fine ønsker dette 🙂 Men han trenger ikke å bli økonomisk avhengig av deg selv om han ikke eier noe.

  Jeg betaler 12.000.,- i måneden for å leie og kunne klart å betale mer for bolig. Men poenget er at jeg ikke får lån alene til det jeg ønsker :-/ 🙂

 16. Jeg er veldig enige i alle punktene 🙂 Datet en som var uføretrygdet og spilte mye på pcen sin. Det er noe av det verste jeg har vært borti for å sei det sånn. Jeg gikk på jobb hver dag og hadde travle dager. Han krevde at jeg skulle betale ditt og datt fordi jeg jobbet. Ble ikke noe ut av det vertfall 🙂 Kunne du datet en som satt i kassa på coop? :p Rart spm, men snakker litt med en som jobber i butikk.

  1. Jeg jobber i butikk og eiger to leiligheter så da går fint ann å gjera da bra sjølv om ein «bare» sit i kassa.

   Like du fyren? Då syns eg du skal satse, Miriam 🙂

 17. Kristine

  Det punktet om å eie selv var litt interessant ☺️Han blir jo ikke nødvendigvis økonomisk avhengig av deg bare fordi han ikke eier bolig selv? Det er høye krav til å få lån alene til bolig nå om dagen, selv om man har fulltidsjobb. Ellers helt enig med deg at det er en mulig dealbreaker om man er godt opp i årene og ikke er godt nok stilt til at dere _sammen_ kan ta opp et lån for å kjøpe bolig.

 18. Siv Renate

  Helt innafor spør du meg! Helt enig i det du sier 🙂 Skjønner ikke helt hva faren din vil frem til. Haha:)
  Fin lørdagskveld ønsker jeg deg.

 19. Hva hvis du hadde forelska deg i en bonde da?😊 Kunne du flyttet på gård?

 20. Mariana

  Høres ut som stian det der 😉 hehe!! Jeg har så troa på dere🙈👍

  1. kristinaandersen

   Haha, du er søt! Men det kommer ikke til å skje <3

 21. Er egentlig enig i alt, bortsett fra at han må eie egen bolig, jeg syns faktisk det er viktigere med fast jobb og førerkort, og at han i det minste bor for seg selv 🙂 jeg har egentlig ikke så mange «krav» sånn sett, men han MÅ være frelst og tvers gjennom en god mann, og helst en som elsker ishockey. Takler ikke lange og kjedelige helger med bare fotball, ser hellet gresset vokse 😄

 22. Det å eie en bolig selv har ikke noe å si for meg. Man trenger ikke å være økonomisk avhengig av andre bare fordi man ikke eier noe selv ennå. Det å eie noe er like viktig for oss alle. Da det er så mye annet som er viktigere her i livet.

  Men ellers fine punkt 🙂

 23. *det å eie noe er IKKE like…* skulle det stå. Åå. Typisk med skrivefeil. Hehe. 🙂

 24. Kristin

  Absolutt innafor 😉

 25. Var ikke så ille krav men nå må du huske at boligmarkede er ikke barebare å komme seg inn i. Du har vært heldig ifht blogg og da er det kanskje lett for deg å si at «når man er 27 år så vil man ha ting på plass». Du har ingen utdanning og dermed hadde trolig ikke hatt en jobb der du tjente såpass at du kunna kjøpt deg drømmeleiligheten. Hadde du jobbet i klesbutikk hadde du ikke klart å kjøpe deg leilighet i hele tatt. Ikke alle har rike foreldre som kan hjelpe. Jeg er 29 med 80% stilling som sykepleier men kommer meg ikke inn i boligmarkede, ikke uten 15% egenandel og 100% stilling. Livet er ikke bare champis, sushi og sponsoravtaler…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *