HJEMMELAGET EPLEKAKE

høstens beste eplekake

God fredagskveld, fine dere! Nå er det helg, og deilig er det  Har dere noen fine planer for de kommende dagene? Helg betyr jo alltid litt kos, og i går bakte jeg den beste eplekaken jeg vet om, så jeg tenkte jeg kunne dele oppskrift med dere. Eplekake minner meg skikkelig om barndommen, det er en så koselig kake som passer perfekt nå på høsten. Det beste med å bake denne type kake, er den magiske lukten som kommer av eple og kanel mens kaken står i ovnen. Da blir det ekstra hjemmekoselig spør du meg! Roen senker seg virkelig.

DU TRENGER:

150 g sukker – 200 g hvetemel – 3 egg – 1 ts bakepulver 
180 g smør – 1 ts vaniljesukker – 2 ts kanel – perlesukker – epler

SLIK GJØR DU:

Formvarm ovnen til 200 grader. Bland smør og sukker hvitt, gjerne med en kjøkkenmaskin om du har det tilgjengelig. Så blander du inn alle tre eggene, og lar røren jobbe i ett minutt. Tilsett så resten av ingrediensene, og ha deigen i en rund form. Så kutter du opp eplene, jeg skreller de aldri – fordi jeg syns den røde fargen gjør kaken ekstra fin. Men det velger du selvfølgelig selv 🙂 Fordel cirka tre epler over kaken, ha gjerne over litt perlesukker og ekstra kanel. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 30 – 40 minutt, avhengig av hvilken ovn du bruker. Stikk gjerne en gaffel ned i kaken hvis du er i tvil om den er gjennomstekt, hos meg stod den i nøyaktig 36 minutt.

Eplekaken er aller best når den serveres varm, gjerne sammen med pisket krem eller en kule vaniljeis. Så fantastisk godt! Og hvis det er mer igjen etter servering? Frys den ned, tin den opp og varm den litt i stekeovnen neste gang du får besøk. Håper det smaker.

3 kommentarer

  1. Så nydelige bilder.Denne skal lages i helga.Så fantastisk god ut.

    1. kristinaandersen

      Så gøy den falt i smak 😀 Goood helg <3

  2. Lekre bilder. Tipp topp kvalitet som vanlig. Det er virkelig en inspirasjon å se bildene dine.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *