DET ER GALT AT DYR SKAL LIDE FOR MENNESKERS FORFENGELIGHET

Tiden for å kjøpe seg årets vinterjakke nærmer seg med stormskritt, og derfor vil jeg gjerne komme med noen viktige ord jeg håper dere kan huske på når det skal velges jakke. Dropp pelsen! Hvorfor? Det finnes ikke dyrevennlig pels, og det er det på tide at folk nå forstår. Jeg vil be deg pent om å være så snill å lese dette innlegget skikkelig, og gå en seriøs runde med deg selv før kjøp av årets vinterjakke. For du trenger nemlig ikke pels på jakken din. Og hvis du er såpass godtroende at du velger å høre på merker som gjemmer seg bak ord som «autoriserte produsenter» og «sertifiserte pelsdyroppdrettere», da kan jeg love deg at du dessverre blir rundlurt. Det finnes ikke dyrevennlig pels!

Pels er dyremishandling, uansett hvor mye du vrir og vender på det.

Store, svarte, øyne helt uten noe håp. To øyne preget av redsel, totalt uten glede.

De fleste dyr er så heldige å få et lykkelig liv. De andre er de jeg vil snakke for nå. Pelsdyrene. Hjertet mitt blør for disse stakkars dyrene, og tårene triller på meg bare jeg skriver om det. Det er så grusomt at noen skjønne små skal lide så mye for at enkelte mennesker ønsker seg en pelskrave, og jeg kan bare ikke forstå at ting som dette faktisk skjer i landet vårt! Visste du at i Norge er det over en million rev og mink som avles frem i små nettingbur på pelsfarmer? For et rovdyr er det en enorm psykisk belastning å være innesperret i et bittelite bur. I tillegg er pelsdyrene utsatt for en lang rekke fysiske plager, dette er plager som holdes skjult for offentligheten og som gir de forsvarsløse dyrene en fryktelig dårlig helse. Ønsker du gode eksempler på det jeg snaker om her? Se dokumentaren PELS, som NRK sendte i 2014, som handler om nettopp den norske pelsdyrnæringen. Pelsdyrnæringen er og forblir organisert dyreplageri, og jeg sier det igjen – dyrevennlig pels eksisterer ikke.

Se på disse bildene. Stakkars skjønne, små og forsvarsløse dyr – som er innesperret til et liv i tortur pga mennesker som vil ha pelsen deres. Hjertet mitt blør, og jeg blir bare så ubeskrivelig forbanna og lei meg! Hvorfor bruker enkelte fortsatt pels? Mange av den enkle grunn at de rett og slett er egoistiske. Men jeg har såpass tro på mennesker, at jeg velger å tro det meste er pga uvitenhet. Uvitenhet om hvor grufull og barbarisk denne næringen er, og uvitenhet om hvor mye dyrene faktisk lider. For ingen som vet disse tingene vil vel fortsatt kjøpe pels? Det kan jeg bare ikke tro. Derfor skriver jeg om dette, år etter år etter år. Jeg kommer aldri til å gi meg på dette, pels er dyremishandling på høyt nivå og pelsdyrnæringen er den verste jeg vet om.

Les om Linn sitt første møte med en norsk pelsfarm HER.

Er det noe jeg har troen på, og som jeg alltid vil kjempe for – så er det at også Norge skal få et forbud mot pelsdyroppdrett, som så mange andre land for lengst har fått. Og jeg håper du vil kjempe sammen med meg! Et dyr som lider er hjelpeløst uten mennesker som nettopp deg, som kan gi dyrene stemmen de selv ikke har. Ikke bruk pels. Det er galt at dyr skal lide for menneskers forfengelighet. Tanken på at så utrolig mange dyr er redde, hjelpesløse og lever et liv i et smertehelvette – gjør meg så trist at det finnes ikke gode nok ord jeg kan bruke. Det at ikke dyrene har en stemme og kan snakke for seg, gjør hele saken enda verre. Derfor trenger de akkurat DIN, MIN og VÅR stemme. Du kan hjelpe dyr som lider. Ta avstand fra pels, og la de stakkars dyrene leve et fint og trygt liv i frihet.

61 kommentarer

 1. Bra du skriver om dette, men du har jo gjort dette selv tidligere. Det er ikke mange ukene siden du forsvarte Duvajakkene,og i fjor var var det Fleischer-jakken. Alle med fjær eller en form for pels fra «godkjente godtroende» aktører. Pek gjerne finger for min del, men vis at også du kan ta feil men snur på hælen 🙂 I fjor publiserte du ikke kommentaren min om jakken din, håper du gjør det i år.

  1. kristinaandersen

   Jeg har aldri hatt verken Duvajakke eller Fleischer jakke. Blander du meg med en annen blogger?

   1. Dessverre ikke, innlegget «vårens fineste jakker» inneholder to skinnjakker og en duva fjærjakke i hvitt? Og Fleischern husker jeg jo jeg kommenterte til deg om, men du godkjente aldri kommentaren.

   2. Iselin

    Men kjære deg Kristina. Et raskt søk på Google med kristina andersen + duva viser et innlegg fra april i år der du nå åpenbart har slettet bildene av Duva-jakken, men kommentarene viser jo noe helt annet. Jeg husker det fordi jeg reagerte og kommenterte på det selv i det innlegget… Jeg opplyser deg om at den er 100% fjær fra struts og du svarer «Jeg spurte de om dette i butikken når jeg kjøpte den, og fikk til svar at jakken var 100% dyrevennlig. Dette skal jeg sjekke opp i :)» Åpenbart har du altså kjøpt en Duva-jakke. Jeg har Duva-jakke selv jeg, og du må få bruke hva du vil, men ikke svar en av leserne dine med en sånn løgn, vær så snill! Si hvertfall heller at du kjøpte den basert på feil informasjon og leverte den tilbake da. Det er ingen av oss som blander deg med en annen blogger. Du godkjenner sikkert ikke denne kommentaren, men du revurderer kanskje svarene dine heretter. Ha en fin helg 🙂

   3. kristinaandersen

    Dette stemmer, Iselin. Jeg forstod ikke hva du mente i kommentaren, fordi jeg ikke ante merke på denne jakken. Og jakken ble aldri brukt mer enn den ene gangen jeg fikk den. Den skal selges, og pengene doneres til dyrevernalliansen 🙂 Godkjenner selvfølgelig kommentaren din, dette er jo en åpenlys og skikkelig trist feil jeg har gjort. God helg 🙂

   4. Iselin

    Godt å høre at du ønsker å selge og donere til Dyrevernalliansen, og creds for å publisere kommentaren og svare 🙂 Jeg ønsker foressten å si samtidig ang. Fleischerjakkene at du bør lese det som står om dyrevern på hjemmesiden deres, blant annet om alpakkaene som pelsen på hetta kommer fra. Synes de er et veldig godt forbilde, og det blir jo veldig det samme som du selv bruker som argumenter mtp. skinnveskene dine 🙂 Bare til opplysning.

 2. Hei,
  Jeg sier ikke at du tar feil, absolutt ikke. Men for meg blir det veldig dobbeltmoralsk å være så i mot pelsdyrnæringen, mens det å spise kylling er greit? Kanskje pelsdyrene er søtere og ser tristere ut, men hva med kyllingene som står så tett og blir avlet opp unaturlig raskt? Det er jo påvist systematisk dyremishandling i denne næringen også? Kylling er jo noe de fleste spiser kanskje flere ganger i uken, og jo billigere priser vi forbrukere forventer, dess større press blir det mot kyllingene. Hadde jo vært fint å fått høre noe om dette også, da jeg tror det er flere som spiser kylling enn kjøpet pelsjakker.

  1. Melinda

   helt enig med deg :((

 3. Elisabeth

  ❤️

 4. Veldig bra innlegg.Så bra du tar opp dette Kristina.

 5. Madeleine berg

  Først og fremst: Tusen takk!!! Synes det er utrolig flott at du belyser dette tema, forhåpentligvis vil dine lesere faktisk tenke seg om før de går til innkjøp av disse pelskrage jakkene.. Det er ut med pels!!
  Jeg blir så oppgitt, men folk gjemmer seg bak faux fur også, det representerer jo det samme som ekte pels! Nå har de begynt med fuske pels til barnevogner (se @bymilla på insta), og jeg blir så lei meg.. at de skal prøve å gjøre de trendy igjen ved å ha pels krager på andre ting som vogner… æsj! Jeg respekterer andre sine meninger, men det går en grense når individer må bøte med livet på grusomme måter og i det hele tatt bli fratatt sin frihet og sine liv. Takk for at du tar opp dette, håper du fortsetter med det!😻💖🙌

 6. Heisann jeg er helt enig i ditt standpunkt i forhold til mote, men jeg lurer på hva du mener når det kommer til pels som en nødvendighet? For eksempel når man er i vinterfjellet og det er dårlig vær, en falsk pelskant rundt hetta vil fryse og ikke gjøre jobben skikkelig. Mens en ekte vil beskytte ansiktet og fange opp snøfritt.

  1. Man må vel ikke bruke pels av den grunn? Gjør ikke en hel dekkende hals (som dekker kinn, hodet og hals) i ull samme nytten? Jeg bruker det på fjellet og det beskytter helt fint mot kulde og frost.

 7. Man får da selv kjøpe jakke med pels om man ønsker det 🙂 gleder meg til å kjøpe.

 8. Tusen takk for at du setter fokus på den grusomme pelsindustrien!
  Helt uforståelig at folk enda bruker pels! Det er ikke rent få heller..
  fortsett det gode arbeidet med å få frem den grufulle og hjerteskjærende industrien!

 9. Åh jeg er SÅÅÅÅ ENIG!!! Det finnes ikke dyrevennlig pels!!! Jeg ELSKER at du tar opp dette temaet du som når ut til så mange mennesker!! Jeg elsker at du er så reflektert og skriver så sinnsykt bra!! Jeg håper HÅPER noen leser og går en runde med seg selv før de kjøper ny jakke. Selv tar jeg helt avstand! Og tro meg, de som også sier at «de må ha ekte pels fordi den varmer!» KYSS MEG ET VISST STED. Jeg har vært i militæret et år. Indre Troms. Setermoen. 50 minus effektive. HADDE FAEN IKKE EKTE PELS. Hvis du fryser så forbanna jævli, så må man kle på seg lag på lag, ikke EN jævla tykk jakke med en stygg pels på kragen.

  Åhh!!! Kjente jeg ble litt over the top ivrig nå!

  Takk for at du tar opp temaet!! Liker å lese bloggen din

 10. Natalie

  Ååh jeg blir så glad når du og andre bruker den kraftige stemmen deres til dette!Det er kanskje det viktigste arbeidet du kan gjøre i mine øyne, å belyse slike ting for alle som leser bloggen din! Ved å skape bevissthet, kan man faktisk få en forandring! Jeg tror at i Norge så er vi veldig flinke på å «lukke øynene» til det som er ubehagelig. Vi vet det finnes, men vi legger det litt i glemmeboksen bakerst i hodet. Dette trenger å skapes en stor debatt om, få det opp og frem- ut i medier! Kan ikke du vær så snill prøve å få flere folk fra din bransje med på en slags opplysningskampanje? Hvis flere kjente personer fronter samme som du gjør her, vil det kanskje starte et større engasjement fra flere! Takk for at du bruker plattformen din til å belyse dette ❤️

 11. Veldig bra du bruker bloggen til å fronte dette.

 12. HALLO hva med SKINNET i de forbaska designerveskene dine??? Snakk om dobbeltmoral, og snakk om forfengelighet. DRONNINGA av forfengelighet, det er deg.

  1. kristinaandersen

   Hei Marte! Og takk for at du delte din mening 🙂 Skinn og pels kan ikke sammenliknes, men det er min mening. Skinn er dyr som blir slaktet for matproduksjon, dyret er allerede dødt og det er heller ikke avlet opp kun for å produsere pels.

   1. Marianne

    Setter pris på ærligheten din i svaret! Er bare nysgjerrig på hva du tenker med dyrene som blir avlet fram og slaktet for matproduksjon. Mange dyr blir behandlet veldig dårlig der også, f. Eks kyllingproduksjon som nevnt tidligere. Bare lurer på hva dine tanker rundt denne debatten er? 🙂

   2. Skinn og pelsk kan dessverre sammenlignes 🙁 Skinn på sko/vesker osv er fra en egen skinnindustri, det er ikke et biprodukt fra kjøttprodusjonen.
    Det kommenteres hver gang du skriver disse viktige (!!!) innleggene, så det vet du 🙂

   3. Et lite utdrag fra NOAH:
    «Skinnet bedrar
    Noen ser på skinn som et biprodukt av kjøttindustrien. Allikevel ville det være å lure seg selv, å tro at ikke forbruk av skinnprodukter bidrar direkte til det industrialiserte husdyrholdet. En krone til skinnindustrien er en krone til utnytting av dyr.

    Eksport- og importstatistikker viser at skinn er en ikke ubetydelig handelsvare.11) I 2001 importerte Norge for 76 millioner kroner i bare skinn, mens tallet for pels-skinn var 31 millioner. I 2002 var importen av skinn på 29 millioner, mens pels-importen lå på 41 millioner kroner. Eksport av skinn lå de siste årene på i overkant av 150 millioner kroner, mens pels-eksporten var dobbelt så høy; i overkant av 300 millioner. Tatt i betraktning at hoveddelen av inntektene i pelsproduksjon kommer fra eksport, mens dette ikke er tilfelle for skinn-industrien, forteller dette at skinn-produksjon på ingen måte er det ubetydelige bi-produktet noen har vennet seg til å tro.

    Myten om at skinn-industrien nærmest bare utnytter et avfallsprodukt fra allerede døde dyr, er derfor meget misvisende. Dyrene er ikke ”allerede døde”, men dør nettopp for å skaffe industrien kjøtt – og i høyeste grad også skinn.»

    Her er også to andre linker:
    https://www.dyrevern.no/landbruk/annet_om_landbruk/dyr-lider-for-skinnproduksjon-i-kina-og-india
    http://dyrevennlig.org/sko/hvor-kommer-skinnet-fra/

 13. Det er så flott at du setter fokus på dette, Kristina. Pels er forkastelig!

  Jeg håper du også etterhvert ser andre dyr i kjøtt/egg/melkeindustrien også, og innser hvor ille, og helt unødvendig, den industrien er også.

 14. Sett pilotfrue sitt innlegg nå eller?

  1. kristinaandersen

   Dette har ingenting med Julianne sitt innlegg å gjøre, dette er ting jeg blogger om hvert eneste år. Selvfølgelig syns jeg det er veldig trist at hun i god tro fronter «dyregod pels», men jeg har ingenting i mot Julianne – hun er ei skikkelig skjønn, flink og god jente. Heier på henne hele veien og liker hun som person veldig godt.

 15. Veldig bra at du tar opp dette, at dyr skal ha det bra er min hjertesak også <3

 16. Jeg blir like glad hver eneste gang jeg ser disse innleggene dine! Helt fantastisk at du setter fokus på dette! Kanskje du kunne ha gjort folk oppmerksom på NOAHs fakkeltog mot pels som holdes den 21 oktober? 🙂
  Uansett, fantastisk bra innlegg!
  Ønsker deg en god dag videre 🙂

 17. Takk for at du tar opp dette temaet som kan nå ut til så mange!! Keep up the good work!💗

  Klem fra Lene

 18. Skjønner ikke helt hvordan du kan mene skinn er ok og ikke pels, når det finnes pels som fra dyr som brukes til mat. Er jo akkurat det samme.

 19. Jeg blir så oppgitt når bloggere skal være så imot pels, men løshåret sitt skal de få ha i fred. Kan du være så snill å se noen dokumentarer om hvordan jenter/kvinner utnyttes for at vi i rike land skal få pynte oss opp med extensions? Dere gjemmer dere bak «etiske produsenter», men fakta er at ingen av dem dere fronter klarer å vise til en ordentlig etisk produksjon annet enn at de selv sier det. Nesten gang du drar fingrene gjennom håret ditt og ser deg fornøyd i speilet kan du tenke på den stakkars jenten som måtte selge det for å forsørge seg selv eller familien. Jeg vet jeg er krass nå, men hvis du setter deg inn i det vil du se hvor forkastelig bransjen er! Og nei, jeg bruker selvfølgelig ikke pels heller.

 20. Victoria

  Fint at du tar opp pels, men at dyr skal lide for at mennesker har det bra gjelder i stor grad kjøtt og kjøttproduksjon også. Noe annet er veldig naivt. Så jeg skulle vel ønske at du kunne tenke litt gjennom det. Det ble påpekt i fjor også, uten at du hverken svarer eller virker til å spise mindre kjøtt av den grunn?

  1. Er det ikke bra at hun iallefall gjør en av tingene? I tillegg bruker hun stemmen sin til å informere andre, noe som er kjempe bra. Om hun spiser mindre kjøtt eller ingen kjøtt vet vi ikke så mye om, da hun ikke skriver hva hun spiser til hvert måltid, hver dag.

 21. Hei, synes det er veldig bra at du skriver om dette!
  Men lurer likevel på hvordan du forklarer det at du spiser kjøtt? Dersom det ikke finnes dyrevennlig pels finnes det vel heller ikke dyrevennlig slakting? For å trekke inn ditt eget argument om at man ikke trenger pels, så trenger man jo heller ikke å spise kjøtt så slaktingen og avlingen blir vel like unødvendig? Sier ikke at man ikke skal kunne engasjere seg for ett tema uten å engasjere seg for alt, men lurer likevel på hva tankegangen din er her. I tillegg er det jo enormt mye bedre for miljøet å kutte ned på kjøttproduksjonen! 🙂 Så forresten en kommentar over hvor du forklarte skinnvesker med at dyret allerede er dødt, men dette er jo ikke tilfellet ved slakting for matproduksjon.
  Håper du får en fin helg 🙂

 22. Spiser du kyllingfilet? Det er ikke det spor bedre i så fall (med mindre man kun velger fra Stange o.l.)

  Hva tenker du om at bestevenninna di Ida Wulff bruker pels?

 23. Jeg elsker deg for at du tar opp dette!! All min respekt til deg

 24. Takk for at du som blogger deler. Dette er en sak jeg også brenner for. Du er et flott forbilde. Ha en fin helg vakre, gode deg.

 25. Hvordan stiller du deg til skinnsko.?Bianco som du har flere sko fra er ikke akkurat kjent for å være åpne om hvor skinnet blir produsert. Det hjelper ikke si at det er kombinasjonsdyr som også blir brukt til mat, for dette stemmer ikke for alle land. I Asia som er en stor produsent av skinn til sko er det ikke utenkelig med katte og hundeskinn.

  Man kan ikke være like flink på alle felt, og derfor skal man heller ikke dømme folk som bruker pels, de kan være motstander av noe annet.

 26. Henriette

  Kjempe bra at du tar opp dette temaet. Hadde vært kjempe fint om du også kunne oppfordret Oslobeboerne og enkelte andre storbyer som har dette til å stille opp i fakkeltoget mot pels 21/10 i innlegget ditt. Toget går foran stortinget og skal vise politikerne at vi er mange mennesker i landet som krever tomme bur.

  Veldig bra at du bruker stemmen din til noe godt! Leste innlegget til en annen blogger som reklamere for et merke som bruker pels, og hun forsvarte det med at det kom fra dyr som ble brukt i matproduksjonen. Ville sjekke ut dette selv, og så at mesteparten av pelsen til dette merket kom fra vaskebjørner. Norge importerer hovedsakelig fra USA og Canada hvor vaskebjørner blir fanget i saksefeller. Blir så oppgitt over bloggere som faktisk skal oppfordre leserne sine til å kjøpe pels 😔

 27. Bra du tar opp dette, men jeg forstår ikke helt hvorfor du skriver om pels og løver. Folk flest reiser sjeldent for å pjuske med løver i fangenskap, og pels er det mange som aldri kjøper uansett. Hvorfor ikke bli vegetarianer og slå et slag for det? Kjøttproduksjon er jo noe som utgjør en mye større forskjell, og det er snakk om millioner av dyr, fremfor noen få løver eller noen tusen rever. Kylling for eksempel er jo noe av det jævligste..

 28. Hvorfor svarer du ikke på kritiske spm som kommer fra leserne dine?
  «Skinn og pels er ikke det samme, men det er nå min mening» Din mening!? Hallo! Din mening har jo null med virkeligheten å gjøre akkurat i denne saken. Idioti…

 29. Anita Helgeland

  Syns nesten det er litt morsomt at du skriver dette når du selv har SKINNvesker (Og ikke gidd å si engang at det ikke er det samme!) og ifjor brukte du uggs hansker å godkjente aldri kommentaren min. ser jo selvfølgelig at jeg ikke finner tilbake til innlegget for dette fjernet du vell?

  1. kristinaandersen

   Det er min mening, Anita 🙂 Noe alle har lov til å ha. En utnyttelse av et dyr som allerede er dødt ser jeg per dags dato ingenting galt i, men hvem vet? En dag endrer jeg kanskje mening.

   1. Er ikke vi enige om at det viktigste er at dyret har det godt mens det lever, og ikke hva som skjer med det etter at det er dødt? Det er jo et helt tåpelig argument å si at det ikke spiller noen rolle hva dyret blir brukt til etter at det er dødt. Dyret dør og har det fælt mens det lever nettopp for å gi både kjøtt og skinn til oss. Det er jo ikke akkurat slik at man bruker dyr som har dødd av naturlige årsaker. En krone til skinn er dermed også en krone til dyremishandling. Det samme gjelder kjøp av kjøtt.

   2. Anita Helgeland

    Hva med uggs hanskene da? Fikk ikke noe tilbakemelding på det.

 30. Synes det er veldig bra du tar opp tema. Men har du satt deg inn i hvordan dyrene som blir spist har det? Er på lik linje som pelsdyrene, dessverre

 31. Hei Kristina.
  Syntes det er veldig trist å lese at du sletter tidligere innlegg for å sette deg i et godt lys her og nå:(. Har alltid sett på deg som en troverdig og en reflektert jente. Hvorfor ikke bare stå for det man gjør ? Alle kan gjøre feil. Selv bloggere. Og det er ingen krise. Syntes det blir for dumt når man skal ty til handlinger som å slette tidligere innlegg og ikke godkjenne kommentarer av kritisk innhold. Det trodde jeg bare fotballfrue drev med faktisk. Har alltid likt bloggen din fordi den fremstår ærlig og ekte, men det at sletter innlegg og ikke godkjenner kritiske kommentarer er til å undres over :(. Er nyskjerrig på dine tanker rundt dette . Håper du svarer .

  1. kristinaandersen

   Hva slags innlegg er det du sikter til her egentlig? Alle kommentarer her blir godkjent, bortsett fra kommentarer som handler privat om venner eller familie. Meg kan folk skriver hva enn de ønsker til, så lenge det ikke er brudd på personvern 🙂 Det skal sies at jeg har et spamfilter, så hvis en person gjentatte ganger har skrevet slemme ting eller vært nedlatende på en ekstrem måte – blir brukeren blokkert og har ikke lengre mulighet til å kommentere. Men ellers slipper alt gjennom 🙂

 32. Veldig bra innlegg! Blir litt irritert på de som sier «du burde også xxx» eller «har du ikke tenkt på xxxx?». Hvis man gjør noe så er det alltid noen som skal kommentere at man burde gjøre mer. Jeg synes i hvert fall det er bra at du gjør NOE 😀

 33. Synes det er kjempebra at du tar opp dette hvert år! Det er synd at folk da må rette pekefingeren på andre ting de mener du gjør «feil». Det kan ikke være sånn at man må være veganer og ikke eie NOE som kommer fra dyr, for å kunne uttale seg om dyremishandling. Å opplyse om dette rundt tiden folk kjøper vinterjakker, kan bidra til at folk ikke velger jakke med pels. Det må da være en seier, selv om Kristina feks bruker skinn?

  1. Jeg er helt enig i at det ikke må være sånn at hvis man skal kutte pels, så må man automatisk kutte alt som har med dyr å gjøre. Det er bare måten Kristina skriver på, som gjør at i alle fall jeg får litt lyst å rette pekefingeren. Når hun skriver så krast om folk som kjøper pels, og ikke skjønner at folk kjøper pels når næringen er så fæl osv., så fremstår det litt hyklersk når hun har skinnvesker og spiser kjøtt. Da er hun nemlig ikke særlig bedre selv, og burde være litt forsiktig med å kalle andre egoistiske.

 34. Hvofor svarer du ikke på spørsmålene om hvorfor kjøttproduksjon er greit, men ikke pels?

 35. Så flott å lese! 🙂 Mange sier at dyr på pelsdyrfarmer ikke er «ekte» dyr men bare kjenner til livet i bur og bærer gener som gjør at de ikke har de samme behovene som ville dyr. Etter å ha jobbet med fjellrev som er reddet fra pelsdyrfarm i en alder av en måned ser jeg tydelig at dette ikke stemmer, da de har samme atferd som de voksne fjellrevene vi har. Ingen pels er dyrevennlig, og håper at det settes mer fokus på fremover!

 36. Herregud, nå må folk slutte å være så agressive når noen fronter en kjempebra sak, og møte det med alle andre ting personen bør gjøre! Det er ikke sånn at bare fordi en person spiser kjøtt eller går med skinn så er det liksom ikke greit å være imot pelsdyrindustrien. Folk ass! Stå på Kristina, er en haug av andre (sikkert en del av disse som kommenterer på denne måten) som ikke gjør noe som helst! Utrolig at folk alltid skal snu noe positivt til noe negativt.

 37. Da burde du virkelig slutte å kjøpe kylling. Og nei, kyllingen fra ferskvaredisken er ikke godkjent. Det finne kun et fåtall av norske kyllingprodusenter som er godkjent av norsk dyrevelferd.

 38. Veldig bra at du bruker stemmen din til å belyse dette teamet!
  Alt for mange som er naive og godtroende.
  Og må man «absolutt» bruke pels finnes det sauepels fra produsenter hvor hele dyret er brukt, og pelsen er et biprodukt til kjøtt.
  Viktig å være bevisst, og det synes jeg du er god på her.

  Må samtidig legge til at jeg ikke fatter og bergriper de som er mot pels, som arresterer deg for tidligere «blemmer».
  Folkens! Fokuser heller på at det er supert at Kristina nå står opp mot denne forferdelige næringen! Vi trenger alle stmmer mot, spesielt de som har mange tusen lesere daglig 🙂

 39. Kristine

  Syns du ikke det er dyrevennlig pels dersom dyrene har levd fritt i skogen, og blir skutt i det fri? Jeg mener det er en stor forskjell på pelsdyrnæring, og de som har levd ville liv i naturen. Jeg er enig i at pelsdyrnæringen ikke virker bra.

 40. Hei Kristina! Syns det er flott at du er i mot pels og at du informerer andre. Derfor syns jeg du burde se litt på denne videoen, og lese litt mer om skinn før du sier at det ikke kan sammenlignes med pels. https://www.youtube.com/watch?v=_F_BKrj8xA0

  Jeg vet selv at flere store toppbloggere bruker designervesker av skinn men som går hardt ut i media mot pels. For å være ærlig så ser det bare dumt ut. Ikke vær en av de er du snill. Du er jo helt klart en dyrevenn, så jeg håper at du i alle fall vet hvordan vesken du kjøper er laget og vurderer kjøpet ditt deretter 🙂

 41. Kjempebra innlegg! Flott at du setter fokus på dette😊

 42. Juliane

  Kjære Kristina, takk for at du som en profilert blogger nok en gang snakker høyt om dette! Og for gudsskyld ikke bry deg om at enkelte kaller deg dobbelmoralsk. Altså man må da begynne ett sted for å prøve å gjøre denne verden til et bedre sted; og er det en ting som er enkelt for alle er det i allfall å slutte å bruke pels! Jeg personlig sluttet å bruke pels og begynte å stemme for dyrene for fem år siden, i dag spiser jeg så og si ikke kjøtt (bare når jeg blir servert det som gjest) og begynner å lese meg opp på flere saker som omhandler dyrevern. Flere burde være som deg; for alle monner drar! Håper du får i gang noen diskusjoner med dine bloggsøstre om dette, så flere kan gjøre som deg. Klem

 43. Tusen TUUSEN takk Kristina for at du gang på gang tar opp viktige ting som dette! Er så glad i din blogg å du som person virker være så nydelig person. Tusen takk for at du bruker din stemme for noe godt, å hjelper fler mennesker at få opp øyene for ting. Ønsker så at fler bloggere/mennesker var som du <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *