27 TING JEG HAR LÆRT PÅ 27 ÅR

❥ I blant kan det være skummelt å gå ut av komfortsonen, men gjør det likevel. Det er da de store forandringene skjer i livet, og har du en god mangefølelse på å prøve noe nytt – så gjør det. Og om det ikke går? Livet har en merkelig tendens til å ordne seg uansett.

❥ Aldri hold fast på noen som ikke vil bli, hold døren åpen og la de gå.

❥ Ikke tro at ting gir deg lykke eller skal fikse opp i det som er trist. Hjalp det på kjærlighetssorgen å rulle rundt i en spiller ny og svindyr bil? Nei. Trening er mer effektivt for sånt, og billigere.

❥ Bruk tiden din på de som er verdt å bruke den på. Ikke glem hvem som alltid har vært der for deg, og hold deg med de som du alltid har vært med. Aldri la en kul jobb og muligheter forandre deg.

❥ Møt livet, utfordringer og alle mennesker du møter på din vei med et smil.

❥ Du er aldri for gammel til å be dine foreldre om råd. De er smartere enn deg, har levd lengre enn deg og er de menneskene i verden som alltid ønsker deg det beste du kan få.

❥ Du gjør rett i å ha de gode vennene du alltid har hatt. Nye bekjentskaper er alltid en berikelse og veldig morsomt, men ingenting slår venner man har delt alt med i alle år.

❥ Handlinger betyr mer enn ord, alltid.

❥ Ikke syns synd på deg selv – reis deg heller opp, børst av deg støvet og gjør det bedre neste gang. Du får det du tiltrekker deg, og er du positiv, så går alt bra.

❥ Når du fakturerer moms til kundene dine, er dette noe du skal betale til staten. Det er ikke en ekstra bonus til deg selv og ditt 18 år gamle ego som heller vil bruke pengene på vaskehjelpen du ikke trenger i en 32 kvm liten leilighet eller hva enn som faller deg inn.

❥ Alltid tilgi. Om noen har gjort deg noe vondt, skal du ikke bære nag. Aldri la en krangel vare lenge eller ha vonde følelser for andre mennesker. Hat og sinne tynger deg, og fører absolutt ingenting positivt med seg. Vi gjør alle feil, selv om det er lett å glemme det.

❥ Absolutt alle mennesker har noe godt i seg.

❥ Når du nettopp har blitt toppblogger og skal leie lokale for å holde pimp and hoe party for alle følgerne dine – ikke vær dum nok til å på toppen av alt annonsere i avisen at det er åpent hus for alle. Da går ting ut av kontroll, dørvaktene du har leid inn stikker av, politiet kommer for å stenge festen og du står der selv som et brødhode utkledd som nettopp politi.

❥ Regninger skal betales, ikke legges i skuffen under senga.

❥ Det er greit å gi 110% til alt og alle rundt deg, men det skader ikke å tenke på hvem som gir bare litt av det samme tilbake. Det er en stor forskjell på å være snill og dumsnill.

❥ Sykler må låses, hvis ikke blir de stjelt – og forsikringen dekker ikke tap hvis de ikke har vært låst.

❥ Ikke gjør handlinger eller reager mens du er sint og frustrert. Det fører ingenting godt med seg. Vent ett par dager, tell til ti og se om du fortsatt vil reagere.

❥ Du kan ikke redde verden, selv om du så gjerne tror det.

❥ Såkalte «badboys» er ikke en oppgave du gang på gang skal rote deg frivillig opp i, for nei – disse guttene i såpass ung alder vil ikke ha hjelpen din til å forandre seg. Du er 17 år, ikke guds gave til wannabe 50 Cent som tror de skal slå igjennom som rapper og hustle gatene i bygda du bor i.

❥ Det er riktig å bruke mye tid på besteforeldrene dine. De er den beste gaven i livet, som dessverre ikke varer evig – selv om du ønsketenker det.

❥ Aldri hør på mennesker som snakker stygt eller nedlatende om deg. Du vet selv hvem du er, og om du plutselig tar deg selv i å tvile på det? Se på de du har rundt deg, og innse at disse flotte menneskene ville ikke vært rundt deg om du var en så innmari dårlig person. Du vet hvem du er og hva du står for.

❥ Solarium fire ganger i uka gjør deg ikke fin, du ser ut som en sviske med orange hud.

❥ Hold deg langt unna kredittkort. En dag kommer regningen, og den må betales.

❥ Ikke dokumenter all galskapen du gjør i Tyrkia når du nettopp har blitt myndig og skal på din første jentetur til utlandet. Dine stakkars foreldre sitter hjemme og svetter seg gjennom pinlig lesning på bloggen.

❥ Du kan klarer absolutt alt du ønsker, så lenge viljen er der.

❥ Innetider har du godt av når du er ung, og selv om du er den som må sykle tidligst hjem fra jentekvelder med klassevenninner? Det er helt greit, dine foreldre vil deg bare ditt beste og det er en grunn til at grenser er der.

❥ Bruk pengene dine riktig. Spar til pensjon, ha bufferkonto og betal regningene dine når du skal. Man kan aldri spare nok, og har du først muligheten – så spar alt du kan. En dag skal du kjøpe leilighet, og da vil du takke deg selv. Bruk hodet og vær økonomisk fornuftig.

39 kommentarer

 1. Åh, elsker sånne innlegg! Du er så herlig 😀

  1. kristinaandersen

   <3 <3

 2. Haha, her var det mye rart som gjør at jeg får lyst til å gjøre et dypdykk i arkivet ditt 😉 men også veldig mye fornuftig og smart! Trening ble bortprioritert da bestemoren min ble lagt inn på sykehjem og jeg forsto at det ble hennes siste leveår, ja så la jeg på meg 8 kg, men vettu hva, det var 12 verdifulle måneder ❤️

  1. kristinaandersen

   Haha, det skjønner jeg! Heldigvis er alle bloggarkiv fra denne tiden på et annet domene, og takk høyere makter for det ;p Jeg hadde lett tatt på meg 20 ekstra kilo for noen måneder til med Mofar, herlig at du brukte så mye tid med bestemoren din. Gjør meg glad å lese <3

 3. Smarte ord!

  «Såkalte «badboys» er ikke en oppgave du gang på gang skal rote deg frivillig opp i, for nei – disse guttene i såpass ung alder vil ikke ha hjelpen din til å forandre seg. Du er 17 år, ikke guds gave til wannabe 50 Cent som tror de skal slå igjennom som rapper og hustle gatene i bygda du bor i.»

  Leeeeer xD

  1. kristinaandersen

   HAHA!! Ler selv ;p Goood helg til deg 😀

 4. Dette var fantastisk fin lesning – du har et godt hode og om mulig et enda bedre hjerte i deg <3 Svært oppegående, er du! Jeg falt for så mange av punktene her (og jeg digger at du er så personlig i dem), men nummer to er en så stor og viktig ting å lære seg. Aldri løp etter noen med vennskapet eller kjærligheten din, hvis noen ikke ønsker å bli, er du altfor viktig og bra til å skulle kaste kjærligheten din etter noen som ikke vet å sette pris på det.

  1. kristinaandersen

   Tusen takk for fine ord, gode deg! Ønsker deg en kjempefin helg <3

 5. Fint innlegg ❤️ Jeg kjenner meg igjen i de fleste punktene, utenom blogging. Men vi la jo alt ut på fb før da, trenger ikke magaluf del 3 album fra 2008 akkurat 😂

  1. kristinaandersen

   HAHA!!

 6. Love it👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  1. kristinaandersen

   <3

 7. Kristin

  Hahaha, jeg husker da du hadde den Pimp and hoe festen :’D. Føles ut som at jeg har lest bloggen din i en evighet! Du og Ida er mine soleklare favoritter. Dere leverer så god kvalitet begge to, håper jeg kan lese bloggene deres til jeg ligger på gamlehjem <3

  1. kristinaandersen

   HAHA! Den festen der går vel aldri i glemmeboka :p Ler meg ihjel! Er det sant Kristin? Så koselig å høre, du er god!! Nå ble jeg glad 😀 <3

 8. Disse fine rådene tar jeg med meg. Selv om jeg burde vite bedre i en alder av 37, så hadde du mange gode poenger her.
  Takk 🙂

  1. kristinaandersen

   Så koselig det falt i smak kjære deg 😀 God klem!

 9. May Lene

  Herlig innlegg! God helg <3

  1. kristinaandersen

   God helg til deg også, May Lene <3

  1. kristinaandersen

   <3

 10. Herlig liste med fantastisk gode råd for den yngre garde.. og andre. måtte nikke gjenkjennende til flere av disse punktene gitt. Klem fra en leser, godt over 30

  1. kristinaandersen

   Så herlig! Fin kveld til deg Jenni <3

 11. Hahaha momsen en bonus, jeg dævver! Du er SÅ morsom! 🙂

  1. kristinaandersen

   Hahaha! 😀

 12. Kristin Haugen Granli

  Så flott skrevet, blir 27 år i november, jeg føler også jeg har vokst mye 🙂 Ha det fint i kveld:)

  1. kristinaandersen

   Like så <3

 13. Du er helt RÅ! Du skriver så utrolig bra og inspirerer på en måte som er helt unik ❤️ Nå er det bare å passe godt på sykkelen 😉😘 God klem!

  1. kristinaandersen

   Ååå tusen takk nydelige Monica <33 Sykkelen står låst, bak bilen, nede i garasjen nå.. Haha!! Good klem til deg fine <3

 14. Hei Kristina!
  Du er en helt nydelig mørk,mystisk kvinne. Fin blogg med fint innhold og design! God helg. Sjekk min: sykalenepappa.wordpress.com

 15. Så utrolig bra skrevet👏🏻 Morsomt og vakkert på samme tid!

  1. kristinaandersen

   Tusen takk <3

 16. Heheheh! Dagens om badboysa som tror de skal hustle gata i bygda de bor i 😂 Jeg kreperer! Det værste er jo at de tror det enda!

  1. kristinaandersen

   Hahah!! 😀

 17. Døyr av dette innlegget! Fantastisk skreve Kristina! Jeg lo høyt! (Sikkert fordi jeg kjenner meg igjen) Takk Gud for at vi blir eldre! ❤️ Keep up the good work!

  1. kristinaandersen

   Takk snille <3

 18. Lisbeth

  Håper knollen ga seg en videoblogg med han i bursdagsgave 😂🍿🎉

 19. Heg skulle inn ig Google treningsøkter og så kom dette innlegget opp fra Google,takk og lov pga. nÅ fikk jeg en gid latter og glemte i noen minutter alt om å skulle starte opp med trening igjen i morgen.. (motivert NOT!). Uansett, jeg blir garantert fast leser, for dette var morro lesning og ikke som de fleste andre bloggere.. du virker reel og ærlig..det digger jeg. Gleder meg til flere innlegg og i mellomtiden, jeg får skrolle litt i arkivet😉

  1. kristinaandersen

   Så koselig å høre Silje!! Takk for gode ord, og velkommen skal du være 😀

 20. Lisa EH

  Hahah Kristina!! Digger innlegget! Du og Ida er mine favoritter 😀 😀 To lyspunkter i hverdagen. Klem til deg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *