HJEMMEBAKT GROVBRØD

… MED RØRTE BRINGEBÆR

I helgen bakte jeg dette supergode grovbrødet, og jeg har så lyst å dele oppskriften med dere! Jeg er ikke så innmari flink til å bake, men denne oppskriften nailet jeg utrolig nok helt perfekt. Så derfor konkluderer jeg med at absolutt alle kan få til dette, uten problemer 😉 Følger du oppskriften får du to brød, noe som er helt perfekt – da kan du fryse ned det ene og ta opp når du vil ha en ekstra god frokost, kveldsmat eller kanskje matpakke.

DU TRENGER:

700 g fullkornsmel – 500 g hvetemel – 1 pakke tørrgjær
2 ts salt – 800 ml lunket vann – 2 ss olivenolje – solsikkefrø

SLIK GJØR DU:

Bland fullkornsmel, tørrgjør og salt sammen, mens du tar en annen bolle og blander vann og olivenolje. Ha det våte i det tørre, og elt i maskinen i cirka 10 minutter. La deigen forhåndsheve til dobbel størrelse, jeg lot deigen stå i 90 minutter og det ble perfekt. Form så deigen til to brød, enten i brødform eller bare på bakepapir – før du lar brødene heve på nytt i ca 40 minutter. Til slutt pensles brødene med vann og strø gjerne over solsikkefrø, før du steker på 200 grader på nederste rille i ovnen i cirka 45 minutter. Avkjøl på rist, og voila – du har verdens beste hjemmebakte brød som venter på deg!

Server gjerne med rørte bringebær, det er såå godt!
Håper det smaker ♥

7 kommentarer

 1. Hei Kristina! Lurte på om du fortsatt hadde rabattkode på Royal Caribbean som det var mulig å bruke?

  1. kristinaandersen

   Dessverre, Emilie <3 Mulig det kommer en i begynnelsen av neste år 🙂 Klem!

 2. Brødet ser veldig godt ut, men reagerte ikke magen din veldig på gluten?

  1. kristinaandersen

   Det stemmer, men dersom brødet er ganske grovt – går det bedre. Jeg prøver derimot å spise glutenfritt så ofte som mulig, men noen ganger mååå jeg bare unne meg ekte vare 🙂

 3. Mmm dette så nydelig ut.Må bakes.

  1. kristinaandersen

   Så gøy du likte oppskriften! 😀

 4. brødet så helt fantastisk ut!

  Hvordan går det med Milo ? <3 <3 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *