ÅRETS SOMMERFERIE

Årets sommerferie har jeg helt glemt å fortelle dere om. Jeg og Ida skal til fantastiske Barcelona! Jeg har vært i denne nydelige byen en gang tidligere, og digger den skikkelig 🙂 Som jeg gleder meg til fine dager her sammen med min beste venn!

SUMMER VACAY: BARCELONA

Selv om jeg allerede har vært i Barcelona, så vil vi gjerne ha reisetips. Sist var jeg der bare i tre dager, mens nå har vi hele åtte dager i sommerbyen. Iiiih! Hva burde vi se, og hva burde vi oppleve? Hvor er den fineste stranda? Og sist, men ikke minst – hvor finner jeg de «trappene» dere ser øverst til høyre? Ser for meg at Ida blir svart i blikket av bare tanken på at jeg skal trampe opp dit, haha! Men jeg bare må, fy søren så kult 🙂 Vi drar allerede til neste uke, og jeg kan nesten ikke vente!

32 kommentarer på “ÅRETS SOMMERFERIE

 1. Helene skriver:

  Trappene ligger på et høyt fjell,google montserrat. Det er et kloster for unge gutter. Kule turløyper i fjellene.
  Men trappene er ikke lov å klatre i..

 2. Elisabeth skriver:

  Var i barcelona for noen år siden med en venninne! Fantastisk by, men pga varmen gjorde vi veldig lite utenom solings og spising 🙂 Anbefaler tapas på Cerveceria Catalana på det sterkeste. Kan være lang ventetid men det er verdt det, drikk litt sangria mens dere venter. Vi ble sittende å spise i timesvis, og bestilte litt og litt mat om gangen! Veldig fine priser også 🙂 Enjoy :*

  • kristinaandersen skriver:

   Takk for link Marianne! Leste denne i går kveld, og konkluderte vel egentlig med at dette kan jeg glemme. I hvert fall når det både er ulovlig og man må klatre i snik for at vakta ikke skal se meg, haha! Ida hadde besvimt, ler meg ihjel <3 Men fy søren så magisk det så ut!

 3. Monica skriver:

  Hei Kristina,
  Savner interiørposter fra deg. Kommer det mer av dette fremover tror du? Digger stilen din, og fanger opp så masse tips via stilen din.

 4. L skriver:

  Den trappa er en skulptur som ligger i Monserrat. Søk på «stairway to heaven» og monserrat, så ser du mer. (Dagstur unna Barcelona)

 5. Lina skriver:

  Åh, Kristina! Så heldig du er, jeg elsker Barcelona.
  Jeg har en følelse av at dere er litt sånn som meg, som setter pris på en fin blanding av sol, shopping og kultur, men jeg vil likevel anbefale dere et superfint museum som jeg besøkte på klassetur for noen år siden. Fundació Joan Miró. Det er et museum for moderne kunst, med mye morsomt å se på. Den ligger på en høyde (det går forresten en taubane opp til den høyden, en fin tur), med fin utsikt utover byen.
  Ellers er Parc Güell en evig favoritt hos meg, med SÅ mye fint å se på.
  Ellers anbefaler jeg å IKKE spise middag midt i La Rambla. Overpriset og fullpakket av turister som ikke vet bedre. På Placa del Pi, som ligger en sidegate utfra La Rambla, spiste jeg på en sjarmerende liten tapasrestaurant. Den aller beste maten får du i små sidegater, ikke de stedene alle turister går.
  Vil også anbefale å prøve sangria med cava i stedet for rødvin, om du ikke har prøvd det ;p friskt og godt!
  Da avslutter jeg den lange stilen min, og gleder meg til å følge mine to yndlingsbloggere på tur til yndlingsbyen min!

  • kristinaandersen skriver:

   Sangria med cava er faktisk dødsgodt, hoho! Og takk for tips Lina, skal notere dette og ta med på tur 😀 Du er gull <3

 6. Lene skriver:

  Dere må dra å se den magiske fontenen! Den er fra Ons-Søn på kveldtid! Sjekk klokkeslett i forkant, det ligger i Éspana, suuuuperfint område og et stort kjøpesenter rett i nærheten. Anbefaler også matmarket på la rambla, kan være litt folksomt men er så mye godt å spise! Om dere skal inn i Sagrada familia så kjøp billetter i forkant, er så mange som skal dit. Ellers anbefaler jeg å spise tapas på Ten’s, supergod tapas til en litt dyrere penge.

  • kristinaandersen skriver:

   Takk for gode tips, Lene! Matmarkedet på La Rambla var jeg på sist, og fy søren noe så FINT! Gleder meg ihjel til å ta med Ida dit, det er absolutt noe som må sees 😀 Og takk for tapastips også!! <3

 7. janne skriver:

  Makamaka Beach Burger cafe! Og er det quiz når dere er nede, prøv å vinn 😉 Da betaler de regningen din (var i allefall sånn for 3 år siden :p)

 8. Anja skriver:

  Så herlig! Har dessverre ingen tips å komme med siden jeg ikke har vært i Barcelona, men spis mye tapas og drikk god rødvin! Kos deg. Jeg reiser utenlands i morgen. Wiiii. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

 9. TE skriver:

  Trappene ligger i Montserrat, som igjen ligger en timestid utenfor Barcelona.
  Siden dere skal være der såpass lenge, hadde jeg absolutt tatt en dag til Montserrat. Der er mer enn bare trappene å se der 🙂
  God tur, kos dere!

 10. Maria skriver:

  Hei Kristina:)
  Vi var i Barcelona i påsken og bestemte oss raskt for å dra tilbake en dag. For en by! Den har alt, shopping, sol og matopplevelser. Vi spiste på en del forskjellige restauranter, men den jeg likte best var El National.
  https://www.elnacionalbcn.com/en/the-restaurant/
  Her kan du velge mellom flere restauranter på et og samme sted. Jeg ville styr unna restaurantene i La Rambla, for de er litt dyrere enn ellers. I tillegg er det veldig mye mennesker der. Vi var også på Barcelonakamp. Selvom jeg ikke er fotballinteressert, så var dette en utrolig opplevelse:)
  Håper du og Ida får en kjempetur!
  Kos dere:) Fortsatt god sommer. Klem Maria

 11. Lena skriver:

  Jeg har vært i Barcelona flere ganger, og den beste restauranten er helt klart Llamber. Den ligger mellom gamlebyen og Parc de la Ciutadella. Fantastisk tapas og service! Som andre sier er det lurt å droppe spisesteder på hovedgaten og i nærheten av store turistattraksjoner, der finner du bare kjedelig dyr mat.
  Parc guell er verdt en tur, bestill billetter på forhånd slik at du kan velge et tidspunkt som passer dere.

 12. Elisabeth skriver:

  Barcelona er AMAZING! Det er bare å glede seg. Severdigheter det er verdt å få med seg: La Sagrada Familia, Park Güell, Casa Milá, Montjuïc, Tibidabo og Font Mágica. Ellers er Barrí Gotic alltid en vinner, gamlebyen i Barcelona med koselige gater, gode tapasresturanter og andre koselige kafeer.
  Passeig de Grácia er et fint område for shopping. Anbefaler et besøk innom en nye flagshipstoren til HM, i øverste etasje ligger Flax and Kale á Porter, en fantastisk plantebasert kafé.
  God mat finner dere her:
  Flax and Kale. Plantebasert restaurant med gode smoothies og god mat. Perfekt for frokost og lunsj.
  El Nacional. Ligger på Passeig de Grácia. Åpner kl. 13.00. Lunsj eller middag. En gammel parkeringsplass og tidligere teater som har blitt gjort om til spisested. Det er ulike restauranter å velge mellom, egen vinbar og cocktailbar. Absolutt verdt et besøk, lokalet er bare helt amazing. Det var en artikkel om stedet i denne månedens Elle Gourmet ES.
  Dos Palillos. Asian fusion. Lurt å bestille bord. En unik smaksopplevelse.
  Chöck. Søk etter de på Instagram så skjønner du opplegget. Er man glad i sjokolade så må man innom.
  Federal Cafe. Frokost og lunsjsted.
  God tur! 🙂

 13. Marie skriver:

  TIBIDABO! Herregud for en plass. Kultur og tivoli samlet på et sted, kan det bli bedre? Haha. Tibidabo er en fornøyelsespark på en fjelltopp, med utsikt over Barcelona. De har alt fra radiobiler til Pariserhjul, og en helt utrolig vakker kirke som har et tårn som er åpent for besøkende. Den utsikten derfra fra toppen altså, den er helt rå.
  Det mest spektakulære med Tibidabo er ankomsten. Siden dette ligger på Barcelonas høyeste punkt, så kan man enten ta den «kjipe» veien med buss/taxi, eller du kan ta en trikk opp til toppen fra t-banestasjonen. Barcelonas egen «Fløybane» som noe så fint beskriver det 🙂
  https://no.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g187497-d195113-r238761061-Tibidabo-Barcelona_Catalonia.html

 14. Jasmin skriver:

  Hvis dere får tid, så vil jeg anbefale en tur til Salou som er en biltur på under to timer. Fantastisk strand og skikkelig koselig by! Er vel der førnøyelsesparken PortAventura ligger også 😀 God ferie!!

 15. Marita skriver:

  Hammock juicestation er en super kul cafe som dere må prøve! Smoothie bowl, fersk presset juice osv, anbefales:-) sjekk de på Instagram.
  Kos dere 🙂

 16. Nina skriver:

  Hei!
  Vi er også på ferie i Barcelona! Si ifra om dere har noe å anbefale!
  Vil anbefale Cera 23! Man bør bestille bord der 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *