SEKS LOFFSKIVER SENERE

Åh, for en søndag fra helvette jeg endte opp med å ha. Føler meg tygget, spist og spyttet ut igjen! Den dårlige formen min begynte egentlig på fredagskvelden, når jeg var på skalldyrkveld og selvfølgelig ikke klarte å holde meg unna hjemmebakt fletteloff. Jeg vet jo hva hvitt mel gjør med magen min, men aldri har det blitt så ille som denne gangen. Hele natt til lørdag ble jeg liggende med magekramper, og på lørdagskvelden var jeg generelt bare tappet totalt for energi. Mens i går? Jeg skulle på søndagstur, men det ble mildt sagt ingen idyll. Jeg spydde som en gris i skogen og måtte bare komme meg hjem igjen. Og hele gårsdagen fortsatte slik, jeg kastet opp og ble liggende å vri meg i smerter. Er det muuuulig? I dag føler jeg meg heller ikke fin, magen har klikket totalt og er stor som en tromme – til tross for at det umulig kan være noe særlig igjen inni der.

Er det normalt å reagere såpass sterkt på hvitt mel? Jeg pleier alltid å få vondt i magen når jeg spiser det, men ikke på denne måten. Det har kanskje noe med at jeg slo på stortromma og spiste seks store loffskiver? Ikke vet jeg, men fyttikatta – det er siste gangen jeg i det hele tatt skal røre hvitt brød! Jeg måtte sove over trening også i dag, og må bare ta det rolig resten av dagen.. Noen tips til hvordan jeg kan få magen til å stabilisere seg?

Jeg trenger sikkert ikke si det, men disse bildene er ikke tatt i dag – foråsidetsånn! Greit med ei litta reserveløsning når man ser ut som et nyfødt esel…. Ønsker dere alle sammen en super start på den nye uka, og sender stor klem fra meg og lille Milo. Glad i dere!

39 kommentarer

 1. Uff, så fælt!
  Det pleier å hjelpe å drikke farris blandet med eplejuice, eller Biola blåbær 👌🏼 God bedring ☺️

 2. Varmeflaske og sitronvann pleier å hjelpe meg når magen slår seg vrang. Evt biola om du har! God bedring <3 Surdeigsbrød er et tips fra en brødelsker som ikke kan spise loff. Supergodt med reker og skalldyr

 3. Silje husmo

  Du burde sjekke deg for cøljaki, sånn jeg hadde det å jeg har hatt det nå i 7 år😊

 4. Offaameg! Jeg reagerer også sterkt på hvitt mel, men dette er jo mye verre da.. jeg blir stor som en tromme nokså kjappt, og veeldig sterke smerter.. som ender opp med veldig mange do-runder.. lyst brød og boller er jo favoritten så dette er jo så typisk så det går ann å få det haha!

 5. Ingvild

  Spiste du skalldyr også på fredag? Magekrampene kan godt skyldes melet, mens å kaste opp slik som du gjorde høres mer ut som en skikkelig frastøtning fra kroppen sin side. Altså allergi. Skalldyrallergi gir veldig gjerne oppkast, for å få det raskest mulig ut av kroppen. Så for å unngå selvdiagnostisering for det ene eller det andre her nå, så kan du bare tenke litt over det neste gang du spiser skalldyr, om du kjenne noe da. Vær og obs på at man kan tåle enkelte typer, men reagere på andre:-)
  Hilsen student i klinisk ernæring

 6. Masse god bedring! Jeg har mye problem med magen og må tenke to og tre ganger på hva jeg spiser….men jeg blir ikke så syk om jeg spiser «feil». Så kanskje du må sjekke om du har noe allergi??? Intoleranse?

 7. Elisabeth

  Har du sjekket deg for cøliaki? God bedring! 🙂

 8. Huff da. Det hørtes jo magen reagerte veldig. Sikker på at ikke skalldyrene var dårlige? Men da hadde sikkert flere blitt syke. Mange som reagerer ned vond mage på hvitt mel. Jeg er en av dem. Men det er så godt. Men pleier å fikset etter en dag med skikkelige kramper. Men sorry, ingen tips. God bedring. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

 9. Solveig

  Drikk vann! Ellers må du bare vente til det går over. Vet godt hvordan du har det, er ikke så greit

 10. Jeanett

  Du har ikke sjekket deg for Cøliaki eller Gluten-intoleranse?

  Jeg utviklet det i en alder av 22 år, aldri hatt noen plager med det tidligere. Reagerer heller ikke på alle produkter.

 11. Gravid? 🙂

 12. Til ingen overraskelse er det beste tipsen å unngå gluten. Jeg reagerte ganske likt, med mye smerter og krampe i magen, og fant tilslutt ut at jeg hadde irritabel tarm. Hvis du bare reagerer på hvitt brød/gluten så burde du kanskje sjekke deg hos legen om du ikke allerede har gjort det?

 13. Martine

  Drikk Biola!! 😊👌🏼

 14. Uff så kjedelig!!! Mengde har mye å si, så 6 loffskiver var kanskje litt i overkant 😂😂 Høres veldig kjent ut at du ble veldig dårlig av det og at du fikk smerter og kramper. Du kan jo prøve å kutte ut gluten i 3 mnd (men da må du kutte ut alt), for etter det kan kroppen «glemme» at du ikke tåler gluten og du vil tåle det mye bedre etter det ☺Men har du allergi hjelper det ikke. Skal du teste deg hos legen, så må du gjøre det mens du spiser gluten.
  Noe som kanskje kan hjelpe er Bio-dophilus som fåes kjøpt i helsekosten, jeg tar den hvis jeg får vondt eller hvis jeg har fått i meg noe jeg ikke tåler. Lykke til ☺☺ Klem fra Lene

 15. Ingeborg

  Cola hjelper på trøblete mage 🙂 God bedring!

 16. martine

  Åh, så kjedelig! Jeg har slitt mye med magen etter en sydentur for ett par år siden, og jeg har mye forskjellig tabletter i skaper :p Idoform er jeg glad i, stabiliserer magen! imodium om det rinner ut rompa:p Melkesyretabletter kan være noe for deg å gå på hver dag? Anbefaler deg å dra en tur på apoteket og forklare problemet 🙂 God bedring!

 17. Kjersti

  Har du tenkt på at det kan være skalldyrene du reagerer på, og ikke nødvendigvis bare hvitt mel?
  Har hørt av flere som har reagerer på hvitt mel tåler spelt bedre- verdt et forsøk? Lurt å få en skikkelig utredning hos lege også, hvis du reagerer på mel uten å ha cøliaki. God bedring!

 18. Dette hørtes mer ut som matforgiftning enn å reagere på hvitt mel. Jeg ble matforgiftet 2 ganger i år og det kommer ganske akutt, Det er vondt i magen og du ligger bare å spyr, helt grusomt, men går som regel fort over. God bedring!

 19. Huff så kjipt 🙁 Du har nok bare fått en kraftig type spysyka!! Som regel, dem som får vondt i magen av hvitt mel, får ikke oppkast, bare løs mage?! Ønsker deg god bedring !! 🙂

 20. Uff, så dumt da. Ønsker deg god bedring og håper du snart blir frisk igjen<3 Forresten hvor er jakken du har på deg fra? Den var veldig fin:-)

 21. Michaela

  Åh, stakkars <3 Jeg hadde nok sjekket meg for cøliaki, for jeg reagerer sånn hvis jeg får i meg mye gluten. Normalt sett "bare" mageknip og løs mage, noe som er forferdelig i seg selv – og så full magesyke hvis det blir for mye av det gode. Men fikk diagnosen cøliaki da jeg var 10, så da var det bare å begynne å få orden på ting igjen. Men fremdeles kan jeg bli veldig dårlig, for det hender jo at maten jeg blir servert har blitt tilberedt i samme stekepanne/på samme fjøl som vanlig mat, og DA smeller det hardt! Haha. Kunne nok ikke skrevet denne kommentaren mindre billedlig, men sånn går no dagan!

  Uansett – cøliaki! Og da aller helst en real sjekk med gastroskopi og hele pakken, for blodprøve er ikke nok (samme hva enkelte påstår). Det er det beste tipset jeg har, og de anbefaler til og med å leve som vanlig til du blir sjekket, for ellers blir prøveresultatene feilaktige/diffuse. Så utsett magen din for så mye gluten du bare kan så skal du nok få riktig resultat dersom det viser seg at du har cøliaki. Forferdelig prosedyre, men det blir verdt det til slutt hvis du vil ha det bekreftet 🙂

  Håper du føler deg bedre snart!

  Stor, varm klem <3

 22. Jeanette

  uff,jeg føler med deg. Har det på samme måte selv,og det er sykt vondt! Men jeg har ikke noe glutenallergi,hverfall ikke noe som slår ut på tester. Det verste er når jeg spiser pannekaker….herregud,så vondt jeg får. Jeg har måttet kutte ut akkurat det,og spise heller noen som er uten mel. Du kan jo prøve å ta litt Kefir i smoothier daglig,jeg drikker kefir daglig,og det er jo bra for magen uansett!

 23. Kristine

  Skal du på Palmesus ? 🙂 Så på snap at du solgte noen billetter så trodde kanskje du skulle dit helt til jeg så den.. hadde vært kjekt å møtt på deg for vi skal også på VIP 😀

 24. Venleg oppfordring til deg 😊 har du vondt i magen over tid, bør du oppsøke lege, ikkje prøve å ekspertentere med ulike typar mat, feks glutenfrie produkter. Placebo har stor effekt, så ein bør definitivt sjekke opp med testar før ein går for sjølvdiagnostisering. Ikkje at eg meiner du gjer det, men eg veit sjølv at det er fort gjort! Trudde sjølv eg ikkje tålte melk, men tok ein tur til legen for sikkerhets skyld. VELDIG glad for at eg gjorde det, utan å gå i detalj. Håpar magen er bedre no ❤

 25. May Lene

  Sikker på at du ikke har omgangssyke da? Mange som er syke om dagen, inkludert meg selv, og det du beskriver her minner veldig om hvordan jeg har hatt det i helgen.. Uansett, god bedring <3

 26. Sikker på at det ikke er skalldyrene du reagerte på? Tror ikke du plutselig får veldig magekramper av hvitt mel, hvis du ikke har opplevd det samme før..

 27. Uff, håper magen blir bedre. Ikke gøy med magetrøbbel… Håper resten av uken din blir like fin som deg <3

 28. Forferdelig uansett hva som er grunnen.. God bedring! 🙂

 29. Er du allergisk mot pollen? Jeg reagerer alltid på hvete og tomat når det er pollensesong pga. kryssallergi. Om du googler det kommer det en ganske lang liste over ting du kan reagere på. Kan være det er en god kombinasjon på alt du har spist som gjør at du har blitt så dårlig. God Bedring!:)

 30. Karoline

  Sikker på at det ikke var noe matforgiftning fra skalldyrene da? Huff hørtes ikke bra ut 🙁

 31. Sliter veldig med magen selv og Hvitt mel gjør heller at en blir oppblåst, som kan føre til magekramper . Stort sett alle får en reaksjon i magen av store mengder hvetemel/mel. Kan jo være noe dårlig mat som kan ha ført til at du kastet opp.

 32. Hvor har du kjøpt den jakka? RÅFIN!

 33. catrine

  Jeg hadde det sånn for 3 år siden. Kuttet ut alt av mel fordi jeg trodde jeg ikke tålte det. Når jeg da spiste mel ble jeg så sinnsykt dårlig. Det skyldtes tydeligvis fordi jeg hadde avvent magen melet. Så jeg begynte å spise litt og litt mel igjen for å venne meg til det og idag spiser jeg brødskiver og loff uten problem! Konklusjon; IKKE spis glutenfritt mel eller kutt ut mel helt med mindre du har allergi mot det, da venner du av magen din det og blir dårlig når du spiser det

 34. Sara Katrin

  Prøv Priobotic fra Forever Living. Får tak i det hos din nærmeste private forhandler. Har fått tilbakemeldinger tidligere på at det hjelper på magevondt.

  God bedring 🙂

 35. 6 loffskiver? er du gaal? Da hadde jeg og fått vondt i magen, men har ikke cøliaki. Er vell vanlig å få vondt i magen når du spiser 6!!! stk? Klarer du ikke å begrense deg? :p

 36. Loff er jo brød man ikke blir særlig mett av – hadde lett spist 6 skiver jeg også hadde det ikke vært for at jeg nå har kuttet ut alt av hvetemel😅 Jeg utviklet irritabel tarm etter en spiseforstyrrelse jeg hadde for 5 år siden og tåler hvitt mel og gluten generelt svært dårlig.. Poteter, ris og enkelte grønnsaker er også noe jeg kan reagere på. Veldig veldig kjedelig siden jeg ELSKER boller og alt annet gjærbakst, men har faktisk fått et nytt liv etter jeg sluttet å spise det! Det negative er jo at glutenfritt er myye dyrere, og man får ikke støtte med mindre man har gjennomført en gastroskopi-undersøkelse der man må ha spist gluten i 6-8 uker i forkant.. Utrolig kjedelig siden man da vil være veldig dårlig og sliten disse ukene i forkant av undersøkelsen, noe som kan føre til at man verken orker jobb/skole osv.. Men anbefaler deg likevel å spørre legen din om å ta en slik undersøkelse – med mindre du allerede har kuttet ut gluten i kostholdet ditt. Håper du finner ut av det vertfall!!😘

 37. Miriam ovenfor her; har du smakt sjømat? VELDIG vanskelig å begrense seg. Hahah herregud for en ting å henge seg opp i

 38. Med tanke på kroppen din så er det ikke vanskelig å se at du overdriver kaloriene. Men dette er nok bare matforgiftning fra skalldyrene – ikke glutenreaksjon.

  1. Hva faen??? hva vil du med dette liksom? Føler du deg bedre av å slenge dritt om andre? Gratulerer… Dette er en HELT normal kropp, og hun trener nok langt over gjennomsnittet. Det er lov å tenke et ekstra sekund før du skriver noe så utrolig unødvendig.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *