JEG RASER

Jeg er så sinna og så lei meg. Hvor skal jeg begynne? Denne dagen begynte så utrolig fint, jeg koste meg med noen kompiser og spiste lunsj. Etterpå dro jeg hjem, hentet Milo og la turen nedover Tangen her i Kristiansand for å gå tur. Plutselig får jeg øye på to båter med fire gutter, som kjører med en svane mellom båtene sine. Svanen kommer seg til slutt løs, før den ene båten nok en gang kjører direkte på den stakkars forsvarsløse svanen. Jeg ropte og skreik som en gal for å få guttene til å stoppe, men de nektet å høre på meg. Og det skulle bli verre – plutselig snittet de den ene svanen og slo den hardt flere ganger med en åre. Det er med hånda på hjertet noe av det verste jeg har sett i hele mitt liv, tårene bare trillet og jeg følte meg så ekstremt hjelpesløs. Heldigvis kom politiet etter relativt kort tid, og fikk tak i tre av de fire guttene det gjaldt…

Hva i alle dager feiler det folk? Og hvordan kan mennesker være så slemme med dyr? Dette var unge gutter som kjørte i gummibåter, også kalt for «ribb» – og jeg vil tippe de var i 15 – 16 års alderen. En hvit ribb og en svart ribb. Jeg fikk tatt bilder av tre av guttene og er så innmari fristet til å legge det ut på bloggen, men jeg vil tro det ikke er lovlig å gjøre. Nei, fy faen så sinna jeg er! Slike drittunger skulle blitt sperret inne og virkelig fått hjelp mot hva enn som er galt i hodet deres. Jeg raser, og var gjennomvåt av svette så forbanna jeg var når jeg snakket med disse guttene sammen med politiet. Foreldrene er blitt kontaktet og jeg regner mildt sagt med at psykopatene blir fratatt lappen. Samtidig blør jeg i hjertet, og håper så inderlig politibåten kan finne svanen som ble skadet av det guttene gjorde mot den. Jeg prøvde å leite etter den etterpå, men jeg aner ikke hvor den har gjemt seg og jeg er bare så utrolig trist av hele opplegget. Jeg har ikke ord!

Så, en siste ting. Om dere ser noen som er slemme mot dyr, ikke NØL med å ringe politiet. Ta opp telefonen og ring med en eneste gang! Dyremisshandling skal i aller høyeste grad bli tatt alvorlig, så aldri vær redd for å ring. Det verste jeg vet i hele verden er folk som er slemme mot forsvarsløse dyr, som ikke kan hjelpe seg selv på noen som helst måte. Måtte foreldrene til disse guttene gripe inn og gi de hjelpen de trenger… Gudene vet hva de kan finne på å gjøre neste gang når ingen ser.

53 kommentarer

 1. Nei, fy søren 🙁 godt du ringte til politiet! Håper de skyldige får den oppfølgingen de trenger. Kanskje både straff og behandling..

 2. Jeg fikk vondt i magen av å lese innlegget ditt, makan til folk. Jeg blir så forbanna når noen ikke respekterer dyr! Flott at du ble igjen til politiet kom og så til at gutta ble tatt hånd om

 3. Mariann

  Å fy søren, noe så utrolig stygt! Jeg begynte nesten å gråte bare av å lese dette. Får vondt i hele kroppen av slikt, og kan ikke forstå hva som i det hele tatt får folk til å tenke tanken på å gjøre noe så fælt! Krysser fingrene for at svanen blir funnet og får hjelp.

 4. Nå ble jeg også sint as. Herregud så slemme folk kan være mot uskyldige dyr!!
  Men du er god du Kristina, flere skulle vært som deg 🙂 Flott at du tok ansvar <3 Håper du får en bedre kveld enn dagen i dag!

 5. 😭😭😭😭😭😭
  Hjertet mitt blør!!!!

 6. For noen dritunger. Merker jeg blir rasende selv. Håper det går greit med svanen. Stakkars :!

  Utrolig bra at det finnes noen son deg som bryr seg!! 😀 💙 🙌

 7. Å fy faen, jeg kjenner jeg blir forbanna og på gråten bare av å lese dette! Bra at du ikke finner deg i det, bra at du involverer politiet og bra at du sprer ordet, takk! Hva er galt med folk, stakkars fine dyrene… </3

 8. Så dårlig gjort. At folk kan være så slemme…..bra jobbet! Klem fra meg til deg, hilsen anja

 9. At folk kan finne på å gjøre sånt.. Så bra at du grep inn!

 10. Elisabeth

  ❤️❤️❤️

 11. Jeg blir så sint at jeg rister! Jeg ønsker at de udyrene skal miste alt de har kjært – INGEN nåde herfra, de fortjener alt vondt! Hva i svarteste helvete er det som får noen til å tenke at JA, nå skal vi plage og torturere et levende vesen litt, liksom?!! UDYR, ikke noe mer.

 12. Karoline

  Herregud dette er noe av det verste jeg har lest! Sitter her med tårene som triller nå. Takk og lov for at det finnes slike fantastiske mennesker som deg som tar dette seriøst og kontaktet politiet ❤️ Håper så inderlig at svanen blir funnet 😭💔 Har helt vondt i hjertet nå.

 13. Veldig bra at du tar grep her Kristina! Likevel syns jeg du skal tenke over den skaden du påfører dyr ved å velge å spise de. Du virker som et veldig empatisk og godhjertet menneske. Derfor vil jeg anbefale deg å se noen dokumentarer/undersøke på nettet om veganisme/vegetarisme! Det at du ikke kan se de dyrene lide, betyr ikke at de ikke gjør det.

  1. Seriøst? Kan ikke dere vegetarianere skrive litt mindre propaganda, så kanskje noen gidder å høre på…

  2. Karoline

   Jeg er selv veganer, men ser ikke ned på andre selvom de ikke er det. Føler det blir veldig teit at du skal finne noe du kan klage på her altså! Veganisme er ikke for alle. Jeg er enig i at det å leve vegansk er til stor hjelp for dyrene, men det er så mye annet man kan gjøre for å hjelpe! Er ikke rart vi veganere/ vegetarianere blir sett ned på når noen legger igjen sånne kommentarer. Virker jo som at du mener det ikke spiller noen rolle hvor mye man hjelper så lenge man ikke lever vegansk. Ingen er perfekte, men jeg føler nå virkelig Kristina hjelper til på veldig mange måter selvom hun spiser animalske produkter!

   1. Jeg ser absolutt ikke ned på noen som ikke er veganer, og blir alltid glad når folk bryr seg om ting som dette! Poenget er bare at jeg tror Kristina selv ville vært veganer, om hun visste mer om det. Som veganer selv, ønsker du vel også å spre budskapet og få flere til å bli veganere? Det handler jo også om miljø og helse, i tillegg til å ikke unødvendig utnytte dyr.

  3. Jeg jobber på gard og kjenner jeg blir irritert når vegetarianere drar alle under samme kamb. Det er ikke ofte dyr lider på gårder i norge, dyrehold er veldig strengt her. Selv om de blir slaktet senere sørger vi for å gi dyra våre kos og kjærlighet og alt de trenger. De får leker, springe ute og kose seg. Det er alltid trist å måtte sende dyra til slakt eller avlive de om de er syke, vi elsker dyra vår vi også. Jeg har også ligget ved siden av mange av dyrene mine til de har sovnet inn for de har vært dårlige. Slutt å spre ut ting du ikke vet begge sider av..

   1. Jeg har bodd på gård hele livet, og er likevel veganer. Så jeg vet mye om hvordan dyrene har det før de sendes på slakt. Det er ikke poenget. Hadde du syns det var greit å bli sendt avgårde for å dø for ingen grunn, selv om du hadde hatt et fint liv? Dyr kan også føle frykt, og ønsker å leve.

 14. Kjenner jeg blir skikkelig kvalm av å lese det her.. Fy faen for noen psykopater!!!! Jeg fatter det virkelig ikke, det er ikke menneskelig i det hele tatt. Godt politiet kom, og godt det finnes flertall av snille mennesker som griper inn – slik som deg! Æsj, jeg håper som deg at foreldrene griper inn. Håper de får en slags straff av politiet også, for det er ikke et snev av greit en gang. USJ! Faen..

  1. Jenny Rolness

   Silje, må bare kommentere det du skrev om at dyrehold i Norge er strengt, og at dyrene få løpe ute og kose seg og får kos og kjærlighet og alt de trenger. Det kan være sant for noen heldige dyr, men ikke for det store flertallet. Jeg bor i ei bygd og ser hvor lite frihet mange dyr har. Småkalvene står inne, oksene kommer vanligvis aldri ut og kyr på bås har bare krav om 8 uker fri fra kjettingen. Slaktegriser i Norge står i betongbinger med en kvadratmeter plass per gris, kyllinger går tett i store haller uten noensinne å ha kjent hønemor, hønene selv står i etasjebur eller går tett i store innendørs haller, og bare i økologisk drift er det krav om at hønene får komme ut en tredjedel av livet. Dyrene lider for profitt og blir i mange tilfeller fratatt alt utenom det mest nødvendige for å opprettholde liv og produksjon. Tenk på oksene som står i binger til de blir 6 måneder og deretter flyttes over på bås der de står til de slaktes. De får aldri løpe ute og kose seg, og de får nok ikke mye kos og kjærlighet. Det samme gjelder de millioner av verpehøner som står i trange bur og aldri ser dagslys eller får kjenne jord og gress under føttene. Det er ingen som bryr seg med dem. Har hente mange slike høner etter endt produksjonstid, og de er pjuskete, fjørløse og kan nesten ikke gå. Dette dyreholdet tillater lovverket. Måtte bare svare på dette.

   Ellers en flott blogg, Kristina. Er så enig i alt du skriver.

 15. Jeg gråter </3 Siden det var på offentlig plass er det ikke ulovlig! Jeg synes bildene skal legges ut, for det er nok den eneste straffen de får og det eneste som får foreldrene til å ta det seriøst og ikke bortforklare det som "guttestreker" 🙁 Politiet gjorde nok ikke mer enn å gi dem litt tilsnakk.

  Og hvis du synes det er så ille, kan du sladde ansiktene, men la håret, båtene og klærne synes, slik at andre er obs på dem på sjøen!!

 16. Årh kjenner det koker bare av å lese det!! 😡😡😡😡 Hadde blitt rasende jeg også! At de ikke reagerte når du ropte til og med er helt forkastelige, nei vet du hva de trenger virkelig hjelp. Noe så hjelpesløst som dyr, NEI bare NEI!!!

 17. Jeg blir helt sjokkert over hva enkelte folk får seg til å gjøre! Det er helt vanvittig. Det var bra du var der og fikk varslet politiet, jeg håper disse guttene virkelig får den straffen de fortjener. Hvordan noen kan synes at det er gøy å skade dyr og mennesker forstår jeg bare ikke. God helg til deg, håper du blir godt tatt vare på av de rundt deg! Dette kan ikke ha vært noe særlig å være vitne til.

 18. Får helt vondt inni meg! Fy så jævlig! Noe av det verste jeg vet er dyremisshandling, og forstår meg ikke på folk som kan være grusomme med dyr. Godt du kontaktet politiet, Kristina❤️

 19. dyrehjelperne

  Kjenner jeg blir skikkelig dårlig og forbannet. Kan du ta kontakt med Dyrehjelperne på fb og pm. Vi ønsker å følge opp denne saken å undersøke om forholdet blir anmeldt. Om ikke politiet lager en sak på det vil vi anmelde. Mvh Dyrehjelperne, Marianne

  1. kristinaandersen

   Hei! Kontakt meg på kristinaandersenas@gmail. com <3

 20. Michelle bringeland

  Fy fan! At noen mennesker fungerer sånn i topp lokket er rett å slett skremmende !! Som du skrev, hva skjer neste gang når ingen ser ? Skremmende!
  Skulle slått de helseløs og de fortjener akkurat det samme som den uskyldige stakkars svanen … Dette er så forferdelig viktig at blir tatt på alvor , dyr har ingen stemme så vi må stå på for at ingentig sånt skal skje 😭😪

 21. Å fytti!!! Hva i alle dager!!!!

 22. Historier som dette skjærer i hjertet, og det er utrolig bra at du både sier i fra og forteller! Du har alltid slått meg som en godhjertet person, og derfor vil jeg gjerne foreslå det samme som Jenny allerede har gjort over her. Dyrene som slaktes og selges i butikkene som mat bør også bli sett.

 23. Æsj for noen drittsekker !! Tenk å gjøre noe stygt mot et forsvarsløst dyr. Åhhh hjertet mitt blør………….Har ikke ord. Håper de får hjelp, for de er virkelig ute å kjøre….

 24. Du er en godhjertet person. Verden skulle hatt flere som deg Kristina ! ❤️

 25. Noe så grusomt, eier ikke ord. Godt du ringte politiet, dyrene skal få være i fred. Skjønner meg ikke på hva som rører seg oppi hodene til enkelte folk. Blir helt kvalm.

 26. Håper de får svi for dette så de lærer og ikke gjør det igjen

  Så Dyrehjelperen kontaktet deg, bra det blir fulgt opp

  De som er voldelig mot dyr er det også med mennsker

 27. og vi vil høre hvordan det gikk med svanen

 28. Jeanette

  herregud,hva feiler det folk??! Håper det gikk bra med svanen! Stakkars!

 29. Veronica

  Elendige drittunger med en elendig oppdragelse fra elendige foreldre.

 30. Henriette

  Altså, hva faen er det som foregår oppi hodet til enkelte folk? Skulle vært anonyme sider der man kan legge ut bilder av sånne latterlige mennesker..

 31. Ranveig

  Åh…så sinna jeg blir. Send meg bilde av disse hjernedøde drittungene så skal jeg legge det ut på facebook, og ta støyten hvis det kommer noen. Slikt må reageres på, kraftig!!

 32. Ahh!! Nå ble jeg sinna. Helt forferdelig at de holder på sånn. Skikkelig drittunger. Håper foreldrene tar dette på alvor og gjør noe med det.

 33. At det går an!!?? Hva skjer med verden… Jeg får så vondt langt inni marg og bein 🙁 Takk for at du deler, selvom det er en tragisk hendelse. Viktig å vise at slike ting skjer, og at vi må gjøre en innsats for at det ikke skjer flere ganger ved en senere anledning. Foreldre må også ta tak i ting som dette. Det er helt nødvendig, rett og slett!

 34. Vet du, når sitter jeg med tårer i øynene og en stor klump i halsen. Man kan lure på hva det feiler enkelte mennesker, takk og pris for at du så det hele og fikk ringt polititet. Håper guttene får en heftig lærepenge og en straff av politiet og at den stakkars svanen kommer seg <3

 35. Trist sak dette her, håper de finner svanen.

 36. Helt sykt…har ikkje ord

 37. Dette er selvfølgelig veldig trist og galt gjort av de guttene:(
  Men mø innrømme at det overrasker meg at du blir så sjokkert over at de gjorde det mot svanene…Du må jo ha fått med deg angående andre ting noen syke folk gjør mot mennesker, som å drepe eller volda…så ja, helt forferdelig denne hendelsen var, men dessverre finnes det folk som gjør enda verre ting:(

  1. Selvfølgelig vil det alltids finnes ting som er værre enn det man opplever, det er mye dyremishandling og mishandling av mennesker i verden som er helt utenkelig for oss at kan skje, men det betyr ikke at man ikke skal reagere og syns det er forferdelig. Det hjelper ikke svanen at det finnes dyr/mennesker som har det værre enn den, har man empati SKAL man reagere på slike hendelser uansett.

  2. Og poenget med denne kommentaren er? Dette er en avskyelig handling uansett hva annet som skjer i denne verden.

 38. Jeg hadde slått de ned de måforstå alvoret ungdom bare ler av alt de er fryktelig bortskjemte på alt så gudhjelpe verden er ødelagt.foreldre inorge eier jo ingen disiplin.

 39. Fikk så vondt i hjertet og ble helt kvalm av å lese dette Kristina😪 Fy faen så forferdelig! Tenk at noen mennesker kan være så onde og grusomme mot forsvarsløse dyr. Det er for meg uforståelig. Håper virkelig de får en skikkelig straff og opplæring i hvordan man skal behandle både dyr og mennesker. For noe MÅ jo være alvorlig galt med gutter som kan holde på med sånn ondskap! Så håper jeg så inderlig at svanen får hjelp så den blir god igjen og kan leve et godt liv videre❤️ Så må jeg helt til slutt få sagt at du Kristina er et veldig godt menneske og at det du gjorde i dag er så bra gjort😊

 40. Veldig bra du tok affære. Det var helt grusomt å lese om. Heldigvis er det helt uvanlig at slikt skjer. Gjør det ikke mindre grusomt for dét, og utrolig viktig at disse menneskene får reaksjoner. For oppførselen er et ekstremt dårlig tegn.

 41. Kathrine

  Noe så grusomt! Kjenner det koker inni meg! Tror jeg det hadde klikka mentalt for meg hvis jeg hadde sett det der. Bra du gjorde det du gjorde! Du er en god person 🙂

 42. You go, girl! Sånne folk fortjener å få det samme som de gjør mot dyra. Blir trist av at det finnes så grusomme mennesker.

 43. Jeg tror jeg hadde gitt de god gammeldags juling… plage for moro? Psykopat-tendenser lang vei 😠😠

 44. Vil bare meddele at ingen svane ble skadet under denne hendelse og ingen ble fratatt førerbeviset…
  Denne artikkelen er ganske rasjonell og går mye på personangrep. Det var ikke de som kjørte båten etter svanen som ble tatt, men noen som kom senere og ganske upassende å kalle de psykopater. Politimannen kom senere med en uttalelse om hvor uproff han håndterte situasjonen og beklaget at de uskyldige ble rammet av situasjonen.
  Prøv å være litt mer rasjonell i fremtidige rosablogg-innlegg….
  Klem

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *