HJEMMEBAKTE KNEKKEBRØD

HOMEMADE

I går prøvde jeg meg på hjemmebakte knekkebrød for alle første gang. Jeg kan i hvert fall ikke huske å ha laget dette før, men hadde så lyst å teste noe nytt på kjøkkenet. Og de ble såå gode! Oppskriften min ga 18 stk, og de holder seg fint hvis du oppbevarer de i tett boks. Jeg gomler alltid på knekkebrød fra butikken, men må si disse hjemmebakte var ekstra gode 🙂 Denne oppskriften er forresten helt fri for gluten, om noen av dere skulle ha glutenallergi og fortsatt ha lyst å prøve de ut.

DU TRENGER:

2 dl linfrø – 2 dl sesamfrø – 1 dl solsikkefrø – 1 dl gresskarkjerner
1 ss fiberhusk – 0,5 dl olje – 2 dl vann – et dryss havsalt

SLIK GJØR DU:

Først kan du male solsikkefrø og sesamfrø i en blender, til det blir litt melaktig og ikke så store frø. Så kan du varme vannet litt i en kjele og ha i oljen, jeg brukte olivenolje og det funket superbra. Ta så alle tørre ingredienser og bland de i vann og olje, før du drysser over cirka 1 ts havsalt. Smør massen over et papirkledd stekebrett med en slikkepott, og stek på 150 grader i ti minutter. Ta så brettet ut av ovnen, rut opp knekkebrødene til ønsket størrelse med en pizzakutter og stek på nytt i 30 minutter. Når de er ferdig stekt lar du de avkjøle seg på rist, til de er helt sprø og ferdig avkjølt.

HÅPER DET SMAKER!

6 kommentarer

 1. Mmm så fristende ut.Må bare lage med en gang.

  1. kristinaandersen

   Såå gøy å høre!! 😀

 2. Ragnhild

  åå de er så gode 😀 spesielt med ost eller leverpostei, mmm!

  1. kristinaandersen

   Enig!! Gulost med paprika er favoritten 😀

 3. hvor ser du de nye kardashians episodene?

  1. kristinaandersen

   ProjectWatchSeries 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *