LYSE RUNDSTYKKER

Rett før helgen bakte jeg rundstykker på den gode, gamle måten. Ingen fancy mel eller tilsetninger, rett og slett bare luftige, lyse og ordentlig gode rundstykker! De ble helt fantastisk gode, og da må jeg selvfølgelig dele oppskrift med dere 🙂

TIL 14 RUNDSTYKKER TRENGER DU

6,5 dl melk – 125 g smør – 1 ss sukker – 1 ts salt – 1 pk. tørrgjær – 1 egg – 1 kg hvetemel

SLIK GJØR DU

Start med å smelte smøret, og la det avkjøle seg til det er helt kaldt. I mens kan du lunke melken, til den er fingervarm på tempen – cirka 40 grader. Bland sukker, salt, tørrgjær og hvetemel sammen i en bolle og tilsett melken. Elt deigen litt, før du tilsetter smør og egg. Jeg eltet deigen min i kjøkkenmaskinen, og lot den stå å jobbe i cirka ti minutter. Dekk så til bollen og la deigen heve seg til dobbel størrelse. Så tar du den ut, ruller i to pølser og former til rundstykker. Jeg fikk 14 stk av denne deigen. Så setter du alle på bakepapir, etterhever i en god halvtime og strør på litt solsikkekjerner om du ønsker det. Stek på 225 grader på nederste rille i 15 minutter.

HÅPER DET SMAKER

Mmm! Lyse og ordentlig gode rundstykker er seriøst så himla digg. Får flashback til barndommen når mamma overrasket meg med dette etter skoletid. Sammen med smør og gulost er dette en nydelig kombinasjon! Håper dere likte oppskriften

7 kommentarer

 1. Jeanette

  Trodde ikke du tålte så godt hvetemel?

  1. kristinaandersen

   Helt riktig det, Jeanette 🙂 Men har jeg noen gang sagt jeg har kuttet det ut?

 2. Ragnhild

  mm såg kjempegodt ut! Jeg har fått helt dilla på cottage cheese rundstykker og lager det ca en gang i uken 😀 bare at jeg tar en ts pizzakrydder oppi deigen for å få litt pizzasmak på de, det er supergodt!!

  ha en fin dag<3

  1. kristinaandersen

   Oi, så lurt! Det må jammen jeg også prøve ut 😀

 3. Så jo bare helt nydelig ut.Må bakes.

 4. Hva slags jam er det du har der? Så nydelig ut!! *krysser fingre for at det er sjokolade*

  1. kristinaandersen

   Valnøtt <3 mmm!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *