BRENTE MANDLER

Brente mandler er så utrolig godt! Dette året prøvde jeg og Hilde oss på å lage de helt selv, og det gikk overraskende fint. Du må smøre deg med en god dose tålmodighet når du lager disse, men bortsett fra det – så går det på nullkommaniks! Disse smaker så godt, og i tillegg er de superfine å gi bort i jule- eller vertinnegave.

DU TRENGER:

250 g mandler 75 g sukker 0,25 dl vann 1 ts vaniljesukker 25 g meierismør

SLIK GJØR DU:

Start med å legge mandlene på et stekebrett dekket med bakepapir. Rist dem i ovnen på 200 grader i 10 minutt. Så kan du starte på den lille tålmodighetsprøven 😉 Ha sukker, vann og vaniljesukker i en stekepanne og kok opp. Ha på middels varme til sukkeret er helt smeltet, og ta så i nøttene. Rør godt hele tiden med en tresleiv, og etter en liten stund vil sukkeret krystallisere seg igjen. Videre fortsetter du å røre helt til alt sukkeret nok en gang er smeltet – dette tar cirka ti minutt. Når dette har skjedd, tar du i smøret og rører godt. Ha på lav temperatur hele tiden, rør i noen minutter og ha mandlene ut på et stekebrett dekket med folie slik at de ikke smelter sammen.

DEN PERFEKTE SNACKS I JULEN

Avkjøl, og oppbevar i tett boks slik at de holder seg lenge. Disse er farlig gode og skikkelig crispy. Mmm!

9 kommentarer på “BRENTE MANDLER

 1. Anonym skriver:

  Det er knallgodt! Men sukkeret skal krystaliseres til det blir et karamell-trekk over mandlene. De skal være brune/blanke, ikke hvite:)

 2. stine skriver:

  hei 🙂
  elsker bloggen din <3
  merker du finner på mye forskjellige ting med bestemoren og syns det er skikkelig koselig å se. Kunne du ha tipset meg om ting man kan finne på med besteforeldre?

 3. Marte skriver:

  Hei flotte deg! Helt siden jeg så julestjernen din på kjøkkenet på Snapchat har jeg lurt på hvor den er fra?! Den er SÅ fin!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *