JULENS BESTE PEPPERNØTTER

Første søndag i advent er her, og julen ønskes velkommen her på bloggen  Hva er vel bedre enn å starte denne fine dagen med årets første juleoppskrift? Dette er min pappa Øyvind sin oppskrift som han har brukt i en årrekke, og for de som er glade i pepperkaker – denne må dere prøve ut. Peppernøtter er så utrolig godt!

DU TRENGER:

300 g margarin  3 dl sukker 1 dl vann 1 dl sirup  10 dl hvetemel 3 ts bakepulver 2 ts kanel 2 ts ingefær 2 ts malt nellik 1 ts malt pepper

SLIK GJØR DU:

Start med å blane smør og sukker godt sammen. Deretter bland i vann og sirup, rør sammen. Bland så i alle de andre ingrediensene. Til slutt knar du sammen deigen, og lar den avkjøles kaldt en god time. Så triller du til små kuler, og stekes på 175 grader til de blir gylne i fargen. Steketiden varierer fra ovn til øvn, så følg gjerne med underveis.

HÅPER DET SMAKER

11 kommentarer på “JULENS BESTE PEPPERNØTTER

 1. Emilie skriver:

  Takk for oppskrift, den skal jeg prøve i desember!
  Må bare spørre, hvilken redigering bruker du for å få den blåaktige tonen som du har på disse bildene, og på interiørbildene av stua og egentlig de fleste bildene dine på instagram? Så sykt fint!

 2. Eline skriver:

  Utrolig fine bilder! Ser ut som du har det såå koselig koselig på kjøkkenet ditt. Hadde vært gøy å fått sett enda flere detaljer!

 3. Ingrid skriver:

  Hei!
  For en tid tilbake tipset du om hvor almanakken din er fra, men finner ikke igjen innlegget/siden? kan du tipse på nytt, eller bare gi et lite pip om hvor? 😀
  tusen takk, du er kul!!

 4. Sofie Victoria skriver:

  Æææ jeg er elendig til å lage mat, så funker disse for folk som meg? haha
  Utrolig fine bilder, du er så inspirerende! <3

 5. Kristina Andersen skriver:

  Anonym: Noe usikker.. Men det blir en god del 😀 Du må gjerne doble den altså! Det pleier vi å gjøre 🙂

 6. Ingrid skriver:

  Denne må jeg prøve 😀
  Det er ingefær krydder sant? Bruker du varmluft eller den luft oppe-nede tingen? Hehe vet ikke helt hva det heter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *