DERFOR ELSKER JEG HØSTEN

Jeg elsker at det er kaldere, friskere og ja – gråere ute! Jeg har alltid vært en person som får mer ro i kroppen når det går mot høst og vinter, da er det liksom innafor å ta livet litt mer med ro. For hvem vil vel ligge inne en fredagskveld, se film og drikke kakao når det er full sommer og varmegradene stiger i takt med humøret? Ikke meg. Men på høsten derimot? Count me in!

DERFOR ELSKER JEG HØSTEN

Peiskos: den magiske følelsen man får av åpen ild, er virkelig noe av det mest koselige jeg vet om. Hadde det vært opp til meg, så hadde jeg uten tvil hatt en peis i hvert eneste rom! Haha.. Men drømmen om egen peis er heldigvis oppfylt, dette har jeg ventet på i 26 år – så da skal jeg selvfølgelig si meg fornøyd. Peiskos er noe helt eget, og jeg nyter det.

Været: yes, det er kaldere ute – and I love it! Ren og klar luft utendørs, eller regnet plaskende ned mot taket når man har filmkvelder inne i varmen. Mer cosy kan det egentlig ikke bli!

Julen nærmer seg: det er 43 dager til første desember! Bare dette er en god nok grunn til å digge høsten. Årets fineste tid nærmer seg med stormskritt! Er vi flere som gleder oss eller? Hihi..

Vennekvelder: varm suppe, rødvin, fyr i peisen og snikksnakk i selskap av gode venner. Jatakk!

Høstmat: hadebra bikinien, vi sees neste år! Jeg forbinder virkelig denne årstiden med mat som virkelig varmer, har masse farger og skikkelig spennende smaker. Søndagsmiddagene på denne tiden er noe for seg selv! Nå skal jeg boltre meg i deilige høstgryter, og si farvel til salater og grillmat for i år.

Alle de fine fargene: mer trenger jeg vel ikke si? Høsten er så flott!

TV-høsten: alle er vel enige i at høsten er den aller beste årstiden når det kommer til tv-programmer? Oh yes! Storsatsingene til alle kanalene kommer som perler på en snor, og serienerden i meg jubler av glede.

Kaldt om nettene: fordi det er hundre ganger deiligere å sove på et kaldt soverom… Ah!

Hyttetur: bare så synd jeg ikke har hytte, hehe. Vi solgte den fine hytten vår for noen år tilbake, og nå som jeg har blitt voksen nok til å forstå hvor sykt luksus det er med hytte på fjellet – savner jeg den sårt. Men, jeg og noen i vennegjengen har planer om å leie oss en hytte ila høsten eller vinteren. Det ser jeg virkelig frem til, fjelluften er virkelig balsam for sjela.

Klærne: ullgensere, deilig strikk, varme boots, lekre kåper og chunky skjerf. Love it!

Frosten: nei, den har kanskje ikke kommet helt enda – men jeg syns det er så fint med frost! Altså, hvor vakkert er det ikke ute når det er frost i gress, trær og blader? Det er jo som levende krystaller!

Friske treningsturer: det er tusen ganger diggere å løpe utendørs på denne tiden av året, enn når solen stråler og man føler man skal steike ihjel. Jeg ser virkelig frem til mange flere friske joggeturer utendørs, med pannebånd over øra og gode klær som holder meg varm – mens alle de fine fargene rundt meg gir meg ekstra energi.

En koselig følelse: høst er kos. Sånn er det med det!

Hvilken årstid liker du aller best… HØST, VINTER, VÅR ELLER SOMMER?

30 kommentarer på “DERFOR ELSKER JEG HØSTEN

 1. Rikke skriver:

  Koselig innlegg, Kristina! Jeg er HELT enig. Jeg elsker alt ved høsten. Peiskos, kakao, tykke gensere, skjerf, votter og strømpebukser. Ikke minst de fine fine fargene, og når det kommer frost i bakken og det knaser under føttene når man går på tur, DET er herlig! Det kribler i magen når jeg tenker på at det snart er jul. Jeg har allerede hørt på julesanger på full guffe i bilen i flere måneder og drukket julebrus, og så smått begynt å planlegge årets julegaver. Jeg pleier egentlig ikke å høre på julesanger så lenge før jul, men jeg har mistet den lille pelskledde bestevennen min for noen måneder siden, så jeg bruker julen som trøst. Hjelper bittelitt å fokusere på noe fint og prøve å være positiv.
  Håper dagen din blir fin. Onsdagsklem til deg 🙂

 2. Martine skriver:

  Takk for at du gjør høsten litt mer positiv! Skal prøve å tenke på dette utover. Jeg er den typiske personen som får «høstdepresjon», vil egentlig bare ligge inne å sove hele tiden, aner ikke hvorfor det blir sånn:p jeg liker derfor best sommeren!
  Ha en fin dag <3

 3. Iselin skriver:

  Fot ett koselig innlegg, en må jo bare bli glad i høsten 😀 <3
  Kan jeg spørre hvor det svart og hvit rutete skjerfet du har på deg i headeren er fra? 🙂

 4. Anonym skriver:

  Hei, ville bare si ifra at jeg fikk opp en falskprofil av deg på Facebook,
  En av mine venner ble venn med den personen!
  Olivia Ashley. Trenger ikke å godkjenne denne kommentaren:)

 5. Therese skriver:

  Jeg elsker våren mest. Da har energinivået vært litt på bunn under mørketiden på vinteren og plutselig begynner det å bli varmere i lufta og energien stiger i takt med dette. Man gleder seg til sommeren og får en umiddelbar trang til å være masse ute i frisk luft og treffe venner over årets første utepils.
  Høstsesongen kommer som en god nummer to, og det er på grunn av mange av disse tingene du nevner. Det nærmer seg jul, man kan ta på seg en stor deilig genser og man kan se på serier med bedre samvittighet. Det eneste jeg ikke liker med høsten er at det er mørkt når jeg går til jobb og mørkt når jeg kommer hjem. Det gjør at jeg ikke er så flink til å gå turer.
  Så dersom jeg skal analysere meg selv, liker jeg «vente»-sesongene. På våren venter man på sommeren og gleder seg til den og på høsten gleder man seg til jul. Tydeligvis trives jeg med å vente på noe godt.

 6. :) skriver:

  Jeg er som deg , elsker høsten 🙂 oktober , november og desember er absolutt mine favoritt måneder 😊 Jeg får faktisk mer energi om høsten enn om våren og er mindre trøtt om morgen ++ . Aah som jeg elsker denne årstiden.
  Ha en fin fin dag 🙂

 7. Lu skriver:

  Koselig med høst, men skrev du ikke et lignende innlegg for bare noen uker siden? 🙂
  Savner litt mer variasjon i innleggene dine. Tips: Hvordan du tar bilder og kamerautstyr, gjesteinnlegg fra venner, reisemål du drømmer om, turer eller aktiviteter å gjøre i Kristiansand. Håper du tar dette som konstruktiv kritikk 🙂

 8. Therese V skriver:

  Vår er helt klart min favorittårstid! Etter en lang, kald og grå vinter med masse regn (bor tross alt i Bergen..), slaps og vind, så er det så deilig når våren kommer. Lysere tider, det blir litt varmere ute men fremdeles litt friskt så det er verken for varmt eller kaldt. Trærne blir grønnere, blomstene titter frem, fuglene begynner å kvitre.. Å gå på tur om våren er helt deilig, bor rett med en turstid ved en bondegård så der kommer det masse søte lam som løper rundt på engen. Åh, jeg elsker det! Det er liksom masse nytt liv og alt blir fargerikt og fint igjen. 🙂

 9. Frida skriver:

  Hei Kristina!
  Jeg har så lyst til å gjøre det samme som deg når det gjelder å besøke de eldre. Hvordan kan jeg få det til? Jeg bor også i Kristiansand, så er det en organisasjon som jeg må melde meg inn i, eller har du noen jeg kan kontakte?
  Ha en super dag videre. Stor klem fra Frida ❤️

 10. Kristina Andersen skriver:

  Therese V: SÅ herlig Therese! Våren er også utrolig fin, spesielt når man har små lam til naboer. Skjønneste dyrene jeg vet om 🙂

 11. Kristina Andersen skriver:

  Frida: Så fantastisk Frida! Jeg ville anbefalt deg å bare kontakte eldresenteret du ønsker å jobbe på direkte 🙂 Hva med Vennesla Heimen? Det er en fin plass! Klem <3

 12. Kristina Andersen skriver:

  Iselin: Nei, det gjorde jeg ikke! Tenkte å se i reprise i kveld, den virker så spennende 🙂 Men var den skummel? Jeg blir litt fort husredd… Haha!

 13. Kristina Andersen skriver:

  Rikke: Nei, så trist Rikke! Jeg blir helt dårlig av bare tanken på å miste Milo 🙁 Sender deg verdens største klem <3

 14. Lisa M skriver:

  Kunne ikke blitt mer enig altså, høsten er skikkelig cozy! Jeg har et mål om å få lest en bok, hvert fall begynne på en denne høsten. For hvor koselig er det ikke å sitte foran peisen med en kopp deilig varm kakao og en spennendes bok mens høstværet ute herjer! <3

 15. C skriver:

  Våren, helt klart! Det er så deilig å plutselig se både blomster, gress og friske farger. Spesieelt etter en lang årstid som både er mørk og kald. Også vet man at sommeren straks kommer. Lettere å våkne om morningen, og jeg blir både mer positiv og glad. Om høsten og vinteren går jeg rundt og snufser og nyser 80% av tiden, og blir forkjølet minst 2 ganger..

 16. Siv Renate skriver:

  Så inspirerende og koselig å lese dette innlegget!
  Elsker høsten selv pga alle de flotte fargene ute, masse kakao, gåturer, fyre masse;)
  Og jeg har bursdag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *