DRØMMENE JEG IKKE VIL HA

Akkurat nå er det så fint lys her i leiligheten, så jeg prøvde å fange det på kamera – men fikk ikke helt frem hvor fint sollyset faktisk er på kjøkkenet.. Men jeg deler bildene likevel, syns de ble litt fine 🙂

A LITTLE MORNING MAGIC

Jeg er litt sånn halvveis sliten i hodet nemlig, så da hjelper det litt at det tydeligvis blir en fin mandag med masse sol! Hele forrige uke har jeg hatt mareritt hver natt, og da snakker jeg sånn skikkelig vonde drømmer. Jeg våkner opp helt svett og er ofte lei meg, fordi det jeg har drømt føles så ekte at det faktisk er helt sykt. Nå er det åttende natten på rad at jeg ikke får sove ordentlig pga dette, og altså – hva gjør man for å forebygge mareritt liksom? Begynner å bli litt lei av å drømme at noen i familien min dreper meg, at Milo blir dødssyk eller at venninnene mine setter fyr på leiligheten min hver eneste natt. Her om dagen var det min bestefar som løp etter meg med en øks, liksom. Ja, det er sånne sykt dramatiske ting som opptar nettene mine for tiden. Hva da gode drømmer? Og hva er galt med meg? Haha! Jeg må le litt – men det er seriøst helt ekstremt slitsomt!

Så nå har jeg bælmet nedpå fire kopper kaffe, og prøver å gire meg selv opp til å ta fatt på dagen… Haha! Ser dere igjen litt senere, nå skal jeg skrive ferdig «uken som gikk» og komme meg på trening

27 thoughts on “DRØMMENE JEG IKKE VIL HA

 1. Jeanette says:

  uff.det er skummelt hvor ekte drømmer kan virke! jeg hadde en tid problemer med å skille mellom virkelighet og drøm,for jeg trodde enkelte ting som hadde skjedd i en drøm var virkelig. helt sykt!

 2. Helene says:

  Hei Kristina!
  Ikke noe kjekt å ha slike drømmer som påvirker nattesøvnen din i såpass stor grad! Det er noen teorier innenfor psykologien som går på at deler av drømmene dine er er preget av ditt indre sjeleliv. Ikke det at i underbevisstheten din er du redd for at noen i familien skal drepe deg f.eks. Det kan være stress iløpet av det siste, kjipe ting som du kanskje ikke har «faced» enna og kanskje er lurt å snakke om. Nå skal jeg ikke påstå at du har noen følelser inni deg som du ikke vet om(😂)Men etter jeg og min daværende kjæreste gjorde det slutt snakket jeg ikke noe særlig om det, lagde en vegg og stengte inne en sorg jeg ikke viste eksisterte. Noen mnd etterpå hadde jeg syke drømmer, og begynte å snakke med mine nærmeste om alt, ikke bare bruddet men om ting som jeg ikke viste jeg var lei meg for eller skuffet over. Skal ærlig si at jeg sover
  Mye bedre, men om det er på grunn av noen åpne samtaler med noen venninner vet jeg ikke..
  Håper hvertfall du slipper slike drømmer, er grusomt når slikt går ut over en fin mandags morgen!
  Uansett god mandag og ha en fin uke!

 3. Ingvild says:

  8 dårlige netter, uff det høres fælt ut… Jeg har hatt det sånn de siste par nettene, men jeg ser litt hva det kommer fra her da. Men tips som kan hjelpe (og som jeg er nødt til å følge selv fra i dag av) er hvertfall å roe helt ned på kvelden. Legge vekk jobb og ikke ha for mye skjermtid rett før leggetid. Alt for lett å ligge å se serier eller trykke på mobilen før leggetid… Også unngå godteri og for mye sukker eller mat generelt rett før du legger deg. Døgnrytme virker det som du har allerede, du som spretter opp om morgenen hver dag:-) Håper du får en fin uke, og helst uten mareritt! <3

 4. Anonym says:

  Hei 🙂 har hatt noen sånne forferdelige drømme jeg også å det er ikke noe gøy man blir helt satt ut der og da og det føles så ekte. Kan du ha dårlig samvittighet for noe med de det gjelder ? Trenger ikke være noe store greier , men at du for eksempel har hatt litt liten tid til personen(e) , sagt nei til en avtale ++. Jeg opplevde det sånn hvertfall 🙂 håper det går over. God mandag ☺️☺️

 5. Kristina Andersen says:

  Helene: Jeg skjønner hva du mener 🙂 Skulle ønske det var noe som plaget meg nesten, slik at jeg kunne fikset det – men alt er jo så fint.. Haha! Håper virkelig det går over snart, begynner å bli smågal av å sove så dårlig :O Ha en fin uke Helene <33

 6. Silje says:

  Prøvd drømmetyding da? Kanskje litt søkt, men det kan jo være det hjelper :p
  Mareritt er helt grusomt! Når jeg var liten hadde jeg den samme grusomme drømmen natt etter natt i perioder, og den kom alltid tilbake. Noen kidnappet familien min og drepte de en etter en, og det var INGEN igjen i min verden (naboalget og andre godt kjente steder) som kunne hjelpe meg. Får frysninger bare jeg tenker på det :-p Håper du blir kvitt det snart! 🙂

 7. Linn Therese says:

  Eg pleier alltid å sjekke ut droemmetydning.com/drommesymboler dei gongane eg har drøymt noko spesielt. Haha tykkjer det er så spanande 😀

 8. Kristin Haugen says:

  Er du stresset? Drikker du mye kaffe for tiden, eller koffein generelt? Dette vil kunne påvirke søvnen din, samme som å sitte mye foran skjermen vil påvirke hjernen din. Gjerne er hjernen kanskje overstimulert og overgira inn mot innsovning at det ender med at du har vonde drømmer istedet. Det er kanskje verdt å snakke med en lege eller noe hvis det vedvarer, for søvn er så viktig!

 9. Signe Isabel Jensen says:

  Er det lov og si takk for at vi er 2? 😬😳✌🏼️ Har nettopp flyttet inn i nytt hus, og på en størrelse av 300 kvd og alt er glass, vegger, gulv, tak.. så har jeg rett og slett nesten utviklet angst for å sove der alene! HAHA! Ligger selvfølgelig mer bak men ikke alt kan deles så offentlig 😬😂 Men, igår når jeg kom hjem i 2230 tiden ulte alarmen i huset, og det var umulig å skru den av.. jeg pakket bilen, og kjørte. Snudde meg ikke for å si det slik 😬 Huff 🙈💩 Men det er ikke bare huset som har gjort at jeg har hatt mareritt.. også enormt press fra skolen! Så her skyldes det stress 👋🏼 Lykke til ❤️😘

 10. Kristina Andersen says:

  Signe Isabel Jensen: Gikk alarmen av? Da skjønner jeg godt du kjørte avgårde.. Fy søren, jeg hadde blitt livredd!! Håper det går bedre der i natt, haha! Klem til deg søta 😀

 11. Maria says:

  Uff, slike drømmer er så fæle! Hos meg kommer de av for mye sukker/karbo sent på dagen. Uten at jeg har diabetes, så våkner jeg og er gjennomvåt og har disse sykt ekte drømmene. Er en slags føling! Hjelper veldig å spise lavkarbo-ish hos meg!:)
  Goood mandag, fina!:D

 12. Elisabeth says:

  Jeg vet ikke helt om det tipset stemmer eller om det bare er en myte, men funket for meg! Hadde en periode da jeg hadde mareritt og vonde drømmer så å si hver natt. Da sa moren min at jeg måtte prøve å snu sengen i en annen retning fordi hun hadde hørt at jordstrømmene (elns?) under huset kunne påvirke dette, ingen av oss trodde egentlig på dette men prøvde alikavell, og det funket faktisk!
  Dette kan også være en tilfeldighet da for høres sykt ut, men kanskje verdt et forsøk 🙂 Lykketil!

 13. Sara says:

  Anbefaler å ikke se på film eller seirer med mye vold, sterke bilder/inntrykk. Hvis jeg f.eks ser på zombiefilm/skrekkfilm rett før jeg legger meg og er ekstra trøtt, så drømmer jeg garantert om zombier! Virker på meg 🙂

 14. Maja says:

  Vonde drømmer er ikke hyggelig og slitsomt i lengden. Jeg opplevde et innbruddsforsøk mens jeg var hjemme og etter det hadde jeg utallige ekle mareritt. Det endte opp med at jeg kjøpte meg en drømmefanger for å teste og dette funket for meg. Mye mulig den spiller meg et puss, men jeg sover godt om natten nå:) Håper du finner en løsning og at du slutter å drømme vonde drømmer.
  Klem fra Maja

 15. Martine says:

  Hei igjen 🙂
  Har du ikke fått kommentaren min om Elixir produktene? Kan ikke se at den har blitt godkjent hvert fall.. Kanskje det er jeg som ikke klarte å kommentere riktig 🙂

 16. tine helen says:

  Jeg drømmer veldig mye mareritt til tider, pga jeg skal igjennom en hjerte oprasjon og litt sånt. Så drømmer alltid at noe går galt osv. For meg hjelper det å tenke på Disney filmer utrolig nok. Jeg ramser opp Disney filmene og hva karakterene heter. Dette gjør jeg til jeg faller i søvn. Og da drømmer jeg faktisk ikke mareritt. Disney er jo noe jeg forbinder med gode minner.
  Håper du får slutt på dem.
  Klem Tine

 17. Anonym says:

  Huff! Kjenner meg igjen i det å ha perioder med vonde drømmer! Tror ofte det kommer av at en har mye å tenke på eller når en er utsatt for press/stress. Et sted må det rett og slett komme ut. 🤔 Håper det går over snart. Veldig ubehagelig følelse 😐

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *