SKAL DET VÆRE ENSOMT Å BLI GAMMEL?

Noen ganger elsker jeg å sette meg ned for å skrive, tromme på tastaturet og bare si hva jeg tenker. Skrive gjør jeg hver dag – men det er ikke ofte jeg virkelig letter hjertet mitt. Jeg tenker ekstremt mye for tiden, for det er jo så mye jeg har lyst til. Jeg har et utrolig bra liv, jeg vet jeg er heldig og mangler absolutt ingenting. Men jeg er en person som må føle meg nyttig for å trives, jeg blir mer glad i livet hvis jeg kan gi en hjelpende hånd til noen som kanskje ikke har det så bra og hvis jeg kan gjøre hverdagen til andre litt lettere. Jeg har ikke snakket om det på bloggen, men i år har jeg jobbet frivillig som besøksvenn for en eldre og flott person som ønsket selskap. En gang i uka var jeg på besøk, men til slutt ble det for vanskelig – jeg har ikke utdanning innen demenssykdom og flere grunner jeg ikke kan nevne her. Helt siden jeg sluttet hos han, han jeg savnet følelsen jeg fikk når jeg var der. En følelse av å få noen til å kjenne glede og en følelse av at jeg har gjort en ensom sjel litt mindre ensom.

Eldreomsorg er noe jeg brenner kraftig for. Og er det en ting jeg tenker på hver eneste dag, så er det hvor dårlig det står til med nettopp eldreomsorgen i velferds-Norge. Et liv på et gamlehjem den dagen i dag er ikke mye til liv – det er ingen som har god tid til å snakke med deg og ingen som har tid til å ta deg med ut på en liten tur. Jeg sier ikke at det er sykepleierne sin feil, de gjør så godt de kan. Virkelig! Dette har jeg sett selv, hvor fantastisk gode og snille de aller fleste som jobber som sykepleiere og hjelpepleiere er. De gjør en uvurderlig jobb! Problemet er at det ikke er ressurser til individuell omsorg. Det er ikke tid nok, pleierne løper beina av seg og jeg vil tro at flere av dem går hjem med dårlig samvittighet. Hver eneste dag. Det at det er noe som kalles for «liggedager» i eldreomsorgen i Norge, sier sitt hvor uverdig behandling det er på mange sykehjem. Nettopp på grunn av for lite ressurser.  Men dette vet vi, sykehjemsansatte har dårlig tid. Så derfor er det så UTROLIG viktig at familien til pasienten stiller opp. Familieomsorg. Det viktigste en gammel sjel kan ha når han er på sykehjem.

Er det noe jeg virkelig ønsker for fremtiden, så er det å se en forandring i eldreomsorgen. Jeg blir oppriktig lei meg av å lese hvor mange gamle mennesker som føler seg alene og forlatt på sykehjem. Jeg husker fortsatt pleieren som sa til meg at «det er ikke alle som er like heldig som Mofaren din som får så mye besøk» – i den siste tiden Mofar var på sykehjem. For besøk fikk han flere ganger daglig, familien min er helt fantastisk og teamet opp for at verdens beste Mofar aldri skulle føle seg alene. Det er slik det burde være for alle. Men dessverre er ikke virkeligheten sånn. Er det virkelig sånn at det skal være ensomt å bli gammel? Det er i så fall noe jeg vil være med på å forhindre i den grad jeg kan.

Så nå vil jeg gjøre en forandring, reise meg opp og komme meg ut for å hjelpe til. Denne uken begynner jeg å jobbe som frivillig på sykehjem / eldresenter, og dette skal jeg fortsette med fremover minst en dag i uka. Jeg gleder meg til å gjøre hverdagen litt lettere for noen som trenger det. Ha god tid til å snakke, høre på de fine historiene de eldre garantert har å fortelle og ikke minst ta de som ønsker det med ut på tur slik at de kan få seg litt luft. Og bare så det er sagt, jeg skriver ikke dette for at dere skal gi meg creds, langt i fra. Jeg skriver om dette for å forhåpentligvis kunne inspirere andre til å gi en hjelpende hånd. Om det så er to timer i uka eller en dag i måneden – så er det så utrolig mye bedre enn å ikke gjøre noe! Vi kan alle hjelpe litt. Ikke sant? Jo! Det å vite at noen forhåpentligvis skal glede seg til hver torsdag når jeg kommer på besøk på eldresenteret, og se frem til å kunne slå av en prat med en person som faktisk har tid? Det er en ubeskrivelig god følelse, det. Og du? Tenk hvis vi alle hadde vært forandringen vi ønsker å se? Da hadde verden vært et finere sted for, for alle

 

55 kommentarer på “SKAL DET VÆRE ENSOMT Å BLI GAMMEL?

 1. Marie skriver:

  Ååh nå ble jeg skikkelig inspirert og fikk utrolig lyst til å gjøre det samme! Du er en fantastisk person, Kristina! Kan jeg spørre hvor i Kristiansand man melder seg som sånn frivillig? Jeg bor i Kristiansand selv, men er ikke så flink med slike ting!
  Send meg gjerne en Mail om du ikke vil skrive navn osv åpenlyst! ❤️

 2. Signe Isabel skriver:

  Amen for deg Kristina! Alle pengene jeg har tjent på bloggen til nå, skal tas ut og halvparten skal deles i to- dyrevelferd og eldreomsorg 💛

 3. Kjersti skriver:

  Du må være det mest fantastiske mennesket som fins!
  Eldreomsorg er noe jeg selv brenner veldig for. Synes alltid fokuset ligger på barn og ungdom, og hvor viktig det er med de og deres fremtid, og det er vel og bra det. Men hører lite om hvor viktig det faktisk er å ta vare på de som har skapt alle disse mulighetene for oss – de som i dag kanskje sitter på eldresenter eller sykehjem. Måtte gråte en skvett da jeg leste det du skrev. Er så heldig å ha alle besteforeldrene mine enda, men tenker på den dagen de kanskje må på eldresenter eller sykehjem, og hvor ensomt og stusselig det må være når man tenker på hvordan de er vant til å leve. Ble glad da jeg hørte om Manglerudhjemmet som iallefall gjør et lite forsøk på å gjøre tilværelsen hyggeligere for beboerne, for det er så lite som skal til. De eldre er ikke kravstore, men det er nok ingen som liker å bli stuet bort på et sterilt rom på en institusjon.
  Jeg har en drøm om en dag å kunne gjøre noe med hele eldreomsorgen i landet her. Det er et stort prosjekt, men det hadde virkelig vært bra å få til noe. De ansatte gjør nok alt de kan, jeg har mange venner som jobber i den bransjen, men det går på helsa løs for de også, og noen har faktisk måtte gi opp for de går med konstant dårlig samvittighet for at de ikke strekker til. Det er ille, når man tenker på at grunnen ofte er at de har for lite ressurser – i et av verdens rikeste land. Det henger ikke på greip.
  Hvis jeg en dag kommer så langt at jeg får realisert drømmen ringer jeg deg – en sånn som deg hadde vært gull å ha med på laget! 🙂 Du er en gledesspreder, skulle gjerne hatt deg i vennegjengen min også!

 4. Kristine skriver:

  så bra tiltak! Jeg brenner for det samme. Jeg jobber på sykehjem. Men du kan ikke tenke deg å jobbe fulltid/deltid da? De trenger hver eneste person. Vask og stell blir man fort vant til.. 🙂

 5. Emilie skriver:

  Så fint gjort, Kristina! De er heldige de som får snakke med deg 🙂 Og du er heldig som har en så fleksibel jobb at du har mulighet og tid til det!

 6. Lene skriver:

  Så utrolig hyggelig gjort av deg! Det er så viktig at vi tar vare på de eldre, og det er jo faktisk ikke alle som har familie til å besøke seg heller.. Kjempebra at du tar deg tiden til dette <3

 7. Kristine skriver:

  Så utrolig flott gjort av deg Kristina! Er nok mange takknemlige sjeler som får hjelp og omsorg av deg:-)
  Hilsen en sykepleierstudent som ofte går hjem fra jobb med dårlig samvittighet.

 8. Ingrid skriver:

  Wow Kristina! For et fantastisk fint initiativ av deg 🙂 Jeg har selv jobbet i hjemmesykepleien og kjent veldig på at vi kun skal løpe videre så fort selve «jobben» er gjort… All cred til deg – du vil virkelig gjøre en forskjell i noen sin hverdag 🙂

 9. Martha skriver:

  Er student på UiA, begynte nå i høst. Vurderte å bli besøksvenn i Røde Kors i byen jeg er fra, men ting gikk ikke helt som planlagt. Har veldig lyst til å prøve igjen her i byen. Måtte du gjennom mange kurs og opplegg før du fikk tildelt en person? Hvordan fungerte det? 🙂

 10. Anonym skriver:

  Så utrolig snilt gjort! Vi trenger flere sånne godhjertede som deg her i verden. Jeg jobber selv på sykehjem og har gjort det i 3 år, og jeg vet selv hvor viktig det er for brukerene at familien kommer på besøk å viser kjærlighet og omsorg for mor,far og bestemor osv. Noen av beboerne våre har jeg til og med aldri sett pårørende til, på 3 år!! Det er så ufattelig trist at noen er så ensomme.. Dessverre, som du også sier, så har ikke vi som jobber der så mye tid til å sitte ned med de, eller ta de med ut, for de fleste som bor der utrolig trengende og vi er altfor få ansatte… Få flere på jobb hver vakt, så vil omsorgen og kvaliteten på arbeidet vårt bli 100x bedre.

 11. Jeanette skriver:

  for et fint innlegg Kristina! Jeg skjønner godt at det er vanskelig når det kommer til demens,det er ikke bare bare å forholde seg til.Men jeg vedder på at du har gjort en kjempejobb som besøksvenn,du er jo alltid smilende og blid!
  Søndag som var,var jeg på vei for å treffe noen og hadde litt dårlig tid.Da traff jeg på en eldre dame som sto utenfor der hun bodde og hun begynte å snakke om det fine været til meg. Jeg angrer på at jeg ikke stoppet opp og snakket mer med henne,for hun jeg fikk en følelse av at hun var veldig ensom og ikke hadde noen å snakke med.
  Ser jeg henne igjen så skal jeg stoppe å slå av en prat med henne,hun virket så koselig. Det er så viktig å ta vare på de eldre <3

 12. Ellen skriver:

  Så bra du setter fokus på dette . Så bra du skal begynne å jobbe på sykehjem /eldrehjem. Jeg har en farfar som er like heldig som din verdens beste morfar og jeg er såå glad for min farfar har det fint hver dag med masse besøk på sykehjemmet /eldrehjemmet .og sønnene tar han med på kjøretur ofte som han er så glad i .så han liker seg så godt for de er så snille alle som jobber der og de er såå gode med han og de andre på avdelingen . Min farmor og var der med han og hadde det fint med masse besøk og verdens beste mann som kom hver kveld og sa god natt til henne og sa hun var så fin. Det fineste paret 👫de var ikke på samme AVD men de besøkte hverandre . Det var farfaren min som er der ennå på gamlehjem uten henne nå ❤️men han er like godtilag hver dag som hun og alltid var 😀 og om han er blitt litt dement så er han humørspreder for alle med det fineste smilet og han synger og traller .og han er den beste i verden .han husker godt alle .men av og til glemmer han litt . Han liker så godt se og hør med alle vitsene der som han alltid har lest . Som blir lest opp for han nå og han sittet og leser litt selv og og ser på bilder .bilder av den fine kongefamilien vår som han er så glad i .så han får se og hør 2ganger i uken .og det er så mange fine bilder der av kjente fjes . Han er med På koselig aktiviteter som litt trim og det er underholdning og kake fest av og til med musikk, band som spiller og sang og da synger alle med 😀🎶 og koselige musikk programmer på TV liker de og så godt . Musikk er det beste for alle . Alle blir glade .Det var koselig å høre du skulle begynne å jobbe på sykehjem eldrehjem . De er verdens heldigeste de som får besøk av deg .de er glade for å møte ei humørspreder jente som deg . Ta med noen gøye hatter og musikk og le og ha det gøy . Tror mange liker det veeldig godt.har jeg hørt andre som har gjort det samme . De elsket det .Alle er glad i fin musikk og pynte seg litt . 👑💃🏻🎶🎀👒Kanskje du får invitere opp noen på dans og .hvis de har lyst. og noen vil sikkert bare sitte å holde ei god hånd og prate . Du er god Kristina . Lykke til

 13. Hilde skriver:

  Du er en fantastisk person Kristina, stå på og fortset med å fremme alle de gode sakene du gjør.
  Eldreomsorgen i Norge er et veldig viktig tema, vi trenger flere som deg som stiller opp. Vil bare fortelle om den fantastiske barnehagen jeg arbeider i, her går skolestarter gruppa, altså de eldste barna på besøk til sykehjemmet en dag i uken hvor de tilbringer flere timer sammen med de eldre. Dette gir enorm glede til de gamle, men også til barna våre. Vi kan lære så utrolig mye av hverandre, og barna er så stolte når de kommer tilbake til barnehagen og forteller om dagen sin.

 14. K skriver:

  Kjempe flott at du stiller opp som frivillig 🙂 Men her kjenner jeg at jeg blir litt provosert over hva du skriver her ifht hvordan det er i eldreomsorgen. Ja, dessverre stemmer det noen steder, men det er flere steder der man ikke ser slike ting skjer. Viktig å ikke bidra til å svartmale bildet som er der ute! Men fortsett å stille opp som frivillig, en kjempeviktig jobb!

 15. Ingeborg skriver:

  Du er så god du! Hadde alle vært som deg<3 Selv var jeg svært ofte på sykehjemmet når morfar levde! Det e godt å tenke at han værtfall ikke var ensom mens han levde<3

 16. fatmy skriver:

  Du er så vakker og det var en sinnssykt fin jumpsuit! Jeg jobber selv på gamlehjem og gir glede til dem i hverdagen. Flere der som ikke vil vi skal gå fordi de er så ensomme!

 17. Anonym skriver:

  Jobber selv som sykepleier på sykehjem, og jeg er helt enig med deg! Det er så mye som kunne blitt bedre. Skulle så gjerne ønske at vi hadde flere(det vil si nok) folk på jobb, slik at vi har bedre tid og at våre pasienter skal få den oppmerksomheten og oppfølgingen de fortjener. Jeg jobber på en avdeling for personer med demens, der avhenger det av oss om det er rolig eller om de begynner å vandre. Reiser jeg meg og går ut av stuen eller kjøkkenet, er det uro med en gang de ikke ser en av oss kledd i hvitt. Og den dårlige samvittigheten er der stadig. JA til nok folk på jobb og mer tid!👏🏻
  Så fint at du skal begynne som frivillig på sykehjem, dere som frivillige er gull verdt ❤️

 18. Ellen skriver:

  Såå bra du inspirerer alle til å gjøre dette . Er sikker på du klarer det og få mange med på dette, å få andre til å gjøre det samme som deg. strekke ut en hånd til de eldre . De eldre blir såå glade og det beste av alt så er de er bare eldre utenpå ,men inni og i sinnet sitt så er de like ung som meg og deg . Jeg er eldre en deg da . Men alle eldre sier de føler seg like unge til sinns som oss ,og de er såå skjønne å være sammen med alle . Hvis alle strekker ut ei hånd så blir det bra som du sier .og alle liker å høre en koselig kjærlighetshistorie eller hvordan musikk de spilte før og hvor de gikk på dans og hvilke kjoler de brukte og alle reiser de har hatt . Og omvendt og .De eldre elsker å høre hva de unge gjør i dag og .vi er alle like bare årene gjør at noen ser litt eldre ut i utseende som er sjarmerende det og . Rynker viser bare en har levd og gode smilerynker . Ingenting er bedre en det . Du er superflink Kristina til å motivere alle til å gjøre andre glad .forsett med det alltid !👏🏼💖såå bra du allerede begynner denne uken som frivillig på eldre hjem / sykehjem . 👏🏼😀

 19. Kristina Andersen skriver:

  Hilde: Det er jo et HELT fantastisk tiltak!! Dette skulle det virkelig vært med av rundt i landet vårt. Håper noen leser denne kommentaren din og blir inspirert, Hilde 🙂

 20. Siri skriver:

  Ble helt rørt! Helt fantastisk av deg Kristina! Flere burde gjøre som deg. Har jobbet på sykehjem selv som pleieassistent, å det var utrolig trist å oppleve de eldre som stadig satt alene på rommene sine uten at vi pleiere hadde mulighet til å ta oss tid å sette oss ned å snakke med dem å virkelig lytte til det de hadde å si. Jeg fikk kjeft mange ganger av avdelings sykepleiere samt andre ansatte hvis jeg faktisk tok meg tid til å sette meg ned å snakket med brukere, – Nei da brukte jeg for lang tid, sånnt hadde vi ikke tid til! Helt grusomt!
  Lykke til Kristina 🙂

 21. Birthe skriver:

  Når jeg leser dette, blir jeg glad av to grunner;
  1) Jeg syns det er kjempeflott at du vil bruke fritiden din på å være der for de eldre. De setter SÅ stor pris på det og det finnes ingen bedre følelse enn å høre en gammel person si «tusen takk for at du satte deg ned og snakket med meg, det er så koselig å snakke med noen», det får deg til å føle at du har «made someones day». Så, takk Kristina, takk for at du er deg og at du prioriterer dette! <3
  2) Når jeg leser denne teksten så tenker jeg at jeg er stolt over å jobbe på et sykehjem hvor vi tar oss tid til sangstund i sansehagen på hjemmet, at vi tar oss tid til å bake horn, boller og steke vafler sammen med dem. Å reise på tur med rullestolbrukere kan være en utfordring når de skal inn og ut av bussen, men å se hvor gøy vi har det når vi reiser på turer med dem er skikkelig fint! Å lese eventyr for dem, holde dem i hånda og snakke om «gamle dager» eller fortelle vitser til hverandre.. Dét gjør meg stolt! Jeg begynner å smile for meg selv når jeg var ute med to pasienter og var på plomme-og epleslang. Vi stappet lommene fulle av deilige plommer og pasientene satt og plukket ripsbær og solbær om en annen med den ene hånda og spiste plommer med den andre. En perfekt arbeidsdag <3

 22. Amalie skriver:

  For et flott tiltak. Jeg er sykepleier, men jobber ikke på sykehjem. Men har jobbet der tidligere Man går konstant med dårlig samvittighet fordi man har bare tid til å dekke det helt grunnleggende, og innimellom ikke det engang. Det å ha mennesker som kommer for å snakke med de eldre og gi dem gode øyeblikk gjør at de som jobber der kanskje kan slippe litt mer av den kroniske underliggende dårlige samvittigheten fordi man ikke får gjort det lille ekstra for de eldre.
  Lykke til, det blir nok stas for både deg og pasientene:)

 23. Gunnbjørg skriver:

  Flott innlegg!
  Jeg jobber på sykehjem, ferdig utdannet og trygg i jobben min, men likevel føler jeg meg mislykket hver dag! Rett og slett fordi jeg ikke har tid til alle pasientene mine. Det er mange som faktisk bare trenger noen å prate med, og det har ikke jeg tid til når jeg er på jobb! Å jobbe i helsevesenet er givende, men veldig tungt!
  Jeg jobber på demens avd og et vanlig sykehjem. På sykehjemmet hvor jeg jobber er det alle typer pasienter. Unge mennesker med kreft, slagpasienter, nyopererte, demente, mennesker med psykiske problemer.. De pasientene som er klare i hodet og fungerer godt i hverdagen må faktisk oppleve at medpasienter drar ned buksa i fellesstue, tisset i sofaen eller spytter på gulvet! Altså, det er så utrolig lite verdig. Både for de som er syke og ikke vet at det de gjør er galt, å for de som må se og oppleve det! I mange kommuner skulle det vært flere avd og mange(!!) flere på jobb. Skjerme de som trenger å skjermes, det er viktig!
  At du vil besøke sykehjem og være til glede, er så bra 🙂 vi som jobber med mennesker prøver hver dag, men det blir som regel via pleiesituasjon og ikke prating, kjasing og morro.. For det trenger de, alle gjør det!
  Min mann er lærer, hans klasse har et fag som kalles livsglede. Da besøker de sykehjemmet hvor jeg jobber og finner på masse morro!
  Visst du noen gang blir lei av blogging, ta sykepleien 😉
  Klem <3

 24. Elia skriver:

  Jeg blir skikkelig rørt av innlegget ditt! Du er jammen en fin person og jeg håper du inspirerer mange av oss…til i hvert fall å stikke innom å besøke slekt og naboer!!!! Mange sitter altfor mye alene!!!! Skal gå til naboen etter jobb…altfor lenge siden sist! God klem

 25. Ulla skriver:

  Det er veldig hyggelig gjort av deg! En ting jeg tenker angående familieomsorg, som du nevner.. Er da jeg var yngre og hadde små barn, var det ikke ett spørsmål om besteforeldrene kunne låne barna våre, slik at de ble sett og vi fikk litt fri. De var mest opptatt av seg selv og sitt. Dra på sydenturer og masse festing med venner og ofret ikke oss en tanke. Nå når den ene har falt fra og den andre sitter igjen alene, da begynner den gjenværende å klage på at det er sjeldent det blir besøk av oss i familien. Mulig jeg er litt bitter på dette. Nå har jo barna våre fått egne kjærester og er ikke interessert i å gå på besøk dit og vi vil gjerne gjøre ting med våre venner, som vi ikke har hatt tid til før. Vi drar selvfølgelig på besøk, men ikke hver dag. Så da sitter vi med dårlig samvittighet, samtidig som jeg synes de har vært så egoistiske i alle år. Skjønner du hva jeg mener? Det virket som du hadde ett unikt forhold til morfaren din da, men han tror jeg la ned mange timer til deg da du var liten også 🙂 Han var nok oppriktig superengasjert i deg, slik du var i han. 🙂

 26. Sandra skriver:

  Jeg blir så utrolig glad av å lese dette!! Syns det er et flott tiltak du gjør, det betyr mer for de eldre enn du aner 🙂 Og det er viktig å sette fokus og vise interesse. Det er så spennende å bli kjent med dem, de har så mye å fortelle på godt og vondt. Og setter pris på helt andre ting enn det dagens «ungdom» gjør. De kan rose oss opp i himmelen pga en brødskive med brunost, kaffe og et glass melk, for de setter pris på å få mat. Denne generasjonen får vi aldri igjen, ikke på samme måten, tror jeg.
  Jeg er 25 år og jobber som sykepleier på helsehus, den jobben er jeg veldig glad i. Klart vi har dager hvor er travlere enn andre, men vi må ikke glemme at det er mennesker vi jobber med og vi må huske å ta oss tid til de viktige «små» tingene som en liten samtale eller et varmt smil til tross for en travel hverdag. Og det er veldig fint at du vil bidra til nettopp dette! Tommel opp 🙂

 27. Anonym skriver:

  Åå, jeg er så enig med deg! Tenk, de eldre har levd et langt liv hvor de har stilt opp for både egne barn og andre. Når de blir gamle og ikke er i stand til å ta vare på seg selv, synes jeg det bare skulle mangle at vi yngre stiller opp for dem tilbake. Å holde dem med selskap er virkelig ikke en hard jobb, tvert i mot. Spør du meg er det det koseligste som finnes. Høre på spennende historier fra gamle dager, drikke kaffe, og skravle om alt mulig annet rart.
  Har selv et veldig godt forhold med besteforeldrene mine! Mormor har dessverre blitt dement, og mamma og jeg har de siste årene merket at både mormor og bestefar et større behov for selskap. Rett og slett fordi det er ensomt og kanskje vanskelig for begge å være alene da hun ofte sitter og tenker på at hun glemmer, og blir lei seg for det.
  Jeg flyttet til Kristiansand for et år siden, men ringer dem flere ganger i uken og drar hjem til Tønsberg minst en gang i mnd for å se dem igjen, for jeg vet hvor mye det betyr for dem at det skjer noe i hverdagen! Og selvfølgelig, betyr de mye for meg.
  Jeg lurte på hvor du meldte deg som frivillig her i byen? Har veldig lyst til å gjøre det samme. Du er god! Stor klem <3

 28. Kristina Andersen skriver:

  Hei fine dere! Til dere som lurer på hvordan man kan jobbe som frivillig, så kan jeg jo fortelle hva jeg har gjort 🙂
  1. Meld dere inn i frivillingsentralen hos Blå Kors. De gjør en fantastisk fin jobb, og her kan du bidra masse! Det er i hvert fall det jeg gjorde når jeg jobbet som besøksvenn her i Kristiansand.
  2. Ring til ditt lokale eldrehjem / sykehjem, og si at du ønsker å være besøksvenn. Fortell om deg selv og hvorfor du vil hjelpe. Jeg vil tro at ingen sier nei til dette, da det er et STORT behov nettopp her 🙂

 29. linda skriver:

  Så flott at du besøker våre eldre på sykehjem! Jobber selv som sykepleier på ett sykehjem og vi trenger definitivt flere som kan være besøksvenn
  Hvis du ønsker å lære mer om demensdiagnosene, kan du søke opp på blant annet helsebiblioteket.no, aldringoghelse.no, helsedirektoratet.no og folkehelseinstituttet.no 🙂

 30. :) skriver:

  Du virker som en utrolig omsorgsfull person! 🙂 Det er imponerende å se hvor mye omsorg du har for dine egne familiemedlemmer og nå også for andre. Thumbs up!

 31. Thea skriver:

  Fantastisk inspirerende og flott av deg 🙂 Jeg synes det er så trist at eldre i et så rikt land som Norge føler seg ensomme. Da jeg var hos fysioterapeuten forrige uke satt det en eldre dame i rullestol utenfor og ventet på taxien som skulle hente henne og kjøre henne til hjemmet hun bodde på. Hun måtte vente i over en time før taxien kom, så jeg ventet med henne. Hun virket veldig nervøs og fortalte selv at hun fort kunne få et anfall når hun ble redd. Så jeg valgte derfor å vente hos henne og snakke med henne. Hun fortalte at hun hadde en fantastisk mann som alltid var der for henne, men det virket ikke som om at hun hadde noe særlig mer familie. En gang i uken kom det noen hjem til henne for å vaske henne, EN GANG I UKEN. Hun trenger hjelp på toalettet, til virkelig alt. Dette er nå en uke siden, og jeg tenker fremdeles på henne. Vi skal alle bli gamle en dag og det er så viktig å ta vare på hverandre <3 Ha en fantastisk dag Kristina! Du har et godt hjerte som sprer mye glede og positivitet rundt deg!

 32. Line skriver:

  Elsket dette innlegget! Eldreomsorgen er så viktig. Har selv hatt sommerjobb i et slikt yrke, og det betyr så mye for så mange. Stor klem til deg Kristina 😄

 33. Anonym skriver:

  Så utrulig bra gjort av deg! Jeg jobber selv i hjemmetjenesten ved siden av studiene, og ser nettopp dette behovet. De aller fleste brukerne får ikke besøk av familien sin, og dette til tross for at familien bor i samme by. Den eneste kontakten mange av dem har med folk, er når hjemmetjenesten er der. Det er utrolig trist å tenke på…Noen dager på jobb, så har jeg god tid. Da får jeg tid til å sette meg ned hos folk, lage en ekstra god middag og bare snakke med dem. Andre dager er timeplanen så full, at jeg føler jeg springer inn, kaster medisinen i munnen deres og springer ut igjen – for å sette det på spissen. Da har man ikke en særlig god følelse når man er ferdig på jobb. Det er så utrolig viktig det du gjør, for det er minst like viktig som å gi medisinene til folk.

 34. Charlotte skriver:

  Så flott av deg!
  Jeg jobber på korttidsavd på sykehjem, og vi tar med alle som har lyst ut hver dag, men dessverre er det flertallet som bare vil sitte inne. Vi har også mange andre aktiviteter daglig som fysioterapeut, quiz, spill osv. Men noe som går igjen er lite besøk fra familien… Jeg kan ikke forstå at folk ikke vil besøke foreldrene sine ofte, når det er dem som har gjort alt for barna sine i alle år, og ofte også passet barnebarn osv osv, jeg skammer meg over de pårørende til pasientene våre rett og slett!
  Det viktigste for mange eldre er å komme seg ut, litt miljø forandring! Ta seg en kopp kaffe på kafé osv, det liker de! Ikke bli lei deg hvis de ikke husker deg når du kommer, sånn er det som oftest, men vet at de setter pris «her og nå» ! 🙂

 35. Mona skriver:

  Kjære vakre du! Så utrolig fint å lese at en blogger som inspirerer og er ett forbilde for så mange benytter den muligheten du har til å påvirke andre så positivt! Jeg har tenkt selv mange ganger at jeg ville gjort noe liknende dersom jeg hadde hatt muligheten til å disponere tiden min litt mer slik jeg selv vil. Dessverre er det litt vanskelig pga jobb, lang reisevei og familieliv men hadde jeg hatt en blogg-jobb slik som deg ville jeg også gjort det samme!
  Håper andre lar seg inspirere, du er ett godt forbilde Kristina!

 36. Emmeli skriver:

  Så utrolig bra tiltak av deg! Flere skulle tatt seg tid til dette iallefall en gang i mellom, men desverre blir det ikke sånn i det travle hverdagen til mennesker idag! Imponert av at du setter av tid til dette! Selv jobber jeg i hjemmesykepleien 100% og gir alt av meg selv til de ensomme som bor hjemme, når klokka slår slaget 15 , er jeg tom og går hjem med dårlig samvittighet. Desverre er det sånn at de gamle idag blir lagt på «samlebånd» og det er om å gjøre å komme seg igjennom dagen som pleier. Er det noe ekstra som skjer, eller noen som trenger å snakke så henger man etter resten av dagen..
  Trist. Et av verdens rikeste land. My ass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *