HJEMMEBAKTE RUNDSTYKKER

Åh, i dag mekket jeg sammen noen rundstykker som ble helt fantastisk gode. Muligens de beste jeg har laget! Endelig spilte kjøkkenmaskinen på lag med meg, de to siste gangene jeg har bakt har nemlig resultatet endt i søppla… Ganske så kjedelig, ja! Haha.. Men alle gode ting er tydeligvis tre, så i dag ble det endelig superbra! Disse rundstykkene ble så utrolig saftige, luftige og gode – faktisk noen av de beste jeg har smakt. Disse må dere prøve ut

TIL CIRKA 15 STORE RUNDSTYKKER TRENGER DU:

1 dl solsikkekjerner  5 dl kulturmelk  1 dl linfrø  50 g gjær  En halv dl solsikkeolje  2 ts salt 2 dl grovt rugmel 3 dl grovt speltmel 6 dl fin sammalt hvete

SLIK GJØR DU:

Start med å varme melken til den blir fingervarm, før du smuldrer gjæren i en bolle og tilsetter den lunkne melken. Rør til gjæren løser seg opp, før du tar i olje, salt og linfrø. Bland så i alt av melet og solsikkekjerner. Jobb godt med deigen, jeg brukte kjøkkenmaskin og eltet den i cirka 10 minutter. Dekk deigen så med plast og sett den til heving på et lunt og trekkfritt sted i cirka i 60 minutter. Så kan du trille rundstykker! Jeg fikk 15 stykk, men om du lager de litt mindre, får du nok opp mot 20 stk. Pensle rundstykkene med kaldt vann, topp med litt solsikkekjerner og etterhev i nye 30 minutter. Så kan du steke! Midt i ovnen på 200 grader, i cirka 20 minutter 🙂 Avkjøl på rist.

– HÅPER DET SMAKER –

16 kommentarer

  1. Så kjempegode ut! Tips: Ei spiseskje med «luftigere bakst» blandet med melet og du får rundstykker som smelter på tunga… Nam!

  2. Katrine- kosthold & trening

    De så knallgode ut! Det er ikke noe med gjæren som har ødelagt deigen da? 🙂

  3. Så nydelig ut.Disse må prøves.

  4. Hege Kristin

    så godt ut 😀

  5. Så deilig. Har du forresten prøvd å lage muslibars eller energibar? Prøvde i kveld, men ble mer som svidd granola!! Kjedelig. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

  6. Camilla Acklam

    Åhh nybakte rundstykker er noe av det beste jeg vet!

  7. Nam, disse så gode ut 🙂 Hvordan er det med kulturmelk? Er det sunt?:) Går det an med vanlig melk? Er ikke glad i kulturmelk, hihi.

  8. Anne Lise

    Må prøves:) Du har så gode oppskrifter! Kyllingsuppa er helt utrolig god:) Ha en fin dag!

  9. Så nydelige ut.Kjekt med litt oppskrifter igjen.

  10. Kristina Andersen

    Anne Lise: Tusen takk Anne Lise! Og ja, sant den er god? Må snart lage den igjen, det er virkelig en av mine favoritter til middag 😀

  11. Kristina Andersen

    Anonym: Så fint det faller i smak 😀

  12. Kristina Andersen

    Maren: Du kan ta vanlig også vil jeg tro, men kulturmelken gjør de bare ekstra luftige og gode. Du merker ikke mer enn det! 😀

  13. Kristina Andersen

    Katrine: Godt mulig Katrine.. Haha!

  14. De skal prøves i morgen! 🙂

    Har du prøvd å fryse de?

  15. Kristina Andersen

    Renate: Ja,, jeg har fryst mine. Funker helt supert 😀

  16. Hvor er det nydelige bilde fra? 😀 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *