MINE BESTE HÅRTIPS

Etter mitt lille innfall om å bli blond for to år siden, har jeg vært ekstremt nøye på å ta vare på håret mitt. Altså, jeg hadde hockeysveis etter alt for mange runder med bleiking! Nå er håret mitt sunt, langt og friskt igjen – nettopp fordi jeg har tatt mine forhåndsregler 🙂 Så i dag tenkte jeg å dele mine aller beste hårtips med dere!

IKKE OVERVASK HÅRET

Og med det mener jeg at du ikke trenger å vaske håret hver dag. Ikke i det hele tatt faktisk! Selv vasker jeg det hver tredje dag, og jeg kunne sikkert gått enda en dag uten at det hadde gjort noe. Vasker du håret ditt for ofte, så blir det tørt og igjen fort kan bli fett. Så kutt ned på vasken, la håret hvile og ikke overdriv. De aller fleste av oss trenger ikke å vaske håret hver eneste dag, det er både slitsomt, unødvendig og irriterende for håret ditt.

KLIPP TUPPENE HVER ÅTTENDE UKE

Jeg klipper tuppene hver andre måned, rett og slett for å få bort det som har blitt slitt. Om du går for lenge uten å klippe håret, fliser det seg opp og det som er slitt beveger seg lengre oppover i lengdene. Og det vil du jo ikke! Hyppig klipping av tuppene, gir et sunnere og sterkere hår – i tillegg til at det vil vokse raskere.

BRUK EN GOD HÅRKUR

Kur håret ditt en gang i uken, eller mer om du har ork 🙂 Gjerne en kur som inneholder masse proteiner og fukt, slik at håret får den pleien det trenger. Jeg tror mange skipper hårkuren fordi de tror den må virke i en halvtime, men slik er det absolutt ikke! Selv vasker jeg håret, og tar i hårkur mens jeg barberer leggene og vasker kroppen. Noe som tar cirka to minutter! Så skyller jeg ut, og avslutter alltid med balsam (denne lukker skjellagene i håret). Det er faktisk mer enn nok! Men om du vil ta den helt ut, sov med hårkur gjennom natten – jeg skal love deg at håret ditt blir som født på ny etter en slik behandling. Dette har jeg ikke tålmodighet til mer enn maks to ganger i året (haha..) , men de gangene jeg gjør det – blir håret så utrolig fint!

BRUK RIKTIG HÅRBØRSTE

Det er en jungel av hårbørster der ute. Selv har jeg alltid sverget til naturbørste, noe jeg liker veldig godt 🙂 Men den siste tiden har jeg byttet over til wetbrush, som er skånsom mot håret og ikke sliter på flokene når håret er vått. Det viktigste er uansett å velge en børste som er skånsom mot håret ditt.

KUTT NED PÅ VARMEBEHANDLING

Ikke overdriv bruken av ting som krølltang, rettetang eller føner. Selv har jeg kuttet helt ut å føne håret, og merker utrolig stor forskjell etter at jeg sluttet med det. Nå lufttørker håret hver gang jeg vasker det, uten om de gangene jeg vil ha mye volume, eller jeg har dårlig tid og må blåse det tørt i full fart. Føner er unødvendig og veldig skadelig på håret! Prøv også å ikke rett håret for ofte. Selv gjør jeg det den dagen håret er vasket, og ikke mer. Slik slipper jeg unødvendig slitasje, og håret får hvile litt 🙂 Og du? Husk for all del varmebeskyttende når du skal rette, krølle eller føne. Det er viktig!

VELG SKÅNSOMME HÅRSTRIKK

Hårstrikk kan ødelegge håret ditt, jeg snakker av erfaring. Tidligere brukte jeg alltid hårstrikk med metallspenne, helt til jeg fant ut at det var det verste jeg kunne bruke. Det knekker jo håret! Hvis du som meg, like å sette opp håret – er det utrolig viktig å velge riktig type strikk. Hårstrikken skal være dekket av stoff, og husk – tykke strikker skader håret mindre enn hva de tynne gjør.

32 kommentarer på “MINE BESTE HÅRTIPS

 1. Anonym skriver:

  Er det ikke litt feil at du i hvert innlegg hvor du nevner sunt hår, langt hår, sterkt hår, hårpleie osv, har clips i…?
  Forresten så sliter det også, da festene etter hvert vil skape en mekanisk slitasje mot hodebunnen, der de festes…

 2. xplor skriver:

  Dette innlegget likte jeg! Tusen takk for gode tips 🙂 Og håret ditt er jo bare helt nydelig <3

 3. Trine skriver:

  «Hyppig klipping av tuppene vil gjøre at håret vokser raskere». Altså hvordan kan du tro det? Eller vent, tro kan du jo fordi det føles sån, men det vokser jo ikke raskere. Dette er vel kanskje den største myten over alle. Håret vokser fra toppen og å klippe av slitte tupper hjelper ikke på veksten, men håret vil derimot gjerne se sunnere ut og føles tykkere.

 4. Jeanette skriver:

  Du burde prøve Lee Stafford sin hårkur,Coco loco! Den er superbra og dufter deilig av kokos

 5. Kristina Andersen skriver:

  Lina: Akkurat nå bruker jeg Kevin Murphy. Liker produktene utrolig godt 🙂

 6. Benedicte skriver:

  Hei! Jeg er frisør og jobber for paul mitchell, og et supert tiås fpr å få folk til å skjønne at varmebeskyttende er viktig, er å først føne på hånden din til det blir for varmt å du må ta den vekk, så sprayer du med varmebeskyttende på hånden, fhøner igjen, og hvis det er en god varmebeskyttende skal det ta lenger tid før su må ta hånden vekk 🙂

 7. Kaia Pedersen skriver:

  Bør ikke extensions og ikke minst haie care som du så hjertelig går god form, to av de viktigste punktene for dine gode hårtips for sunt, sterkt og langt hår?

 8. Kristina Andersen skriver:

  Kaia Pedersen: Haircare, jo 🙂 Men dette er ikke annonseinnlegg, så da får jeg ikke lov til å skrive om det – uten å merke. Har du et problem med dette innlegget, så er du jammen meg god :p

 9. Susanne skriver:

  Hei! Når du sover med hårkur, kan man gjøre det med de som står at bare skal haes i i 5 min? Eller er det egne for å ha i over natten? Og hvordan gjør man det i så fall hvis det egentlig er en som skal skylles ut igjen etter en liten stund? 🙂

 10. Helle skriver:

  Kristina, du må være litt forsiktig med å gi råd når du ikke vet hva som stemmer ! 🙂
  Nei , du kan absolutt ikke sove med alle hårkurer , kun fuktighetskur ! Hvis du sover med en proteinkur i håret vil det svelle , og i verste fall knekke av! Dette er ekstremt viktig . Jeg er selv utdannet frisør , og dette spørsmålet får vi ofte . Så jenter , spør frisørene hvis det er noe dere lurer på. Det er veldig kjedelig hvis håret brekker av Pga feilinformasjon..

 11. Anonym skriver:

  Neineinei!! Proteinkurer skal IKKE soves med da håret da kan knekke. Fuktkurer derimot kan man bruke så lenge man ønsker men protein skal man bruke maks 30min 🙂

 12. Gro skriver:

  Veldig gode tips! 🙂 Men en liten ting, det er nok lurt å følge anvisningen som står på hårkuren. Proteinkurer kan være skadelig å ha i for lenge! Og hvis man har den i veldig kort tid blir det bare som en veldig dyr balsam. Det er iallefall det frisøren min sa 🙂

 13. Kristin H. G. skriver:

  Klippet håret i går og spurte frisøren om det med at folk tror håret vokser fortere om du klipper det ofte. Hun sa at mange kunder tror det er logisk, men det påvirker ikke hårveksten. Det er heller ikke logisk, da håret vokser ut fra hodebunnen. Hun mente også at en stuss er lurt hver åttende uke. Men det er for å forhindre at håret sprekker opp. Det er derfor det, over tid, blir tykkere og sterkere enn om du klipper deg hvert halvår, slik som jeg har gjort. Det ender med at man må ta mange flere cm enn det man ønsker, og det er dritt for mange som sparer og vil ha langt hår.

 14. Julia skriver:

  Å sove med vått hår er ikke lurt. Håret skades lettere når det er vått, og når det da gnis mot puten, vil det gjøre mer skade. Det er heller lurt å ha en hårkur i en dag man har fri, slik at man kan ta den i på morgenen og skylle ut på kvelden. Når det kommer til å stusse håret, så vokser det ikke fortere av det. Ser noen over har nevnt det, og jeg vil bare rette opp de også. Selvfølgelig vokser håret fra toppen og ned, men hvis man lar være å stusse håret gjevnlig, vil det virke som håret slutter å vokse fordi det knekker av og splittes opp i tuppene, noe som også gjør at håret virker tynt. Jeg har nettopp klipt av tynnslitte tupper, håret mitt hadde akkurat begynt å vokse, men man ser nesten ikke at halvparten av håret mitt er klipt vekk fordi tuppene var så tynne at de nesten var usynlige. Vil også anbefale å kutte ut extension. Clips sliter også på håret, spesielt om det brukes daglig. Jeg har brukt det hver dag i 6 år, og håret har vært helt ødelagt av det. Det var ikke før jeg sluttet med extension at håret mitt begynte å vokse:-)

 15. Kristina Gjermunds skriver:

  Sverger til det du sier om å droppe hårføneren! Haha! Jeg har gjort så mye med håret mitt de siste 10 årene, at det er helt utrolig at jeg fortsatt har hår på hodet i det hele tatt. Men mye av det skyldes nok også at jeg ALDRI (greit, 1-5 ganger i året) føner håret mitt 😛 Lar det alltid lufttørke – og dæven æu da, hvor mye glattere og finere det blir da 😉

Comments are closed.