HJEMMELAGET BOLLEKAKE

Denne oppskriften har jeg virkelig gledet meg til å dele med dere. Verdens beste bollekake!

DU TRENGER:

1 kg hvetemel 1 pakke tørrgjær  2 dl sukker  2 ts kardemomme  2 ts vaniljesukker 4 dl melk  2 egg 100 g smeltet meierismør

SLIK GJØR DU:

Bland alt det tørre sammen, og smelt smøret i melken. Rør sukkeret i den varme melken, og tilsett så eggene når melken har blitt litt avkjølt. Ta alt over i den tørre blandingen, og jobb til det blir en smidig deig. Sett så deigen en lun plass til heving – slik at den blir til dobbel størrelse. Kjevl ut deigen og ta den over i en langpanne. Så legger du på lange remser med vaniljekrem på toppen, hever i nye 30 minutt og steker på 220 grader i ovnen i cirka 20 minutt.

SERVER OG KOS DEG

Bollekaken er aller best når den serveres varm, ganske rett fra ovnen! Men la den avkjøle seg litt, før du tar over melis og kokkos. Mmmm! Denne her er farlig god, noe av det absolutt beste jeg kan tenke meg. Håper det smaker

23 kommentarer på “HJEMMELAGET BOLLEKAKE

  1. Mari skriver:

    Hei ☺ Hvor har du kjøpt det settet med syltetøy, krydder og annet som står bak bollene?

  2. Katrine skriver:

    Jeg bruker å lage en lignende – bollefoccacia fra krem.no! Den er nesten helt lik, bare at du strøssler på fryste blåbær før du steker den. Det er helt vanvittig godt sammen med vaniljekremen, oh lord.

  3. Amalie skriver:

    Fryser du resten av kaka som du ikke spiser? Så døds god ut, den skal prøves ut 😍❤️

  4. Ingrid skriver:

    Hei, dette skal jeg lage til helgen. Så kjempe lekker ut! Hvor er marmorfatet i bakgrunnen fra?

  5. anja skriver:

    Ser jo helt fantastisk god ut! Kanskje det blir lørdags godt?! Klem fra meg til deg, hilsen Anja

  6. Charlotte Tunes skriver:

    OMG – vann i munnen! Gjett om jeg skal lage denne til helgekosen da!? Gleder meg <3 Takk for herlig oppskrift!

  7. Julie skriver:

    Når kommer bildene av leiligheten?😃😃 gleder meg sånn til å se hvordan du har fått det!!
    Klem💕

  8. Siren skriver:

    Hei! Det så nydelig ut! Hvor får du kjøpt elixir produktene dine? Bruker du alle enda (innlegg 2015) Og er du fortsatt fornøyd? 🙂

  9. Kristina Andersen skriver:

    Siren: Det gjør jeg! Jeg kjøper alt på Miabell Hudplei i Kristiansand 🙂

  10. Lina skriver:

    Så tørrgjæren hører med til «det tørre», men sukkeret skal røres ut i den varme væsken – ikke omvendt? Jeg spør bare fordi det er litt uvant.
    Omtrent hvor mye vaniljekrem bruker du?

  11. Anonym skriver:

    Lina.Det er riktig det Kristina skriver.Sukkerert oppløses jo i den varme vesken.Tørrgjær hmm litt unødvendig kommentar fra deg…

  12. Lina skriver:

    Beklager så meget da anonym, det var bare et spørsmål fordi det ofte er slik at gjæren løses i væsken og sukkeret regnes med i «det tørre». Det var ikke noen kritikk, kun interesse for oppskriften.

  13. Marie skriver:

    Så lampen på bloggen til Ida, shit så fin! Hvor er den fra? Gleder meg til å se flere bilder fra leiligheten din!

  14. Madelen skriver:

    Lagde denne med fersk gjær og hadde derfor sukkeret med det tørre, ellers helt lik fremgangsmåte. Takk for oppskrift. Nå er vi spente på resultatet 🙂

Comments are closed.