DEN STORE KRISTIANSAND-GUIDEN

Velkommen til byen min – verdens fineste Kristiansand! Det har lenge blitt etterspurt et innlegg med en liten guide om nettopp Kristiansand, så da tenkte jeg å skrive i vei for dere 🙂 Skal du hit i sommer, og lurer på hvor du bør spise, hva som må sees og hva du kan finne på her? Da håper jeg dette innlegget vil falle i smak!

MAT OG VIN

BIFF: Om du har lyst på en en god biff, har jeg to steder jeg vil anbefale deg å ta turen til. Den første er Slakter Sørensen, en nyåpnet og utrolig fin restaurant. Denne ligger midt i sentrum, nærmere sagt Rådhusgata 12. Her vil jeg si de serverer byens beste biff, tilbehøret er også helt fantastisk og om været er fint – så er uteserveringen en superfin plass å sitte mens man spiser. Om du skulle ønske noe annet, er det selvfølgelig også andre valgmuligheter på menyen her. En annen fin restaurant som serverer saftig biff i Kristiansand, er Big Horn Steak House – som også ligger veldig sentralt til i Vestre Strandgate 12.

INDISK: Vil du ha indisk middag mens du er i Kristiansand, er det virkelig ingen tvil om hvor du må dra. Mother India – som ligger sentralt til i sentrum på adressen Markensgate 6. Det er en sann opplevelse å være i denne restauranten, så fort du setter foten inn døra – føler du faktisk at du er i India. Lokalet er helt utrolig fint og spesielt, maten er supergod og familien som driver stedet er utrolig søte. Her får du ordentlig gode råvarer, spennende krydderblandinger og fantastisk god indisk mat.

SUSHI: Det er tre steder i Kristiansand du kan få sushi, men dersom du vil nye måltidet på et superfresht og coolt sted – er det til Food Asylum du må ta turen. Her finner du byens beste sushi! Food Asylum holder til i Markendsgate 9, nedre del av sentrum. Er du en skikkelig sushielsker, vil jeg garantere deg at dette stedet vil falle i smak. Men om du ikke ønsker å spise på restaurant og heller vil ha takeaway med deg i parken – så leverer HT Sushi i Kirkegata 8 også veldig bra mat.

ALT MULIG: Er du i tvil om du har lyst på biff, pizza, salat, pasta, skalldyr eller kanskje en juicy dessert? Da er det Herlig Land (Markensgate 10), Hos Naboen (Markensgate 19a) eller Bønder i Byen (Rådhusgata 16) du bør legge turen til. Her finner du menyer som tilbyr deg hva enn du måtte ønske! Og du? Hvis du vil unne deg en dessert som er himmelsk god, bestill Oh My God på Herlig Land. Navnet sier sitt, hehe! Alle disse tre restaurantene er supre steder å legge turen til for både lunsj, snacks, dessert, middag og vin.

TAPAS: Ønsker du å dele en god flaske vin og spise et flott måltid tapas? Da må du besøke Le Monde Tapas, som ligger midt i Kristiansand Sentrum, rettere sagt Markensgate 15. Menyen bugner over av deilige småretter!

SKALLDYR: Ingenting er som et godt måltid med skalldyr når du først er i sommerbyen! Det må liksom gjøres 🙂 Skal du spise dette, ta turen til Sjøhuset (Østre Strandgate 12a) – som ligger helt nede ved havet i Kristiansand. Noen få minutter å spasere fra sentrum, ikke langt i det hele tatt! Her finner du alt av skalldyr og annen mat, og det er alltid like godt det som blir servert! Sjøhuset har uten tvil den fineste uteserveringen i byen på sommeren, fine båter og blått hav så langt øyet kan se. Ellers er Fiskebrygga også en super plass å dra dersom du vil ha skalldyr. Her er det en haug av restauranter du kan velge mellom nede ved sjøen, og selv syns jeg alle er like bra. Ingenting på fine Fiskebrygga kan slå feil 🙂

HOTELL, ATTRAKSJONER, SHOPPING OG TUROMRÅDER

HOTELL: Når det kommer til hotell i Kristiansand, er mulighetene ganske mange 🙂 Selv har jeg to favoritter! Clarion Ernst Hotell, som ligger sentralt til midt i sentrum, et steinkast unna byliv, shopping og restauranter. Frokostbuffeten her er magisk god, rommene på hotellet er fine og hotellet er virkelig til å anbefale! Ellers så er Scandic Kristiansand Bystranda også utrolig flott! Her bor du midt på den populære bystranda, med badeland som ligger vegg i vegg. Fem minutters gangavstand til sentrum. Dette hotellet er ganske nytt, superfresht, har utsøkt frokostmeny og er absolutt et fint sted å bo på.

SHOPPING: Skal du shoppe i Kristiansand-sentrum, er Markensgaten den store shoppinggaten vi har her. Her finner du to kjøpesentere også, Sandens Kjøpesenter og Slottet Kjøpesenter. I Markensgate vil du finne alt du ønsker deg av butikker, alt fra klær, til mat, til interiør og til design. Dersom du vil på et gigantisk stort shoppingssenter, så kan du også ta turen til Sørlandssenteret, som ligger cirka 10 – 15 minutter kjøreavstand fra sentrum.

DYREPARKEN: Vil du ha litt moro og spenning, og kanskje er her med barn også? Da bør dere ta turen til Kristiansand Dyrepark. Like gøy for både store og små! Her finner du fine og eksotiske dyr, gårdsliv, Hakkebakkeskogen, morsomme karuseller, selveste Kaptein Sabeltann og et superflott badeland. Og du? Hvis du vil bruke en av kveldene her til noe litt annerledes, bestill billetter og dra på Kaptein Sabeltann sitt show i dyreparken. Like gøy hver eneste gang!

TUROMRÅDER: Vil du starte dagen med en joggetur i fin natur, eller pakke med deg deilig mat til picnik med noen du er glad i? Da må du besøke Odderøya eller Baneheia. Begge stedene ligger cirka 10 minutters gåavstand fra Kristiansand sentrum. På Odderøya er det helt spektakulert fint, med svabærg, sjø, fyrtårn og en utrolig flott natur. Her selges det også vaffler og iskrem i en kiosk som ligger midt i turløypa, superkoselig! Baneheia er også utrolig fint, med deilige steder du kan bade, ta en joggetur i lysløypene eller fine fjell du kan sole deg på.

KINO: Dersom du har lyst å ha en skikkelig kosekveld på kino, har byen selvfølgelig også det. Kristiansand Kino ligger i Vestre Strandgate 9, rett ved sentrum. Her finner du et stort utvalg filmer, stor godterikiosk og farlig god popcorn 😉

TEATER OG KONSERT: Kilden Teater og Konserthus er et helt fantastisk flott bygg, som du absolutt burde se hvis du er i byen. Det ligger rett utenfor sentrum, nede ved Odderøya 🙂 Her kan du dra på konsert, opera og teater hvis du ønsker det.

FISKEBRYGGA: Er det en ting som må sees når du er i Kristiansand, så er det uten tvil Fiskebrygga! Her kan du sitte på bryggekanten og nyte en deilig softis, spise reker fra fiskeutsalgen eller kose deg med middag/lunch på de mange restaurantene du finner her. Fiskebrygga er SÅ utrolig fint! Nå i sommer er det også konsert her hver eneste tirsdag, så dersom dette skulle passe inn – burde du absolutt ta turen. Da er det fyll brygge med masse båter, maks god stemning og sang hele kvelden!

VELKOMMEN SKAL DU VÆRE TIL SOMMERBYEN! Lurer du på noe mer, er du hjertelig velkommen til å spørre

33 kommentarer

 1. Ragnhild

  Så fin guide! Passet bra da jeg skal til Kristiansand i sommer! Men jeglurer på en liten ting, hvilket hotell bør man bo på? 🙂 håper på svar!

 2. Ragnhild

  Whupsi, må ha oversett avsnittet ditt om hoteller.. Men veldig bra, takk for flott guide 😀 Gleder meg til å besøke byen din!

 3. Veronika

  Åh! Denne guiden er perfekt! Skal på roadtrip langs Sørlandet i sommer 😁

 4. Yngvild

  Flott guide hva gjelder mat! Men, er det ikke noen severdigheter i Kristiansand man burde få med seg om man først er der? Museer, historiske plasser osv. Jeg liker å være litt ordentlig turist når jeg først skal besøke en by :p

 5. Du glemte Cafe generalen! 😉 og Jegers og den omvendte båt er jo nydelig! 🙂 Og hvis man ønsker seg bort fra typisk turistfellene ville jeg kommet meg over til Bragdøya! Fine byen! ❤️

 6. For en fin og utfyllende guide! Likte spesielt godt at du delte inn mat-kategorien etter hva man ønsker å spise 🙂 Plukket definitivt opp et tips eller to til neste Kristiansandstur.

 7. JuliaSofie

  Jeg elsker Kristiansand på sommeren, jeg og kjæresten var der på dagstur sist lørdag. Skikkelig herlig og avslappende sommer vær:) Vi var innom sjøhuset og koste oss med øl og brus(jeg kjørte) 😉 Tar oss ca 1,5-2 timer å kjøre fra Ålgård. Utrolig vakker by;)

 8. Camilla Acklam

  Dette var en veldig bra guide! Har ikke vært i Kristiansand på sikkert 10 år, så nå er det virkelig på tide med en tur, haha! 🙂

 9. Kristina Andersen

  Emma: Så godt det falt i smakt, Emma! <3

 10. Kristina Andersen

  JuliaSofie: Herlig altså, sjøhuset er jo så fint 😀

 11. Kristina Andersen

  Veronika: Gøy å høre den falt i smak Veronica! 😀

 12. Kristina Andersen

  Yngvild: Vi har kunstmuseum i sentrum, og et kanonmuseum som ligger cirka en mil utenfor byen 🙂

 13. Marianne

  Har vært i Kristiansand de 3 siste årene om sommeren, og det er såå fantastisk der! Jeg elsker sørlandet! Svigers har båt og vi pleier å være med dem der nede en ukes tid. Dessverre har ikke de ferie samtidig som oss i år, så vet ikke om vi skal ned der da :/ Har vært innom flere av stedene du nevner her, og dette innlegget kommer absolutt med til neste gang vi skal ned dit 😀

 14. Mariellle

  Veldig bra guide, men vil absolutt anbefale Ravnedalen ett besøk, gjerne samtidig som en konsert. Hamresanden er bedre enn bystranda (synes jeg), men de beste strendene er de små sjarmerende som ligger litt for seg selv.

  Det å ordne en båt og bli kjørt ut i skjærgården er jo skikkelig sørlandssommer.

  Palmesus, Dyreparken, hvis dårlig vær, en spa-dag på Aquarama. 🙂

 15. JuliaSofie

  Ja det er det:)

 16. En toppers guide.Så utrolig fine bilder du tar.Takk for mange gode tips.

 17. Husk Skippergata, så mange flere koselige nisjebutikker enn i Markens! 🙂 og Will.i.juice for en god lunsj, og deretter byens beste frappeccino på Camilla Bastrup oppe ved slottet 😉

 18. Jeg bestilte Oh My God da jeg var i Kristiansand i fjor, instant jaw drop!

 19. Hei! Kan du lage et innlegg for oss som skal bli tilflyttende student i Kristiansand? 😀 kjenner ikke byen i det hele tatt, skal studere på uia 🙂

 20. Skal flytte til Kristiansand til høsten! Gleder meg! 😀

 21. Jeanette

  Kjempefin guide Kristina! God helg til deg 🙂

 22. Rebekka Fylling

  Såå kjekt med et slikt innlegg. Vi reiser nemlig til Kristiansand i juli med hele familien 🙂 Gleder meg! 🙂

 23. Martine Osen

  Så mange gode tips! Må bare spørre – hvordan kamera har du? Du har noen fantastiske bilder på bloggen 🙂

 24. Dette var et godt og gjennomført innlegg! Ingenting er som Sørlandet på sommeren:)

 25. Kristina Andersen

  Martine Osen: Takk Martine! Jeg har Canon 6d 🙂

 26. Flott innlegg! Nå fikk jeg lyst til å dra til Kristiansand 🙂

 27. Ikke glem Lillemarkens-senteret i Markens da!!! 🙂 Og er ikke tirsdagskonserter flyttet til torsdag??

 28. Fantastisk! Slakter Sørensen holder til i Markensgt 8, ikke Rådhusgt – det var «gamle» Slakter’n 🙂

 29. Hei! så fine farger du fikk på bildene dine! hvilken redigering er dette?

 30. Hei! Så fine farger du fikk på bildene dine! Hvilken redigering er dette?

 31. Slakter Sørensen ligger i markensgata 8, og ikke i Rådhusgata :))

 32. Var i kristiansand for noen uker siden, brukte denne guiden til det fulle, tusen takk! Suuper fin by <3

 33. du må prøve KOBU sushi, det er den beste sushien i hele Kristiansand. er gamle kjøkkensjefen til Food Azylium som har startet opp! OG det er så sinnsykt godt der og halvparten av prisen! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *