Kremet blomkålsuppe

I går laget jeg middag til familien, og valget falt på noe enkelt som ikke er så alt for tidskrevende. Hjemmelaget blomkålsuppe, det er jo så godt! Jeg dro innom bakeren, kjøpte ferskt grovbrød og satt i gang med matlagingen så fort jeg var hjemme. Hjemmelaget suppe er så mye bedre enn posesuppe, og ikke minst er det mye sunnere. En enkel og god hverdagsmiddag!

TIL FIRE PERSONER TRENGER DU:

2 blomkål 1 finhakket løk  7 dl melk  2 dl matfløte  2 dl vann 2 hønsebuljongterninger  1 ts salt 1 ts pepper

SLIK GJØR DU:

Skyll blomkålene godt i vann, og del den i små buketter. Ha i blomkålbukettene, løken, vann, melk, fløte og buljong i en gryte, som du koker opp og lar koke smått til grønnsakene er møre. Ta litt blomkål ut av suppen, og kjør resten jevn med en stavmikser. Ha i salt og pepper, rør rundt, ta i de blomkålbitene som er hele og server.

– BON APPETIT –

Denne suppen er supergod, og jeg anbefaler brød ved siden av – slik at du blir mett nok. Tidligere har jeg alltid hatt sprøstekt bacon over denne, men nå prøver jeg å kutte litt ned på kjøttet, så derfor ble det null bacon denne gangen 🙂 Bra for meg, bra for dyrene og godt for samvittigheten. Suppen er akkurat like god uansett!

16 kommentarer

 1. Mmm det såg veldig godt ut!

  Veldig flott at du prøvar å kutte ned på kjøttet! Eit lite tips til neste gong er å bruke grønnsaksbuljong i staden for kyllingbuljong. Smaken blir god likevel 😊

  Håpar du får ein fin dag 😊

 2. Namnam! Denne skal jeg lage, med enkelte endringer

  vel og merke slik at den blir vegansk!

  Takk for oppskrift 🙂

 3. Hva er grunnen til at du ikke er vegetarianer? Jeg er ikke det selv, jeg bare lurer. Har vurdert det så lenge, og etter det innlegget Kristin skrev fikk jeg mer lyst.

 4. Hei! Syntes bloggen er kjedelig om dagen. Det går i trening, mat og outfits. Hva med å finne en ny hobby som gir litt mer utvalg til dagene dine? Kjedelig å lese om det samme hele tiden. Kanskje filma noe mer, men med ett innhold, ikke random snakk med broren din hele tiden. De er kjempe gøye, men ikke hver gang. Har du kutta ut «uken som gikk»? Hvordan går det med leilighetsjakten? Jeg tror jeg søker etter litt mer personlige innlegg enn bare «slik blir dagen min» eller oppskrifter. Håper dette blir mottatt som konstruktiv kritikk, for det er det det er:)

 5. Kristina Andersen

  Julie: Ha en super dag Julie! 😀

 6. Kristina Andersen

  Iselin: Rett og slett fordi jeg per dags dato ikke ønsker det. Spiser relativt lite kjøtt, og det blir stadig mindre. Men å gå 100% vegan, er ikke noe jeg kan gjøre før jeg vet jeg gjennomfører det og klarer å leve slik 🙂

 7. Maria Bergheim

  Å dette må jeg prøve, takk for oppskriften!

 8. Det samme tenker jeg 🙂 Prøver ofte å velge bort kjøtt, og føler det er bedre enn ingenting.

 9. Jeg syns det er kjempe gøy å lese om trening, mat og outfits! Så ikke slutt med det, Kristina! Jeg syns det er så inspirerende å lese om treningen din, du får meg til å komme meg ut av senga og prøve nye greier så evig takknemlig for det. Prøver også ut matrettene dine i ny og ne, og de er alltid supergode 😀

 10. Kristina Andersen

  eline: Blir så glad for å høre det, Eline! Tusen takk 😀

 11. violetamatilde

  Det så utrolig godt ut. Du er så flink!

 12. Til deg Ine.Hvis du synes denne bloggen er så kjedelig som du remser opp her av så mange punkter du nevner,så burde du virkekig finne deg noe annet å lese…dette er jo en livstilblogg som er god og veldig variert synes jeg.Stå på videre Kristina.

 13. Jesus 4 a Reason

  Ååh det så godt det så ut <3:-) fikk såå lyst på.

  // Benedicte

 14. cuskima

  elsker blomkålsuppe og lager det ofte når eg komemr hjem fra jobb sent på kvelden…slenger bukettene i vann mens eg skifter fra jobbantrekk til hjemmekoseklær og bruker økologisk grønnsaksbuljong -da slipper man palmeolje OG gjær som er i endel vanlig buljong. Eg bruker vanlig fløte og hvis eg vil ha litt konsistens på suppen tar eg litt av de dampede bukettene med litt av kraften fra blomkål og buljong i mixeren og tilsetter da får eg både tykkere suppe men med gode tyggebiter. 😀

  pleier ikkje bruke løk,men kanskje eg skal prøve det?

 15. Siv Renate

  Takk for oppskrift! Liker at du legger ut slike enkle middagsoppskrifter som tar kort tid å lage 😀

 16. Ikke lett slutte spise kjøtt nårde fleste er hjernevasket fra fødsel til tro det er det normale.

  Men om en klarer sette seg selv i andre rekke og dyrs liv iførste burde flere klare.. I dag sto de grusomhetene på vgvideo…frankrike rystes av grusomhet mot dyr fra slakteri…så bare noen bilder hvor geitekillinger hang etter hode masse blod og en liten tass som sto nedenfor og ventet på tur sto sterke bilder så orket ikke se de var nok mye forferdelig å se… Slakting kan aldri være fint,men ofte er det DEsverre i tilegg skikkelig mishandling også,får så vondt av alle som utsettes for dette,… Klarte slutte spise kjøtt kun Pga dyremessige forhold.folk lyver for seg selv om de tror dyr både lever bra og dør bra,sannheten er for grusom.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *