DEN STORE FILMGUIDEN

Har du lyst å kose deg med film i kveld? Det er søndag, første påskedag og den perfekte dag for avslapping. Kjenner skuldrene senker seg av å bare vite at jeg kan gjøre akkurat hva jeg vil denne søndagen 🙂 Som for min del blir påskeegg med snoperier, dyna i sofaen og film på tv’en. Dersom du vil gjøre det samme, kommer det noen gode tips til filmer du burde snurre i dette innlegget. Her finner du alt fra action, drama, romantikk, komedie og filmer fra virkeligheten – noe for alle. Hope you like it!

– HOPP I JOGGEDRESSEN & SNURR FILM –

12 Years A Slave: En skikkelig sterk og gripende film, som jeg mener alle har godt av å se. Filmen er basert på den sanne historien om Solomon Northurp, en fri svart mann fra New York. Han blir brått bortført fra familien sin og solgt som slave på 1850-tallet i Louisiana. I filmen følger vi hans desperate kamp for å få komme tilbake til familien sin, livet og friheten. Solomon kjemper en umenneskelig kamp for både å overleve og for å beholde verdigheten. I sitt tolvte år som slave møter han en slavemotstander som kommer til å forandre livet hans for alltid.

The Best Of Me: Denne er så fiiin, skikkelig jentefilm! The Best Of Me handler om Amanda og Dawson, som er high school sweethearts. Men de kommer begge fra to helt forskjellige bakgrunner, som stadig gir de tøffe utfordringer. Amanda er fra en mektig og rik familie som overhodet ikke er fan av hennes nye kjæreste, mens Dawson kommer fra et hjem preget av fattigdom, vold og alkohol. Til tross for dette blir de to uadskillelige sjelevenner som er hodestups forelsket i hverandre, men omverdenen vil noe annet – og forholdet får aldri en sjanse. 21 år senere, møtes de ved en tilfeldighet i barndomsbyen sin. Både gode og vonde minner dukker opp, og kjærligheten er ikke glemt. Men kreftene som skilte dem fra hverandre som ungdommer, lever enda..

3096 Days: Jeg regner med dere alle har hørt om Natascha Kampusch, som ble kidnappet som 10-åring og holdt til fange av sin kidnapper i hele åtte år? Denne filmen er basert på hennes historie, og den er ekstremt sterk. Filmen handler altså om ti år gamle Natascha, som forlater familiens hus i Wien på morgenen den 2. mars 1998. Men den lille jenta dukker ikke opp hverken på skolen eller hjemme. En tolvåring er vitne til at hun blir dratt inn i en hvit minibuss, og dette blir politiets eneste spor. Kidnapperen Wolfgang kjører henne til sitt hjem i Strasshof, en halvtimes kjøretur fra Wien. En omfattende ettersøkning ble innledet, men uten resultater. 700 hvite varebiler ble kontrollert, inkludert kidnapperens bil. Wolfgang hevdet å ha vært hjemme på bortføringstidspunktet og blir sjekket ut av saken. Marerittet til Natascha er i gang, i en fem kvadratmeter stor celle – bak en pansret betongdør, i en dyp kjeller…. Superspennende og sterk film, basert på en verdenskjent og sann historie.

Lone Survivor: En av de beste filmene jeg vet om! Den er både actionfylt og spennende, perfekt for både gutter og jenter. Lone Survivor er også basert på en sann historie, og handler om Marcus Luttrell og teamet hans, som legger ut på oppdrag til et avsidesliggende afghansk fjellområde for å drepe den notoriske Talibanlederen Ahmad Shah. Oppdraget får en uheldig vending da gruppen blir utsatt for et bakholdsangrep som får alvorlige følger, og den lille gruppen blir isolert og omringet av et krigslystent Taliban på alle kanter. Det mislykkede oppdraget tok plass i 2005, og fire elitesoldater ble gitt i oppdrag å fange eller drepe Taliban-lederen. Marcus, som er hovedpersonen i filmen, var det eneste medlemmet som kom tilbake i live….  

The Lucky One: Fin og romantisk dramafilm som jeg liker utrolig godt! Den er basert på en roman skrevet av fantastiske Nicholas Sparks, som jeg regner med de fleste jenter kjenner til? Hehe.. The Lucky One handler om soldaten Lohan som er marinesoldat og jobber i felten. Vennene hans dør brått rundt han, mens han er heldig og overlever. Tilfeldigvis finner han et bilde av en ung kvinne, og gir henne æren for at han overlevde felten. Når han returnerer hjem bestemmer han seg for å oppsøke denne kvinnen for å takke henne. Han finner ut at hennes navn er Beth Clayton, at hun bor i den lille bygden Louisiana og driver en kennel. Han spaserer hit med sin trofaste schæferhund og får jobb på hudekennelen Beth og bestemoren hennes driver. Logan får etter hvert dype følelser for henne, mens han sliter med å fortelle sannheten om hvorfor han egentlig kom til Louisiana. I bakgrunnen lurer også Keith, som er Beths sjalu og kontrollerende eksmann. Vil kjærligheten seire til slutt?

The Good Lie: En av de beste filmene jeg har sett, som er inspirert av virkelige hendelser – noe som gjør den ekstra bra. Filmen forteller om små barn som brutalt blir foreldreløse når landsbyen de bor i angripes av soldater. Foreldrene har fortalt dem hva de må gjøre dersom dette skulle skje, og på bare føtter setter de tapre barna ut på flukt for å finne en trygg havn fra soldatenes våpen. Veien til flyktningleiren i Kenya blir en hjerteskjærende kamp mellom liv og død. Til slutt kommer de heldigste frem til flyktningleiren, og fire av ungdommene vinner muligheten til å starte et nytt liv i USA. Ved deres ankomst i Amerika, møter de Carrie, en sosialarbeider som skal hjelpe dem å komme seg i arbeid. De prøver å bevare både samhold og ærlighet på tross av det store kultursjokket, og møter stadig på vanskelige utfordringer i sitt nye liv. Dette er en utrolig sterk og rørende film om den sudanske borgerkrigens grusomheter, som kostet over to millioner menneskeliv. Tusenvis av barn ble foreldreløse og ble tvunget til å flykte fra landsbyene sine i Sør-Sudan. En sterk og fin film, med en rørende historie om samhold og medmenneskelighet.

A Little Bit Of Heaven: Filmen handler om gladlaksen Marley, en sprudlende karrierekvinne som elsker alt livet har å by på. Hun er en typisk singeljente, hun tror ikke på ekte kjærlighet og mener at man fint kan leve lykkelig i alle sine dager uten en mann ved sin side. Marley koser seg med vennene sine, ler høyest av alle og har en hverdag fylt med glede. Men så opplever Marley alle menneskers store skrekk, hun får påvist kreft. Plutselig begynner hun å tenke over alle ting hun enda ikke har fått oppleve, som en skikkelig forelskelse. Inn i bildet kommer Julian, Marley sin lege som hun til sin store forskrekkelse forelsker seg i. I tillegg møter hun Gud, som gir henne tre siste ønsker før hun skal dø. I filmen får vi følge Marley mens hun prøver å overvinne frykten for å dø, beholde livsgnisten og samtidig sette pris på alt hun har i livet.

The Captive: Denne er så spennende!! Filmen handler om det som er alles foreldres største mareritt, nemlig å få barnet sitt bortført og kidnappet, uten noe som helst spor å gå etter. I filmen møter vi Matthew og kona hans Tona, som sliter med å komme seg videre i livet etter at datteren deres Cassandra, forsvant da hun bare var åtte år gammel. Catt forsvant da Matt lot datteren sitte i bilen mens han tok en rask tur innom en café, men når han returnerer til bilen kort tid etter er datteren søkk borte, og Matt bryter ut i totalt panikk på en gudsforlatt landevei i Niagara. Åtte år senere kommer plutselig politiet på sporet av noe som kan være et livstegn fra den forsvunne jenta, med et bilde på internett. Men, det foreldrene ser er nesten ikke til å tro. Etter år med isolasjon har Cassandra nemlig utviklet stockholmsyndrom overfor sin kidnapper, og bistår hans nettverk av likesinnede i å rekruttere nye barn til deres pedofili-ring……..

ØNSKER DEG EN HERLIG FØRSTE PÅSKEDAG!

23 kommentarer

 1. LisaLDN

  TAKK for filmtips! Skal på jentekveld i kveld, og då star The Vacation for tur – den er dødsmorsom! 🙂 Skal hugse filmene du har tipsa om, har lyst til å sjå fleire av dei 🙂

 2. ha en fin dag du også! 😀

 3. Christine

  Takk for tips

 4. Tips til hvor du kan se disse filmene?:)

 5. Kristina Andersen

  Ida: De fleste ligger på Netflix 🙂

 6. Henriette

  Superbra guide ! I dag kjører jeg på med filmmaraton 😉 Ha en fortsatt fin påske<3

 7. Kristina Andersen

  Henriette: Kos deg masse søta<3

 8. Marianne

  Har du lest boka til Natascha Kampusch også? Hvis ikke, så er den til å anbefale, da du får vite så mye mer om fangenskapen enn du får i filmen. Vet at den blant annet er å få kjøpt på ARK 🙂

 9. Kristina Andersen

  Marianne: Nei, men tusen takk for tips! Den skal jeg kjøpe med meg til Gran Canaria 🙂

 10. Fant ikke The Captive og 3069 days eller hva den het på Netflix, og det er disse to jeg vil se:p Skulle kanskje presisert det. Hvor kan man se de to?:D

 11. Kristina Andersen

  Ida: HeadWeb har disse, trooor jeg 😀 Der kan de leies!

 12. Tusen takk for tips, trengte virkelig dette i dag – perfekt filmdag!! Jeg håper søndagen din er flott, fine deg <3

 13. Kristina Andersen

  xplor: <33

 14. Hege Kristin

  takk for tips!

 15. No Escape er en skikkelig god film.

 16. Karoline

  Anbefaler «Big eyes» som er en veldig god film 🙂

 17. Tusen takk for filmtips! Alle filmene er right up my alley! Så her blir det film i kveld.👏🏽

 18. Så gøy. Jeg kom hjem fra påskeferie idag, og etter å ha vært et par dager på hytta uten særlig Internett koste jeg meg med å lese bloggen din idag. Og dette innlegget passet bra. Jeg skal begynne med å se krimmen som gikk på tv2 på fredag og i går, «and then there were none». Så skal jeg se om jeg fortsatt er våken til en film. Har lyst til å se bølgen også! Imorgen venter en fridag til og da skal rompa og magen trenes, før det blir film på kvelden. Lurer på om det blir to økter imorgen. Føler meg så dvask om dagen!

  Kos deg. Klem fra meg til deg, hilsen Anja

 19. 18:04 – det er den villeste filmen jeg noensinne har sett. Aldri vært så nervøs før noen gang. Denne filmen anbefales virkelig!

 20. Takk for mange gode tips.Gjennomført innlegg.

 21. http://dreamfilmhd.bz/movies/details/683245211-room/ tror att du kommer tycka om denna filmen 🙂

 22. Passet perfekt, drar til New York imorgen, så var virkelig greit med filmtips til flyturen 🙂

 23. Tusen takk for gode filmtips! Kan jeg spørre hvor den grå overdelen din er fra? Den var så fin! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *