Hjemmebakte hveteboller

Nybakte hveteboller er noe av det beste jeg kan få! Forrige uke bakte jeg noen som ble helt nydelige (om jeg skal si det selv..), så jeg tenke å dele oppskrift med dere.

TIL CA 12 STORE BOLLER TRENGER DU:

500 g hvetemel  100 g smør 50 g fersk gjær Tre og en halv dl melk 100 g sukker  Litt salt + kardemomme  1 halv ts bakepulver  1 egg

SLIK GJØR DU:

Start med å smuldre smøret i melet. Rør ut gjæren i luken melk, før du rører inn resten av ingrediensene. Du må gjerne bruke kjøkkenmaskin, da syns jeg det er lettere å få en fast deig. Dekk bollen til med plast, og hev den til dobbel størrelse i cirka 40 minutt på et lunt sted. Rull ut bollene, og la de etterheve i 30 nye minutter. Pensle med egg på toppen, og stek i ovnen på midterste rille på 200 grader i cirka 15 minutter. Avkjøl bollene på rist – server og nyt!

Håper det smaker  

15 kommentarer på “Hjemmebakte hveteboller

  1. anja karoline skriver:

    Åå ingenting slår rykende ferske boller, og disse så jo utrolig gode ut!! Må også bare være litt nysgjerrig å spørre om det er kesam og blåbær du har på, for det så jo ut som en nydelig kombinasjon 🙂

  2. Lena skriver:

    Å gud, nå fikk jeg lyst på boller! Det er noe av det aller beste jeg vet om; hjemmelagde ofc 😀 Må nesten se om jeg får laget noen til helgen! Håper du får en fin tirsdagskveld 😀

  3. Julie skriver:

    TAKK for at du legger ut en faktisk oppskrift til boller, og ikke noe greier fra helsekosten som er sukkerfrie, fettfrie og sikkert smaker som en dårlig etterligning! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *