Sirkus BloggNorge

Blogging i Norge beveger seg i feil retning. Provosering, overskrifter som overhodet ikke stemmer overens med selve innlegget og de sykeste skrønerhistoriene – bare for å dra folk inn på bloggen. Hva er det egentlig som skjer? Jeg kjenner jeg blir helt flau. Flau av å se på hva som skjer med denne bransjen, som pleide å være en fin greie. Dagens antrekk er byttet ut med blogging om aborter, frokost på sengen er byttet ut med sextabber i sengen og de villeste historier jeg overhodet ikke kan relatere meg til. Det virker som at alle vil på topp i dag med et ønske om å leve av blogging, men jeg skal garantere deg en ting. Slik du holder på er kanskje gøy den dagen lesertallene fyker fra 0 til 10 000, men i lengden? Flaut og lite effektivt.

Jeg vil heller tisse i buksa enn å holde på slik. Betale noen hundrelapper for at en syk overskrift om en påstått voldtekt i dyreparken eller en overdose på et slitent utested skal dra inn folk på bloggen min? Skjer ikke. Jeg kommer aldri til å bytte ut verken selvrespekt eller ærlighet mot noen ekstra tusen klikk her inne. Jeg er glad jeg ikke er en av de som må provosere med helt syke ting og stunte med ekstrem løgn for å holde meg på topp. Jeg er glad jeg kom opp på topp for mange år tilbake – når blogging var gøy underholdning og heller en ganske uskyldig greie. Jeg blir sjeldent irritert, men jeg skal lett innrømme at jeg blir både irritert, oppgitt og provosert av å se på hva som skjer. Jeg blir mildt sagt overrasket over å se hvor langt enkelte strekker seg i sin store desperasjon for å skaffe seg flere lesere. Men ta det som et godt tips fra noen som har vært lenge i dette gamet – denne skitne måten å drive blogg på vil høyst sannsynlig aldri gjøre at du kan leve av den, om det var det som var målet. For hvem vil vel samarbeide eller annonsere hos en blogger som selger sjela si og de sykeste historiene som ikke stemmer overens med virkeligheten? Svært få. Om i det hele tatt noen. Du skader din egen merkevare.

Når ble det kjedelig å være oppegående? Og når ble det kjedelig å blogge om hverdagslivet? Når ble det kjedelig å ha det fint? Når ble det kjedelig å ikke oppføre seg som en psyko? Jeg aner ikke. Når ble det kult å ta en overdose, for så å bruke penger på å få klikk etterpå? Når ble det kult å skrive innlegg om sextabber og vise seg naken, når man egentlig har en familie man burde ta hensyn til? Når ble det kult å oppføre seg som en galning rømt rett fra psykriatisk-avdeling for å skaffe seg lesere? Det aner jeg i hvert fall ikke. Men åpenbart har det skjedd en utvikling som er helt ekstrem. Folk kaster stein i glasshus, og tøyer strikken til de grader. Fokuset er så feil at det er til å bli kvalm av. Jeg er glad for at det fortsatt er de skjønne og flinke bloggjentene alt startet med rundt meg, og at det i det minste er noen som fortsatt holder det ekte. Mens enkelte? Hjelpes! Jeg lener meg tilbake i min rolige hverdag og ser sjokkert rundt meg hva som skjer med blogging i Norge. Hva jeg egentlig føler for å gjøre? Skrike høyt ut at folk må slutte å oppføre seg som gale dyr, få tilbake selvrespekten sin, slutte å ødelegge topplisten og svartmale bransjen jeg jobber i med de syke påfunnene sine. Skjerp dere og slutt å vær så apekatt, sånn helt seriøst.


Nå skal jeg lukke ned dataen og glemme dette sirkuset for noen timer. Jeg skal besøke min bestemor sammen med familien, og bruke tid med de jeg er glad i. Kanskje litt kjedelig i forhold til blogging om sex på utedoen, aborter i kjelleren og dop – men vet dere hva? Mens du lyver og stresser deg til det du i hodet ditt tror er toppen? Ikke glem hva livet handler om.

120 kommentarer

 1. Dette er SÅ sant! Irriterer meg grønn på overskrifter som «lurer» lesere, og innhold som ikke har noe i offentligheten å gjøre.

  Liker at du står sånn på og er ærlig. BloggNorge trenger flere som deg!

 2. Er så enig i det du skriver. Føler at på veldig kort tid har blogg gått fra å være noe folk driver med fordi de liker det, til å bli noe de gjør kun for egen vinning og klikk som du sier.

  Det er muligens smak og behag, men jeg føler at hvis jeg klikker meg inn på blogg.no og ser på topplisten er det knapt en håndfull bloggere jeg syntes er dyktige og fortjener klikk på den måten. Du er en av dem jeg respekterer, og du bør være stolt av at du ikke fisker etter klikk som enkelte gjør.

 3. SPOT ON KRISTINA! Endelig noen som får sagt det!

 4. Jeg er litt enig med deg her altså. Noen ting skriker desperat. Men må innrømme at jeg synes dagens antrekk, produkter og sminke er dritkjedelig.

 5. cuskima

  eg tror eg ble mer sjokkert over at du har så mange med bakgrunn som innlag på lukket avdeling på din blogg……enn av selve innholdet. Når eg leser hvor mange som plutselig føler seg stigmatisert over at du har en utblåsning og at du ikkje oppfører deg politisk korrekt -så ante eg ikkje at det var såpass vanlig blandt unge bloggleser å bli innlagt i dag.

  Så verden er tydligvis ikkje på vei i så riktig retning som en sku håpe på -eller så er det samme som skrver de ulike kommentarene -var nemlig veldig lik ordlegging i de fleste av kommentarene.

  Ellers tar eg hatten av for de som har hatt problemer OG vært innlagt som IKKJE ble fornærmet fordi de leste hva dette handlet om og ikkje om hva de mente de sku bli fornærmet av

  Folk blir seriøst fornærmet for omtrent ingenting-vi må holde pusten og gå med puseføtter fordi både ene og andre så vi ikkje håner de som ikkje kan få barn ved å være så dumme å spørre om de har det ,eller såre de som har en annen religion fordi vi er så dumme å nevne jul eller påskeferie-eller vi sårer de uten pupper fordi noen skriver at en dame med former er vakkert eller vi sårer de med digre pupper fordi vi sier at en annen dame med mindre byste er rålekker…

  uansett likssom..du sårer nok de uten familie også her Kristina med dette innlegget om hvor heldig du er som har så vidunderlig familie …tro meg…….noen sitter der og tenker….eg har ikkje mor stakkars meg…..nå føler eg meg fornærmet…jeeez

  Familie er viktig sunne verdier er viktig ,nesten viktigere nå enn før siden vi tydelig begynner å glippe i kantene.

  Flott innlegg Kristina

 6. Variasjon er viktig i bloggverden, hadde jo vært dødskjedelig om alle hadde blogget som deg, Fotballfrue og Eirin Kristiansen liksom. Det er for overfladisk og jeg nyter ikke å lese sånne blogger fordi jeg ikke kjenner meg igjen i det hele tatt, og får jo ingenting ut av det. Innlegg om tabubelagte tema er jo topp! Morsomme/kjipe/spennende historier fra hverdagen er jo bare gøy?

 7. Til Anniken lengre oppe i kommentarfeltet: Jeg tror ikke du helt har skjønt poenget med markedsføring. Greit, så er noen av disse bloggerne med sexskandaleinnlegg som er helt på toppen, MEN poenget til Kristina er at dette funker en liten stund, nå mens de er på toppen. Det vil ikke vare, aldeles ikke. For med så mye dritt som er på disse bloggene, vil de etterhvert få dårlig omdømme og miste full tillit fra leserne, som vil gjøre at det selger dårlig og folk slutter å klikke seg inn. Eller de har vel allerede mistet så mye tiltro at det bare er et spørsmål om tid, før lesertallene faller. Altså graver disse bloggerne sin egen grav, og undergraver alt de har jobbet for, i så lang tid. For nå lyser det bare desperasjon etter klikk i lang vei etter dem. Å si at å glemme igjen et slips på et hotellrom er en sexskandale, nei vettuhva, blir direkte kvalm av at sånne ting i det heletatt trenger å skrives om. Takk for meg

 8. Solveig

  WORD! Helt sant Kristina, stå på!

 9. Sååå sant!! Påtide noen fikk sagt det! U go girl

 10. AMEN SISTER

 11. Helt enig! Stå på, Kristina. Jeg er så drittlei av Sraad og Anna Rasmussen sine titler og skrik etter klikk på snap, insta, alt.. Du er min favoritt!:)

 12. Jeg må si meg VELDIG enig med Lena over her!

 13. Martine

  Folk er så hårsåre. Jeg har selv vært lagt inn og jeg ble ikke fornærmet av sammenligningen. Du MÅ ikke bli fornærmet, bare fordi du kan det.

 14. Akkurat som jeg skulle sagt det selv! Kjenner det klikker inni meg når jeg ser enkelte overskrifter og innlegget ikke har sammenheng. Elsker bloggen din btw ☺️

 15. Helgetjern

  Så godt skrevet <3

 16. Kommentaren din med psykiskelidelser er utrolig krenkende og stigmatiserende, Kristina. Jeg syntes det er skuffende å se at du og ida skal dirigere andre bloggere ved å fremme deres egne holdninger til emne som de riktige. Jeg syntes mennesker skal få lov til å mene, gjøre og tro som de selv ønsker uten at noen skal dirigere dem, så lenge de ikke gjør andre noe vondt. Hva får du egentlig ut av dette? Jeg har lest bloggen din flere ganger om dagen i 5år, og dette skuffer meg utrolig mye. Jeg tenker på de bloggerne som kanskje leser innleggene deres, føler seg truffet og får en vond klump i magen…Det er trist å tenke på. Jeg trodde bedre om deg Kristina.

 17. Sykepleier som jobber med galninger

  Ikke greit å bruke psykisk sykdom som eksempel her, synes jeg. Selv sliter jeg ikke med det, men jobber på en lukket psykosepost på et psykiatrisk sykehus, og ville aldri kalt pasientene mine for «gale». Som flere andre har nevnt, er det utrolig stigmatiserende. Og det er viktig å tenke på at mange med psykiatriske sykdommer fungerer veldig godt i samfunnet, og mange av dem leser garantert din blogg.

  Jeg syns du virker som en super dame Kristina, og jeg leser din blogg fast. Men dette var skuffende. Jeg er også for å poste innlegg om tabubelagte tema, men ikke når det gjøres kun for å få lesere, slik du nevner i dette innlegget. Så til tross for det dumme utsagnet, er jeg enig i mye av det du skriver her.

 18. Jeg er enig i at i det siste er det veldig mange innlegg fra bloggere som åpenbart er ute etter klikk. Sånn eksempel Anna Rasmussen som skriver om sextabber. Samtidig så er det bloggere som klarer å få inn denne fine mixen av personlighet og hverdag. Hedda Ingeborgvik og Sophie Elise er mine favoritt bloggere, enkelt fordi de deler hverdagen og hverdagslige ting, samtidig som de deler ting som ikke alltid er like lett. Livet er ikke alltid en dans på roser og å lese at dere bloggere egentlig er helt normale mennesker føles godt. Hvis jeg har en dårlig dag klikker jeg men ALDRI inn på hverken din eller Marthe Borge sin blogg – Enkelt fordi det tilsynelatende virker som dere aldri har en dårlig dag, og aldri deler noe litt mer personlig. Det finnes en grense her og.

 19. Viktig å se en annen side av denne saken. Livet er ikke en dans på roser bestandig, og de fleste av befolkningen har verken råd, tid eller mulighet til et slik liv dere bloggere viser frem. Jeg forstår at det er ment som inspirasjon, noe det er på noen måter – men jeg personlig kan ikke relatere meg til dette. Jeg kan relatere meg til en mix av positive og negative ting i hverdagen, det tror jeg de fleste kan. Jeg er enig i at det er dumt å skrive vonde private innlegg kun for det dere kaller »klikk», men hva med de som skriver innlegg som faktisk hjelper mange andre? det er en fin balanse det der. Først og fremst lurer jeg på hvem som har gitt dere fasiten på hvordan en blogg skal være?

 20. Amen faen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *