Julens beste kakemenn

JULEN, JULEN, JULEN DEN ER HER..

Kakemenn er definitivt min favoritt julekake! Det er jo så godt. I dag tenkte jeg å dele min oppskrift på disse, og håper den faller i smak. Denne gir deg en haug av kakemenn, som blir gode, tykke og myke 🙂

DU TRENGER:

4 dl melk 5 dl sukker 1 og en halv ss vaniljesukker  2 ts bakepulver  1 ts hortetakk  1 kg mel 200 g smør

SLIK GJØR DU:

Smelt smøret og bland med melken. Bland de tørre ingrediensene. Tilsett så væsken og arbeid deigen i en kjøkkenmaskin. Dekk den med plask, og la den stå en time i kjøleskapet slik at den blir lettere å jobbe med. Så kan du kjevle ut, og trykke ut kakemennene i ønskede former. Legg figurene på bakepapir, og stek midt i ovnen på 180 grader i cirka 8 minutter.

JULENS BESTE KAKEMENN

Avkjøl kakemennene på rist til de er helt kalde, før de oppbevares i tette kakebokser resten av desember. Håper det smaker!

49 kommentarer på “Julens beste kakemenn

 1. Anja skriver:

  Å, disse skal jeg bake til mandag. Gleder meg allerede. Naminam. Men hortetakk, står det i krydder hyllen? Aldri handlet det før! Hvor mange blir det ca? 1kg mel hørtes mye ut! Håper visningen gikk greit, og at det blir en bra budrunde imorgen.
  Klem fra meg til deg, hilsen Anja

 2. veronica skriver:

  Hei! hørtes kjempegode ut 😀 Hvor mange blir det ca? Vi er en gjeng på 6stk som tenker å bake på torsdag, så greit å vite hvor mye man ca skal beregne!

 3. Agnes skriver:

  Elsker at du er så flink til å legge ut oppskrifter for tiden 😀 Liker egentlig ikke kakemenn, men bildene dine fristet til og med meg! Haha

 4. Anonym skriver:

  Skjønner at du er travelt opptatt å alt det der, men det er vell uansett blogg som er din hovedjobb, å i det siste har det vært elendig på den fronten. Sorry for å si det, men ærlige tilbakemeldinger er det man utvikler seg fra🙄

 5. Helene skriver:

  Hei! Testet oppskriften i dag, og må bare fortelle at den er veldig god! Kjempe koselig at du legger ut juleoppskrifter. De ble helt perfekte. Eneste jeg måtte gjøre annerledes var å ha de i ovnen noen minutter mer. Sånt er jo forskjellig fra ovn til ovn.
  ANBEFALES!
  God jul 🙂

 6. julianne skriver:

  Disse skal definitivt prøves!! Og masse GRATTIS med solgt leilighet!! Kan tenke meg du har blandede følelser men detta blir spennende fremover!!😊

 7. Kristina Andersen skriver:

  Anonym: Jeg ligger syk, med feber og influensa… Jeg er vel en av de få bloggerne som oppdaterer dere 2-3 ganger daglig, så dere burde kjenne meg godt nok nå til å vite at hvis jeg ikke oppdaterer, så er det grunner til det. Har ikke kommet meg opp av senga på to dager, og kan ikke huske sist jeg har vært så dårlig. Derfor har jeg ikke blogget, fordi jeg er syk og virkelig ikke har noe å fortelle ei heller ikke krefter til å oppdatere her nå..

 8. Thea skriver:

  Huff, ikke godt! God bedring Kristina 🙂 Får håpe du blir frisk snart så du kan nyte den fine juletiden i desember. Gleder meg til å lese nye, koselige innlegg når du føler deg bedre!

 9. Anonym skriver:

  Det er fryktelig mange som kommer med frekke/krasse kommentarer til deg, men da synes jeg du skal prøve å heve deg over det eller ikke svare istedenfor å være så fryktelig frekk og krass tilbake!

 10. Anonym skriver:

  Greit nok at du er syk. Men du orker å lese kommentarer. Og blogging er jo en jobb sant? Og man sier fra til jobben at man er syk. Men du har mange lesere og det at du ikke oppdaterer på så lenge virker som du vil folk skal klikke seg inn på deg enda oftere for å sjekke hvorfor du ikke har oppdatert. Utspekulert spør du meg.

 11. anja skriver:

  Skjønte at det var noe, god bedring! Du fortjener og må hvile deg nå. Se på tv, film, hør på musikk og podcast, og bare sov! Kjenner deg gode tanker, og gleder meg til kakemenn baking på mandag. Klem fra meg til deg, hilsen Anja <3

 12. Anonym skriver:

  God bedring!:) Hadde vært ålreit om du bare kunne skrevet at du for eksempel var syk, og ikke orker å skrive mer, men kommer sterkere tilbake:) Bare en tanke, sjekker jo bloggen din flere ganger daglig.

 13. Camilla skriver:

  Herregud så frekk og kald folk skal være :O kom inn på bloggen og tenkte «Hmm ikke blogget enda? Jaja, hun er sikkert syk da eller noe som har skjedd. Håper det går fint med hun»<3
  Altså, er det virkelig så vanskelig ? Alle er syk og alle har rett på fri i en jobb, og du har nok myyye mindre fri enn samtlige her. God bedring <3

 14. Anonym skriver:

  Du skjønner vel at noen blir irritert når du blogger typ.. En gang om dagen, og annenhvert innlegg er reklame? Og jeg er enig med anonym over, det er jo bare å skrive et kort innlegg om at du er syk.

 15. kristine skriver:

  Ser at du ikke har oppdatert på noen dager, har det skjedd noe? =( Håper ikke det er noe alvorlig. Ha en fin helg =)

 16. Anonym skriver:

  Hva da myyyyyyye mindre fri enn samtlige?
  Kristina hadde 5 uker ferie i sommer + at hun tar seg påskeferie, juleferie, vinterferie og langhelger med lite/ingen blogging slik som nå.. Det tar 4 minutter å legge ut et bilde fra sengekanten med en liten tekst for å si hei til alle oss leserne som er innom daglig. Hun er lite takknemlig ovenfor leserne som faktisk gjør at hun kan ha det livet hun har.

 17. Siri skriver:

  Til dere anonyme!
  Hva så om hun ikke sier ifra? Hun er ikke forpliktet til å si ifra på noen som helst måte. Vi velger selv om vi vil lese bloggen hennes og hun bestemmer selv hvor mangen ganger om dagen hun vil oppdatere. Ser ikke grunnen til at dere som kommenterer negativ skal komme med sånn kritikk. Når hun ikke har blogget på en liten stund så er ikke det Kristina, som pleier å oppdatere flere ganger daglig. Ønsk henne heller god bedring eller skriv noe positivt!
  Masse god bedring Kristina! Influensa er noe dritt! Håper du får en fin helg og at du blir fort frisk! Klem

 18. Tove skriver:

  Du anonym her og dere få andre som er så forbaska stygge og forventer blogging når hun er skikkelig syk.Ta dere sammen å ønske henne go bedring heller,slik som de fleste andre gjør her.Du over her som tydeligvis er liiite konstruktiv igjen og ijgen her.jeg har lest bloggen til Kristina siden hun startet og hun har aldri hatt noen uker fri,aldri.Men en skjelden dag avogtil i ferier.Så slutt å klag å finn deg snart noe annet å lese.Kristina vil jeg si er en av de få bloggerne som oppdaterer mange ganger daglig både i juleferier,påskeferier og sommerferier.Så skjerp deg virkelig om hun ligger et par dgr med hard innfluensa.

 19. Charlotte skriver:

  Herregud!!! Folkens, nå er det på tide å vokse opp her! Om dere ikke takler at bloggere tar noen dager «fri» fordi de er syke, da har du ingenting som bloggleser å gjøre! Slutt å les blogger hvis du ikke takler slikt som dette. Alt oppgulpet dere serverer Kristina gjør meg rett og slett trist på deres vegne… Du er flink Kristina, og jeg håper virkelig du føler deg bedre snart <3 Jeg venter med glede noen dager eller en uke, så lenge jeg vet at du kommer tilbake frisk og rask 🙂 Stor klem!

 20. Kristine skriver:

  Det virker som enkelte har fått det for seg at Kristina er ansatt av leserne sine og at hun må levere egenmelding til dem som om de var hennes overordnede..Jeg ler meg i hjel! Ikke ta dere selv så høytidelig! Dere er blogglesere, ikke arbeidsgivere. Om hun så hadde tatt en måneds pause uten forklaring så hadde det vært hennes sak, ikke deres. Dere framstår bare som sutrete småjenter når dere furter over at hun «blogger så dårlig». Hvis dere virkelig synes det må dere jo heller slutte å gi henne annonseinntekter i form av klikk.

 21. cuskima skriver:

  OMGAWD så barnslig oppførsel…..hva med å være snille med hverandre og hvertfall i adventstiden og julen? Hallo..get a grip
  Og *alle* er vel bare en som skriver vel ser jo helt ut som samme type skrivemåte og samme type arroganse-og seriøst når folk ikkje engang kan ha et navn på sine kommentar og ikkje har noe posoitivt å si HOLD KJEFT
  Konstruktiv kritikk er ikkje drittslenging
  God bedring Kristina ,eg vet selv at når man er syk er ikkje PC det man tenker på….drit i de som ikkje unner deg å bli bedre før de angriper
  <3

 22. Lena skriver:

  Tenk å lage rabalder for at noen ikke oppdaterer den JÆVLA BLOGGEN sin, når man ligger og er syk…… At det er mulig og i det hele tatt skjelle ut en person for at BLOGGEN ikke blir oppdatert, det er helt på TRYNET!! God bedring, Kristina! Litt sykdom hører med til livet, ingen som kan bestemme seg for å aldri bli syk.. Sånn er det bare:)
  PS! Og jeg mener ikke den jævla bloggen din, på den måten.. Det var bare for å sette det i perspektiv! 😉 Jeg digger både den og deg! Klem 🙂

 23. Anonym skriver:

  For en oppførsel på deg. Jeg er sjokkert! Aldri opplevd en så frekk og krass blogger. Leserne her er de som gjør at livet ditt går som det går.

 24. Siri skriver:

  Til deg anonym over her, ta deg en kraftig bolle å slutt med den negative holdningen din! Kristina har ikke vært spydig eller frekk på noen måte og om du ikke liker henne eller bloggen så får du finne deg en ny blogg å lese!

 25. Maria skriver:

  Stakkars anonyme lesere som ikke har noe annet å gjøre enn å trykke seg inn på bloggen, og ikke finne noe lesestoff.Hallo, liksom..Man kan få lov til å bruke hodet og tenke at kanskje noe har skjedd.Ønsker deg god bedring og ta godt vare på deg selv, Kristina ♥

 26. Anette skriver:

  Hva er det med folk, noen av disse kommentarene er det dummeste jeg har sett… Her er det fler som sliter med sykdom tror jeg.
  God bedring Kristina, slapp av med god samvittighet 🙂

 27. Line skriver:

  Hei Kristina
  Håper du er på bedringens vei.
  Må si at din oppførsel inne i kommentarfeltet er flaut å lese. Du lever av leserne dine. Det du er i dag og det du eier er pga leserne dine. Hva med å utvise respekt og en ydmyk side av deg? Referer til måten du skriver på. Dette er det flere som har reagert på. Er flau på vegne av deg. Du fremstår veldig utakknemlig i mange sammenhenger. Hva tenker du om det? Du er kanskje klar over at du er sånn?

 28. Stine skriver:

  Altså.. Har dere ikke noe annet liv enn å sitte her og lese om hva frøken Andersen gjør om dagen? Har dere ingen venner å være med eller en hobby å ta dere til? Virker som alt dere gjør er å sitte her og analysere alt hun skriver og alt hun gjør. Hun er blogger, ikke ansatt av dere dere til å underholde dere hver fjerde time. Jeg er også inne daglig men finnes da ikke snurt for at det plutselig er mangel på innlegg😂 ta dere sammen æ:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *