Hjemmebakt grovbrød

Mmmm! I dag fikk jeg et skikkelig sug på brød til lunch, så jeg bestemte meg for å bake selv. Husmorpoeng til meg 😉 Valget falt på grovbrød, og om jeg skal si det selv så ble resultatet over all forventing. Dette var SÅ sykt godt! Nybakt brød rett fra ovnen med smør og ost? Don’t mind if I do…

DU TRENGER:

50 g gjær  5 dl lunken lettmelk  1 ts salt 300 g mager kesam  1 dl solsikkekjerner  1 dl linfrø 7 dl sammalt hvete grov 6 dl hvetemel

SLIK GJØR DU:

Smuldre gjæren i en bakebolle, før du tilsetter lunken melk og blander dette sammen til gjæren er oppløst. Tilsett så salt, kesam, solsikkekjerner, linfrø og melet. Så kan du jobbe med deigen til den blir smidig og fin, jeg brukte kjøkkenmaskin til å elte den. Når dette er gjort, pakker du bollen inn i plast og setter den på et lunt sted til heving i 50 minutter. Når deigen er ferdig hevet, tar du den ut av bollen og deler den i to. Kna den godt og form til to brød, som du plasserer i smurte former. Etterhev under plast i nye 30 minutter. I mens kan du forvarme ovnen, skru den på 200 grader. Når brødene er ferdig hevet, steker du de på nederste rille i ovnen i cirka 30 minutter. Steketiden kan variere, så følg godt med.

KRISTINA’S HOMEMADE BREAD..

Jeg lurer på om dette faktisk er første gangen jeg har bakt brød? Haha! Resultatet ble virkelig bra, så ingen tvil om at denne oppskriften skal brukes igjen 🙂 Det aller beste er hjemmelaget, det er i hvert fall helt sikkert!

10 kommentarer på “Hjemmebakt grovbrød

 1. Kristin Antiveros skriver:

  Her-re-gud så digg det der så ut!! Så flink du er <3 Det der skal jeg helt klart prøve meg på! Må man bruke fersk gjær? Jeg har faktisk aldri bakt med fersk gjær, haha 😉 Ha en fin kveld solstråla <3

 2. Toppbloggeren skriver:

  God ettermiddag, kollega 🙂 Det brødet så utrolig godt ut, det skal jeg søren meg prøve! Jeg prøver å gå ned i vekt, og da er jo grovbrød perfekt!

 3. Charlotte skriver:

  Ååå, gjett om dette skal prøves! Selv er jeg superglad i litt grovere brød, og magen er mer glad i det også, haha! Takk for en herlig oppskrift 🙂 Gleder meg til å lage dette i kveld, eller i morgen tidlig. Stor klem fra meg <3

 4. Camilla skriver:

  Så deilig det så ut! Frister veldig å prøve oppskriften din. Jeg studerer ernæring ved Uia og har et lite tips: solsikkekjerner ofte inneholder tungmetallet kadmium, som kan være skadelig for kroppen ettersom det påvirker spesielt nyrene, leveren og kan være kreftfremkallende. Det er ikke mye som skal til før det blir skadelig for kroppen og derfor bør man begrense inntaket og heller bytte det ut med eksempelvis gresskarkjerner 🙂
  Ønsker deg en fin uke videre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *