En matdag i bilder

Flere av dere har ønsket et innlegg hvor jeg viser en typisk matdag hos meg i bilder. Dette har jeg gjort en gang tidligere, men jeg gjør det gjerne igjen 🙂 Så her om dagen tok jeg bilder av de fire hovedmåltidene mine gjennom dagen. Frokost, lunsj, middag og kvelds! I tillegg til dette har jeg alltid frukt og nøtter jeg knasker på som mellommåltider, samt ekstra proteinshake og rosiner de dagene jeg trener styrke. Jeg skulle nok ønske at jeg var litt flinkere på kosthold enn det jeg er, spesielt når det kommer til ting som middag og grønnsaker. Men jeg er ingen kostholdsekspert, og spiser vel egentlig bare det jeg syns smaker godt, og prøver i tillegg å velge mat som jeg vet er bra for meg. Mat som holder meg mett lenge og som gir meg energi gjennom dagen.

Jeg er et skikkelig frokostmenneske, som ikke klarer å starte dagen på skikkelig vis uten et solid måltid i magen. Jeg gleder meg alltid til å stå opp om morgenen, og hovedgrunnen er faktisk frokosten! Nå som det har blitt høst og det er kaldt ute, har jeg gått tilbake til den gode, gamle slageren av havregrynsgrøt som dagens første måltid. Så godt, og så enkelt! Jeg koker opp havregryn på skummet melk, tilsetter to ss cottage cheese og lar alt koke på svak varme i et lite minutt. Enklere blir det ikke! Som topping har jeg sukrin og kanel. Ved siden har jeg selvfølgelig vitaminene mine, en stor kopp kaffe, isvann og proteinshake med sjokoladesmak som jeg har laget klar kvelden før. Mmmm!

Etter trening og noen timer med jobb, så er det tid for lunsj, og denne spiser jeg gjerne i tolv-tiden. Da vil jeg ha i meg masse proteiner, riktig fett og karbohydrater slik at jeg kan holde et godt fokus resten av arbeidsdagen uten å bli sløv. Da faller veldig ofte valget på en halv boks cottage cheese og to beger yoplait double 0% yoghurter med vaniljesmak som jeg blander sammen. Så topper jeg alltid med frukt eller bær, denne dagen ble det sharon med hakkede mandler, toppet med litt honning. Og selvfølgelig en stor energidrikk ved siden av!

Middag… Her er jeg håpløs altså! Jeg unnskylder meg alt for ofte med at jeg har dårlig tid, så da drar jeg heller å kjøpe takeaway i stedet for å lage middag selv. Når alt kommer til alt så vet jeg selv at jeg bare er lat, for jeg har som regel tid til det jeg vil ha tid til. Og middag, det er kjedelig å lage! Haha.. Ofte blir det takeaway i form av sushi på meg, eller salater / wraps fra lokale steder her i byen. Og hvis jeg først lager selv, så blir det som oftest f.eks biffstrimler med brokkolimos, tacosalat, wok eller hjemmelaget suppe til middag. Her må jeg med andre ord bli flinkere, for middag er jo egentlig en veldig hyggelig ting. Det er alltid godt å sette seg ned med middag etter en lang arbeisdag, spesielt hvis den er hjemmelaget 🙂

Kveldsmat, her er jeg flink hver eneste dag til å være kreativ! Kanskje fordi kveldsmat er mitt absolutt favorittmåltid gjennom dagen? Det er få ting som slår å krype opp i sofaen med en god serie på tv, og kose seg med en ordentlig god kveldsmat. Her falt valget på sukkerfrie vaffler, oppkuttet honning- og vannmelon, samt en Atkins-bar. Mums!

26 kommentarer

 1. sunniva

  hvorfor tar du proteinshake til frokost, og ikke etter trening? 🙂

 2. Kristina Andersen

  sunniva: Hei Sunniva! Jeg tar begge deler 🙂 En etter frokost, og en etter trening.

 3. Hvor mange dl havregryn bruker du? Eventuelt i gram

 4. Kristina Andersen

  Anine: Aner ikke.. Bare heller oppi en gryte, jeg 🙂

 5. Hei! Hvor får du tak i celsius dryck? Sverige eller finnes den i Norge? 😀

 6. Kristina Andersen

  Helene: Sverige! Tante som er så snill å kjøper til med hver gang hun er der 🙂 Skulle gjerne hatt Celsius i Norge, de er jo SÅ gode!!

 7. missmommy.blogg.no

  Nam! Her var det mye godt:) flotte bilder 🙂 ha en vakker dag:)

 8. I know!! Får hamstre neste gang jeg er i Sverige 😛

 9. Hei, jeg bare lurte på om Milo tigger når du sitter i sofaen og koser deg med kveldsmaten?

 10. Kristina Andersen

  ada: Hehehee, ja det gjør han :p

 11. Iselin Renée

  Så mye godt 🙂

 12. Veronica

  Kommer det salgsinnlegg? 🙂

 13. Anne Mette

  Jeg vil bare si at bloggen din er helt aaaamazing om dagen. Det har jeg alltid syntes, har aldri hatt noe å klage på – men, den har jammen steget enda noen hakk, om mulig! Ha en super dag, fineste Kristina <3 Tusen takk for all jobben du legger ned i bloggen og alt du deler med oss!

 14. Jeg spiser ganske likt det du spiser, men ender gjerne opp med sjokolade på kvelden i stedet for mat jeg da…. he he. Sushi er jo bare så godt!

 15. Oppskrift på vafler?:)

 16. Kristine

  Frokost er det verste måltidet for meg, middag det beste! Men har funnet en løsning, lager meg en sunn smoothie hver morgen før skolen 🙂 tenkte jeg kunne slenge med noen tips til deg til middag som er enkle, kjappe og sunne! Laks/kyllingfilet fylt med kremost med smak, stekt i ovnen. Her kan du enten koke grønnsaker ved siden av eller rett og slett legge fisken/kyllingen over grønnsakene i en ildfast form. Andre tips: stekt laks med pesto/creme fraiche og soyasaus/soyasaus og sweet chili saus. Alle disse funker også med kylling 🙂 wok, sunne pizzaboller, diverse hjemmelagde salater(som kan bli lunsj dagen etter) er også tips :))

 17. Kristin

  Du er så inspirerende på matfronten! 🙂

  Jeg slitt SÅ lenge med å bestemme meg for en livsstilsendring og å gå ned i vekt. Har alltid begynt for så å hoppet av etter et par uker fordi jeg ikke har vært motivert. Men nå er motivasjonen og viljestyrken endelig der den skal være etter tre år med jojo-slanking, og kostholdsinnleggene dine er virkelig bidragsytere til at jeg vil spise sunn mat. Du viser på en god måte at kos ikke trenger å være usunt! Fortsett med det 😀

  Så lurer jeg på hvor vasen din er fra?

 18. Ååååh dette så virkelig godt ut! Fått litt ny inspirasjon i matveien nå!:))

  Du får ha en fin tirsdag videre!

  Btw hva drikker du iløpet av en dag?:P

 19. Jeg må bare si at jeg henter utrolig mye inspirasjon til frokost og sunne snacks når jeg titter innom bloggen din. Synes alle matbildene dine er så flotte og du er veldig flink til å variere. Får aldri nok av matinnleggene dine hihi ❤️

 20. Kristina Andersen

  Alexa: Skikkelig koselig å høre, Alexa! Tusen takk <3

 21. Kristina Andersen

  Malin: Vann, og i blant sukkerfri saft eller light brus 🙂

 22. Kristina Andersen

  Anne Mette: Åååå <3 Nå fikk du frem et stort smil hos meg 😀 Takk for fine ord Anne Mette, det motiverer meg virkelig <3

 23. Linda J

  Jeg Elsker virkelig bloggen din om dagen! 💜 Den var bra nok til at jeg fulgte med før også altså men i det siste har den virkelig tatt seg opp. sjeldent jeg kommenterer på en blogg men nå måtte jeg virkelig.

  Du er så inspirerende 💜

  Husk bare å ikke slite deg helt ut vi lesere som har litt vett i hode vi forstår at du av og til trenger litt fri du også 😊 ❤️

  Innleggene dine er fantastiske og velformulert om dagen du viser at du er deg selv og får også med viktige momenter som i feks dette innlegget hvor du får frem at du er ingen kostholds ekspert og du er så jordnær. Det gjør etter min mening innleggene enda mer inspirerende og viser at du også er ett godt forbilde for yngre jenter 💜

 24. Kristina Andersen

  Linda J: Snille deg!! Tusen takk Linda, betyr ordentlig mye for meg å høre sånt 😀 Nå ble jeg superglad! Håper dagen din er fin <3

 25. Hvor er vasen og rundetelysen fra? De var veldig fine

 26. Jeanett

  Hei Kristina:-)

  Eg lurte på hvor du har kjøpt vasken på siste bilde og de telys holderene som hører til. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *