December Bucket List

Desember  Den beste måneden i året! Jeg teller ned dagene til julen er her, og i år som i fjor – har jeg laget meg en liten bucket list. Jeg nekter å la julen fly avgårde uten at jeg har gjort alt jeg ønsker, og fått maks glede av den herlige julestemningen. Som jeg gleder meg! Og du? Sett på en julesang før du leser dette innlegget og drøm deg bort. Jeg håper du blir inspirert!

MAKE CHRISTMAS CARDS

I år tenker jeg å ta meg tiden til å sende julekort til venner og familie. Det er jo så hyggelig! Mon tro om jeg får lurt med meg lillebror på bilde med meg og Milo dette året? Jeg har mine tvil, men spørs om ikke en liten bestikkelse kan gjøre susen. Julekort er jo så koselig! Og ikke minst, så får man julestemning mens man lager dem.

BAKE CHRISTMAS COOKIES

Ja, dette er et must hvert eneste år! I fjor delte jeg mange oppskrifter med dere, og jeg har definitivt planer om å gjøre det samme i år. Det å bake julekaker mens Kurt Nilsen synger julesangen i bakgrunnen, det er helt magisk. Chocolate chip cookies, kakemenn, pepperkaker, smultringer, kokosmakroner og krumkaker? Jeg kan neste ikke vente!

GO ICE SKATING

Vi har skøytebane fem minutter unna leiligheten min, og i fjor fikk jeg ikke brukt den. Men i år derimot, da skal skøytene snøres på! Lurer på om jeg i det hele tatt husker hvordan man skøyter? Jeg har ikke gjort det siden ungdomsskolen, tror jeg. Jeg får håpe det er slik som sykling, har du først lært det – så glemmer du det ikke. Skøyting er juleidyll på høyt nivå, og hvis snøen i tillegg daler rundt meg som i en ordentlig amerikansk julefilm – da skal jeg være fornøyd resten av desember altså!

DONATE CHRISTMAS GIFTS

Hvert eneste år pakker jeg fint inn julegaver, og donerer det til de som trenger det. Beste julegleden som finnes! Dette anbefales virkelig å gjøre. Er du i tvil om hvor du kan dele ut pakker, så oppsøk organisasjonene i nærområdet ditt for å be om hjelp. Blå Kors, Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon er flotte organisasjoner som virkelig setter pris på en julegave eller to. Og om du har tid og lyst, sett av ett par timer en dag til å stå i Frelsesarmeen sin julegryte. Det er en utrolig fin ting å gjøre, samt at du virkelig får kjenne på både gavmildhet og stemning blant alle de juleglade menneskene rundt deg.

WATCH CHRISTMAS MOVIES

Det å se julefilm er noe av det koseligste jeg vet om! Krype opp i sofaen med julegodteri og noen man er glad i? Det er så kos at jeg har ikke ord! I år har jeg tidenes plan på hvilke filmer jeg må få med meg, sånn for å være sikker på at jeg ikke går glipp av noe som helst. På listen min står blant annet Love Actually, The Polar Express, The Holiday, The Grinch, Home Alone, The Family Stone, Jul i Flåklypa, Reisen til julestjernen og selvfølgelig Askepott. Ja, jeg er tidenes filmnerd! Som jeg gleder meg.

GO LOOK AT XMAS LIGHTS

Det å sette av noen timer til å dra på kjøre- eller spasertur for å se på julelysene og alle de fine dekorasjonene, det er så koselig! Her vi bor er det flere som tar pyntingen av huset sitt helt ut, og det elsker jeg. Jo mer amerikansk og jo flere lys, jo bedre! Ta med deg en kopp varm kako, te eller kaffe, og spaser en lang tur med en venn mens dere nyter synet av alle de fine julelysene. Eller dra avgårde på roadtrip for sightseeing i byens nabolag? Begge deler har julestemning-garanti!

HOT CHOCOLATE NIGHTS

Oh yes! Hjemmelaget kakao med masse krem? Et must minst en kveld i uka når det er desember.

MAKE A ADVENT CALENDAR

Jeg har alltid laget adventskalender til Mommo og Mofar, og gleder meg hvert eneste år til å gjøre det! I år skal Mommo få fire pakker hver søndag i hele desember, pakket fint inn i julepapir – med hyggelige overraskelser inni. Den største julegledengleden man kan ha, det er virkelig å gjøre andre glad!

SPEND TIME WITH MY FAMILY

Jeg elsker alltid å være med familien min, men i desember er det ekstra koselig. Hver eneste søndag i advent samles vi alle hjemme hos mine foreldre til julekaker og julemusikk, det er noe av det beste jeg vet om! Sleepover i barndomshjemmet må også til, jeg pleier alltid å flytte hjem på lille julaften og bli i noen dager. Kanskje ikke så rart når mamma har tidenes julehus!

BUILD A SNOWMAN AND GO SKIING

Ja, det er kanskje litt klisje – men bygging av snømann, aking og leking i snøen er noe jeg må gjøre hvert eneste år. Det er jo så himla gøy! Dette året håper jeg virkelig på gigantiske mengder med snø, som blir liggende lenge uten å sludde bort. Jeg elsker nemlig langrenn, og ser frem til mange fine dager på tur i snøen med skiene på beina.

CHRISTMAS PARTY WITH FRIENDS

Julebord med venninnene må alltid til! Det første har vi allerede planlagt, og jeg kan nesten ikke vente. Vi skal lage ribbe, drikke rødvin og ringe inn adventstiden! Jeg ønsker meg en hel haug av julebord med både venner og familie.

GO TO A CHRISTMAS CONCERT

Jeg har allerede bestilt billetter til julekonsert, Carola kommer nemlig til Kristiansand, og det var ingen tvil om at jeg måtte dra for å høre henne synge. Den dama er bare så alt for flink! Jeg liker alle julesangene til Carola, mens syns spesielt at Himlen i Min favn er helt nydelig. Julekonsert eller juleteater er obligatorisk hver eneste desember!

CHRISTMAS EVE MORNING IN MY JAMMIES

På julaften må jeg alltid se Tre Nøtter Til Askepott fra sofakroken, selvfølgelig i pyjamasen med julestrømpen stappet til randen med snoperier i fanget. Tradisjonen tro! Da slapper jeg helt av, glemmer alt av bekymringer og bare drømmer meg bort i følelsen av at julaften endelig er her. Ting som dette blir man aldri for gammel til. Er du ikke enig?

54 kommentarer

  1. Å herregud. Tusen, tusen takk for dette innlegget. Jeg har hatt det ubeskrivelig kjipt I det siste. Jeg har mistet for mange av de jeg er glad i, og dermed hatt veldig vanskelig for å klare å være positiv og se fremover. Jeg elsker egentlig jul, og elsker å ha noe å se frem til fordi jeg føler jeg har det så sjeldent. Jeg fikk en veldig god følelse av å lese det her – og kjenner at jeg gleder meg 100 ganger mer enn jeg allerede gjorde til å prøve å ha en koselig desember. Gleder meg ALLTID til dine jule-innlegg. Hvert år! Og ble derfor litt nervøs for at det innlegget du hadde her om dagen var det eneste du skulle ha.. åå jeg ble så glad nå. Selvom det kanskje blir kortvarig, så vil jeg prøve så godt jeg kan å ta vare på denne gleden. Takk.

  2. gleder meg til jul nå etter dett innlegget 😀 men har du oppskriten på de julekakene du hadde bilde av??? de så døds gode ut 😀

  3. Fantastisk innlegg.. Julestemingen kom nå faktisk. Slike innlegg må du lage flere av frem mot jul. Med glede del noen av dine julebakst oppskrifter! Du er superflink Kristina!

  4. Hei Kristina! Hvor har du kjøpt det uekte juletreet ditt? 🙂 Noen tips om hvor jeg burde gå for å kjøpe et fint uekte juletre? 🙂 Håper på svar 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *