Juleferien er bestilt

THAILAND, HERE WE COME!

Tidenes juleferie er bestilt, og destinasjonen ble til slutt Thailand. Som jeg gleder meg! Jeg og Ida drar 31 desember, og starter altså det nye året i varmere strøk. Kan det bli bedre? Hotellet vårt ligger i Khao Lak, nærmere bestemt Phuket. Vi fant ut at vi skulle være storkar, så vi bestilte like godt det fineste og beste hotellet som var å finne. Så dere kan tro vi ser frem til å boltre oss på denne deilige plassen i hele to uker! Det skal bli magisk å pakke kofferten, rømme fra kulda her hjemme og innta en solseng på denne magiske plassen når det meste av julefeiringen er over. Jeg blir helt gira av bare tanken!

Som alltid vil vi gjerne ha reisetips fra dere! Om du har vært i Khao Lak, så kom gjerne med tips til hva vi burde få med oss

29 kommentarer på “Juleferien er bestilt

 1. - skriver:

  Förstår inte varför ni väljer världens mest turisttäta destination.. inte nog med att ni åker till Thailand, ni åker till Phuket :p
  Hade jag haft så gott om pengar när jag skulle ut och resa hade jag aldrig i livet åkt dit när det finns så många spännande platser i världen.. jaja, ha så kul med resten av Skandinavien på semester 😉

 2. karoline skriver:

  Har du sett The Impossible? Ispfall bør du ikke se den før du drar;) men det var julaften da, så dere er nok safe;)

 3. Anja skriver:

  Så deilig ut!! Blir ihvertfall nok turister der! Så heldige dere er som kan velge det dyreste og flotteste hotell, dere er priviligerte!! Det kommer til å bli godt, sol, kanskje en drink eller to, flott natur og har hørt at det er skjønne mennesker i Thailand!
  Klem fra meg til deg, hilsen Anja

 4. LiseBenedi skriver:

  Hei Kristina!!
  Det reisemålet ser helt fantastisk ut, ønsker deg en velfortjent ferie, men et annet spørsmål. Meg og min samboer skal til gran Canaria i slutten av november. Jeg har kjøpt betakaroten, når er det lurt å begynne å bruke de?
  Ellers ha en strålende helg fine damen 😉

 5. LisaLDN skriver:

  So morro! Skal til varmere strøk i jula/nyttår sjølv, og kjenner det skal bli so godt! Det fortjener dere, gleder meg til å lese om opplevelsene deres! 🙂

 6. Andy skriver:

  Hei, heldiggriser! Khao Lak er fantastisk, og ikke på langt nær så turistfelle som selve Phuket.
  Men må bare få si en ting, selv om dere har booket det dyreste hotellet så ligger dette i ingenmannsland.. Over en mil unna alle restauranter og sentrum. Ville mye heller bodd på et av de som ligger bang niang, La Flora eller Ramada f.eks, de ligger midt på stranden men med alt av restauranter og annet rett utenfor døren. Anbefaler båttur til Similan Island, snorkel med havskilpadder og nyt en deilig dag på de ubebodde øyene.
  God tur!

 7. S skriver:

  Nei, uff Phuket er helt grusomt syns jeg. Er som å feriere på en dritsvær tax-free, baaare masse skandinavere, og alle er tja..tax-free/danskebåt-typen. Veldig slitsomt og man blir så flau av å være norsk. Hotellet ser fint ut da! Hadde jeg vært dere ville jeg blitt der bare noen dager, og så dratt videre til et annet sted, litt bort fra kaoset. Finnes såå mange fine steder i området 🙂

 8. Heidi skriver:

  Gud så negative folk er. Er sikker på at dere får en kjempefin ferie, kos dere masse! Selv reiser jeg til Gran Canaria 31. desember sammen med kjæresten min 🙂

 9. Elisabeth Kristin Målvatn skriver:

  Har vært i Thailand fire ganger og det er som å komme inn til en ny verden. Spesielt i Pattaya!

 10. Therese Bjørstad skriver:

  Bra valg av destinasjon! Var i Khao Lak tidligere i år og er helt fantastisk! Det er så fint der og ikke minst ROLIG i forhold til andre steder i Phuket 🙂 Dere må bare glede dere!

 11. Karoline skriver:

  Så heldige dere er! Det ser helt fantastisk ut 🙂 🙂 Tror nok dere får det kjempe fint.. Håper dere legger ut noen morsomme videoer i løpet av turen 😀

 12. Veronica skriver:

  Hei. Jeg jobbet i khao lak ett halvår i 2003/2004 og var tilbake i bryllup for ett par år siden. D er ett par timer unna phuket og de verste turistplassene:) men likevel litt charter:) anbefaler funky gekko til drinker, melon daquiri og snorkel tur til similan Island.. Jungel trekking er en opplevelse for livet også:) d er så mange små øyer å besøke i tillegg:) skriv gjerne til meg om du vil vite mer:) klem

 13. Hanne skriver:

  Så deilig! Vi skal til Koh Samui rett før jul. Kan ikke du dele noe reisetips og pakketips før den tid?😃 trenger litt inspirasjon for bikinier, bøker, beste solfaktor osv! Ha en super lørdag

 14. Henriette skriver:

  Khao lak er både veldig turist og veldig Thai! PERFEKT! jeg var der med en norsk jente osm bodde der. Hun viste med stedene Thaiene drar til, og det var fantastisk. Dere bør dra på stranden Memory, han som driver den mistet kone og barn under tsunamien og den er til minne om de. Det er en minnepark etter Tsunamien som er fint og se, og en sommerfugl og orkidepark! Dere bør dra på dykke eller snorkletur med guide til similan øyenen. Store fine båter man kan ligge og slappa av og spise på, til man er fremme. Det er helt fanatastisk under vann der. Vi dykket, men selv de som snorklet så både rokker og havskilpadder. Bare book ved et av dykkesenterene langs veieen i khao lak sentrum. Dere kan også ta dykkelapen der. 1 dag skole, 1 dag baseng og 2 dager havet:) Billigere en å ta i norge, men pass på å ta PADI-sertifisert kurs. God tur! Spør hvis du trenger noe mer:)

 15. Veronika skriver:

  Anbefaler jungelsafari med elefanter 😀 Er veldig mange fine plasser dere kan dra å snorke, bare hør på hotellet så finner dere noen fine plasser 😀 Hvis dere skal reise hit en annen gang, så anbefaler jeg Krabi og Railay beach som ligger en liten båttur unna Ao Nang. Man kommer seg bare dit med longtail båt og på standen så er det ville apekatter som lever på stranda. En utrolig fin plass! 😀 Har vært 9 ganger i thailand før og synes Krabi er den fineste plassen jeg har vært på, de har også mange fine steder man kan snorke og øyer som man kan besøke 😀 Ønsker dere en fin tur 😀

 16. Elisabeth Olsen skriver:

  Hei Kristina! Når du og Ida skal reise til Thailand er det sikkert fristende å ri på elefanter. Jeg var selv i Thailand for ett år siden, og hadde et stor ønske om å ri på en elefant. Heldigvis lærte jeg fort at dette er en av de største formene for dyremishandling som finnes per dags dato, da det er så mange som ikke er informert om dette. Nå når jeg selv er klar over dette, så overrasker det meg litt hvor naive vi mennesker er som faktisk tror og har trodd at det å ri på elefanter er noe uskyldig. Jeg skal ikke skrive en hel artikkel, men vil anbefale deg å søke litt på nett om elefantridning, eller søk på youtube på »phajaan». Der får du se prosessen alle elefanter som jobber i turist eller underholdningsbransjen må gjennom for å bli »tamme». Det er en grusom video, men det sitter virkelig ting i perspektiv. Etter at jeg var i Thailand og selv jobbet med disse fantastiske dyrene så har jeg så lyst til å nå ut til flere, å få spredd budskapet slik at flere blir informert. Jeg vet at du elsker dyr og kjemper for deres rettigheter så jeg tenkte at du ville sette pris på denne informasjonen. Det finnes andre og mer humane måter og »møte» en elefant på om det er noe dere ønsker. Sjekk ut denne nettsiden http://www.wfft.org, det var der jeg var å jobbet. Nå ligger jo dette nærmere Bangkok, men de har sikkert noen slike organisasjoner i phuket:-) Da kan dere oppleve og hjelpe elefanter på samme tid! Håper du tar deg tid til å lese dette.
  Ønsker dere en fin ferie og en god tur!

 17. Emma Lervik skriver:

  Thailand er fantastisk! Dere må virkelig bare ta dere til til å ta en long-tail båt ut til Freedom Beach som ligger i Patong. Fantastisk strand, ikke så alt for mye mennesker, supre snorklemuligheter, med mulighet til å sa MANGE forskjellige spennende fiskeslag i alle regnbuens farger! Denne turen vil nok ta dere en hel dag, men siden dere skal være der i hele to uker vil jeg virkelig anbefale å bruke en dag her, det er virkelig verd det. Ellers må dere glede dere masse, Thailand med de utrolig trivelige innbyggerne der er virkelig noe for seg selv, og absolutt et fantastisk reisemål! Temperaturen der i juletider er også helt optimal, ikke for varmt og ikke særlig mye regn.
  Håper dere tar turen til Patong og Freedom Beach, og koser dere masse!
  God tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *