where to go?

Wulff og Andersen skal ut på nye eventyr igjen, og jeg kan neste ikke vente! Når årets julefeiring, pakkeåpning, familiesammenkomster, vennejulebord og pepperkake-spising er over, så tenkte vi å rulle avgårde til varmere strøk for å feire nyttårsaften og nyte varme dager. Men, vi har et lite problem. Vi aner nemlig ikke hvor vi vil dra!

ONCE A YEAR, GO SOMEPLACE YOU’VE NEVER BEEN BEFORE..

Så her kommer dere inn i bildet. Hvor burde vi dra i slutten av desember? Alt vi vet er at vi ønsker oss til en plass hvor det må være både varmt og fint, i tillegg til at det gjerne må være litt eksotisk. Vi har lekt med tanken på både Hawaii, Mexico, Bahamas, Maldivene og Thailand – men er veldig åpne for forslag. Planen vår er å dra rundt den 29 desember, feire nyttår der vi er og bli i enda noen dager. Jeg ser for meg at ti eller tolv dager er helt perfekt! Så om dere har noen gode reisetips og/eller bestillingstips til oss, blir vi super-takknemlig 🙂 Håper dere er klare for å bli med oss i kofferten nok en gang? Vi gleder oss!

81 kommentarer på “where to go?

 1. Mari skriver:

  Alle destinasjonene du never høres jo herlig ut! Men jeg kan i hvert fall anbefale Thailand! FOR et sted! Alle er så service innstilte, og makan til strender har jeg aldri sett! tror øya koh samui skal være super bra, både med uteliv, strender, shopping osv! Dit vil jeg ved neste Thailand besøk i hvert fall!!

 2. Thea skriver:

  Jeg var på Bahamas i én uke rundt samme tidspunkt på året i fjor, og det var HELT fantastisk! Kritthvite sandstrender, blått hav så langt øyet kunne se, (verdens beste) strawberry daiquiri og rum-cake. Er ganske dyrt å bo, og forsåvidt å leve der, ettersom nesten alt av varer osv. er eksportert fra USA, men definitivt verdt det. Er som å vandre rundt i et levende postkort. Anbefales på det sterkeste!

 3. Marit skriver:

  Til å begynne med tenkte kanskje Filippinene, Øya med Cebu, i nærheten av Oslob, for da er det fullt mulig å sjekke ut Whaleshark, reise til øya Negros osv… Det er også ei liten øy i nærheten som jeg irriterende nok ikke husker hva heter at the moment..:/ Men det blir kanskje litt langt å reise for 10-12 dager? I såfall kan jeg virkelig anbefale Sunny Beach-området i nærheten av Burgas(?) i Bulgaria!! Fantastisk sted, i nærheten av Dødehavet!<3 Håper dere finner ut av det:-)

 4. Marianne skriver:

  Jeg var i Hawaii i januar i år, og det var en veldig fin ferie. Vi bodde i Waikiki, og den plassen var ikke så eksotisk som jeg hadde forestilt meg. Men veldig fin temperatur, mye spennende å se på og fine strender! Det var deilig å kombinere storby shopping og strandliv på samme plass. Men flyreisen var laaaang da, og hadde ikke orket å flydd så langt for ti-tolv dager. Mitt neste reisemål må bli Cuba, leste «DRØMMEHJETET» for et år siden, og har drømt om Cuba siden 🙂

 5. Ashlee skriver:

  Hawaii , Bahamas eller Maldivene . Veldig lyst til de stedene selv så skulle likt å sett en haug med bilder og tips fra dere derfra 😉

 6. Marte skriver:

  Vi er paa ferie i karibien naa og her er det helt fantastisk. I fjor samme tid gikk turen til Bahamas forst og saa Barbados, begge helt utrolige paa hver sin maate. I aar ble det forst turks and caicos og i dag drar vi videre tilbake til Bahamas naermere sagt Atlantis Royal Towers hvos vi ogsaa bodde en uke i fjor. Vet du var der en liten tur med cruise for noen aar siden, men man faar opplevd mer naar man bor der lenger. Kan anbefale alle disse stedene, men for nyttaar seg jeg for meg at Atlantis er best, mulig det skjer litt mer der da. Gleder meg masse til badelandet der naa der skal jeg og kjaeresten min kose oss i lazy river som i fjor. og til enda mer krystallklart vann!! Vi klarer nesten ikke se for oss noen annen ferie enn til karibien lenger og det er saaaa mange andre plasser aa oppdage!

 7. Lillian skriver:

  Åhh, dere må dra til Barbados! Øya hvor Rihanna kommer fra er bare helt magisk!! Ikke mye folk på strendene, super mat, atmosfæren må bare oppleves, og ja…. Generelt bare anbefaler jeg det!!:)

 8. Kristin Antiveros skriver:

  Ååh så herlig! Hvis jeg skulle reist noen steder på den tiden, ville jeg valgt Maldivene. Total avslapping, sol og varme etter julens «mas og kjas». Haha, men det sier jeg som tobarnsmor, og som har hele familien og svigerfamilien hjemme hos oss på julaften. 😉 Selv om det er såå koselig, tar det på hele julemåneden når man har to barn, og skal holde hele julefeiringen selv. 😛 Bahamas, hawaii eller mexico høres ikke feil ut det heller! 🙂 Kos deg i kveld fine du!

 9. Kristine Kløve skriver:

  ambefaler dere å reise til øya Koh Lanta i Thailand!! Det er paradis på jord. Fineste stedet jeg har vært i mitt liv! Masse fine strender, korallrev man kan dykke og se på, jungel, båtturer og alt man måtte ønske!

 10. Anita skriver:

  Dominikanske Republikk ☺ Så slipper dere å havne oppi turistfella ☺ Mexico anbefales på det sterkeste.. Helt nydelig.. 🌴🌞 Jeg var i Playa del Carmen og Cancun.. 😊 Helt topp! + latterlig billig.. Fint med shoppingmuligheter ( Cancun ) 💰 Mulighet for å svømme med delfiner, hoppe i fallskjerm, snorkle, fantastiske båtturer.. Vi bodde på et gigantisk hotell ved stranden med privat strand til hotellets gjester.. superbra mat, beachbar og en hel haug med bassenger.. på hotellets område levde det noen utrolige skjønne dyr som het Coaties.. itillegg til Iguaner.. ikke fult så skjønne 😄 Lykke til med avgjørelsen 😊

 11. janne skriver:

  Hva med Mauritius! Var der for to år siden, rundt samme tid og det er bare nydelig! Samtidig så er det litt å gjøre om man vil utforske litt! Søk opp Lux Le Morne, Belle Mare Plage eller Zilwa. Flotte hoteller 🙂

 12. Maren skriver:

  Aruba! Jeg har aldri vært der selv, men det skal visst være heeelt fantastisk. Det har ikke tatt helt av med turisme der ennå heller 🙂

 13. Cathrine skriver:

  Ingen tvil. Hadde valgt Mexico. Thailand er også fantastisk men det har vært jordskjelv to ganger nå i juletider og jeg er altfor redd tsunami til å kunne slappe av der +disse giftige manetene der. I Mecixo er det paradisstrender og ikke minst fantastisk natur. Delfiner og store skilpadder i fritt hav. Ahhh. Skal dit igjen i februar vi. Maldivene skal jeg spare til bryllupsreisen min 😀

 14. Silje G. skriver:

  Jeg reiser selv til Filipinnene 16. nov for to uker. Har hørt det slår Thailand og andre asiatiske land ned i støvlene når det gjelds og ha fineste strender osv 🙂 Så gleder meg fælt. Et godt tips om dere vil ha noe annet enn standard Thailand/Mexico 😉

 15. Nora skriver:

  Ikke dra til Maldivene, var der i fjor juleferie og det var helt forferdelig! Kjempevakkert og varmt, men du kan ikke gjøre som du selv vil der.. Du kan ikke ta med egen champagne å drikke den selv, du kan ikke spise når du vil, du kan ikke ta bilder visse steder og du kan ikke feste hele natten lang….. Bare et sted for rike kjedelige folk!

 16. Charlotte skriver:

  Hei! Så utrolig gøy med tur 😀
  Min svigerinne og svoger var på Maldivene i sommer og de kjede seg, faktisk! Vi spurte en reiseguide en gangfor et par år siden og han mente vi måtte være veldig forelsket for å reise dit.. det er veldig lite å gjøre og utrolig stille og rolig!
  Håper dere finner en fantastisk plass – barbados er noe liknende Maldivene, men med mer linfo og røre. Lykke til 🙂

 17. Lisa M skriver:

  Så gey! Hvorfor ikke liksom!? 🙂 Gjør det mens en kan.
  Da kan eg anbefale dere Fijii, var på øyhopping der i 12 dager på jorden rundt reise vår. Det er akkurat slik en ser på bilder og enda litt bedre.. Kritt hvit sand, turkist vann, hyggelige mennesker, føler seg alltid hjemme og velkommen. God mat og en herlig atmosfære. Paradis <3 Å ferie nyttårsaften der ser eg for meg å være helt fantastisk.

 18. Anonym skriver:

  Thailand uten tvil! Dykking på den tiden av året er fantastisk og nyttårsaften i thailand? perf!! Ord kan ikke beskrive thailand, virkelig

 19. Randi Sæther skriver:

  Jeg vil foreslå Bali, som ligger i Indonesia. Der virker det utrolig eksotisk og ikke minst varmt. Jeg reiser dit selv i Februar, og jeg kan nesten ikke vente!

 20. Bell skriver:

  Åå, enkelt svar! Madagaskar og/eller Mauritius!! Det er så vakkert der at jeg faktisk begynte å gråte av glede da jeg sto på en kritthvit strand omringet av turkist vann fra det Indiske hav……… Anbefaler det STERKT! <3 jeg skal tilbake til begge disse landene, heeeelt klart 😀 absolutt verdt lang flytur, man sover jo og ser på film på flyet uansett – null stress 😉

 21. A skriver:

  Slår et slag for Afrika; Kapp Verde, Gambia eller Zanzibar.
  Også er Den Dominikanske virkelig å anbefale, Karibien på sitt beste.

 22. Tove skriver:

  Heisann:)
  Dere velger en bra måned å dra på ferie:).
  Karibien er defintivt den del av verden som er min favoritt, der er rett og slett nydelig:). Ei øy jeg kan anbefale er Antigua; flotte strender, hyggelig folkeslag og interresant kultur. Her kan dere dra på båttur rundt øya ( veldig gøy da der serveres drikke & mat ), båten stanser ved ei strand hvor dere kan snorkle. Dere kan leie sykkel og virkelig oppleve øya på egenhånd. Da anbefaler jeg dere å sykle til Shirley Heights, et kjent sted hvor dere får en fantastisk utsikt utover det karibiske hav. På oppstigingen dit, kan dere se huset til Eric Clapton:). På søndagene, så arrangeres der party på Shirley Heights hvor der er steelband som spiller. Det er knallgøy. Dere kan også ta fly til søsterøya Barbuda, ca 20min flyvning fra Antigua, det er verd turen da det er som å komme til en helt annen verden:). Barbuda er den øya hvor prinsesse Diana «rømte» til da hun trengte å komme seg bort.
  Bahamas er også å anbefale, også en nydelig øy med kritthvite strender. Da vil jeg anbefale dere å bo på Paradis Island med beliggenhet på andre siden av sentrum i Nassau. Bor dere på hotellet Comfort Suites, som er nabohotellet til det berømte hotellet Atlantis, så får dere fri tilgang til alt på Atlantis. Her er også mulighet til hive seg med på en båttur ut til ei av de små øyene utenfor hvor dere tilbringer dagen. Her ble det servert mat & drikke:)
  Siste øy jeg vil anbefale er Jamaica:-)). Ei herlig øy hvor ting går litt i slow motion ( det karibiske folkeslaget har det aldri travelt, hehe ). Montego Bay er plassen å bo, herfra kan dere dra på utflukter til det berømte stedet Negril ( berømt for den flotte solnedgangen bl.a ), Dunns Riverfalls hvor dere klatrer gjennom fossen ( en uforglemmelig opplevelse ) og til Ocho Rios. En av James Bond-filmene ble spilt inn på Jamaica.
  Anbefaler å lese om disse 3 øyene og finne ut hva som frister:) Tvi-tvi med valget:)

 23. Veronica skriver:

  Jeg vil sterkt anbefale Mexico. Jeg var der selv i Mai og det var helt sinnsykt fint. Jeg var i Playa del Carmen, og byen der var skikkelig koselig 🙂 Stranda var også fin, men ikke den fineste jeg har sett for å være ærlig. I tillegg til å dra til steder sånn som Tulum, noe som var helt sinnsykt fint, så kan man også dra til Chicken Itza, et av verdens sju underverker. Dessuten kan man dra inn til Cancun for en dag eller to hvis det også er ønskelig. Anbefaler Mexico veldig! I tillegg er utelivet der helt supert 🙂

 24. Anna skriver:

  Anbefaler Mexico på det sterkeste! Playa del carmen har så utrolig mange strender å dagsturer som er helt fantastiske. kun 30 min fra flyplassen Cancun.
  Hvite strender, god mat/sterk! og fullt av altiviteter å gjøre m/dagsturer

 25. Lk skriver:

  Hva med Australia? Der er det jo sommer rundt den tiden 🙂 Aldri vært der selv, men tipper i hvert fall det er varmt og nok å gjøre 😊

 26. Amanda skriver:

  Mexico, selvfølgelig!! Playa del Carmen – anbefales på det sterkeste:-) Kommer alltid til å være forelsket i den plassen!

 27. Anja skriver:

  Så spennende. Alle de stedene du nevner er sikkert helt fantastiske. uansett hvor dere drar blir det flott. Har dere muligheten, dra dit hjertet vil og færrest nordmenn. Maldivene, Bali, men jeg har alltid hatt lyst å dra til Tobago. Hadde jeg vært dere hadde jeg reist dit!! Ser helt utrolig ut. Fargerikt og flott. Lykke til med planleggingen. Vi planlegger jentetur i november. Tror kanskje det blir Tallinn. Ville egentlig til Praha eller Budapest, men flere av jentene hadde vært der fra før.
  Klem fra meg til deg, hilsen Anja

 28. Caroline skriver:

  Sør-Afrika, definitivt! Cape Town er fantastisk og Sør-Afrika er helt nydelig. Cape Town har masse å by på og resten av landet også. Dere kan dra på haidyking, safari, surfing og vingårder bl. a. Der bør sjekke det ut. Er varmt og nydelig vær der da også 🙂

 29. Guro skriver:

  Brasil! Aller helst byen Salvador i delstaten Bahia. Jeg bodde der et halvt år for to år siden og derfra er det mange nydelige steder å besøke. F.eks.
  – Den bilfrie øya Morro de São Paulo (bilder: https://guropaaeventyr.wordpress.com/2013/09/23/morro-de-sao-paulo/)
  – Den koselige strandbyen Praia do Forte (bilder: https://guropaaeventyr.wordpress.com/2013/10/28/praia-do-forte/) og derfra også sanddynene i Santo Antônio og stranda i Imbassai som ligger en kort kjøretur unna.
  – Gamlebyen i Salvador, Pelourinho (bilder: https://guropaaeventyr.wordpress.com/2013/09/26/pelourinho/)
  – Surfelandsbyen Itacare, den nydeligste plassen jeg har vært på!
  God tur!

 30. Hanne skriver:

  Vi skal til Florida og Bahamas i romjulen og nyttår🍹🌴☀️🌾 florida er virkelig noe for seg selv, og bahamas kan jo ikke gå galt😍

 31. B skriver:

  Australia er jo fantastisk! Thailand er også ganske magisk, men styr for all del unna Krabi og Phi Phi-øyene.
  USA må jo også være helt fantastisk.

 32. Karoline skriver:

  Ville dratt till Tanzania og zansibar, har ikke vært der, men Afrika er fantastisk og zansibar virker som paaaradis 🙂

 33. Victoria skriver:

  Jeg feiret jul i Jamaica julen i fjor, og kan virkelig anbefales!! jeg har reist mye tidligere til både thailand og middelhavet men Jamaica toppet alt

 34. Vero skriver:

  Maui ❤️ Dersom man liker «USAcomfort og service» ville jeg såå ha dratt til Hawaii, med en svipptur innom San fran eller New York på vei hjem? Det er spennende nok kulturelt, men språk, mat, standard osv er forutsigbart og deilig for noe som er en ferie og ikke en dannelsesreise/oppdagelsesferd. Kommer jo an på hva man ønsker seg for reisen, og interesser dette da. Jeg likte godt at dagene starter tidlig, og slutter relativt tidlig. Folk står opp med bølgene, jogger langs stranden og nyter sol og varme.. Og så kan man dra til Lahaina eller noen av de andre byene og ta seg en fest hvis man trenger å slå ut håret. Det skjer sikkert enda mer på Oahu f.eks, og flyturen mellom øyene er kort, så det går an å dele det opp og besøke to øyer og. Kauai var hakket for kjedelig spør du meg, men igjen, der er man jo forskjellig:) Kos dere uansett hvor dere drar!

 35. Livli skriver:

  Rio de Janiero!! Uten tvil! Der får du varme, strand, by og eksotisk med favela o.l.
  De er også på verdenstoppen når det kommer til fyrverkeri!!! Sykeste jeg har sett i mitt liv- må bare oppleves!!

 36. Lisa skriver:

  Anbefaler virkelig Zanzibar! Ikke så veldig mange turister som har oppdaget plassen enda og derfor gjør det enda mer eksotisk. Hvite strender, turkist hav, snorkling og besøk i gamlebyen er fantastisk. Anbefaler nord på Øyen på hotell z! Nungwi heter det. Ta deg et kjapt Google søk 😀 lykke til med å velge!

 37. Meg skriver:

  Jeg MÅ anbefale deg Koh Samui i Thailand, en ferieøy som ingen andre!! Helt syykt fint der, var der i sommer og har aldri vært på et finere sted. Søk det opp, ville anbefalt dere å bo i chaweng eller lamai, du må søke det opp! Det er paradis

 38. theresekristina skriver:

  Eg var i Hawaii i juni og det var virkelig den beste ferien eg nokensinne har vore på. Det ligge faktisk eit innlegg på bloggen min akkurat no om du vil sjå litt av bilda eg tok. Vi budde på Hilton Hawaiian Village, og eg S K A L tilbake. Eg falt heilt pladask for plassen og er det ein plass eg skulle flytta til så måtte det blitt dit. Der er heilt fantastisk. Hotellet har absolutt alt, blant annet TO starbucks, fleire restaurant og kafea, tidenes strand og veldig hyggelige folk. Der er også fyrverkeri kvar fredag der stranda blir fylt opp av folk fra hotellet og andre hotell, og det er ei heilt utrulig koselig stemning. Eg veit ikkje om eg kjem til å komme over kor bra det var der. Eg åt også den beste sushien ever i Honolulu. Vi var også på Dole plantasjen for å ete fersk ananas, snorkla i Hanauma Bay, besøkte Pearl Harbour og var i ubåt. Og det var så mykje mykje meir vi gjerne skulle fått gjort. Om du reise dit blir eg SÅ misunnelig, men eg unna virkelig alle å oppleve Hawaii. Eg får litt hjertesorg av å tenke på det, haha.

 39. Line skriver:

  Jeg har reist masse i mitt liv, og har blitt veldig glad i Australia. Spesielt Sydney:) Jeg pleier også å spørre flypersonellet hva de anbefaler (de reiser jo ofte mye), og så og si alle anbefaler Sør-Afrika (Cape Town). Ikke vært der selv, men det står på listen:)

 40. Marthe skriver:

  Vil så absolutt anbefale dere å ta turen til Mexico 🙂 Har selv bodd i Playa del Carmen i 3,5 måned og er helt frelst! Landet byr på mange muligheter, og Playa del Carmen ligger en kort tur unna fristelser som Conzumel, Akumal, Tulum, Isla Contoy og andre steder. Det er rimelige priser på egentlig alt, så enten det er utflukter, mat eller shopping kan man få mye for pengene sine. Mexikanerne er også veldig imøtekommende og hyggelige. Når det kommer til mat, er det er mange muligheter i Playa del Carmen, noe for en hver smak; om dere ønsker tradisjonell mexikansk mat, italiensk pizza eller deilig grillet biff.
  Om dere ikke velger Mexico denne gangen, så er det er virkelig et land dere bør oppleve senere. 🙂

 41. K skriver:

  Playa del Carmen i Mexico garantert!!
  Var der på 2 ukers ferie i fjor sommer og det var helt fantastisk 😀 Byen er så sjarmerende og fin. Mange tilbud på restaurant og utelivsfronten, men allikevel har byen den mexicanske sjarmen. Ta en dagstur til den fantastiske kritthvite stranden i Tulum og slapp helt av i hengekøyer som henger mellom palmene der! Også kort vei til masse andre severdigheter 🙂
  Ps! Vi så ingen hvithaier 😉

 42. Karoline skriver:

  Mexico! Uten tvil! sjekk ut cancun, playa del carmen, isla mujeres, cozumel og tulum. Det er helt fantastisk der 🙂 🙂 Er det et sted jeg skal reise tilbake til, så er det Mexico 🙂

 43. Anna skriver:

  LETT! MEXICO! – Playa del Carmen!!!!
  Har selv bodd der i et halvt år og skal feire jul der nå i desember!!
  Stedet har så mye å tilby, er ikke mulig å kjede seg!
  Besøke paradisøya Isla Mujeres, besøke magiske Tulum, snorkle med havskilpadder i Akumal, flere turistparker, god shopping i Cancun, herlig uteliv, leie mopeder å kjøre rundt øya Cozumel, snorkle med hvalhaier og besøke et av de 7 underverker-chitzen itza! Bedre sted skal man lete lenge etter!!

 44. Jordarundtjenta skriver:

  Jeg ville virkelig vurdert Fiji. Øyhopping i Fiji ville vært en perfekt ferie! Har selv vært på øyhopping i Fiji, og det er helt fantastisk – vil virkelig anbefale det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *