Hjemmelaget müsli

 

HOMEMADE GRANOLA

Hjemmelaget müsli er noe jeg er stor fan av! Jeg har som regel alltid en stor krukke stående med dette på kjøkkenbenken, og koser meg gjerne med dette til frokost, lunsj eller kveldsmat. Her om dagen prøvde jeg meg på en ny vri av granolaen, med appelsinjuice som en liten ekstra ingrediens. Og resultatet ble såpass bra at jeg mer enn gjerne vil dele oppskrift med dere!

TIL EN STOR KRUKKE MUSLI TRENGER DU:

1 dl appelsinjuice 1 ss honning 2 dl mandler 1 dl solsikkekjerner 1 dl linfrø 1 dl havregryn

SLIK GJØR DU:

Start med å forvarme ovnen til 150 grader, og legg bakepapir på bunnen av en langpanne. Så blander du appelsinjuice og honning i en gryte, og varmer det opp til det nesten koker. Så blander du mandler, havregryn, solsikkekjerner og linfrø sammen i en bolle, før du heller den varme juiceblandingen over og rører godt. Ta så frokostblandingen over stekebrettet med bakepapir, og bre alt fint utover. Sett brettet på midterste rille i stekeovnen i cirka 30 minutter, før du tar brettet ut av ovnen og rører litt rundt. Stek så i nye 20 minutter, før du avkjøler frokostblandingen på en rist og oppbevarer den i en tett krukke.

HÅPER DET SMAKER

Min personlige favoritt, er gresk yoghurt med vaniljesmak – toppet med denne müslien og friske bringebær. Mmm!

13 kommentarer

  1. LisaLDN

    Ser kjempegodt ut! Skal prøve å lage det snart 🙂

  2. Caroline

    Åhh, nam!

  3. Celina Berntsen

    Ser godt ut!

  4. Kristina Andersen

    LisaLDN:

  5. Kamilla

    Hei! 🙂 Hvis du spiser mye av linfrø håper jeg du har fått med deg dette:

    http://www.kk.no/livsstil/spis-maks-2-spiseskjeer-med-linfr%C3%B8-dag-31233

  6. Marianne

    Det der så helt nydelig ut! NAM 🙂

  7. Kristina Andersen

    Marianne: Det var det også! Mums 😀

  8. Nam! Dette så utrolig godt ut, har veldig lyst til å prøve det ut 🙂 Likte godt vrien med appelsinjuice!

  9. Kristina Andersen

    Anonym: Ja, sant! Eplejuice er også godt i 😀

  10. Så flink du er! Så kjempe godt ut!

  11. Hvor har du kjøpt den store skjeen?:-)

  12. Liten pekefinger fra ei som nettopp lærte det selv: müsli heter det når blandingen ikke stekes, men granola stekes i ovn!

    Anbefaler også å ha i kokosmasse forresten, jeg elsker ihvertfall kokossmak

  13. Kamilla: Det går fint så lenge man varmebehandler dem i ovnen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *