Something for the weekend

– fudgy brownies with oreo cream frosting  –

Hvis du vil servere gjestene dine noe ekstra godt denne helgen, eller bare bake ei ordentlig god kake – så må du prøve ut denne. Den er ikke av den sunne varianten, men det er så absolutt innafor det også en gang i blant! Brownies med oreokrem på toppen, hva er det ikke å like? Denne falt mildt sagt godt i smak, helt himmelsk god var den!

Til browniesen trenger du:

200 g kokesjokolade 200 g smør  4 dl sukker  4 egg  3 dl hvetemel  2 ts bakepulver

Til oreotopping trenger du:

En boks philadelfia light 1 pakke oreo 2 dl kremfløte 3 ss melis 1 ss sukker

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt smøret, brekk opp sjokoladen og tilsett i gryta sammen med smøret. Så rører du sammen egg og sukker i en bakebolle for seg selv, før du blander i den avkjølte blandingen med smør og sjokolade. Ha i hvetemel og bakepulver, rør deigen jevn. Så tar du kaken i ønsket form, jeg brukte rund. Da stekte jeg den i cirka 25 minutter, dette fordi jeg gjerne ville ha kaken seig inni. Vil du ha den helt gjennomstekt, kan du nok la den stå i 35 minutter.

I mens kaken avkjøler, kan du lage toppingen. Start med å knuse hele pakken med oreokjeks til små biter, før du pisker krem ut av fløten. Så tar du philadelfiaosten, kremen, oreo, melis og sukker – blander alt sammen til en fin røre. La avkjøle i kjøleskapet, og ha på kaken når den er ferdig avkjølt.

 Server, nyt og kos deg ♥

18 kommentarer på “Something for the weekend

 1. Anja skriver:

  Den der så jo helt fantastisk ut. Har bursdag på mandag, så kanskje jeg skal invitere jentene på kake kveld en dag som kommer!!??skal lage en gulrotkake til jobben, har du en god oppskrift å anbefale??
  Endelig helg. Jeg har fri idag! Så nå blir det kaffe kos, rydding og ordning av leilighet, shopping, intervaller og endelig Taco fredag med Pepsi max.
  Klem fra meg til deg, hilsen Anja

 2. Alexa skriver:

  Jge får vann i munnen bare av å se på bildene! 🙂 Så kreativ og flink du er, med både maten og bildene selvfølgelig 🙂

 3. Kristina Andersen skriver:

  Anja: Åh, gulrotkake har mommo verdens beste oppskrift på.. Sjekk om den ligger i arkivet mitt, det kan nemlig være den gjør det 😀 GOD KLEM <3

 4. :-) skriver:

  Ååå, nam – den så bare helt himmelsk ut!! Spørs om jeg må prøve å lage denne en dag altså 😀 Viktig å unne seg noe godt i blant :):) Må bare legge til at du er en fantastisk stor inspirasjon når det gjelder alt! Du har et sunt forbilde til mat, en kjempefin klesstil, et positivt sinn, og du virker bare som en helt fantastisk person <3 Har lest bloggen din i mange år nå, og har siden dagen jeg klikket inn på bloggen din vert en fast leser! Jeg husker godt da du leide den kjellerleiligheten, og skulle flytte fra den og kjøpe din egen leilighet, herregud så fort tiden går! Lurer på hvor lenge siden det er sånn ca? :p Du har vertfall vert min favorittblogger, uten tvil (!!) i alle år og din blogg er den jeg bare MÅ innom hver dag, hahaha 😀 Ønsker deg en helt fantastisk dag, og ikke minst – helg!! 😀 Stor klem fra fast leser <3

 5. Katrine skriver:

  omg, det her ser vanvittig digg ut!
  Jeg vil bare anbefale å folde kremen inn til slutt, etter at du har blandet alle de andre frostingingrediensene. Da holder kremen seg enda mer fluffy. Omnomnom

 6. Kristina Andersen skriver:

  :: Tusen takk for fine ord, kjære deg! Så koselig at du har fulgt meg såpass lenge 😀 God helg, og stor klem <3

 7. Supermamma skriver:

  Denne må jeg prøve, men du rører altså bare egg og sukker sammen,- du lager ikke eggedosis med miksmaster?

 8. Kristine skriver:

  Denna så god ut, den skal jeg lage til familien i dag tenkte jeg. Gjorde jo det da, men faila 😔 bland sukker og egg står det. Så blanda jeg… Den skilte seg og resultatet.. Vel. Skriv gjerne at det skal blandes til eggedosis. Og hvilken størrelse du brukte på formen. Jeg tok for liten rund form og måtte bytte form da den rant over når den heva.
  Kanskje bare jeg som er så fjern og at i det egentlig sier seg selv 😝

 9. Frubirkelund skriver:

  Ser fantastisk ut 🙂 Jeg spiser ikke hvetemel eller sukker og det å lage oreokake uten sukker blir jo vanskelig da det er mye sukker i kjeksene, MEN .. Jeg skal skal jammen undersøke om jeg kan lage noe lignende, kanskje helsekosten har noe sukkerfri lignende oreo 🙂

Comments are closed.