Preikestolen

– Norway at it’s best –

I går var vi en fin liten gjeng på tur til Preikestolen. Jeg har hatt lyst til å dra på tur dit så utrolig lenge, og endelig fikk jeg gjort det! Vi kunne egentlig ikke valgt en bedre dag å dra på, med tanke på været, men heller ikke en mer slitsom dag å dra på, med tanke på nettopp været. Såpass fint vær og i tillegg til at det var søndag, bidro til at vi gikk i kø både opp og ned fra toppen. Litt slitsomt, spesielt siden vi var klare for å gå i raskt tempo…. Haha! Det krydde virkelig av turister, mildt sagt. Men Preikestolen var virkelig helt magisk, turen til topps var noe for seg selv, med en helt fantastisk flott natur. Norge er virkelig verdens fineste land!

–  Preikestolen –

Vi kjørte fra Kristiansand klokken 08.00, og måtte ta en ferje den siste biten, så vi var fremme 12.00. Turen opp og ned med pause på toppen brukte vi fire timer på, og spiste på den koselige Fjellstua før vi startet bilturen tilbake. Til dere som har gått Preikestolen før, syns dere turen opp var tung? Jeg ble faktisk overrasket over at det var såpass slitsomt terreng å gå i, og følte faktisk det var en real treningstur. Men kanskje det bare er meg som er i dårlig form? Haha! Uansett så var det virkelig en skikkelig fin dagstur som anbefales på det sterkeste!

38 kommentarer

 1. Var der for ca 2.åe siden, synes ikke det var noe spesielt tungt og brukte rundt 1t og ett kvarter til sammen:)

 2. Marianne Beate

  herrejemini! Jeg ble helt SVIMMEL av snap’ene dine fra denne turen! Haha! Skummelt!! 😉

 3. Jeg gikk turen med samboern for noen år siden, han er født med fjellsko på beina, mens jeg sleit meg oppover og var helt kjørt når vi kom på toppen! Vi stilte i det minste med turutstyr, mens turistene på høye hæler strevde betraktlig mye mer!

 4. Den turen er fantastisk! Men helt sinnsykt slitsom. Kiler i magen av å se du sitter med beina på utsiden

 5. JuliaSofie

  Jeg var der for vel 6-7 år siden og syntes ikke det var noe spesielt tungt. Men di har jo fikset på stien oppover siden den gang for å gjøre det lettere for folk å gå.

  Men utrolig flott å kommer opp da, hekt nydelig bilder;) Syns utsikten er verdt hele turen opp jeg 🙂 Vi har også tatt båten som går fra stavanger og inn til lysefjorden, kan virkelig anbefale den også. Tok den turen for 3 år siden, veldig fin tur det også:)

 6. Prekestolen er vel ikke akkurat en utfordrende fjelltur, men en treningsøkt er det 🙂 Prøv Kjerag og trolltunga, det er ordentlige fjellturer!

 7. Jeg følte det motsatt! At den var overraskende lett å gå. Vi gikk opp på vel 50 minutter, fin liten fjelltur det 🙂

 8. LisaLDN

  For nokre nydelege bilder! Kor gjekk de av ferja? Er ikkje lokalkjend, men kunne virkelig tenkt meg å gå til Preikestolen! 🙂

 9. Så herlig! Har så lyst til å dra dit selv en gang.

  Kan jeg spørre hvor du har kjøpt jakken fra Nike? <3

 10. Kristina Andersen

  Ida: Kjøpte den på Intersport 🙂

 11. Kristina Andersen

  LisaLDN: Vi gikk av cirka fem minutter før der Preikestolen er. Husker dessverre ikke navn eller hvor, er ikke kjent selv. Kanskje noen andre her kan svare og hjelpe Lisa? 🙂

 12. Kristina Andersen

  Marianne Beate: HAHA! Skal love deg det kilte i magen min der jeg satt, følte jeg lekte med livet akkurat der ja.. Men gøy var det 😀

 13. Veldig kjekt og inspirerende innlegg!! Gjerne flere slike!!

 14. Hva heter du på snap? 🙂

 15. Kristina Andersen

  Helene: ladyyyka

 16. Var der på lørdag, og hadde dødsdårlig tid siden jeg valgte å ta buss fremfor bilen.

  Var på plass kl 16 ved fjellstua, da var det nøyaktig 2 timer til jeg skulle ta buss tilbake (bussen fra Kristiansand til Stavanger var i utgangspunktet sen, rakk ikke ferjen jeg skulle osv.. Masse forsinkelser). Så jeg gikk faktisk opp på 50 min, tok et par bilder og løp ned igjen. Var i bussen 17:59, og da HELT utkjørt pga stress opp der!

 17. Rebekka

  Ferja går fra Lauvvik til Oanes, og tar ca 10 minutter. Den går bare mellom disse to plassene, så du trenger ikke tenke på hvilket stopp du skal av på.

  Går også ferje mellom Stavanger og Tau, den går også bare mellom disse to plassene, og tar ca 40 min.

  Tar 15-20 min å kjøre fra begge ferjene til der du begynner å gå 🙂

 18. Vil absolutt anbefale å gå turen til Trolltunga! Såå verdt å gå di 11km inn dit, hele veien er utsikten helt utrolig!! Og ikke minst å teste høydeskrekken ved å gå ut på selve «tunga»!

 19. Gikk den turen i 2013. En kjempe fin tur. Men ja, ble også overasket over at den var litt slitsom. Folk hadde sagt at det var en lett tur, men det er det ikke. Men det er en tur alle kan klare. Ds jeg gikk møtte jeg Så sykt mange rare folk som gikk. Folk med tøysko, pc veske og pen skjorte. Hehe.

  Klem fra meg til deg, hilsen Anja

 20. Jeg regner med dere tok ferja som går fra Oanes, den tar ca 10.minutter og har kun ett «stopp», så umulig å komme av på feil plass 🙂 Man kan vel også ta en annen båt, men den tar lengre tid og man kommer ikke av så nærme som ved å ta ferja fra Oanes 🙂

 21. såå fine bilder!! treger på at jeg ikke tok med kamera til toppen, bare mobilen? Helt enig i at det var en tung tur, en good treningsøkt.

 22. Jeg synes det var lett å gå, men jeg er vant med å gå i fjellet. I tillegg er keg vant med tung sekk og mye lengre turer fra Forsvaret, så det er jo alt hva man er vant med. Er man vant med å løpe/gå på stier og veier skjønner jeg at terreng oppleves som tyngre!

 23. For noen herlige bilder 😀 Har aldri vært på Preikestolen før, men har skikkelig lyst, ser jo ut som en helt fantastisk tur! (y) Og PS. det burde stå «its», «it’s» = it is :o)

  Ha en fin dag!

 24. Jeanette

  hehe,jeg tviler på at du er i dårlig form!

 25. Hei! Jeg har vært der to ganger. Begge gangene har jeg brukt 55 min opp. Satt ca 30 min på toppen før jeg gikk ned igjen. Mye turister begge gangene. Prekestolen er en kjempe flott fjelltur. Norge er et vakkert land😀 Gruer meg til den dagen den faller i havet!

 26. karoline solsvik

  Åååh, dit vil jeg også! Det er absolutt på to-do listen min!:)

 27. Kamilla Haaland

  æææh, får sug i magen av bildene! Hadde aldri turt å dingle med beina utfor. hehe!

 28. Er dette en tur man kan ta med hund på? Er det sti opp dit, eller er det steiner og ett slikt terreng at denne turen ikke passer seg for hunder?

  Har skikkelig lyst til å ta ture opp dit 😀

 29. Ingebjørg

  Hei, jeg heter Kristina Andersen og jeg er så syyyykt forelsket om dagen slik at jeg ikke har tid til annet enn å være med loverboyen min 🙂 Synd for oss lesere!

 30. Fin tur 🙂 vi endte opp med å kneke oss forbi alle turistene. Utålmodige! Synes ikke turen var spesielt tung 🙂 men Trolltunga derimot…… Tung – og ikke særlig spennende å gå i sååå mange timer :-/

 31. Jeg og vennine gikk opp i fjor, der jeg bærte dattern min på 2,5 opp hele veien. Jeg hadde ikke trent på kjempe lenge…men var så motivert at jeg brydde meg ikke så mye, før vi kom til toppen og bena begynte å riste 😉

  Turen er jo helt rå!

 32. Jeg syns det var verre å gå ned enn det var å gå opp 😉 endte faktisk opp med å få betennelse under foten, etter vi gikk turen. Absolutt verdt det, men er en tur jeg ikke har behov for å gå flere ganger 🙂

 33. Hvor har du kjøpt jakken? Please svar 🙂

 34. Kristina Andersen

  Ida: Nike 🙂

 35. Haha, Ingebjørg??? Du er vel ikke seriøs?

  kristina kan jo ikke være forever singel for å please deg på bloggen😂

 36. irenglede

  Åh, nei! Ikke gjør det der! Dette er min første reaksjon. Du sitter på kanten ytterst på prekestolen, og så hvordan du sitter. Mamma!! Jeg har høydeskrekk de luxe. Så dette her var vondt å se på. Synes ellers at du har en fin blogg. Ha en fin helg! ;D

 37. Madeleine Norrman

  Haha, du er absolutt ikke i dårlig form! Jeg var i dårlig form sist vi gikk opp og da brukte vi ca. 1 time og 40 min opp dit. Veien opp er overraskende slitsom for de fleste den første gangen, fordi man hele tiden tror at man er fremme 😉

  Prekestolen er helt nydelig og er en tur alle burde prøve seg på. Selv har jeg gått opp dit tre ganger, så neste tur for meg hadde vært opp til Kjerag eller Trolltunga 🙂

  Og til deg som spurte om man kan ha med seg hund opp dit: Det spørs veldig hvordan type hund du har og hvor vant den er til litt lengre turer. Store hunder har ikke noe problem med å komme seg opp så lenge de er i form, mens små hunder kan få problemer på flere partier. Selv har jeg en dvergdachs og vi har aldri tatt den med opp fordi han hadde slitt med å komme seg opp i de partiene hvor der et store avstander mellom hvert skritt man tar. Man kan selvfølgelig alltids bære hunden opp de vanskeligste partiene, men det får være opp til deg å gjøre 😉 Så ta absolutt med hunden din hvis den er stor til mellomstor (medium) i størrelse, men har du en liten hund bør du vurdere det og vurdere om dere orker å bære den i de tunge partiene.

 38. Kariann Eide

  Så fantastisk flotte bilder, kan jeg få vite hvilket kamera du har brukt på turen? 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *