Vegetarisk spagetti bolognese

i samarbeid med Hälsans Kjøkken

 – vegetarian spaghetti bolognese –

I dag har jeg laget meg nok en vegetarisk middag, nemlig spagetti bolognese. Dette ble virkelig helt fantastisk godt, ordentlig smaksrik og deilig middag, som mettet perfekt! Jeg skal ikke skryte på meg å ha laget denne kjøttfrie blandingen selv, det er det nemlig Hälsans Kjøkken som har stått for. Dette er en vegetarisk soyafarse, som er en perfekt erstatning til kjøttdeig. Og tro du meg, dette ER like godt som kjøttdeig! Og det kommer fra meg som er ganske så kresen på mat. Jeg tror jeg kunne lurt hvem som helst til å tro at dette var vanlig vanlig bolognese-middag, for her smaker man overhodet ikke forskjell. Den vegetariske blandingen kan brukes i for eksempel taco, lasagne, pizza eller hva enn du måtte ønske.

Hälsans Kjøkken

Alt du trenger å gjøre for å lage vegetarisk spagetti bolognese, er å koke opp ønsket mengde spagetti. Ha en pose Hälsans Kjøkken soyafarse i en stekepanne, og stek den godt i rundt åtte minutter. Så tilsetter du hakkede tomater og tomatpurre, før du krydrer godt med salt og pepper. Så er det bare til å servere!

Jeg blir så utrolig glad når jeg finner såpass gode erstatninger til kjøtt som dette i butikkene. Det gleder hjertet mitt noe så innmari! Produkter som dette gjør det enklere med flere kjøttfrie dager, noe som er godt for både meg og dyrene. Jeg er langt i fra vegetarianer, men prøver rett og slett å bruke hodet mitt litt når det kommer til nettopp dette med kosthold. Det å spise kjøtt syv dager i uka er i mine øyne overhodet ikke nødvendig. Husker du utfordringen jeg ga deg forrige uke? Med en kjøttfri dag i uka? Prøv det ut nå i helgen da vel?! Server pizza, lasagne eller taco til familien din eller noen venner i morgen når det er lørdag, men bruk denne blandingen i stedet for kjøttdeig. Og se om de merker forskjell uten at du sier noe 😉 Jeg skal nesten garantere deg at de ikke vil merke det, nemlig… Hihi! God helg, da!

26 kommentarer

 1. JuliaSofie

  Så kjempe godt ut ut:) Kos deg masse og ha en fin kveld:)

 2. Henriette

  Hvor får man kjøpt det? 🙂 skal helt klart prøves ut!!

 3. Dette gleder meg masse! Denne middagen er faktisk vegansk, altså helt fri for animalske produkter, et måltid man kan nyte med god samvittighet både i forhold til dyr, miljø/co2 utslipp og egen helse 😀 Og det smaker selvsagt upåklagelig! Kjempe bra Kristina!

 4. Ska prøve dette, så kjempegodt ut! 🙂 Hvor er brikkene fra? Skulle gjerne hatt sånne, da de matcher kjøkkenstolene her hjemme 😀

 5. Marte Kristin

  Hvilke butikker får du kjøpt denne farsen på?:)

 6. Så nydelig ut.Den skal kjøpes å prøves.

 7. Jeg kjøper ikke vanlig kjøttdeig lengre etter jeg kjøpte bob’s red mill soya protein fra iherb. Mye mye billigere enn kjøttdeig og smaker det samme 😀 😀 en pose varer til ca 10 middager og koster kun 3-4 dollar 🙂

 8. Hei Kristina 🙂 Kan jeg spørre hva denne farsen består av?

 9. Yngvild

  Det så nå riktig så godt ut! Jeg spiser ikke spesielt mye kjøtt, så jeg synes nesten det er rart å ta noen må ta det som en utfordring å spise kjøttfritt en dag i uken 😉 Hos oss er det igrunnen færre dager med kjøtt enn uten i løpet av uken. Gode alternativer på middagsfronten liker jeg uansett, alltid artig å prøve noe nytt! 🙂

 10. Det så kjempe godt ut!

  http://www.postenfrue.blogg.no

 11. Kristina Andersen

  Ingrid: Trykk på linken, så kommer du til produktene og finner innholdsfortegnelse 🙂

 12. Kristina Andersen

  Marte Kristin: Denne kjøpte jeg på Meny 🙂

 13. Kristina Andersen

  Maiken: IKEA 🙂

 14. Kristina Andersen

  Aslaug: Ikke sant 😀 God helg, Aslaug <3

 15. Det gleder hjertet mitt så utrolig mye at du deler veganske oppskrifter <3 Tusen takk, det setter både jeg og dyrene så utrolig mye pris på!

  Forresten, hvis du er opptatt av både miljøet og dyrene når det kommer til å kutte ned på kjøtt, anbefaler jeg virkelig å se filmen Cowspiracy. Den er ikke ekkel, ikke noe sånn om å vise hvor ille dyr har det, men det viser rett og slett miljødelen av det å kutte ut kjøtt! Den er virkelig en øyeåpner, og jeg fikk en skikkelig «wow-effekt» av å se den. Den anbefales på det sterkeste!

  Håper du får en super helg <3

 16. Alexandra

  Hei. Synes jeg leste i et innlegg at du brukte vippeserum? Kan jeg få spørre om hvilket serum du brukte, og om det virket? Vurderer det nemlig selv 🙂

 17. Du har vel ikke akkurat vært opptatt av kostholdet mtp dyrevelferd tidligere. Etter at du fikk dette samarbeidet er det plutslig kjeeempe viktig!

 18. Hvor mye koster en pakke ca? 🙂

 19. Kristina Andersen

  Stine: Rundt 50 – 60 kroner 🙂

 20. Kristina Andersen

  Anonym: Da tror jeg ikke du har fulgt godt med på bloggen min. Jeg har skrevet MASSE om at jeg spiser mindre kjøtt, om kjøttindustrien og slike ting de siste månedene. Nettopp derfor Hälsans ville ha et samarbeid med meg (av alle bloggerne de kunne valgt…). Og det er selvfølgelig ikke uten grunn 🙂

 21. Anette K

  SUPERT at du skriver om dette produktet Kristina, STÅ PÅ 😀

  Har brukt denne i evigheter, fantastisk god til absolutt alt! Dessuten føler jeg at den er drøyere i bruk, da den har mye mer proteiner i seg og metter mer enn vanlig kjøttdeig ville gjort #skål for vegetarisk mat !

 22. Jeg har kjøttfrie dager hver dag jeg! Føler meg relativt lykkeligere og har mye bedre samvittighet 🙂

  Prøv gjerne andre varianter av slike erstatninger, som f.eks: pølse, «kjøtt»boller og karbonader 🙂

 23. Vet du om soyaen i dette produktet er økologisk, evt om det er fritt for GMO?

 24. Charlotte

  Hei alle dere som kommenterer, og har 0 peiling.

  Dette er en veggis/vegansk soyafarse, laget av velsmakende soyabønner.

  Du får kjøpt HK sine produkter mange ulike butikker rundt i Norge, feks Coop Mega, Helgø Meny, Rimi, Sunkost og antagelivis flere helsekostbutikker.

  Lykke til, til dere som ønsker å bli vegetarianer. Jeg har vært dette i over 6mnd nå, er super fornøyd. Føler meg frisk og rask!

 25. Sara Elle

  Jeg skrev en kommentar til deg for lenge siden, etter at du hadde vært og jobbet som frivillig med gatehunder i Sør Amerika… Kommentaren gikk ut på forskjellen mellom dyr, hvorfor vi elsker noen og spiser andre… Jeg er selv veganer, og det dukker stadig opp «vegan-reklame» på newsfeeden min på Facebook. Når Hälsans annonsen med ditt navn dukket opp måtte jeg bare klikke meg inn. Jeg blir helt varm i hjertet av at du deler vegetarisk/vegansk mat på bloggen din! Det er utrolig deilig å se at det blir mer og mer mainstream, og jeg ville bare si at jeg gleder meg til å lese mer fra deg 🙂

 26. Ida Marie

  Jeg digger slike innlegg å at du reklamerer for dette! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *