Hälsans Kjøkken

annonse

Under seg du bilde av en hamburger jeg hadde til lunsj i dag. Men ikke hvilken som helst hamburger. Den er nemlig vegetarisk! Det ville du sannsynligvis ikke trodd ved første øyekast, eller hva?

Hälsans Kjøkken

Den siste tiden har jeg fokusert på å spise mindre kjøtt. Ikke bare fordi jeg er en dyrevenn, men også fordi det finnes så utrolig mye godt man kan lage i vegetarmat. Kroppen min føles så utrolig mye sunnere ut etter at jeg har kuttet litt ned på dette med kjøtt! Akkurat nå har jeg ingen planer om å bli 100% veggis, men det å ha ukentlige kjøttfrie dager, det skal jeg definitivt fortsette med. Og i dag stod altså hamburger på menyen! Med grovt rundstykker som hamburgerbrød, masse salat, hjemmelaget dressing av kesam og hamburger fra Hälsans Kjøkken, fikk jeg en helt nydelig god lunsj!

Denne burgeren var virkelig helt NYDELIG! Akkurat like god som en vanlig hamburger. Forskjellen her er at denne er kjøttfri og kun har 126 kcal i seg. I tillegg har den masse næring, og er laget på soyaprotein.

Nå som grillsesongen har startet, vil jeg oppfordre deg til å prøve ut Hälsans Kjøkken sine produkter. Hva med å ha en kjøttfri dag i uka? Det er ikke bare godt for dyrene, men også for deg! I tillegg til burgeren, har jeg også smakt på Hälsans soyapølser. Og sånn helt seriøst, disse smaker som vanlig grillpølse. Fy søren, så gode de var! Siden det er en ukedag og jeg gjerne vil være litt sunn, byttet jeg ut det tradisjonelle pølsebrødet med hjertesalat. Må ærlig si jeg savnet brødet litt, så neste gang skal jeg definitivt ha et digg pølsebrød, med masse ketchup og sennep… Mums!

Så, leit etter din indre vegetarkokk og prøv de fantastisk gode produktene til Hälsans kjøkken. Du trenger virkelig ikke være vegeterianer for å like denne utrolig gode maten! Etter hva jeg vet er disse produktene lette å få tak i, jeg kjøpte burger og soya pølser på Kiwi. Hälsans Kjøkken har produsert velsmakende vegetariske retter i mer enn 25 år, hele tiden med en lidenskap for mat og med et mål om å gi sine forbrukere nye og gode kjøttfrie alternativer. Og det liker jeg!

32 kommentarer

 1. Kamilla Haaland

  åh, nam!

 2. Hilde Marie

  Hei! Jeg liker bloggen din veldig godt og leser den nesten hver dag! 🙂

  Så bra at du skriver om å spise mindre kjøtt! Jeg er heller ikke helt vegetarianer, men spiser lite kjøtt. I tillegg til at det å spise vegetarianisk har store helsefordeler for egen helse og selvfølgelig for dyrene, er det også utrolig bra for miljøet å spise mindre kjøtt! Kanskje noe å nevne neste gang du snakker om veggis-mat! 😉 GOD HELG! 😀

 3. De burgerne smaker himmelsk. Eneste vegetarburgerene jeg liker. Kjedelig å være kresen vegetarianer :p

 4. Jaa, så utrolig bra av deg Kristina! <3 Elsker vegetarmat, og det gjør min kjøttetende kjæreste også!

 5. Kristina Andersen

  Hilde Marie: Helt sant!! God helg søta 😀

 6. Fint innhold i innlegget, men du har aldri skrevet et så dårlig innlegg med tanke på språk, formuleringer og skrivefeil

 7. kjempebra! ble veldig glad når jeg leste dette innlegget 😀

  Helsen din, dyrene og miljøet tjener alle på å spise mer vegetarisk! En gang senere kan du jo teste ut bananis? Det er så enkelt som frosne bananer som blendes (helst i foodprosessor) med f.eks bær/sjokoladepulver/ønsket smak! konsistensen blir nesten som soft-is.. superenkelt og sunt 🙂

 8. Åh, bare vent til du får prøvd vegetarsnitzlene, jente! De ER SÅ HIMMELSK GODE!!!! Seriøst, de både lukter og smaker helt fantastisk og passer utrolig godt til grillmat:) Da jeg brakte med slike for min egen del til grillparty for noen år siden, fikk jeg faktisk ikke ha en eneste av dem i fred, haha – alle ville heller ha vegetarsnitzlene:D Digget det! Håper virkelig du prøver dem, for de er bare så gode at alle burde få dem med seg:)

 9. Henriette

  Dette skal jeg absolutt prøve!! 😀

 10. Iselin Renée

  De er kjempe gode, bruker dem ofte 🙂

 11. Elisabeth

  Tipp topp tommel opp 😀 supert at du setter fokus på vegetarmat, og hvor godt det faktisk er! Vi trenger å tenke mer miljø- vennlig, samtidig som vi må tenke mer på hvordan dyrene faktisk BURDE bli behandlet, og at vi har mulighet til å gjøre en STOR forskjell ved å spise grønt 😀 klem!

 12. Selges de i de fleste matbutikkene i kr.sand?

 13. Karianne

  Det så veldig godt ut 🙂

 14. linneavioletta.blogg.no

  Kjempe fint♥♥

 15. Ragnhild

  YEY YOU!!! Blir like glad hver gang du nevner kjøtt-(ned)kutt! Supert?

 16. Hadde faktisk selv akkurat det samme til lunsj i dag. Jeg synes ikke de er de beste vegetarburgerne, ingen slå de hjemmelagde, men de er absolutt bedre enn alle andre frosne burgere på alle måter. Og er supergreie å bare ha på fryseren hvis man vil ha en enkel lunsj eller middag.

 17. Prøv Vegetar Snitzel fra Hälsans kök, det spiser vi mye av her hjemme 😀

 18. Såå gøy å se at du oppfordrer til å spise mindre kjøtt 😃 digger at du bruker stemmen din til noe positivt for både dyr og miljø!

  God helg søte deg <3

 19. Hei 🙂

  Stod at det er annonse. Skjønte ikke helt.

  Får du varene gratis eller får du penger for å reklamere ?

 20. Therese

  Det der så helt nydelig ut! 🙂

  Jeg lurer på hvilken str du har i tunikaen fra River Island i dette innlegget: http://kristinaandersen.blogg.no/1427474511_yacht_day.html

  Så de hadde fått den inn på nelly nå, og har veldig lyst å bestille men er litt usikker på størrelsen 🙂 Håper på svar!

 21. Kristina Andersen

  Therese: Medium 🙂

 22. Kristina Andersen

  Linn: Annonse = betalt innlegg, ærlige meninger 🙂

 23. Oi… Elendig språk.

 24. Kristina Andersen

  Klara: Takk for tips! Den må jeg teste ut 😀

 25. Stekte du ikke pølsene Kristina? Eller ser de bare sånn ut?

 26. Kristina Andersen

  Mila: Jeg kokte de, haha 😀 Men burde egentlig stekt, stekt eller grillet pølse er det beste.

 27. isadoras lille univers

  Ser veldig godt ut!

 28. Martine

  Ååå, nå ble jeg skikkelig glad! Jeg er selv vegetarianer, men spiser ikke egg eller drikker melk. Når jeg ser at flere og flere innfører kjøttfrie dager/kutter ut animalsk, så varmer det hjertet mitt <3 Du er herlig!

 29. Caroline

  Hei! Vil bare tipse om å lese litt mer om soyaprodukter, og virkningen det kan ha på kroppen. Jeg spiser selv kjøtt, men har full respekt for dem som velger å ikke gjøre det. Det finnes da så mye bedre alternativer enn soyaprodukter. Soya ble opprinnelig «laget» for å gjøre jorden mer fruktbar. Det ble altså ikke produsert som mat. Jeg vil også påstå at 99% av soyabønner som blir produsert i dag er genmanipulert = ikke naturlig. Flere mener at soya er sunt fordi ingen forskninger sier det motsatte, men det er heller ingen forskninger som klarer å bevise at soya faktisk er bra for oss. På ingen måte ment som kritikk, bare tenkte siden du virker interessert i kosthold, at det hadde vært interessant å vite mer om!

  Ha en fortsatt super uke! 🙂

 30. Natalia

  Sier meg stort uenig med deg Caroline. Det fins mange forskninger som beviser at soya produkter hjelper mot kreft i tillegg til å være bra for kroppen. Men likevel er det mange løgner som har blitt spredd angående soya. Uriktig informasjon om soya har blitt spredd siden 80-90 tallet. Jeg anbefaler deg å lære litt om den andre siden før du tar et så sterkt standspunkt. http://freefromharm.org/health-nutrition/vegan-doctor-addresses-soy-myths-and-misinformation/

 31. Caroline

  Sier meg sterkt uening med deg også Natalia. Det finnes like mange, om ikke mer, forskninger som beviser at soya absolutt ikke er sunt i det hele tatt. Jeg var også en av dem som alltid har tenkt at soya er sunt. Så ja, jeg kan så absolutt si at jeg vet like mye om begge sider. Jeg har egentlig bare et spørsmål: hvorfor er det så mange som er allergiske mot soya, gluten, melkeprodukter osv dersom det er så sunt? Er det like mange som er allergiske mot kjøtt og grønnsaker? Jeg vil tørre å påstå at flesteparten ikke er det. Såklart finnes dem også, men det er snakk om fåtall. Jeg har full forståelse for dem som velger å ikke spise kjøtt, det er ikke det dette handler om. Men kan man finne en soyaburger i naturen på lik linje med en oksestek for eksempel? Det handler om hva som er naturlig. Og etter min mening så er naturlig mat det som er det sunneste. Det burde egentlig ikke være et spørsmål engang. Dersom du søker opp hvorfor soya er usunt så kanskje du lærer litt mer om min mening også 🙂

 32. Hei:)

  Hvor er den lille hvite skålen fra?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *