Årets familieferie

Årets familieferie går til Den Franske Riviera, og jeg kunne ikke gledet meg mer! Vi dra i slutten av Juni, og skal være på tur i 12 dager. Jeg, mine foreldre, lillebror og selvfølgelig Mommo

Vi har leid en superfin toppleilighet i Antibes, en sjarmerende by midt mellom Nice og Cannes. Planene for ferien vår er å oppleve alle de fine stedene rivieraen har å by på og bare kose oss masse! Vi tenkte å leie bil der nede, og håper derfor å ta turen til Italia også mens vi er der. Stedene vi skal besøke på ferien vår er Nice, Cannes, Villefranche, St.Tropez og Monaco. Hvor fantastisk blir ikke dette? Jeg kunne ikke drømt om en bedre ferie! Jeg elsker spesielt Monaco, det er et av mine favorittsteder, så jeg kan ikke vente med å ta turen dit igjen. Nice og Villefranche har jeg også vært i tidligere, men jeg tar mer enn gjerne turen tilbake. Det er få destinasjoner som slår rivieraen!

– In June me and my family are going to the french riviera –

Hvis noen av dere har tips til hva vi burde få med oss mens vi er på tur, må dere gjerne legge igjen en kommentar! Jeg er så glad for at vi har leid leilighet denne gangen, da jeg mener det er så utrolig mye bedre enn hotell. Det er så kos å kunne lage sin egen frokost, og spise i ro rundt bordet på ballkongen – uten bråk og en haug med andre mennesker rundt seg. Gleder meg så til denne turen, familieferiene vi har årlig er det ingenting som slår!

50 kommentarer

 1. isabelle h

  Om du ikke har vært der bør du reise på restauranten til norske Edna i st.tropez. Vanvittig god mat, og veldig koselig plass:) når dere først er i Provence, ville jeg i tillegg sett verdon, elven som renner i bunnen av de franske alpene. Den er helt grønn, og det er så vanvittig bratt og langt ned. Fantastisk 🙂

 2. Kristina Andersen

  isabelle h: Takk for tips, Isabelle! Googlet verdon nå, og dit må vi prøve å dratt. Elven så jo helt fantastisk ut 🙂

 3. Det hørtes herlig ut! Familien min har leiligeht i gamlebyen i Antibes så jeg skal dit med en venninne i starten av Juli. Hvis dere ikke skal bo i gamlebyen i Antibes, anbefaler jeg sterkt og gå dit både på kveldstid og dagtid for en herlig atmosfere! Mange hyggelige restauranter og nydelige gater. Hver morgen er det marked med alt du kan tenke deg innen mat nesten (!) inne i Gamlebyen, fantastisk å dra dit og kjøpe fersk frukt til frokosten! Eller bare titte 🙂

  Ellers pleier vi også å ta toget til Nice, Cannes og Monte Carlo, veldig fin måte og reise på synes jeg, ikke spesielt dyrt og man kommer inn midt i byen (slipper og parkere!) Håper du får en fin ferie! 🙂

 4. Kristina Andersen

  Tyra: Takk for tips om gamlebyen, Tyra! Dit må vi definitivt dra 🙂 Elsker marked, det er så utrolig koselig! Toget er også fint, det tok vi sist vi var der. Så vi blir nok å bruke det også en del vil jeg tro 🙂

 5. Johanne

  Enig i at dere bør dra til Verdon! Lei dere en liten båt og kjør nedover i canyon! Det er fantastisk!

  Et annet tips er å besøke Port Grimaud. Et lite mini-Venezia innerst i bukten ved St Tropez. Her går det forresten an å parkere bilen og ta båt over til St Tropez istedenfor å kjøre. Da får dere den beste utsikten til alle de vanvittige båtene 😉

  Lurt å bestille billettene på nettet på forhånd isåfall!

  Også ville jeg dratt til St Tropez tidlig på morgenen enten tirsdag eller lørdag, de har nemlig et fantastisk marked der hver tirsdag og lørdag som du bør få med deg.

  God tur!

 6. Rikke Tansøy

  Åh, så utrolig koselig med en slik familieferie! <3

 7. Jeanette

  så koselig! husker at du likte spesielt Monaco ja! Og ja,bedre med leid leilighet enn å bo på hotell.Håper dere får en super ferie!

 8. Hei, kan eg spørre hvor du har bestilt leiligheten din fra? Hvilken side?

 9. Kristina Andersen

  Rikke Tansøy: Jaaa 😀 Gleder meg maks!

 10. Kristina Andersen

  Johanne: åh! Takk for fine tips Johanne 😀

 11. Jeg elsker Antibes!! Har vært der 5 år på rad!!

  Jeg ville anbefale dere å heller ta tog til Italia da det fort blir lite parkeringsplasser 😀

 12. Åh så utrolig deilig! 😀 Da må dere kose dere masse’ Dere burde besøke en liten by som heter St. Paul de Vence! Utrolig koselig og sjarmerende liten fransk by. Har ikke vært der siden jeg var 11 år (15 år siden), men det er noe av det jeg husker best fra den turen 🙂 Er også en såpefabrikk som heter Fragonard (eller noe sånt) mellom

  Monaco og Nice som er verdt et besøk!

 13. Jeg har vært i den franske riviera 9 eller 10 ganger.. Blir aldri lei! Kjenner jeg blir misunnelig 🙂 Enig at det er bedre å leie leilighet/hus enn å bo på hotell!

 14. ÅH, jeg elsker byene langs den franske riviera, spesielt Monaco og Nice! Når du er i Nice anbefaler jeg virkerlig å ta turen opp Colline du Chateau, om du ikke har gjort det allerede. Trapper hele veien opp (utrolig bra om du ønsker trappeløp!), og utsikten på toppen er SÅ fin med utsikt over hele byen. Bare Google det og se så utrolig fint! God tur!

 15. Hei Kristina!

  For en nydelig ferie dere skal på!

  Vi sitter og kikker litt på familieferie selv, og den reisen der ser helt utrolig ut.

  Kan jeg spørre hvor mye dere må gi for turen? Og hvor mye regner dere i lommepenger?

  Jeg er student, så er ikke stinn av penger. Men dette virker som en passende tur for mine foreldre!

  Ha en fortsatt fin onsdag !

 16. Katrine

  Anbefaler å ta ferje fra St. tropez til Port Grimaud! Det er en liten havneby bygd opp etter mini modell av Venezia. Der får du båtturer rundt i kanalene, og de har marked med all verdens!

  http://www.altomreiser.no/80/959/frankrike/port-grimaud.html

 17. Åå så deilig å reise på familie tur, Frankrike er så utrolig fint <3 Litt utenfor antibes ligger den er fantastisk by høyt oppi fjellene, vi leide oss scootere å dro opp dit en ettermiddag/kveld! Det var så ufattelig flott, virkelig noe som må oppleves!! Vet ikke hva plassen hette, men de kalte det for gamle byen! 🙂

 18. Anne May

  St tropez og montpellier….. Bare helt fantastisk!

 19. Martine Osen

  Oi, så gøy ! Har kjempe lyst å dra dit selv, ser helt nydelig ut 😀

 20. Så og høres helt fantastisk ut!! Høres ut som en koselig ferie. Jeg blir med! Hehe

  Det rr deilig å planlegge sommerferie, sliter litt selv om hvor jeg og to venninner skal dra. Lyst på et sted der vi kan finne på masse aktivt, samtidig som stranden lokker. tips?! Klem fra meg til deg, hilsen Anja

 21. å så gøy! Vi har leilighet i antibes, så har vært der en del! Anbefaler å dra på markedet i gamlebyen, kjempedelikat og flott! Ellers er det en veldig god restaurant som heter Le Jardin, hvor man sitter i en bakhage og spiser, sååå koselig! Du burde også komme deg til cap D’azur. Det går en promenade rundt og det er såå vakkert! En flott spasertur hvor du kommer helt ned til havet og får sett utsikt fra fantastiske klipper. Dessuten, hvis du står på tå, så kanskje du får sett inn over gjerdene på de fantastiske boligene som ligger der!

 22. Var på ferie i Antibes for omtrent 3 år siden, kjempefin liten by! Har ikke så mange tips for det er mye jeg ikke husker/skrev ned. Men du må glede deg masse! Kjempeenkelt med tog fra Antibes forresten, til Cannes eller Nice!

 23. christine

  Hei, hvor utførte du trappe intervaller idag? 🙂

 24. Hanne Mjåseth

  Åh, så fantastisk! Tenk å få oppleve alle de plassene! Ser helt nydelig ut 🙂

 25. Endelig en blogger som reiser på ferie som ikke er sponset <3 Jeg gleder meg enormt til å se bilder derifra. Har aldri vært der 😀

 26. Beste restaurant i Antibes heter le chrono 😉

 27. Kristina Andersen

  Mari: Ååå så herlig! Takk for tips, Mari 😀 Hvordan er løypene i Antibes? Er det fine muligheter for joggeturer f.eks? 🙂

 28. Kristina Andersen

  Anja: Barcelona kanskje? Det er en nydelig by for masse opplevelser, shopping, trening og strandliv 😀

 29. Veronica

  Feriert langs rivieraen hvert år siden jeg var liten,så der er jeg godt kjent:-)

  Om dere ikke har noe i mot å reise litt,ville jeg anbefalt å reise til gorges du verdon,Frankrikes svar på grand canyon. Der kan du leie sykkelbåt og padle innover fjellene..bade i fossene og bare kose dere. Det er altså bare så nydelig!!!!

  Vi er vinmennesker,så vi pleier å ta turen til chateauneuf du pape også;-)

 30. Forsvarsfrue

  Åh, det hørtes helt herlig ut! 🙂 Har aldri vært der selv og gleder meg til å lese reiseinnlegg. Kos deg masse! 🙂

 31. litt uten for Nice ligger en liten landsby som heter Biot. Den er så nydelig. Jeg var der for noen år siden og da vi satt på en kafé så vi at det var veldig travelt på blomsterbutikken, og veldig mange som gikk forbi med buketter. Så vi spurte om de skulle feire no, eller hvorfor typ halve byen kjøpte blomster, og svaret var «ingen spesiell grunn, vi er bare alle glad i vakre blomster!»

 32. Charlotte

  Ååå, så herlig!!! Gleder meg til å følge med på turen 😀 😀

 33. thathippiekid

  Ser utrolig fint ut! 😀

 34. Emilie Lybekk

  Så heldig du er 🙂 Det ser utrolig fint ut der!

 35. Hei Kristina!

  Jeg har vært utallige ganger i Cannes og i området rundt. Hvis dere har tenkt å kjøre til st. Tropez ville jeg ikke anbefalt dette. Vi sto fast i kø i solsteika i flere timer. Er helt umulig, så ville heller anbefalt å ta båt fra Cannes evt. En annen ting som er verdt å besøke er handlegaten og «stripen» i Cannes😊 god tur

 36. Åh! Så utrolig deilig det så ut der! 🙂 Så heldig du/dere er! 😀

 37. Veronica

  Om du liker god kvalitetsparfyme bør du besøke Grasse; »The world’s perfume capital»! Ser noen overnfor har nevnt fabrikken Fragonard; det er her den ligger 🙂

  Vær også obs på diverse turistfeller, overpriset varer og snerpete franskmenn når du er i Nice; Har noen franske venner, og ingen av dem liker Nice noe særlig, i deres øyne er byen kun fin »på overflaten», for turistene, resten skal visst være skittent og fullt av uhøflige beboere. Jeg la dog ikke merke til noe slikt da jeg var der. Mine tips i Nice; rulleskøyter på rivieraen, gå tur opp til festningen på slutten av rivieraen, shopping i den moderne delen og sjømaten der <3<3<3

  OBS: Når du shopper, vær klar over at størrelsene der er mye mindre enn i Norge!! Jeg er xs, der nede er jeg s/m.

 38. Camilla

  Hei Kristina! Så gøy at du skal på ferie til Rivieraen! Selv drar jeg på ferie til Antibes med familien hvert eneste år. Elsker Sør-Frankrike!

  Hvis du drar til Grasse (bare ta toget eller kjør) så kan du blant annet lage din egen parfyme. Chanel pleide visst å produsere parfymene sine her, litt usikker på om de gjør det en dag i dag. Hvis du er interessert i keramikk og porselen og den slags skal Biot være veldig fint, en sånn typisk gammel by litt oppe i fjellene! For den ultimate sjømatopplevelsen anbefales L’oursin (gamle byen i Antibes) 🙂 Dere kan også ta toget til Ventimiglia, en grenseby i Italia. Beste opplevelsen av byen får du den dagen i uken det er marked. Strendene er også veldig koselig! Picasso museet i Antibes er også verdt et besøk! 🙂 Ha en super tur!

 39. Litt feil innlegg å kommentere dette på, men jeg har konkludert med at jeg liker deg.

  Liker bloggen din

 40. Kristina Andersen

  Celina: Haha!! Koselig at du liker meg, Celina 😀 <3

 41. St Tropez!!!! Har vært mye i båt der med familien. 🌸🍸

 42. Cathrine Lyster

  Heldiggris! <3

 43. Hei! Dere bør besøke Menton (ligger helt p grensa mot Italia) og Verdon som nevnt over! Helt topp!

 44. Hei,jeg var på skoletur med fransk klassen akkurat de stedene du skal og har et tips på noe jeg synes du burde få med deg. Fra Antibes så er Grasse en kort kjøretur unna og her kan du se hvordan de lager parfyme og du får gå og lukte og så klart kjøpe parfymer de kun lager her. Jeg synes hvertfall det var en veldig kul opplevelse 😀 Ønsket deg en kjempe fin tur, antibes er virkelig en skikkelig koselig by!

  Hilsen Mari 😊

 45. Maren Victoria

  Hei Kristina!

  Kjempefin blogg du har 🙂 jeg ønsker å tipse deg om «St.Paul», en liten middelalderby som ligger i retning Nice og Vence, ikke langt fra Antibes, og også Juan Le Pins, men der har du sikkert vært 🙂

  Hlsen Maren

 46. Hvis dere skal til Italia anbefaler jeg virkelig Cinque Terre. Det er fem små landsbyer langs kysten, helt fantastisk atmosfære 😀

 47. Var i Antibes i sommer, og som noen over her har skrevet; dra innom gamlebyen – dagtid og kveldstid. Det er fantastisk koselig! Og så utrolig mange steder å spise, vi var i mathimmelen den uka vi var der. Glemte helt bort at vi skulle lage middager i leiligheten, for restaurantene hadde så mye og godt utvalg. Vil og anbefale å gå langs havna fra det gamle fortet/borgen og til gamlebyen. Utrolig mye fine båter, biler og masse fint å se på 🙂

 48. Eze er uten tvil min favorittby, liten koselig med trange gater og en fantastisk utsikt! St.Paul er en god nr 2, fantastisk koselig kunsnterlandsby oppe i fjellene. Google byene og du ser hva jeg mener! God tur 🙂

 49. Kathinka

  Som ei foreslår over her, anbefaler jeg også at dere tar en liten biltur til St. Paul de Vence. Utrolig sjarmerende liten fjellandsby 🙂 Mye fin kunst der. Tar ikke alt for lang tid å kjøre opp tid 🙂

  I gamlebyen i Antibes er det en veldig søt liten strandflekk. Dra innom dit. Og i tillegg markedsplass om morgenen. Kan være det er kun noen dager i uken, så du burde sjekke når det er. Alt av mat til klær, men tidlig tidlig om morgenen da 😉 God tur!

 50. ragnhild

  kan jeg spørre når dere drar? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *