Hjemmebakte pitabrød

I dag hadde jeg en skikkelig digg middag jeg bare må dele med dere! Hjemmebakte pitabrød, med kyllingfilet, litt bacon, hjemmelaget dressing og masse salat. Denne gangen ble det grove pitas, og de anbefales så absolutt!

Til cirka ti pitabrød trenger du:

250 g hvetemel 250 g fullkorn hvetemel 20 g smør En pakke tørrgjær 1,5 dl vann 2 dl lettmelk

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 250 grader. Start med å blande alt det tørre i en bolle, før du smuldrer gjæren i smøret. Ta så rom-temperert vann og melk, og bland alt sammen til det blir en jevn og myk deig. Dette tar litt tid, så vær tålmodig! Om du har kjøkkenmaskin, så bruk gjerne den i et lite kvarter. Dekk så bollen til med plastfolie, og la den heve seg i 30 minutter. Så deler du deigen i ti deler, trill ut til runde boller og la de hvile i fem minutt, før du kjevler de ut til pitabrød-størrelse. Stek så pitabrødene midt i ovnen i cirka seks minutter. Steketiden kan variere, så følg godt med. Avkjøl på rist, server og kos deg!

14 kommentarer

  1. In recovery from Eating Disorder

    Åå, så skikkelig gode ut! <3

  2. Åååh, dette så HELT nydelig ut! Skal virkelig testes ut en dag 😀

    Jeg har nettopp bakt hveteboller nå, som står til heving! Nam nam. Gleder meg til tv-kveld og boller med brunost og syltetøy til kvelds <3

  3. Forsto ikke.. Hvordan får du puttet noe inni uten at de sprekker når de ble så lite luftige som disse ser ut? 🙂 Og hvorfor har du festet tomatene med tannpirkere, er det meninga du skal ha fyllet oppå? Confused

  4. Kristina Andersen

    Linda: Ååå! Nå ble jeg helt sykt misunnelig 😀 Hveteboller er det beste jeg vet.. Kos deg Ikveld Linda <3

  5. Er egentlig helt enig med anonym: «Forsto ikke.. Hvordan får du puttet noe inni uten at de sprekker når de ble så lite luftige som disse ser ut? 🙂 Og hvorfor har du festet tomatene med tannpirkere, er det meninga du skal ha fyllet oppå? Confused»

    Tenkte på akkurat det samme da jeg så bildet

  6. Kristina Andersen

    Anonym: Pitaene skal blåse seg opp, slik at du kan legge fyllet inni 🙂 Tomatene la jeg bare oppå for å ha fine farger på bildene 🙂

  7. Ranveig

    Disse skal jeg lage. Men kan man bruke speltmel ell rugmel i stedet for hvetemel? 🙂

  8. Benedicte

    Kan du legge ut oppskrift på den hjemmelagde dressingen? 😊

  9. Kristina Andersen

    Ranveig: Litt usikker på om pitaene vil bli like luftige da :/ Men det skader jo ikke å prøve? 🙂

  10. Kristina Andersen

    Benedicte: En boks lettrømme, 1 ss piffikrydder og 1 ss paprikakrydder 🙂

  11. Tusen takk for fin oppskrift. Faktisk aldri tenkt på å lage pitabrød selv:) Det skal jeg jammen prøve:) MEN smuldre tørrgjær? Det er jo pulver, haha;)

  12. Åh så digg ut!

  13. emmelinsinverden

    ser godt ut 🙂

  14. kaziwa poya

    mm

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *