Mandag – din nye bestevenn

Mandagen er her. Det føles kanskje som om helgen gikk så alt for fort? Fredagen tikket ikke inn før alt for sent på ettermiddagen, så løp lørdagen plutselig avgårde og voila – søndagen var blåst før du rakk å blunke. Helgen har en tendens til nettopp det, forsvinner før du nesten ikke har rukket å nyte den. Men, det er fler hverdager enn helgedager! Så hvorfor ikke lære deg å like de også? Her får du mine tre veldig enkle, men supre tips, for å gjøre mandagene litt lettere!

Forbered deg kvelden før: hver eneste kveld før jeg legger meg, gjør jeg ting klart til morgendagen. I går kveld gjorde jeg mitt faste rituale, nettopp for å gjøre starten på denne mandagsmorgenen litt mykere for meg selv. Jeg satte klar kaffemaskinen på benken, la en kapsel oppi den og satt favorittkoppen klar for dagens første kaffikopp. Jeg la frem vitaminene jeg tar på kjøkkenbenken, slik at jeg skulle slippe å leite de frem i dag. Jeg gjorde til og med klart dagens første vannglass, med to sitronskiver stående oppi, stående i kjøleskapet. Da kan jeg starte dagen med iskaldt sitronvann, ta vitaminene mine og trykke start på kaffemaskinen – uten at det tar meg så veldig mye mer enn et lite minutt. Jeg la til og med antall gram med havregryn klart i gryta, slik at jeg skulle slippe å bruke tid på å måle det opp i dag. Disse små valgene hjelper meg så utrolig mye, og vet dere hvorfor? Fordi alt føles fort mye tyngre på morgenen. Derfor velger jeg alltid å gjøre den litt lettere for meg selv, med å bruke fem minutter ekstra før jeg legger meg til å sove på kvelden.

Snu tankegangen din: det å tenke positivt skal man virkelig ikke undervurdere. Våknet du til solskinn inn vinduet i dag? Nyt det! Ga kjæresten din deg en god klem før han stod opp av senga? Du er heldig, du! Hva med å lage en ekstra god lunsj i dag, så har du noe å se frem til under arbeidsdagen? Gjør det! Det er så små tingene som ofte utgjør de store forandringene, og hvis man klarer å endre sin egen innstilling til å være bare litt mer positiv – så er mye gjort. La meg gi et lite eksempel! Jeg sover uten rullegardin om nettene, rett og slett fordi jeg blir gladere av å våkne av lyset utenfor enn en ulende alarmklokke. Kanskje det er verdt å prøve ut for deg også? Det skal sies at det kan være lurt å ha alarmklokken som backup de første dagene, hehe.

Ha litt ekstra tid: hastverk på morgenen er noe jeg bare ikke orker. Det gjør meg både hissig, irritert og sliten – allerede før dagen har begynt. Stå opp en halvtime før du vanligvis gjør, og ta deg tiden til en god frokost med nyhetene som underholdning. Jeg våknet klokken seks i dag, og har allerede vært på tur med Milo, hatt dagens første kaffekopp og spist opp havregrøten min. Det skal sies at sukkeret falt ned fra skapet, og at hele kjøkkenet mitt nå ser ut som sukkerland…. Haha! Men, litt ekstra tid er gull verdt. Prøv å stå opp litt før denne uka? Så skal jeg nesten garantere deg at morgenene vil føles litt lettere.

Og husk! Alt blir hva man gjør det til, også mandager 😉 Jeg ønsker deg en nydelig start på den nye uken!

20 kommentarer

 1. Så fine tips 🙂 pleier også å gjøre det meste klart kvelden før! Men å stå opp en halvtime før er sabla tidlig – jeg står opp kvart over fem til vanlig! Får se om jeg får til det, altså 😏

 2. Takk for et digg morgeninnlegg, nok en mandag! Jeg ELSKER disse mandagsinnlegene som inspirerer:)

 3. Så fine bilder du har tatt her.

 4. Dette var et veldig fint innlegg! Tusen takk 🙂

 5. supermarie

  Åh, det her likte jeg! <3 Håper du får en magisk mandag, fine Kristina!

 6. Martine

  Så fin og inspirerende lesning, og jeg er så enig! Det beste er å få mye ut av dagen 🙂 FIN mandag til deg!

 7. Kristina Andersen

  supermarie: I like så, herlige Marie <3

 8. Kristina Andersen

  Ida: Gøy å høre at det faller i smak, Ida 😀

 9. Åå, elsker en god start 😀 takk for fine tips <3

 10. Christine

  Hei! Vi er 2 jenter som skriver en bachelor oppgave om blogging, og trenger sårt 250 svar på vår spørreundersøkelse. Om du hadde hatt mulighet til å poste den her på bloggen for oss ville det vært utrolig snilt!! 🙂 eller eventuelt om noen ser den her i kommentarfeltet og har lyst til å ta den 🙂 TUSEN takk! https://bino.qualtrics.com/jfe/form/SV_2tok8fuq0gpLtw9

 11. Daniel Miller

  Så fine bilder! Ha en knall uke 🙂

 12. Åh trengte litt inspirasjon i dag, så takk for det 🙂 Forrige uke var alt for slapp, men denne uken skal bli bedre!

 13. Sandra Viví

  Åh, flinkis! Motivasjon for meg, tror rett og slett jeg setter meg ned å lager en liste over morgendagen nå med en gang, haha…

 14. Søte Kristina! Vil bare innom for å si at du har en helt nydelig blogg. Du oppdaterer ofte, og har alltid gode og inspirerende innlegg. Er langt i fra alle «topp-bloggerne» som oppdaterer så ofte og bra som deg. Virkelig virkelig flott blogg! Er innom flere ganger i uka, og må alltid skrolle meg laaaangt ned, hehe.

  Ha en fin dag videre, og en fin uke 🙂 Klem.

 15. Kristina Andersen

  Maria: Tuuusen takk Maria, skikkelig koselig å høe 😀

 16. Therese

  Du er så flott og inspirerende!

 17. Hei ! bare lurte på om det er en grunn til at du må måle opp antall gram havregryn du skal ha og evt hvor mye er dette 😉 🙂

 18. Hei, ville bare informere om at du bør ta vitaminene dine sammen med et måltid/etter måltid og ikke rett på uten noe «mat i magen» først!

 19. Great tips, love them!! 🙂

 20. Hilde k

  Hei :). Du har en fantastisk blogg. Er helt avhengig og lese den :). Må bare tipse deg om en liten ting. Man skal egentlig ikke blande kaffe og vitaminer. For kaffen gjør til at vitaminer man har i seg ikke taes opp i kroppen :). Det sa vertfall min lege ;). Det gjelder også ganske masse medesiner også blant anet allergi medesin. Så er du som meg avhengig av kaffe om morgenen så ta de heller til lunsj ;). Bare sånn lite tips ;). Kan sikkert henda at dette har blitt forsket mere på og det ikke er tilfelle ;).

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *