Ukens kjøleskap

Hei til dere, og hei til en ny uke! Endelig er det mandag, og det føles så bra 🙂 Dagens første blogg-innlegg tenkte jeg å starte med å vise dere ukens kjøleskap. Jeg håper dette kan inspirere dere til en sprek og frisk start på uka! Allerede lørdag dro jeg på matbutikken og handlet inn, slik at jeg kunne vise dere dette på morgenkvisten i dag.

– welcome to my refrigerator! –

I mitt kjøleskap finne dere spesielt mye meieriprodukter, jeg er så ekstremt glad i både skyr og mager kesam. Sistnevnte bruker jeg til egentlig alt – blander med funlight-saft for å lage yoghurt, som base i smoothies eller som ingrediens i f.eks brokkolimos. Mager kesam er genialt, proteinrikt og kan brukes til så mangt! Ellers har jeg fylt opp med Celsius, som kommer helt fra Sverige og definitivt er verdens beste energidrikk med masse grønn te og andre gode næringsstoffer 🙂 Gulost, skinke, kyllingfilet, grønnsaker, røkt laks, spinat, kiwi, epler, yoghurt, melk, saft og diverse er også handlet inn.

Det er lite med kjøtt til middager i ukens kjøleskap, men det er rett og slett fordi jeg har blitt ekstremt lei av både kylling og kjøtt. Jeg sliter med å få det i meg, og det blir med at jeg kaster kyllingfileten etter å kun ha spist halve. Og det er overhodet ikke bra med tanke på dyrene! Derfor har jeg heller kuttet ned litt på kjøttet nå, og vil heller fokusere på å få i meg masse grønnsaker. Proteiner kan jeg jo få i meg på andre måter, dessuten er det gøy å variere litt 🙂

Hva skal du fylle opp ukens kjøleskap med?

39 kommentarer

 1. heii, hade vært så morsomt om du kunne laget en helgevideo feks «a weekend with kristina» eller no! :)og at du generelt kan lage flere blogg videoer :))

 2. Oda Gjellan Bjerkevoll

  Masse herlig god mat du har i kjøleskapet ditt 🙂 jeg lurte på om hvor du har kjøpt celsusene? Er det en nettside? Er på jakt etter dem selv 🙂

 3. Sara Katrin

  Abonnerer ikke du på Adams matkasse da? Du skrev jo så flott om det for ikke så lenge siden..

 4. Kristina Andersen

  Sara Katrin: Som jeg skrev i innlegget, så testet jeg Adams Matkasse i fire uker for å kunne uttale meg om konseptet på et solid grunnlag 🙂 Jeg har ikke behov for å få ferdig planlagt alle mine middager hver eneste uke, og kommer derfor til å bestille kassen etter behov. Man må ikke ha den hver eneste uke, noe som er fint 🙂

  Oda: Tante kjøpte de til meg fra Sverige 🙂 Tror dessverre ikke de kan kjøpes over nett, jeg har leitet selv og aldri funnet noe.. Kanskje noen andre her vet?

  Karro: God ide! Det skal jeg absolutt få til 🙂

 5. camilla

  Kan kjøpe ceclsius på iherb.com

 6. Så friskt og godt, deilig å begynne uken med sunt og velfylt kjøleskap. Den energidrikken og Youplait protein yougherten så veldig spennende.

  Satt i går kveld og skrev ukesmeny og handleliste. synes det er lettest å spise sunt og planlegge når man gjør det. Blar litt i blader! denne uken blir det kyllingwok, pasta med hjemmelaget kjøttboller og tomatsaus, laks med mangosalsa og skinkegrateng med cottage cheese. Så satser på at det blir bra.

  så må jeg tydeligvis dra å handle i Sverige og få tak i de Celsius. Vet du hva slags butikk de er kjøpt i??

  god mandag, kristina!

  klem fra meg til deg, hilsen Anja

 7. Kristina Andersen

  anja: Så mye digg du har på ukens meny, Anja! Laks med mangosalsa hørtes jo bare himmelsk ut 😀 Jeg er ikke sikker på butikk, dessverre /: Ha en fin dag søta <3

 8. Iselin Renée

  Så masse godt 🙂

 9. Mmm, mye godt og sunt. Problemet ditt er vel at du skeier altfor ofte ut? 😛

 10. Christina

  Jaaa den video ideen lengre oppe her var god, håpe du kan få til å gjør noe sånt! Ha en kjempe flott uke Kristina <3 du er så herlig!

 11. Nå ble jeg skikkelig inspirert!

 12. Du burde ikke oppbevare peanøttsmør i kjøleskapet! Om du oppbevarer det i romtemperatur er det myye lettere å bruke. Snakker av erfaring:)

  Klem

 13. Mariann

  Ser Proteinfabrikken har fått inn favoritten din ( og min) når det gjelder energidrikk 🙂 Sukker fri Crystal!!!

 14. Dette kjøleskapet er virkelig ikke dyrevennlig.Det er komisk at du nevner kyllingfileen.Å spise meieriprodukter er like ille som å spise kjøtt.Dyrevennlig er du absolutt ikke,desverre:(

 15. ingvild

  Her var det mye godt 🙂 Litt lite fisk og litt mye meieriprodukter etter min smak.

 16. Celsius säljs i alla matbutiker i Sverige:)

 17. Så utrolig flott at du kutter ned på kjøttspisingen 😀 Som du sier, proteiner trenger absolutt ikke komme fra kjøtt! Vi spiser en del soyaprodukter, også anbefaler jeg deg og prøve indisk tikka masala med indisk Paneer ost (fås på Vung Tau bl.a) – det er HIMMELSK! (om du ikke gidder å lage det selv har di en amazing Paneer rett på Mother India 😛 Wow, for en teit lang kommentar – blir bare så glad når folk forstår at man lever så mye bedre uten å spise andre levende skapninger! 😀 Hurra for deg 🙂

 18. Trengs det 1-2 slike innlegg hver måned?? Er jo det samme du har i kjøleskapet hver gang…

 19. Kristin

  Er kjempeglad i meieriprodukter selv! Men ser du har mye sånne «lettprodukter» (uten sukker greier) Er ikke du bekymra for kunstige tilsetninger som aspartam og sånt?? Er jo en drøss av det i fun-light osv.

 20. Kristina Andersen

  Vanja: Mange syns dette er kjekke innlegg, så da hører jeg på flertallet 🙂

 21. Tusentakk for et inspirerende innlegg :-)Nå gleder jeg meg til å skrive ukens handleliste 🙂

 22. Hei kristina (:

  Spennende at det ikke er noe særlig å spise av kylling og fisk i ditt kjøleskap, men hva spiser du da til middag? Kunne du ha laget et lite innlegg om dette med bilder av middagene dine denne uken? Synes det er interessant å se hva det blir ut av handlingen (:

  Ha en fin dag videre! (:

 23. Mye godt i det kjøleskapet ja 😉

  Hvilken butikk fant du den nye yoghurten fra yoplait .? 🙂

 24. Eg liker disse innleggene veldig godt! Godt å få litt ideer til hva ein skal handle. Eg blir litt «tom» av og til..for hva eg har lyst på.. å da blir det bare at eg kjøper noe den dagen. Det er både dyrt å kjedelig å på butikken hver dag. Så sånne innlegg inspirerer meg å håper du fortsetter med de :)) Ha ein fin mandagskveld :))

 25. karoline

  NAM! du som trener mye, hva slags kaloribehov har du da? lurer litt på det der sjølv 🙂

 26. Haha. Merkelig kommentar fra Malin over her som tydeligvis ikke har peiling på hva hun snakker om. Ikke dyrevennlig å spise meieriprodukter? Jeg kommer fra gård selv, dyrene må melkes, så det er absolutt dyrevennlig å spise de meieriproduktene du har i kjøleskapet 🙂 Inspirerende kjøleskap! 🙂 Håper du har hatt en fin mandag!

 27. Hei,

  du vet at du får nok av proteiner i deg av kun grønnsaker? Det er en myte at kun kjøtt inneholder proteiner. For mye proteiner er dessuten skadelig for kroppen.

  Det beste for kroppen er faktisk å kutte ut alt av kjøtt og meieriprodukter.

  Hilsen veganer(som ikke lider av proteinmangel).

 28. Hvor fikk du tak i yoplait protein med sitronsmak? Jeg har kun funnet med bringebær på kiwi og ica.

 29. Hei,

  Hva er oppskriften på brokkolimosen din?? 😀 Håper du deler

  Andrea

 30. hva er det i de flaskene du far i kjøleskapsdøra og hvor er de kjøpt??😄 syns de var litt små frekke,must have hehe ga en fin kveld videre 😊😊

 31. Sara Aasen

  Ser du skriver at du kutter ut kjøtt, pga så mye blir kastet. Vill anbefale deg og eventuelt kutte opp restene av kjøttet og fryse det ned. Jeg pleier vanligvis å kutte opp kyllingen og blande det med fks, tacosaus, for så å fryse det ned. Utrolig lettvindt og smaker like godt!

 32. Hei, kan du ha et eget innlegg om hva du spiser til frokost, lunsj, middag og eventuelt kveldsmat? Det hadde vært til hjelp for oss lesere! 😀

 33. Elizabeth

  Utrolig sjarmerende med alle som forteller deg hva, hvordan og hvor mye du skal spise, himmel og hav… 😀 Deilig og sunt kjøleskap, kos deg med maten frøken strøken!! 😀

 34. Cathrine

  Hei Kristina! Jeg lurer på hva du spiser til middag hvis du ikke spiser kjøtt / kylling? Erstatter du det med veggiemat som falaffel, kikerter, soya osv? Er lei kjøtt og kylling selv og kunne tenkt meg noen tips.. Kanskje du kunne laget et innlegg om det? Klem!

 35. du kan kjøpe celcius på nettet. iherb.com 🙂

 36. Du kan jo spise laks? 😉

 37. Cathrine Lyster

  Du er ikke den eneste når det gjelder kjøtt! Er generelt så matlei at jeg i det siste har spist toast til middag:/

 38. Fantastisk at du kutter ned på kjøttet! Som noen nevner her oppe med tanke på dyrevern er meieriprodukter like ille, på noen gårder har dyrene det bra og det er fantastisk men største %andel i industrien har det ikke noe godt desverre.

  Men hey alle monner drar og er kjempe glad for å se at du har tatt et lite steg i rett retning <3

  Du er så skjønn og sprudlende 🙂 et tips kan være å kjøpe kjøtterstatninger som gjerne har mye proteiner, smaker likt men er vegansk eller vegetarisk. Eller prøve å ikke basere alle måltider på kjøtt 🙂 sopp stekt i skiver med grillkrydder feks, er såå godt 🙂

 39. Karianne

  Ikke ha peanutsmør i kjøleskapet! Det blir så hardt og vanskelig å bruke da 🙂

  Ah, celcius er utrolig god! Hadde hatt i meg enorme mengder hadde det ikke vært for at det ikke er sukker i den. Jeg tåler nemlig hverken aspartam, sukralose, eller noe som helst av andre kunstige søtningsstoffer! Så prøv å husk på å ikke ha i deg alt for mye kunstig søtning, det er virkelig ikke bra for kroppen!

  Og til de som sier meieriprodukter ikke er dyrevennlige: I Norge har vi strenge kontroller på melkegårder, og bøndene driver med melkeproduksjon fordi de elsker dyra. Melkeproduksjon er ikke utrolig lønnsomt i forhold til veldig mange andre yrker, og det er ikke lettjente penger, så det må være en lidenskap inne i bildet.

  Hilsen ei som har jobba på gård halve livet 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *