Ingen fest for de firbeinte

Nyttårsaften nærmer seg med stormskritt, og som kjent feires det gjerne med både bobler i glasset og store smell. Årets siste dag er kanskje en festdag for oss – men ikke for hunden. Jeg syns så synd på alle dyr som blir så redde på denne kvelden! Derfor tenkte jeg å skrive ned noen tips, slik at man som dyreeier kan gi hunden en så god start på det nye året som overhodet mulig. Det er så viktig å ta vare på de firbeinte vennene våre

– hvordan gi hunden en god start på det nye året –

Gå en lang tur med hunden din tidlig på dagen, før det begynner å bli mørkt. Gjerne i skogen, slik at hunden får kost seg skikkelig og i tillegg bli ordentlig sliten før kvelden kommer.

Ikke trøst hunden din om den blir redd for rakettene, dette forsterker bare angsten. Hold heller hunden med normalt selskap, og sørg for å være rolig og gi trygghet. Tips som å gjespe eller late som at du kjeder deg kan faktisk virke beroligende på hunden, da dette signaliserer ro og likegyldighet.

Du må gjerne la hunden få ligge på et lydtett rom, helst uten vinduer hvis du har det. Hvis ikke, trekk for gardiner slik at det blinkende lyset ikke skremmer, og la alltid hunden få et godt og trygt liggeunderlag.

Andre tips kan være høy radio når smellingen er som verst, og et tyggebein som hunden kan kose seg med. Dersom din firbeinte venn er ekstremt redd, kan derimot angstdempende tabletter være eneste utvei. Husk å snakk med veterinær om dette, og gi tablettene før rakettoppskytningen begynner.

18 kommentarer

 1. Adaptil er lurt. Men da må man helst være ute i 2-3 uker i forkant. Godt nytt år! 🙂

 2. Har selv to hunder som ikke er særlig begeistret for raketter. Vi har faktisk tatt de med ut under oppskytingen så hundene får se at det ikke var noe farlig. Når vi holdt dem inne forstod de ikke hva smellingen var og fikk antageligvis trang til å «beskytte» huset, dette forsvant når de fikk bli med ut sammen med oss.

  Vi har også forsøkt beroligende tabletter, men dette funket svært dårlig. Hunden ble neddopet, men var fortsatt like redd bare da ute av stand til å løpe, han lå bare å bjeffet og var redd, stakkar! Dagen etterpå virket han hangover og fornærmet, stjal resten av kalkunen på trass, haha 😀

 3. Camilla Regina

  Fint innlegg, helt enig, er mange som ikke tenker over dyrene i nyttår, synes veldig synd på dem. For å ikke snakke om villdyrene i skogen som også er redde.

 4. Det som er trist, er at det finnes så mange idioter som absolutt skal sende opp raketter på dagtid også. Ikke så lett å gå tur med hund evt. la katten få en luftetur på dagtid, da… Vent med raketter til midnatt!!!!

 5. Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO

  Synes det er SÅ bra at du tar opp dette temaet, Kristina!

  Veit sjølv korleis det er å ha en hund som er livredd på nyttårsafta, det er ikkje en hyggelig opplevelse for oss som eigere heller…

  Godt nyttår til deg og Milo <3 🙂

 6. KristinV

  Nyttårsaften i fjor var jævlig. Mildt sagt. Det jeg gjorde feil var å sitte å holde henne, stryke og kose med henne. Hun bare skalv. Fikk så vondt i meg. Skal forsøke å følge disse tipsene i år. Takk! 🙂

 7. Flere tips:

  Gå en tur på dagen OG tren hundens hode – søke etter godbiter, lære et nytt triks osv, det er DET hunden blir sliten av, ikke en tur.

  Ta gjerne med hunden ut for å se på rakettene, men lek med den samtidig, ta med noen godbiter og en morsom leke og ha det gøy.

 8. Christina

  Kjempebra at du setter lys på dette, det er dessverre alt for mange hunder som bare blir sittende alene og redde på denne dagen. Bare et lite tips; hunder bruker gjesping når de er stresset for å prøve å roe ned situasjonen, så akkurat det kan i noen tilfeller få en motsatt effekt 🙂

 9. Helene Kristin Olaussen

  ååh, syntes så synd på katten min når raketter skytes opp. er nok ikke lett å være en liten firbent venn akkurat i årsskiftet nei…

 10. Angstdempende tabletter er ikke helt anbefalt av alle dyrleger. Man må huske at selv om hunden får beroligende, så har den fortsatt like god hørsel. Derfor fører tablettene bare til at vi som eiere slipper å se hunden vise like tydelige tegn som hvis den ikke skulle fått tabletter. Mine 3 hunder har aldri fått tabletter for raketter, men heller fått ligge på en plass de føler seg trygge+ et tyggebein og radio i bakgrunn når de har vist ubehag. Det var de 2-3 første årene. Ingen av oss rundt lagde noe stort oppstyr eller maste på hunden, og nå blir de med ut på verandaen og ser på med oss andre 🙂 Skjønner at det ikke er like lett for alle andre, men man kommer nok langt med vanlig fornuftighet! God nyttår 🙂

 11. Du er så skjønn Kristina! Elsker deg som blogger, setter alle alltid foran deg selv. Et sprekt og sunt forbilde som alikavel er et normalt menneske og kan spise en sjokolade på en tirsdag, se en hvetebolle plakat på trening å velge den fremover. Fin og rein stil, men alikavel enkelte,plagg mer luksusriøst enn andre. Det er sanne bloggere vi burde ha mer av. Ei du kan klikke innom og gjør dagen din bedre enn hva den var. Fokuset er så ekstremt høyt på å vær perfekt idag at det er nesten sann jeg ikke tørr å få unger selv!! (Hehe neida) . Er selv treninge narkoman og har akkurat funnet balansen med et mer normalt kosthold enn å,leve på 30g havregryn å eggehviter,cottage Cheesemager kesam,100 g kylling. Cardio vær dag og kunne unngå å værlame venner om jeg ike hadde fått de 2 treningsøketene mine på en dag eller misset 2 treninger på en uke for da følte jeg de ulte ut av meg. Stekte jeg foreksempel kyllingen i smør følte jeg de la seg på kroppen. Så måtte koke kyllingen min uansett, tørr å kjedlig på smak? Ja! Men alt for å ha en lav fettprosent? Ja. Dom var jeg! Men men. Denne jula har jeg endelig kunne kost meg på 2 år uten et eneste snev av diett. Kun sunt kosthold gjør både godt for sjel å kropp. gjelder å finne balansen, men den kommer me åran hahaha! Du er skjønn! Skulle ønske jeg varvennine med deg, ser meg selv i deg og spesielt Eirin Kristiansen, dere er mine favoritter. Men et spørsmål! Den Louis vuitton travel bagen kepall har du den i 50,55 eller 60 i str? Håper på raskt svar, slik jeg kan bestille meg en nyttårsgavr!! Klem fra maria 😘😘 kyss

 12. kristina risløv

  Du er så utrolig nydelig Kristina!

 13. Very cute puppy! ♥︎

 14. Kristina Andersen

  kristina risløv: Så grei du er <3

 15. Kristina Andersen

  Maria: Maria <3 Åh for en utrolig fin kommentar! Nå ble jeg skikkelig glad, for noen fine ord å komme hjem til etter en lang dag 🙂 Jeg har størrelse 55 i min, akkurat perfekt størrelse for en weekendtur 😀 Stor klem tilbake til deg skjønne jenta!

 16. Lizbethosnes.com

  Et godt tips er å la hunden spise, gjerne kaste godbiter (noe SKIKKELIG godt og fristende) rundt på gulvet slik at hunden både spiser og lukter seg frem til det. Begge disse aktivitetene er beroligende for hunden 🙂 Ellers vil jeg også tipse om å øve hele året; sett på lyder av raketter på Youtube og lat som ingenting. Ha først på lavt, også høyere etterhvert. Gjør dette ett par ganger i måneden (oftere jo nærmere du kommer nyttårsaften) og husk alltid å late som ingenting. Å gjespe og strekke på seg er supert, det signaliserer at du slapper av, og «smitter» over på hunden ettersom hunder er svært mottakelige for «flokkens» følelsesspekter 🙂

  Jeg håper du (og skjønne Milo!) får en kjempefin avslutning på året som har vært =) Godt nyttår!

 17. Hunden min reagerer ikke noe særlig på sånnt. Eneste er at han knurrer litt.

  Det ble sendt opp noen rett utenfor vinduet hvor vi satt rett før jul og da satt han bare å kikket på det. Gjestet litt og la seg til å sove.

  Fint skjerf hvor er det fra??

 18. Hei 🙂 hvor har du kjøpt det pannebåndet??

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *