Hjemmelaget granola

Den siste tiden har jeg blitt så utrolig glad i å starte dagen min med en fristende frokostblanding. Og best av alt, jeg lager min egen! Denne kan jeg ha stående i 2-3 uker, og den smaker like godt hver eneste dag. En god og smaksrik start på dagen!

Til hjemmelaget granola trenger du:

250 g glutenfri havregryn 50 g gresskarkjerner 40 g hakkede mandler 50 g sesamfrø 50 g hakkede cashewnøtter25 g sukrin gold 40 g kokosmasse 1 dl eplejuice 2 ss honning 1 ss cocosa pure oil

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 150 grader. Rør alt det tørre sammen, med unntak av sukker. Ha i eplejuicen, oljen, sukker og honning i en gryte, og varm opp til alt er oppløst. Hell blandingen oppi det tørre, og rør alt godt sammen. Så tar du blandingen over på et bakepapir stekebrett, og fordeler alt jevnt utover. Stek granolaen midt i ovnen, i cirka 50 minutter. Til slutt avkjøler du blandingen, og oppbevarer den i et stort glass eller i en boks.

Server, nyt og kos deg! Frokostlandingen er perfekt enten med melk, yoghurt, biola, skyr eller hva enn du måtte foretrekke. På bildene har jeg valgt å ha fett- og sukkerfri vanilje og solbær yoghurt til den, toppet med friske blåbær. Helt nydelig godt

10 kommentarer

  1. Bente Strøm

    Nam, det så deilig ut! Det skal jeg helt klart prøve å lage selv også 🙂

  2. Danian. Gutteblogger

    Utrolig fin blogg du har. håper du forsetter med bloggingen. Ha en forsatt fin torsdag og uke.

  3. mmm, det så godt ut 🙂 Må prøves!

  4. Så fantastisk god ut.Skal lages nå med engang.

  5. Åååh granola er fantastisk! Virkelig en god måte å starte dagen på, får prøve ut din oppskrift neste gang jeg lager! Og du! Så du skulle til Sri Lanka, god tur og kos deg masse!

  6. Hvorfor glutenfri havregryn?

    Ser deilig ut! Må prøve oppskriften 🙂

  7. Kristina Andersen

    G: Jeg vet ikke, jeg bare bytter litt på 🙂 Du kan fint bruke vanlige også.

  8. Kristina Andersen

    Hanna: Takk snille 😀 Nå er vi i Dubai og venter på neste fly. Gleder oss!

  9. har du byttet plattform på bloggen ?

  10. Havregryn er glutenfritt uansett, så med mindre man har en allergi og ikke tåler at havregrynet lages i samme maskiner som produkter med gluten, er det ikke vits å bruke mer penger på det

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *